SPB Mobile Shell (symbian)
- lilalur
- 1. szint
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
Re: SPB Mobile Shell (symbian)
Egy apróság. Nem tudom ez csak nálam volt e így, vagy a béta miatt, de Python programokat nem tudok SPB alatt futtatni. Nem jön be csak fehér kép és egy alsó/felső szokásos telefon menüsor (LCG jukebox és az Xplore pythonos változataival próbáltam. Amúgy mindkét progi hibátlanul futott ha nem ment az SPB, a sima (nem pythonos) változataik mennek alatta (illetve érdekes mert a pythonos Xplore is elindult a régi widgetjével.)).
Sejti valaki mi lehet ennek az oka?
Sejti valaki mi lehet ennek az oka?
lilalur
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Nem: Férfi
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
Az SPB fejlesztői örömmel értesítenek mindenkit, hogy hosszas tesztelés és fejlesztés után megjelent az SPB Mobile Shell 3.5 for Symbian.
Sajnos -gondolom az idő szűke miatt- nem került bele még minden ötlet, de ezt major update-ekkel fogják pótolni, ahogy tették azt a winmobile-os változatnál is, azaz valószínűleg itt is hamarosan lesznek 3.5.1 , 3.5.2 verziók. A magyar nyelvi fordítási hiányosságait nézzétek el (nem tudom ki csinálta) de a javítások már a fejlesztőknél vannak, a következő public release már kicsit értelmesebb/magyarosabb lesz. De addig is a c:\private\20028b16\strings_hu.txt fájlt mindenki kedve szerint szerkesztheti. A nyelv egy része továbbra is az r17-ben van ami sajna valami elég érdekes, nekem nem sikerült ultrarsceditorral szerkeszteni (mármint úgy hogy utána működjön is).
Aki kedvet érez témákat szerkeszteni rá, annak egy kis segítség itt.
A trial változat letölthető a weboldalról: http://www.spb.com/symbian-software/mob ... nload.html
Sajnos -gondolom az idő szűke miatt- nem került bele még minden ötlet, de ezt major update-ekkel fogják pótolni, ahogy tették azt a winmobile-os változatnál is, azaz valószínűleg itt is hamarosan lesznek 3.5.1 , 3.5.2 verziók. A magyar nyelvi fordítási hiányosságait nézzétek el (nem tudom ki csinálta) de a javítások már a fejlesztőknél vannak, a következő public release már kicsit értelmesebb/magyarosabb lesz. De addig is a c:\private\20028b16\strings_hu.txt fájlt mindenki kedve szerint szerkesztheti. A nyelv egy része továbbra is az r17-ben van ami sajna valami elég érdekes, nekem nem sikerült ultrarsceditorral szerkeszteni (mármint úgy hogy utána működjön is).
Aki kedvet érez témákat szerkeszteni rá, annak egy kis segítség itt.
A trial változat letölthető a weboldalról: http://www.spb.com/symbian-software/mob ... nload.html
- ferret
- Fő moderátor
- Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 350 times
Itt az új, okosított és magyar nyelvű
http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=33939

- dobi003
- 1. szint
- Készüléktípus: ZTE BLADE.T-Mobile.2.2 Froyo
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 0
Sziasztok,lehet ehhez az új és már nem béta verzióhoz skineket letölteni valahonnét m,mint pl.:gDesk-hez
előre is köszi
előre is köszi
- mullerakos
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia C7
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Sziasztok! Már írtam a programhoz is, de itt talán egyszerűbb kérdezni:D A beta verzióba voltak problémák... 3D menü nem működött, ha a telefonkönyvbe képeket tettem, akkor kifagyott a telo. Az újba nincs 3d menü, szóval evidens, hoyg nem működik. Viszont voltak még egyéb hiányosságai is a beta nak. Arra lennék kíváncsi, hogy fagyás a képek miatt, vagy az egyéb "nem futó" alkalmazást aktivizálták, kivették, vagy esetleg mind kettő:D Már feltettem a 3.5.295 öt, egyenlőre működik. Ram ot ugyan annyira eszi, mint a beta.
KÖszönöm az Információkat!
Üdv: Ákos
KÖszönöm az Információkat!
Üdv: Ákos
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
szia! szerintem még nincs rá. de majd körbenézek.dobi003 írta:Sziasztok,lehet ehhez az új és már nem béta verzióhoz skineket letölteni valahonnét m,mint pl.:gDesk-hez
előre is köszi

VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! 
S10+ Dual / SGS4

S10+ Dual / SGS4
- fonix232
- 5. szint
- Készüléktípus: ZTE Blade
- Been thanked: 44 times
bladehu2 írta:Amiket leírtál hibák azok már mind javítva vannak, illetve az ebben a verzióban még nem implementált részek is működnek. Amik nem: 3d sms view kiszedték (talán a következő verzióban), időjárás auto frissítése (frissít auto ha van folyamatos netkapcsolat, ő maga nem építi fel), felső csík egyenlőre megmarad. Multimádia könyvtárban a gyári symbian dolgok lesznek (egyenlőre), a böngészők alá viszont bekerül az opera is ha telepítve van. Skinelni lehet (azaz a gyorsindítás és névjegyek ikonja is cserélhető), de újakat kell csinálni mivel a winmo-s skinek nem ilyen felbontásra készültek. És bár pontos időpontot nem mondanak mikor lesz a release, de elég gyorsan jönnek a javított verziók szóval szerintem május vége lehet a határidő. Pont ezért az új ötleteket nem is fogják tudni belerakni, valszeg lesznek majd major update-ek (3.5.1, 3.5.2, stb) amikbe belekerülnek majd az új ötletek. Gondolom azért is kell sietni mert winmo-ra elvileg június folyamán jön az 5-ös verzió, tehát ennek valszeg előbb ki kell kerülnie hogy ne üssék egymást az újdonság bejelentések
Nekem sikerült megoldani az automatikus frissítést, méghozzá úgy hogy az Időjárás beállításainál nem időt adtam meg hanem Csak ingyenes kapcsolat esetén-t.
Az alsó két ikonnak a cseréjét igazán megoldhatták volna a programban is!
Viszont nem ismerem annyira, lehet skinekkel teljesen áttervezni? Mondjuk Android-os asztalszerűséget csinálni, ahol lent van egy gomb ami behozza a carouselt, illetve külön widgeteket?
Illetve a felső sávot nem hiszem hogy kiveszik, WinMo-n is ott van (mondjuk ott nem olyan nagy). Ha esetleg lecserélik valami stílusosabbra, vagy esetleg skinezhetző lenne akkor még talán meg is békélnék vele

