Kösz!fonix232 írta:http://www.mediafire.com/?o2tkodkhzzggolan7 írta:
Fel tudnád tenni még egyszer valahova, mert innen nem lehet letölteni!
Elnézést érte, valahogy törlődött (mellesleg minden régebbi fileom törlődött onnan -.-")

Kösz!fonix232 írta:http://www.mediafire.com/?o2tkodkhzzggolan7 írta:
Fel tudnád tenni még egyszer valahova, mert innen nem lehet letölteni!
Elnézést érte, valahogy törlődött (mellesleg minden régebbi fileom törlődött onnan -.-")
golan7 írta:Lehet, hogy hülye vagyok a skin-ekhez, de az első oldal elolvasása után akartam a használt skin-eket .rle-be konvertálni! Kitömörítettem a .dat-okat, de azokat amiket használtam azokban nem .png-k voltak hanem .bmp képek! Ez így jó vagy nem? Ha jól tudom az .rle-t használó skinek kevesebb memóriát használnak!
Tehát: .bmp->.png->.rle? (Batch compiler-el hogy lehet "átnyomni"? Mert Photoshop-om nincs!)fonix232 írta:golan7 írta:Lehet, hogy hülye vagyok a skin-ekhez, de az első oldal elolvasása után akartam a használt skin-eket .rle-be konvertálni! Kitömörítettem a .dat-okat, de azokat amiket használtam azokban nem .png-k voltak hanem .bmp képek! Ez így jó vagy nem? Ha jól tudom az .rle-t használó skinek kevesebb memóriát használnak!
Először átnyomod őket valami progival (photoshop, vagy akármilyen batch compiler) majd ennek a proginak beadod és mehet.
Kösz a segítséget, így már tiszta a kép!lilalur írta:
A BMP ->PNG -> RLE vonalhoz:
A bmp képeket át kell alakítani valhogy png-be úgy mehet majd be rle-be. Ezt megteheted bármival ami tud bmp-t png-re alakítani (képátkonvertálásról meg van elég cikk már a neten nem hiszem hogy az SPB topicba kellene erről is tutorialt tartani, de ha nagyon nem megy szívesen segítek), de a photoshop azért a legjobb mert ott tud az ember alakítani az átlátszó részeken.
Vagyis egy jobb képszerkesztő erősen ajánlott ha skinelni akar az ember vagy megvárja hogy a kedvencét a készítője átalakítsa. Amúgy igen. Kevesebb memóriát használ mivel kisebb a fájl amit a memóriába be kell töltenie (ezért nem simán megy a png hanem rle re tömörítve) A fent említett fórumon pl már kezdenek átállni a modderek png->rel re szóval ami késik nem múlik.
azért az igazsághoz az is hozzátartozik hogy ezeket a dolgokat már réges rég felfedezték az xda-s modderek még a 3.01-es spbshell-néllilalur írta:Sziasztok. Ismát a modderekhez szólnék:
A napokban látottam meg a dailymobile fórumon hogy megoldható új skineket felvenni egy-egy elemhez (vagyis pl tarthatsz több fajta battery vagy +óraskineket még) Ez jó. (és lehet a FAQ-t majd módosítani megint XD)
Ez így van. A qa_layouts ban előszeretettel módosítják a főmenü gombok elhelyezkedését, a widgetek tulajdonságait amiből persze következik hogy a mások által készített skinek hülyén fognak esetleg kinézni. De részben igaz ez a frafikai fájlokra is, hiszen pl egy htc menübarhoz szükséges grafikai elemek két .dat -ban is vannak (egyikben a menübár, másikban a széleken lévő gombok). Ha ezek sem együtt vannak cserélve akkor megint csak katyvasz lesz a kinézet. tovább bonyolítja hogy ezen fájlok tartalmazzák még a wireless widgetek skinjeit és a zenelejátszót is, tehát egy jobban tetsző wireless widget skin miatti dat fájl csere után is fura szélső gombok fognak megjelenni a htc bar két szélén.A gond viszont hogy a qa:layoutsban kell hozzá matatni. Hogy ez miért baj? A meglátásom, hogy míg egy szimpla grafikai update nem sokat módosít addig a fő leírótárolóban való kavarás már annál többet (de baldehu2 azt hiszem tájékozottabb vagy az SPB lelki világában szóval cáfold meg kérlek ha nem így van).
Én eleve csak annyit matattam benne ami nem okoz hibát (más színű és vastag operátor szöveg, akku százalék közelebb az akku ikon aljához)Ezt a részét sok dolog szereti matatni a shellnek (pl a htc 3gombos [az SPB 4 gombos alap alsó menüvel van] fanok pl még most sem csinálták meg 4gombosra a htc kerek barját. De ha egy iylent feltelepítünk és ne mfigyelülnk rá hogy a saját layoutsunk bejegyzéseit is átvigyük az gondokat okozhat. [és jönnek majd a nem működik?, mérneműködik?,etc hozzászólások]) Szóval csak körültekintően és ha ilyent csinálunk a layoutsokba javaslom jelenítsük/különítsük jól el az alapkódtól, hogy aki szereti berhelni de nem sokat konyít hozzá (mint például én is) az is megtalálja könynen mi az amit nem árt továbbörökítenie a layoutsból + nem rosz ha néhány szót írunk is róla a readmeben.
Akit komolyabban érdekel az keressen rá a forum.xda-developers.com -on az "SPB mobile shell tricks widgets" -re, érdemes átnézni a 3.01-es topicokat is mivel az elv ugyanaz mint a 3.5-nél.Izgalams lehetőségeket ad viszont. Remélem szép munkák születnek majd vele.
A módszert nem írom még le, itt megtalálható elolvasható a menete:http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... #msg270325
mert nem sikerült működésre bírnom de várom az építő hozzászólásokat mert érdekelne a hogyanja![]()
Na ezt nem értem hogy csinálod, a reg csak a beállításokat tartalmazza, annak a törlésével hogy jön vissza a 85-ös build exe-je?A problémám a reg-fájlok törlésével elveszítem a 349-et és visszakapom a 85-build alapokat. Amiben se kilépés se beállításvisszaállítások nincsenek (ellenben megjelennek a 3d smsnézőke meg a többi még nem működő részlet widgetjei például) még így egy darabig bolyongok aztán visszamásolom inkább a régi regeket (mert ugye ha valami azt mondja töröld le még nem kell rögtön nekiesni. pl én átmásoltam egy másik könyvtárba csak jótanácsnak szánom a kísérletezgetéshez) DE nem lehet olyan ördöngősség megcsinálni mert már láttható, hogy van akinél működik a dolog.
Ehez csak annyit hogy a lényeg nem is annyira a kisebb méret, hanem az hogy nem kell minden dat-ot kicsomagolnia és az egész tartalmát a memóriába töltenie, hanem az RLE fájlból közvetlenül olvassa ki a szükséges elemeket és csak azokat tartja egy mamória cache-ben (amit mellesleg tud úgy üríteni hogy a nem használt elemeket kidobja ha esetleg kezd kevés lenni a memória).A BMP ->PNG -> RLE vonalhoz:
Amúgy igen. Kevesebb memóriát használ mivel kisebb a fájl amit a memóriába be kell töltenie (ezért nem simán megy a png hanem rle re tömörítve) A fent említett fórumon pl már kezdenek átállni a modderek png->rel re szóval ami késik nem múlik.
Nem fog, csakis touch-ra. Mint ahogy láttad, eddig is csak tapis telefonokon volt.felixo írta:Nem tudja valaki, hogy v3-as telóra nem fog kijönni !?