Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Necc »

Tshaba77 írta:Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen infó arról, hogy az Ovi-val szinkronizálható-e az N900? Ez például jól jönne a korábban más telefonról lementett névjegyzék és calendar infók importálásakor N900-ra.
Miért kérdezel olyat, amire a választ magad is kiderítheted?

contacts.ovi.com
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
Venemo
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N900
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Venemo »

Tshaba77 írta:Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen infó arról, hogy az Ovi-val szinkronizálható-e az N900? Ez például jól jönne a korábban más telefonról lementett névjegyzék és calendar infók importálásakor N900-ra.
Szerintem igen. Bar en a sima pc suite-os masoloprogit hasznaltam a kontaktok atvitelere.
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Venemo írta:Még valami...
Beléptem az N900-zal Skype-ra és MSN-re...

Az első dolga volt, hogy az összes contactomat belevágja a meglévők közé... Pedig több ember is van, akit nem szeretnék ott látni.
Az még oké, hogy merge-elni lehet őket, de leginkább azt szeretném, ha a contact-ok között csak a "rendes" contactok jelenjenek meg.
Viszont azt is olvastam, valahol, hogy a contacts közül ha törlöm őket, akkor véglegesen eltűnnek az adott IM-hez tartozó contactok közül is, amit pedig nem szeretnék.

Esetleg van valakinek valami tanácsa?
én is emléxem arra a cikkre de ott az is le volt írva hogy figyelmeztet törlésnél hogy véglegesen eltűnik tehát max tegyél egy próbát
Dominik
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dominik »

sziasztok! tudna esetleg nekem valaki kuldeni konkret linket,ahonnan le tudnak tolteni hasznalhato,stabil msn porogramot? nagyon fontos lenne,elore is koszi szepen! :)
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

őő, alkalmazáskezelő -> pidgin :) egyébként amsn is van a telóra, de az szerintem lassúcska eléggé, iszont kezeli a színes neveket, webcam, minden megy, ami szemnek, szájnak ingere :D ahhoz google a barátod, letöltöd az installfájlt, telón futtatod, és szépen telepíti a repót is hozzá, és akkor frissíti majd azt is ha lesz új (ugyanis a saját repójukon van fent)
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

sziasztok! tudna esetleg nekem valaki kuldeni konkret linket,ahonnan le tudnak tolteni hasznalhato,stabil msn porogramot? nagyon fontos lenne,elore is koszi szepen!
Én az Extras repositoryból töltöttem le két plugint is: "MSN protocol plugin for Conversations and Contacts" és egy "Extra protocols plugin for Conversations and Contacts".
Ezután kétféle cucc is megjelent: "MSN", és "MSN (Haze)".
Miután ezek közül mind a kettőt leteszteltem, feltettem az "MSN (Pecan)" nevűt is.
A sima "MSN" az, amit Butterfly néven is ismernek. Ez produkálta az alábbi hibát.
Venemo írta:Még valami...
Beléptem az N900-zal Skype-ra és MSN-re...

Az első dolga volt, hogy az összes contactomat belevágja a meglévők közé... Pedig több ember is van, akit nem szeretnék ott látni.
Az még oké, hogy merge-elni lehet őket, de leginkább azt szeretném, ha a contact-ok között csak a "rendes" contactok jelenjenek meg.
Viszont azt is olvastam, valahol, hogy a contacts közül ha törlöm őket, akkor véglegesen eltűnnek az adott IM-hez tartozó contactok közül is, amit pedig nem szeretnék.

Esetleg van valakinek valami tanácsa?
II. Felvonás:

Rájöttem, hogy hiába sírok, az IM alkalmazás már csak így működik, ezért kézzel nekiálltam szépen egyenként a contactokat összemerge-elni. Mivel régen tisztogattam már az MSN-es ismerősök között, nem zavart, hogy közli a teló, hogy a szerverről is törlődnek, akiket kitörlök, gondoltam, hadd menjenek csak a levesbe! Szépen kipucoltam mindent, minden szép és jó volt. :yes:

Kb. 10 percig. Aztán amikor újra csatlakozott, szépen lehúzta a törölt kontaktokat újra a szerverről az N900! De még olyanokat is, akiket már évekkel ezelőtt töröltem a partnerlistából. Ennek fele se tréfa! Mivel észrevettem, hogy azokat a kontaktokat, amiket az msn-ről hozzá merge-eltem egy telefonkönyvbeli kontakthoz, nem bántotta, ezért aztán gondoltam, visszavágok: csináltam egy "Többiek" nevű kontaktot, aztán pedig szépen belemerge-eltem az összes felesleges msn címet, amit felböfögött. Ezek után úgy tűnt, hogy minden oké.