- ZTE Blade - CyanogenMod 7
- Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
- lilalur
- 1. szint
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 10 times
Csak a hirtelen észrevételek:
Talán még gyorsabb is lett mint az előző. A RAM-ot még mindig eszi (6-10mb fix de van hogy többet is elvisz), de ez nem változtat semmit a sebességén a telefonnak se és az alkalmazásokon sem érezni. Aksit nem fogyaszt jobban, ha mégis úgy tűnne az is csak max mert többet macerálja az ember
. Tulajdonképpen minden pozitív megállapítás ami az előző verziót illette, áll erre is.
Bobbacsitól: "Kilépés: Meg kell keresni az SPB Menü-t ott a Beállitásokra nyomni ,majd a jobb alsó sarokra nyomni és itt lesz a Kilépés a Shell-böl" Egy darabig eltartott amíg ezt megtaláltam de belegondolva logikusabb így mint az előzőben.
A felső csíkra felkerült az óra is. Ennek nagyon örülök. Kevésbé tűnik üresnek. Az "aksitöltöttség" és a "térerő" teljesen jól szuperál. Előbbi widgetje még mindig felesleges de jó, hogy van ilyen is benn.
Az órában immár a felesleges milyen évet írunk információ helyett a nap és a dátum szerepel
igazán remek! Az óra sem késik. Mondhatni pont optimális. A widgetek kinézete amúgy innentől kezdve amúgy is mod kérdése.
Alulra bekerült egy helyzetjelző csík.
Bár ez eddig is volt de csak most kezdem felfedezni a hasznát: ha a professional és a lifestyle is együtt megy akkor fel le húzva lehet váltogatni köztük. Ezzel remekül kiterjeszthető a felület
Néhány ötlet esetleg a fejlesztők felé hátha látja egy illetékes
:
Egy nyelvválasztó jó lenne benne. Csak úgy mert az olyan vicces és valahogy jobban szeretem az angol nyelvet a rendszereken (megszokás) fura így magyarul
.
Agenda: Remekül működik és mivel a telefon naptárbejegyzéseire épül így a különféle szinkronizáló progik is működnek vele. Nagyon szépen lehet így rendszerezni az eseményeket. Amit szívesen látnék benne ha azokat a napokat amikre bejegyzést írtunk megjelölné a widgeten (a nap bekarikázva vagy más színű betüvel írva (nem túl feltűnően bár ezt skin válogathatná majd
)). Szerintem ez egy hasznos funkció lenne.
Jó volt az a fajta elrendezés ami egy hetet mutatott (0.85) ha működne az előző ötlet akkor egy kis csíkon lehetne látni ha valahová beterveztünk valamit. Esetleg plussz feature hogy ha erre a napra bökünk kis ablakban megjelenik a hozzá tartozó bejegyzés.
Beúszó menük (kis fülecske valamelyik szélen amit ki lehet húzni) ezekbe lehetne a naptárwidgetet, nagyobb órát vagy programokat elhelyezni. Vagy(!) a zene / médialejátszót elhelyezni így. ha nem kell így nincs útban és működhetne a háttérben. Lenne egy kis füle amivel visszatolható, elhelyezhető a képernyő szélére vagy alulra vagy felülre.
Lebegő menük elhelyezése mint ami a "vezeték nélküli kapcsolat kezelő" vagy a "háttérvilágítás" is pl. csak ezekbe a menükbe mi magunk helyezhetünk el widgetet vagy alkalmazást (menü felvesz és amit belehúzunk az benne lesz vagy a beállításainál felvehetünk alkalmazásokat). Jópofa feature lenne.
Tárcsázó widget.
Egyenlőre ennyi észrevétel. Kb fél napja sem próbáltam még szóval ez egy elég felületes teszt lenne, ezért is inkább csak ötleteket írtam (amik lehet hogy már rég benne vannak, de sajnos a windowsmobilos verziók működését nem ismerem).
Moddolás:
A progi fájlait a 20028b16 fájl rejti. DE! Hová rakta a háttérképeket
? Az előző verzióban minden kinn volt ebben a könyvtárban de most nem itt vannak.
A szerkesztésnek kitartóan ellenáll R5B6G5 16 bites BMP ide vagy oda. Valakinek erről extra tapasztalata? Na de ezeket a részeit még nyúzom.
Kényelmes gyors és minden működik benne!
Talán még gyorsabb is lett mint az előző. A RAM-ot még mindig eszi (6-10mb fix de van hogy többet is elvisz), de ez nem változtat semmit a sebességén a telefonnak se és az alkalmazásokon sem érezni. Aksit nem fogyaszt jobban, ha mégis úgy tűnne az is csak max mert többet macerálja az ember

Bobbacsitól: "Kilépés: Meg kell keresni az SPB Menü-t ott a Beállitásokra nyomni ,majd a jobb alsó sarokra nyomni és itt lesz a Kilépés a Shell-böl" Egy darabig eltartott amíg ezt megtaláltam de belegondolva logikusabb így mint az előzőben.
A felső csíkra felkerült az óra is. Ennek nagyon örülök. Kevésbé tűnik üresnek. Az "aksitöltöttség" és a "térerő" teljesen jól szuperál. Előbbi widgetje még mindig felesleges de jó, hogy van ilyen is benn.
Az órában immár a felesleges milyen évet írunk információ helyett a nap és a dátum szerepel

Alulra bekerült egy helyzetjelző csík.
Bár ez eddig is volt de csak most kezdem felfedezni a hasznát: ha a professional és a lifestyle is együtt megy akkor fel le húzva lehet váltogatni köztük. Ezzel remekül kiterjeszthető a felület

