Handy Weather

Csak a Symbian hálózatot, internetet kezelő programok témái
vidékiviktor
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Handy Weather

Hozzászólás Szerző: vidékiviktor »

Handy Weather

Ha meguntuk, hogy folyton ki vagyunk téve az időjárás szeszélyeinek akkor az Epocware Handy Weather szoftvere lehet a megoldás.

Kép

A Handy Weather persze nem tud egyik percről a másikra szép időt varázsolni, arra viszont kiválóan alkalmas, hogy megtudjuk milyen időnk lesz holnap, vagy akár 5 nap múlva. Ez az ügyes kis időjárás programocska a közkedvelt Accuweather szolgáltatását használja, tehát az ő előrejelzésüket tekinthetjük meg vele. Mindössze egy internet előfizetésre van szükségünk a Handy Weather használatához.

Kép

A program 5 napi előrejelzést képes megmutatni nekünk, adatbázisában pedig körül-belül 40,000 város található, ezen felül pedig képes megadott koordináták alapján is dolgozni. Négy különböző nézet közül választhatunk az egyébként magyarul is 'beszélő' programban. A napi nézet alatt a mai naptól kezdve az elkövetkező négy napra előrejelezett időt láthatjuk listaszerűen. Minden egyes napnál külön ikon jelzi az időjárást, mellettük pedig a maximum illetve minimum hőmérsékletet láthatjuk.

Kép

Grafikon nézet esetén egy tetszetős kis grafikon segítségével tekinthetjük meg az időjárást, amely az elkövetkezendő öt napra vonatkozó adatokat mutatja. Érdekesebb azonban az állapot nézet. Itt ugyanis tájékozódhatunk a látási viszonyokról (például köd esetén gyenge), a szélerősségről és szélirányról illetve a légnyomásról.

A Handy Weather beállításai között meg tudjuk adni, hogy melyik internet kapcsolatot használja a program az adatok frissítésére, és megadhatunk időszakos frissítést is. Ebben az esetben mi magunk határozhatjuk meg, hogy 4, 8, 12 vagy 24 óránként kérje le az adatokat a szerverről vagy esetleg egy általunk meghatározott időpontban. Választhatunk hőmérséklet, szélsebesség, csapadék mennyiség és légnyomás mértékegységek között. Extra képesség a képernyőkímélő funkció. Miután feltelepíttettük a programot, bármelyik témánál választhatjuk képernyőkímélőnek az időjárás kijelzést.

forrás: Mobilport

A szöveget és a képeket luciuscornelius adta hozzá.

vidékiviktor írta:

Sziasztok!

A korábbi oldalon volt külön topicja.
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok küldeni egy serial számot? Anno egyikőtök segített ebben, hogy tovább tudjam használi az utolsó törtet.
Kint volt a topicban is.

Köszönöm!

Viktor
maggi_1886
4. szint
4. szint
Készüléktípus: ZTE Blade Nokia N82
Has thanked: 4 times
Been thanked: 4 times

Re: Handy Weather

Hozzászólás Szerző: maggi_1886 »

vidékiviktor írta:Sziasztok!

A korábbi oldalon volt külön topicja.
A kérdésem az lenne, hogy tudnátok küldeni egy serial számot? Anno egyikőtök segített ebben, hogy tovább tudjam használi az utolsó törtet.
Kint volt a topicban is.

Köszönöm!

Viktor
itt az oldalon a letöltések között is találsz.én is azt írtam be :!: de amióta beírtam nem akar frissíteni.hiba üzenetet dob ki :!: előtte próba verzión normálisan működött :idea:
Samsung Galalxy SII vk.6.4 final
Nokia N82 Black 2Gb Micro Sd
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

Ez már így van szinte a kezdetektől. Jól levédték a progit. Vagy próbaverzió vagy megveszed vagy ForecaWeather. (ráadásul utóbbi több várost ismer mint a Handy)
vidékiviktor
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E51

Hozzászólás Szerző: vidékiviktor »

Ez már meg van. Feltelepítettem az X-est, frissítettem, leszedtem, majd fel a simát. Tök jól működött, de egyszer csak nem kezdett el frissíteni. Aztán a régi fórumon valaki írt egy kódsort, azzal beregisztráltam, és azóta tök jól frissít.
Csak most egy másik E51-en is szeretném megcsinálni, ott már nem frissít, és ezzel a kóddal megpróbálnám. Sajnos az én Weather-emből nem tudom kiolvasni a kódot, mert a "Programról" pont alatt nem jelenik meg.
[-KilleR-]
1. szint
1. szint
Készüléktípus: E51
Kapcsolat:

Handy Weather

Hozzászólás Szerző: [-KilleR-] »

A 6.05-ös verza a mai napíg frissít! Decemberben közepén lett telepítve a tellára (Crackey by illusion) :!: :smartass:

R.
maggi_1886
4. szint
4. szint

[-KilleR-] írta:A 6.05-ös verza a mai napíg frissít! Decemberben közepén lett telepítve a tellára (Crackey by illusion) :!: :smartass:

R.
köszi :!: már nekem is frankón működik :D
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

Szóval az új már működik?
Megnéznétek, hogy Veszprém van-e a városok között?
Köszi
[-KilleR-]
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

Sajnos nincsen, de mindjárt belinkelem, hogy mik vannak..! :!:

R.
maggi_1886
4. szint
4. szint

MrAngelo írta:Szóval az új már működik?
Megnéznétek, hogy Veszprém van-e a városok között?
Köszi
Veszprém nincs.nekem Zalaegerszeg kellene de az sincs.csak Nagykanizsa van :!: keress hozzátok közel eső várost az időjárás nem sokat változik 30-40 km-en kívül :!:
[-KilleR-]
1. szint
1. szint
Kapcsolat:

http://knockout.hu/nokia/Hungary.txt

De a resource mappában van egy szöveg/help file amiben azt írják, hogy bármely várost hozzá lehet adni a listához a megfelelő földrajzi koordinátákkal...

R. :smartass:
Válasz küldése

Vissza: “Hálózat, internet”