Azonban a gonosz mesterséges intelligenciával felvértezett MSN plugin rájött a cselre, és mikor legközelebb kapcsolódtam, szépen visszatett mindent... :angry: :duhos2:
Azt még megfigyeltem, hogy ha az IM settingsben az MSN fióknál az Enabled elől kiveszem a pipát, akkor eltűnnek az általa szentségtelen módon odapakolt kontaktok... Úgyhogy egyelőre viszlát, MSN plugin! :cry3:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Venemo 2010-03-02 kedd 12:32:52-kor.
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Nos, közben túrtam egy ideig a maemo.org-ot és a google-t, és megvan, mi okozza az MSN pluginok rossz működését.
Ezen a linken írnak a problémáról. Itt van a lényeg:

"This is actually a bug in the maemo UI, which shows contacts in the publish list while it should only show "stored" or "subscribe". There is an internal bug about this and it should be fixed in an upcoming release."

Vagyis valójában ez a Maemo hibája (ami megmagyarázza, miért viselkedett rosszul mind a három plugin), és ha megnézitek a 12. hsz-t, egy rendes fickó felrakott egy .deb fájlt, amiben a szükséges szoftver javított változata van. (Elvileg a következő fw frissítésben is benne lesz.) Nekem akárhogy hókuszpókuszoltam, nem volt hajlandó feltenni sem a fájlkezelő, sem pedig az apt-get a parancssorból, míg végül elfutott a méreg, a pc-n kézzel kicsomagoltam a .deb-et, és a benne levő cuccokkal WinSCP segítségével felülvágtam a telón levő (megfelelő helyen levő) fájlokat. A biztonság kedvéért reboot-oltam (egy pillanatig azért félem tőle, hogy nem lesz jó), de most már kiválóan működik.

Az érdekesség, hogy a bugos működés valahogy tényleg visszahozta az összes törölt msn partneremet (az asztali windows alatt futó Windows Live Messenger kliens szerint is), szóval újra le kellett törölgetnem az összeset.
Most az "MSN (Haze)" nevű plugint használom, ez a maemo.org szerint is bugmentesebb, mint a többi.

Remélem, ezzel tudtam segíteni valakinek!

SZERK. Ma reggel tiszta fejjel kicsit jobban utánaolvastam a dolognak. Mint kiderült, a hibát kizárólag a Butterfly plugin produkálja. (És mivel az rendesen felvette a törölt kontaktjaimat újra, ezért, mivel újra megjelentek, hittem azt, hogy a többi is rossz.) A másik kettő az használható rendesen a fenti buherálás nélkül is.
bleifrei95
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: bleifrei95 »

Urak! A külföldi fórumokon kiterjedt irodalma van annak, hogy hogyan lehet használni az n900-on a Navit nevű navigációs programot, elvileg a Garmin jelszóval nem védett térképeivel is (meg ingyenesekkel, de azok lefedettsége a bányászbéka alsó fertályához közelít alulról). Van valakinek ez irányú tapasztalata? Én végigolvastam, de a Linux tudásom nulla, az infó nagy része emiatt kínai.
Jó lenne már tisztességes navit látni az n900-on, a nagyfelbontású, gyönyörű kijelző szinte sír érte...

Esetleg Maps valamikor? Már olyan híreket is láttam, hogy nem is lesz egyáltalán :weep:

Üdv,
bf95
Venemo
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

bleifrei95 írta:Esetleg Maps valamikor? Már olyan híreket is láttam, hogy nem is lesz egyáltalán :weep:

Üdv,R
bf95
Előbb-utóbb úgyis lesz, szerintem.
attilaposa
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N900

Hozzászólás Szerző: attilaposa »

smucc írta:Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy miért nem engedi telepiteni a 3.2010.02-8 frissitést?
Azt irja not enought memory in target location. Hogy csináljak elegendő memóriát! segitsetek!
köszi
Szia,
frissíts NSU-val, úgy nem jelentkezik ez a probléma.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”