Néhány ötlet esetleg a fejlesztők felé hátha látja egy illetékes

Egy nyelvválasztó jó lenne benne. Csak úgy mert az olyan vicces és valahogy jobban szeretem az angol nyelvet a rendszereken (megszokás) fura így magyarul

Agenda: Remekül működik és mivel a telefon naptárbejegyzéseire épül így a különféle szinkronizáló progik is működnek vele. Nagyon szépen lehet így rendszerezni az eseményeket. Amit szívesen látnék benne ha azokat a napokat amikre bejegyzést írtunk megjelölné a widgeten (a nap bekarikázva vagy más színű betüvel írva (nem túl feltűnően bár ezt skin válogathatná majd

Jó volt az a fajta elrendezés ami egy hetet mutatott (0.85) ha működne az előző ötlet akkor egy kis csíkon lehetne látni ha valahová beterveztünk valamit. Esetleg plussz feature hogy ha erre a napra bökünk kis ablakban megjelenik a hozzá tartozó bejegyzés.
Beúszó menük (kis fülecske valamelyik szélen amit ki lehet húzni) ezekbe lehetne a naptárwidgetet, nagyobb órát vagy programokat elhelyezni. Vagy(!) a zene / médialejátszót elhelyezni így. ha nem kell így nincs útban és működhetne a háttérben. Lenne egy kis füle amivel visszatolható, elhelyezhető a képernyő szélére vagy alulra vagy felülre.
Lebegő menük elhelyezése mint ami a "vezeték nélküli kapcsolat kezelő" vagy a "háttérvilágítás" is pl. csak ezekbe a menükbe mi magunk helyezhetünk el widgetet vagy alkalmazást (menü felvesz és amit belehúzunk az benne lesz vagy a beállításainál felvehetünk alkalmazásokat). Jópofa feature lenne.
Tárcsázó widget.

Egyenlőre ennyi észrevétel. Kb fél napja sem próbáltam még szóval ez egy elég felületes teszt lenne, ezért is inkább csak ötleteket írtam (amik lehet hogy már rég benne vannak, de sajnos a windowsmobilos verziók működését nem ismerem).
Moddolás:
A progi fájlait a 20028b16 fájl rejti. DE! Hová rakta a háttérképeket

