SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

bladehu2 írta:
fonix232 írta:Nekem sikerült megoldani az automatikus frissítést, méghozzá úgy hogy az Időjárás beállításainál nem időt adtam meg hanem Csak ingyenes kapcsolat esetén-t. Az alsó két ikonnak a cseréjét igazán megoldhatták volna a programban is!
Viszont nem ismerem annyira, lehet skinekkel teljesen áttervezni? Mondjuk Android-os asztalszerűséget csinálni, ahol lent van egy gomb ami behozza a carouselt, illetve külön widgeteket?
Illetve a felső sávot nem hiszem hogy kiveszik, WinMo-n is ott van (mondjuk ott nem olyan nagy). Ha esetleg lecserélik valami stílusosabbra, vagy esetleg skinezhetző lenne akkor még talán meg is békélnék vele :D
Hiába állítod csak ingyenes kapcsolatra, ekkor sem fog felépíteni -sajnos- mobilnetet. Wifin lehet hogy működik ilyen módon, de az nekem nincs.
Az alsó két ikon ahogy a többi is a .dat fájlokból állítható, van is már rá egy-két mod (egyenlőre csak az spb fórum zárt topicjában) de nekem az speciel nagyon nem tetszik. Skinekkel teljesen át lehet tervezni, ahogy a winmo-s verzióban is ***va jó skineket csináltak hozzá nagyon türelmes emberek. Az ikonok R5G6B5 bmp képek (tehéát gimp vagy photoshop kell ami tud ilyne formában menteni) és általában összefűzve egy képben x db ikon van. A méret/pozícó mind xml-ből konfigurált. Csak türelem kérdése az egész. Majd kipróbálom, valszeg emulátor alá is fel lehet-e rakni, kicsit gyorsabb mint a telefonra töltögetni a dat fájlokat és állandóan ujraíndítgatni a shell-t. Felső sávot nézik hogy tudnák kivenni, de pl a sony teleofnokon kicsit többminden jelenik ott meg mint a nokián, szóval nem biztos hogy érdemes. Az reálisabb hogy kiterjesztik rá pl. az spb hátterét és akkor nem lesz ott egy egész más színű sáv.

Engem inkább a Sony sávjának áthozása érdekelne Symbian-re, mondjuk ilyen Android-os fílinggel, azaz le lehet húzni és ott van egy raklap cucc :D
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

lilalur írta:Talán még gyorsabb is lett mint az előző. A RAM-ot még mindig eszi (6-10mb fix de van hogy többet is elvisz), de ez nem változtat semmit a sebességén a telefonnak se és az alkalmazásokon sem érezni. Aksit nem fogyaszt jobban, ha mégis úgy tűnne az is csak max mert többet macerálja az ember :D
Elvileg a következő build már 4-6MB rammal kevesebbet fog zabálni. Meglátjuk.
Egy darabig eltartott amíg ezt megtaláltam de belegondolva logikusabb így mint az előzőben.
A bétában az egy bug volt hogy a show home screen-re kilépett :)
A felső csíkra felkerült az óra is. Ennek nagyon örülök. Kevésbé tűnik üresnek. Az "aksitöltöttség" és a "térerő" teljesen jól szuperál. Előbbi widgetje még mindig felesleges de jó, hogy van ilyen is benn.
Ide elvileg az operátor neve fog kerülni, többen kérték mint az órát. Vagy remélhetőleg megcsinálják választhatóra. Ha belegondolsz egy bazi nagy óra mellett fent a kicsinek nincs sok értelme. Viszont operátor widget nincs (nem tudták portolni a winmo-ból), tehát át kell menni a symbian hs-re ha tudni akarod milyen szolgáltatón lógsz. Határ mentieknek, külföldön romaingolóknak ez nem túl jó.
Egy nyelvválasztó jó lenne benne. Csak úgy mert az olyan vicces és valahogy jobban szeretem az angol nyelvet a rendszereken (megszokás) fura így magyarul :).
Ez egy shell, tehát nem csoda ha a telefon nyelvét veszi alapul. Ha angol shell-t akarsz állítsd angolra a telefonod nyelvét és máris vált az spb is.
Agenda: Remekül működik és mivel a telefon naptárbejegyzéseire épül így a különféle szinkronizáló progik is működnek vele. Nagyon szépen lehet így rendszerezni az eseményeket. Amit szívesen látnék benne ha azokat a napokat amikre bejegyzést írtunk megjelölné a widgeten (a nap bekarikázva vagy más színű betüvel írva (nem túl feltűnően bár ezt skin válogathatná majd :twisted: )). Szerintem ez egy hasznos funkció lenne.
Ez egy jó ötlet, megy a wish-list -re :)
Jó volt az a fajta elrendezés ami egy hetet mutatott (0.85) ha működne az előző ötlet akkor egy kis csíkon lehetne látni ha valahová beterveztünk valamit. Esetleg plussz feature hogy ha erre a napra bökünk kis ablakban megjelenik a hozzá tartozó bejegyzés.
Sajnos itt kicsit elbaltázták az xml-t, volt olyan béta amiben kis méretnél 2 eseményt tudott megjeleníteni (vagy egy esemény 1 sor hétnapjai), aztán eltűntek az egész napos események (névnapok pl.), aztán visszarakták ugyan, de most meg csak 1 esemény jelenik meg alatta meg ott egy nagy fekete csík. Nem halálos, de javítandó. Illetve majd megnézem az xml-t hátha ki lehet hozni belőle valamit, de sajna a régi (a kétsoros) és az új (mostani) xml-ben teljesen más struktúrát/értékeket kapott az agenda widget.
Beúszó menük (kis fülecske valamelyik szélen amit ki lehet húzni) ezekbe lehetne a naptárwidgetet, nagyobb órát vagy programokat elhelyezni. Vagy(!) a zene / médialejátszót elhelyezni így. ha nem kell így nincs útban és működhetne a háttérben. Lenne egy kis füle amivel visszatolható, elhelyezhető a képernyő szélére vagy alulra vagy felülre.
Ez sem rossz. De írhattátok volna előbb is, nem véletlenül írtam vagy két hete hogy ki mit szeretne látni benne...
Lebegő menük elhelyezése mint ami a "vezeték nélküli kapcsolat kezelő" vagy a "háttérvilágítás" is pl. csak ezekbe a menükbe mi magunk helyezhetünk el widgetet vagy alkalmazást (menü felvesz és amit belehúzunk az benne lesz vagy a beállításainál felvehetünk alkalmazásokat). Jópofa feature lenne.
Kiváló ötlet!
Tárcsázó widget. :D
Van :) Vagy saját SPB-s tárcsázóra gondolsz? Asszem azt is kérte már valaki.
A szerkesztésnek kitartóan ellenáll R5B6G5 16 bites BMP ide vagy oda. Valakinek erről extra tapasztalata? Na de ezeket a részeit még nyúzom.
Nemtom, én már csináltam egy htc-s órát a mostani nagy helyett winmo-s skinből (gimp-el képátméretezés), de még nem vagyok vele elégedett. Túl kicsi, még kicsit javítani kell rajta :D Csak ne lenne ilyen tökölődős meló...
bladehu2
5. szint
5. szint

