van egy olyan program amivel tudsz ékezettel írni. Talán ukeyboard a neve és nem vagyok benen 100, és azt sem tudom működik-e, de azt tudom hogy van ilyen pl a sym+a gombból lesz egy á. meg ilyesmikrysn95 írta:srácok magyar qwerty-tnem tudnátok gyártani? Viccen kívűl, tényleg csak engem zavar, hoyg nem lehet ékezette gépelni? Hogy tudok akkor vele plfórumba írni?
Nokia N900
- rydair
- 4. szint
- Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
- Nem: Férfi
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 15 times
Re: Nokia N900
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet
Phablet
- botond
- Adminisztrátor
- Készüléktípus: Huawei P20 Pro
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 58 times
- Kapcsolat:
Hát tulajdonképpen a 9300-ámon is így van megoldva. Angol billentyűzeten feketével a rendes betűk, és mellette kékkel kissebb méretben a magyar ékezetes betűk, meg spéci karakterek. Ez utóbbiakat meg a chr gomb lenyomásával lehet elérni.
Tehát sztem itt is lazán megvalósítható ugyanezzel az elgondolással, és mégcsak úgy billentyűt sem kellene gyártani, csak odafesteni mellé az ékezeteket, és egy szoftver alá, ami kezeli.
Ilyen formában elképzelhetőnek tartom a közeljövőben a magyar ékezetes billentyűzetet az N900-on.
Tehát sztem itt is lazán megvalósítható ugyanezzel az elgondolással, és mégcsak úgy billentyűt sem kellene gyártani, csak odafesteni mellé az ékezeteket, és egy szoftver alá, ami kezeli.
Ilyen formában elképzelhetőnek tartom a közeljövőben a magyar ékezetes billentyűzetet az N900-on.
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia N900
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Üdv mindenkinek!
Újabb kérdésem van, most a Maps programmal kapcsolatban. feltöltöttem rá kis hazánkat, hogy ne kelljen állandóan online lenni, de nem tudok címet keresni. Mutatja a helyemet Debrecenben (utca, házszám is stimmel), de ha elkezdem beírni a search fieldbe hogy Debrecen, akkor már a 3. betűnél kiírja hogy nincs ilyen. Ja, és a search fieldben csak kisbetűket enged írni, nagy betűt és számot nem.
Újabb kérdésem van, most a Maps programmal kapcsolatban. feltöltöttem rá kis hazánkat, hogy ne kelljen állandóan online lenni, de nem tudok címet keresni. Mutatja a helyemet Debrecenben (utca, házszám is stimmel), de ha elkezdem beírni a search fieldbe hogy Debrecen, akkor már a 3. betűnél kiírja hogy nincs ilyen. Ja, és a search fieldben csak kisbetűket enged írni, nagy betűt és számot nem.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: SII I9100
- Has thanked: 7 times
pontosan erre gondolok énis, csak hát nem valószínű h gyártanak hozzá ilyet. szerintem... Vagy tud valaki valamit?botond írta:Hát tulajdonképpen a 9300-ámon is így van megoldva. Angol billentyűzeten feketével a rendes betűk, és mellette kékkel kissebb méretben a magyar ékezetes betűk, meg spéci karakterek. Ez utóbbiakat meg a chr gomb lenyomásával lehet elérni.
- rydair
- 4. szint
- Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 15 times
Most nehogy már ne tudd lekövetkeztetni, hogy az "a" bóll "á" lesz az "ó" ból meg "ó" stb. Az ö az azt hiszem trükkös ahoz lehet a sym+p t kell benyomni. De hamar ráérez az ember én annó E90-nel votlam így. az is angol gombos volt.
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet
Phablet
- Andy1210
- 3. szint
- Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 17 times
- Kapcsolat:
kinyirtam a telóm XD hogyis kell reflashelni?
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
-
- Újonc
- Készüléktípus: N900
NSU nem segít?Andy1210 írta:most öltem meg először, boot vidi után kb megjelenik az óra, azon kívül semmi. Ha hetente megölném, tudám hogy kell újraflashelni
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Elvileg kész van, gyakorlatilag valahol elakadt a dolog. Egyelőre stagnálnsee írta:Igen igazad van, a "megteheted" nem csak anyagilag gondoltam, hanem idő, kivárás miatt.Necc írta: Már ha kap 2 év garisat.
Hivatalosan úgy emlékszem ezen a hónapon kezdik meg a hivatalos hazai forgalmazást.
Én is várok
Hogyan haladtok a fordítással, sok munkátok van még vele?
De ezt ne itt, hanem Maemo topicban
- Necc
- 2. szint
- Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
- Kapcsolat:
100%-os, már csak azt a rengeteg fordítási/gépelési/stilisztikai hibát kell kijavítani, és kész.nsee írta:Hogyan haladtok a fordítással, sok munkátok van még vele?Necc írta: Már ha kap 2 év garisat.
Hivatalosan úgy emlékszem ezen a hónapon kezdik meg a hivatalos hazai forgalmazást.
Az előzetes béta letölthető innen:
https://garage.maemo.org/projects/hun-loc
telepítés:
dpkg -i [útvonal][fájlnév]
használat:
beállításokban (settings) ki kell választani a területi beállításokat (language and regional settings asszem) és itt ki kell választani a hu_HU feliratot. A telefon újraindítást fog kérni, utána a magyar nyelv jön be.
Véleményezni, hozzászólni pedig itt lehet, regisztrálni se szükséges:
https://garage.maemo.org/forum/forum.php?forum_id=4837
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
-
- 1. szint
- Készüléktípus: SII I9100
- Has thanked: 7 times
Amúgy virtuális billentyűzet is van benne (ha nem akarnáma hw-est használni) ? Ha igen, akkor azon könnyeben elérhetőek az ékezetes karakterek (persze csak ha vannak egyáltalán) ?