A szerkesztésnek kitartóan ellenáll R5B6G5 16 bites BMP ide vagy oda. Valakinek erről extra tapasztalata? Na de ezeket a részeit még nyúzom.
Kényelmes gyors és minden működik benne!
lilalur
- fonix232
- 5. szint
- Készüléktípus: ZTE Blade
- Been thanked: 44 times
Háttérképeket 3 helyről lehet szerezni:
- A beépítetteket használni
- Telefonról betölteni (biza, van ilyen is! A galériát használja, azaz ha nincs szinkronizálva, egy ideig eltart a keresés)
- Vagy a weboldalról letölteni (ezt is programon belülről kezeli).
A beépített képeket több helyre is berakhatja, beírom a PKG kódot, angoltudás szükséges!
Azaz ha a !:\Data\Images\Pictures\ mappa létezik, akkor oda teszi be az SPBShell almappába,
egyébként a !:\Images\Pictures\SPBShell mappába, vagy legrosszabb esetben a private mappájába.
Amit én szeretnék majd az új verzióktól:
-a fent említett témázhatóság halálig
- rendes 3d effektek 3d gyorsító nélküli mobilokra is (az 5800 képes lenne rá)
- egy normális médialejátszó widget
- könnyű widgetkezelés (telepítés, törlés stb)
Pár kisebb újítás és hibajavítás.
- A beépítetteket használni
- Telefonról betölteni (biza, van ilyen is! A galériát használja, azaz ha nincs szinkronizálva, egy ideig eltart a keresés)
- Vagy a weboldalról letölteni (ezt is programon belülről kezeli).
A beépített képeket több helyre is berakhatja, beírom a PKG kódot, angoltudás szükséges!
Kód: Egész kijelölése
IF EXISTS("!:\Data\Images\Pictures\")
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Dew.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Dew.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Night.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Night.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ocean.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Ocean.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Red-3dspiral.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Red-3dspiral.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Storm.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Storm.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Tonnel.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Tonnel.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ultra-3dspiral.jpg"-"!:\Data\Images\Pictures\SPBShell\Ultra-3dspiral.jpg"
ELSE
IF EXISTS("!:\Images\Pictures\")
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Dew.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Dew.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Night.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Night.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ocean.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Ocean.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Red-3dspiral.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Red-3dspiral.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Storm.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Storm.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Tonnel.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Tonnel.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ultra-3dspiral.jpg"-"!:\Images\Pictures\SPBShell\Ultra-3dspiral.jpg"
ELSE
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Dew.jpg"-"!:\private\20028b16\Dew.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Night.jpg"-"!:\private\20028b16\Night.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ocean.jpg"-"!:\private\20028b16\Ocean.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Red-3dspiral.jpg"-"!:\private\20028b16\Red-3dspiral.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Storm.jpg"-"!:\private\20028b16\Storm.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Tonnel.jpg"-"!:\private\20028b16\Tonnel.jpg"
"Data\Images\Pictures\SPBShell\Ultra-3dspiral.jpg"-"!:\private\20028b16\Ultra-3dspiral.jpg"
ENDIF
ENDIF
Azaz ha a !:\Data\Images\Pictures\ mappa létezik, akkor oda teszi be az SPBShell almappába,
egyébként a !:\Images\Pictures\SPBShell mappába, vagy legrosszabb esetben a private mappájába.
Amit én szeretnék majd az új verzióktól:
-a fent említett témázhatóság halálig
- rendes 3d effektek 3d gyorsító nélküli mobilokra is (az 5800 képes lenne rá)
- egy normális médialejátszó widget
- könnyű widgetkezelés (telepítés, törlés stb)
Pár kisebb újítás és hibajavítás.
- ZTE Blade - CyanogenMod 7
- Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
Hiába állítod csak ingyenes kapcsolatra, ekkor sem fog felépíteni -sajnos- mobilnetet. Wifin lehet hogy működik ilyen módon, de az nekem nincs.fonix232 írta:Nekem sikerült megoldani az automatikus frissítést, méghozzá úgy hogy az Időjárás beállításainál nem időt adtam meg hanem Csak ingyenes kapcsolat esetén-t. Az alsó két ikonnak a cseréjét igazán megoldhatták volna a programban is!
Viszont nem ismerem annyira, lehet skinekkel teljesen áttervezni? Mondjuk Android-os asztalszerűséget csinálni, ahol lent van egy gomb ami behozza a carouselt, illetve külön widgeteket?
Illetve a felső sávot nem hiszem hogy kiveszik, WinMo-n is ott van (mondjuk ott nem olyan nagy). Ha esetleg lecserélik valami stílusosabbra, vagy esetleg skinezhetző lenne akkor még talán meg is békélnék vele
Az alsó két ikon ahogy a többi is a .dat fájlokból állítható, van is már rá egy-két mod (egyenlőre csak az spb fórum zárt topicjában) de nekem az speciel nagyon nem tetszik. Skinekkel teljesen át lehet tervezni, ahogy a winmo-s verzióban is ***va jó skineket csináltak hozzá nagyon türelmes emberek. Az ikonok R5G6B5 bmp képek (tehéát gimp vagy photoshop kell ami tud ilyne formában menteni) és általában összefűzve egy képben x db ikon van. A méret/pozícó mind xml-ből konfigurált. Csak türelem kérdése az egész. Majd kipróbálom, valszeg emulátor alá is fel lehet-e rakni, kicsit gyorsabb mint a telefonra töltögetni a dat fájlokat és állandóan ujraíndítgatni a shell-t. Felső sávot nézik hogy tudnák kivenni, de pl a sony teleofnokon kicsit többminden jelenik ott meg mint a nokián, szóval nem biztos hogy érdemes. Az reálisabb hogy kiterjesztik rá pl. az spb hátterét és akkor nem lesz ott egy egész más színű sáv.