fonix232 írta:Engem inkább a Sony sávjának áthozása érdekelne Symbian-re, mondjuk ilyen Android-os fílinggel, azaz le lehet húzni és ott van egy raklap cucc :D
szerintem nem céljuk lemajmolni se a sony-t se az androidot :)
fonix232
5. szint
5. szint

bladehu2 írta:
fonix232 írta:Engem inkább a Sony sávjának áthozása érdekelne Symbian-re, mondjuk ilyen Android-os fílinggel, azaz le lehet húzni és ott van egy raklap cucc :D
szerintem nem céljuk lemajmolni se a sony-t se az androidot :)

Mármint úgy általánosságban. Nem az SPB shell-el, hanem én magam vagy akármelyik másik modder csak úgy.
Két kérdés:

- Valaki rájött már a .dat fileok jelszavára?
- Hol találom a progi Symbianes fórumát?
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
bladehu2
5. szint
5. szint

Csak érdekességképpen itt egy pici mod, Thorsten munkája:
Omnia ikonok letöltés katt ide

Kép

Használat: másold be a telefon memória\egyebek\spbshell (vagy ha így jobban tetszik C:\data\others\spbshell) mappába a dat fájlt és indítsd újra a shellt. az spbshell mappát létre kell hozni!
Ha mégsem tetszik akkor nevezd át vagy mozgasd el vagy töröld. Nem kell hozzá hackelt telefon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bladehu2 2010-05-27 csüt. 10:45:07-kor.
bladehu2
5. szint
5. szint

fonix232 írta: - Valaki rájött már a .dat fileok jelszavára?
- Hol találom a progi Symbianes fórumát?
anélkül nehezen csináltam volna órát :D
amúgy nem titok, xdadev fórumon is le van írva meg itt is. ez egyben válasz a második kérdésre is.
fonix232
5. szint
5. szint

Na asszem neki is fogok esni és csinálok valami Android szerűséget :D
Ha van már olyan téma, a grafikai elemek miatt jól jönne!
funky71
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS 7 edge S6
Has thanked: 37 times
Been thanked: 12 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: funky71 »

Nem tudjátok hogy hogy lehet eltüntetni felülről az aksi és a hálózat jelét, hogy teljessen kitöltse a kijelzőt az spb?
Samsung Galaxy S7 edge
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Nemtom, én már csináltam egy htc-s órát a mostani nagy helyett winmo-s skinből (gimp-el képátméretezés), de még nem vagyok vele elégedett. Túl kicsi, még kicsit javítani kell rajta :D Csak ne lenne ilyen tökölődős meló...
:pirul: hopp ezt benéztem és az előző verzió tapasztalataiból írtam. A mostani nyel mindent. Hamarosan kész is a HP ikontéma amivel már az előzőt próbálgattam. :D
lilalur
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

bladehu2 írta:Felső sávot nézik hogy tudnák kivenni, de pl a sony teleofnokon kicsit többminden jelenik ott meg mint a nokián, szóval nem biztos hogy érdemes. Az reálisabb hogy kiterjesztik rá pl. az spb hátterét és akkor nem lesz ott egy egész más színű sáv.
És mi lenne ha maradna a felső sáv csak mögé kerülne egy olyan kissé átlátszó háttér mint az alsó soron is van (+ ugye a háttér kiterjesztése ez alá). Ekkor nem lóg ki a sorból + egy kis moddolással teljesen el is lehetne tüntetni (teljesen átlátszóvá rajzolható az alsó sor is ha nagyon útban van) Illetve ez a sor professzional háttéren felesleges lenne. Mármint ott maradna a csík. (igen az óránál tényleg hasznosabb lesz majd a szolgáltató, de a lényeg hogy legyen még ott valami infó és máris nem olyan zavaró)

Amúgy egy jól megválasztott alaptelefon témával egész jól beleilleszthető ez a csík is.
lilalur
Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”