lilalur írta:Talán még gyorsabb is lett mint az előző. A RAM-ot még mindig eszi (6-10mb fix de van hogy többet is elvisz), de ez nem változtat semmit a sebességén a telefonnak se és az alkalmazásokon sem érezni. Aksit nem fogyaszt jobban, ha mégis úgy tűnne az is csak max mert többet macerálja az ember

Elvileg a következő build már 4-6MB rammal kevesebbet fog zabálni. Meglátjuk.
Egy darabig eltartott amíg ezt megtaláltam de belegondolva logikusabb így mint az előzőben.
A bétában az egy bug volt hogy a show home screen-re kilépett
A felső csíkra felkerült az óra is. Ennek nagyon örülök. Kevésbé tűnik üresnek. Az "aksitöltöttség" és a "térerő" teljesen jól szuperál. Előbbi widgetje még mindig felesleges de jó, hogy van ilyen is benn.
Ide elvileg az operátor neve fog kerülni, többen kérték mint az órát. Vagy remélhetőleg megcsinálják választhatóra. Ha belegondolsz egy bazi nagy óra mellett fent a kicsinek nincs sok értelme. Viszont operátor widget nincs (nem tudták portolni a winmo-ból), tehát át kell menni a symbian hs-re ha tudni akarod milyen szolgáltatón lógsz. Határ mentieknek, külföldön romaingolóknak ez nem túl jó.
Egy
nyelvválasztó jó lenne benne. Csak úgy mert az olyan vicces és valahogy jobban szeretem az angol nyelvet a rendszereken (megszokás) fura így magyarul

.
Ez egy shell, tehát nem csoda ha a telefon nyelvét veszi alapul. Ha angol shell-t akarsz állítsd angolra a telefonod nyelvét és máris vált az spb is.
Agenda: Remekül működik és mivel a telefon naptárbejegyzéseire épül így a különféle szinkronizáló progik is működnek vele. Nagyon szépen lehet így rendszerezni az eseményeket. Amit szívesen látnék benne ha azokat
a napokat amikre bejegyzést írtunk megjelölné a widgeten (a nap bekarikázva vagy más színű betüvel írva (nem túl feltűnően bár ezt skin válogathatná majd

)). Szerintem ez egy hasznos funkció lenne.
Ez egy jó ötlet, megy a wish-list -re
Jó volt az a fajta elrendezés ami egy hetet mutatott (0.85) ha működne az előző ötlet akkor egy kis csíkon lehetne látni ha valahová beterveztünk valamit. Esetleg plussz feature hogy ha erre a napra bökünk kis ablakban megjelenik a hozzá tartozó bejegyzés.
Sajnos itt kicsit elbaltázták az xml-t, volt olyan béta amiben kis méretnél 2 eseményt tudott megjeleníteni (vagy egy esemény 1 sor hétnapjai), aztán eltűntek az egész napos események (névnapok pl.), aztán visszarakták ugyan, de most meg csak 1 esemény jelenik meg alatta meg ott egy nagy fekete csík. Nem halálos, de javítandó. Illetve majd megnézem az xml-t hátha ki lehet hozni belőle valamit, de sajna a régi (a kétsoros) és az új (mostani) xml-ben teljesen más struktúrát/értékeket kapott az agenda widget.
Beúszó menük (kis fülecske valamelyik szélen amit ki lehet húzni) ezekbe lehetne a naptárwidgetet, nagyobb órát vagy programokat elhelyezni. Vagy(!) a zene / médialejátszót elhelyezni így. ha nem kell így nincs útban és működhetne a háttérben. Lenne egy kis füle amivel visszatolható, elhelyezhető a képernyő szélére vagy alulra vagy felülre.
Ez sem rossz. De írhattátok volna előbb is, nem véletlenül írtam vagy két hete hogy ki mit szeretne látni benne...
Lebegő menük elhelyezése mint ami a "vezeték nélküli kapcsolat kezelő" vagy a "háttérvilágítás" is pl. csak ezekbe a menükbe mi magunk helyezhetünk el widgetet vagy alkalmazást (menü felvesz és amit belehúzunk az benne lesz vagy a beállításainál felvehetünk alkalmazásokat). Jópofa feature lenne.
Kiváló ötlet!
Tárcsázó widget.

Van

Vagy saját SPB-s tárcsázóra gondolsz? Asszem azt is kérte már valaki.
A szerkesztésnek kitartóan ellenáll R5B6G5 16 bites BMP ide vagy oda. Valakinek erről extra tapasztalata? Na de ezeket a részeit még nyúzom.
Nemtom, én már csináltam egy htc-s órát a mostani nagy helyett winmo-s skinből (gimp-el képátméretezés), de még nem vagyok vele elégedett. Túl kicsi, még kicsit javítani kell rajta

Csak ne lenne ilyen tökölődős meló...