SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
hanczur
2. szint
2. szint
Készüléktípus: VK JB 6.4
Nem: Férfi
Has thanked: 29 times
Been thanked: 14 times

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: hanczur »

lilalur írta:Ötletek:
Az ébresztőórás részen nem tudom megoldható lenne-e egy a shell sajátja (mikor új jelzést akarunk felvenni.)
Szokásos szemléltető ábra:
Kép
A lényege. VAn lent az ébresztős rész mint eddig is aminek a végén most van egy gomb. Ha ezt lenyomjuk(megváltozik a színe vagy valami mint ahogy a naptárat ki be kapcsolgatjuk) a fenti digitális óra melletti mutatós óra mutatóját tudjuk tapizva tekergetni és beállítani vele az ébresztőt (vagy kapunk egy ébresztő mutatót, ez még jobb! A két mutató kezelése macerás a csak nagymutató tekerése marha idegesítő és hosszan tart. Ha megoldható mellette a digitális órán folyamatosan kijelzi milyen értékre is álíltottuk éppen). A gombot újra megnyomva az ébresztés fel van véve, az órák ismét rendesen a pontos időt mutatják. Alul jelzi ugyanúgy az infókat ahogy eddig is. Kikapcsolni meg úgy lehet ahogyan eddig is mivel ha simán nem a gomb területére bökünk ugyanúgy a teló ébresztőjébe dob.

Illetve egy másik variáció ha az ébresztőre bökünk egy saját SPB ébresztő menübe dob ahol a fent már leírt módon tudjuk babrálni az ébresztőt, itt lenne hej bőven start/stop gomboknak, de jobb szeretek egy felületen elintézni több dolgoz is (pl ez kerülhetne felugró menübe mint a naptár az agendában vagy a billenytűzet a telefonkönyvben). Mind1 mert ebben a pontban az alsó menün van hely még mindenféle plusz gomoknak bőven.

Na egy szó mint száz: Az órás részbe bele kéne integrálni az ébresztőt is valahogy úgy hogy ne kelljen még plusz menükben bóklászni hanem ott helyben menjen a dolog. Nem tudom más telefon hogy oldja ezt meg? Van hasonló?

Megjegyzés a képhez: A visszafelé jár amíg el nem éri részt tekintsétek semmisnek :D kicsit későn csináltam és valamiért jó ötletnek tűnt ez a hülyeség :D:D (ami mellesleg logikailag is sántít)

Az ébresztéssel kapcsolatba:igaz hogy jó lenne csak van egy kis probléma.Lehet tévedek de úgy tudom ha a gyári helyett másik ébresztőt használsz akkor kikapcsolt telónál nem működik.Szóval ha alvás közbe van vmi a telóval és kikapcsol akkor szépen elkésel.
hanczur
2. szint
2. szint

dionaea írta:Na egy komoly hibám van spb vel. Lemerül a teló 9 óra alatt majdnem teljesen és alig telefonáltam, meg semmi nyomkodás ezt már észre vettem tegnap előtt is akkor 50 % on volt 30 percel később csontra lemerült de nannyira hogy kikapcsolt. minden rádió ki van kapcsolva. lehet nem a shell meriti de akkor mi mert mostanában nem raktam fel semmi egyebet

Erről meg annyit,hogy én is használom és egyáltalán nem vettem észre hogy enné az akksit.De ha nem tapasztaltad vna még, ha az aksi 50-on van ha nem használod az spb-t akkor is elég hamar lemerül.
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

hanczur írta: Az ébresztéssel kapcsolatba:igaz hogy jó lenne csak van egy kis probléma.Lehet tévedek de úgy tudom ha a gyári helyett másik ébresztőt használsz akkor kikapcsolt telónál nem működik.Szóval ha alvás közbe van vmi a telóval és kikapcsol akkor szépen elkésel.
Igaz igaz, de a bejegyzés maga a telefon ébresztőjébe megy ez csak egy felület hozzá.
bladehu2 írta:bugos. pl ha belehúzod a kukába akkor az el fog tartani egy darabig de nekem már egyszer megjelent a vodafone, nemtom hogyan mert nem éveztem sokáig...
Nekem is bejött a vodka de ebben az a különös hogy Telenoros volnék :D de mind1

A most felrakott verzióról. Igaz-igaz. Egyenlőre mindenki maradjon csak az előző verziónál, azok a featurek amik ebben szerepelnek nem működnek illetve egy csomót ront a már meglévőkön is (pl. a picture framek pont úgy működnek mint a 0.85), de ez nem publikus. Az előző viszont stabil, hamarosan remélhetőleg jön ebből is az. Addig is gyártsuk a skineket szépen, hamarosan küldöm a teljese alkotásom jó sokat variáltam remélem mindenkinek tetszeni fog ;) (baldehu2 köszi az órákat)

Az alsó csúszkával szerencsétlenkedek már egy idelye és közben eszembe jutott egy ötlet a Naptárra: Egy egysoros csík amin futnak a napok, ugyanúgy ahogy már lerajzoltam egyszer a bejegyzések napjai megjelölődnek. No ez ablak egyik szélétől a másikig fut de csak egysoros (nincs fölötte naptár, meg hét napjai felirat se csak a hónapok száma. Mindig azon áll ugye amin éppen vagyunk. A múlt hetet nem mutatja(!!!) most nem siránkozunk a múlton XD. ha bejegyzés van arra rábökünk intelligens menüben megnyílik az adott dátumhoz tartozó bejegyzés. ez tartalmazza a hónap nevét és a napot és ide megy a naptárbejegyzés is ami ha szépen fel van töltve beírja a névnapokat is ugye + amit még mi írtunk be. Ebbe az intelligens menübe "klikkelve" lehetne az agendához is hozzáférni ahol jóbban tudunk új mindenfélét felvenni. Ha lesz egy kis időm elrajzolom ezt is mert szeretem az ilyent :D

Szerkesztve: Ezt most vettem észre, hogy a fene vinné el. Mindenhol 4 számos a digitális óra, kivétel annál az egy rohadéknál amiről az előbb a képet is belinkeltem. No! Ott ha egyjegyű az idő akkor nincs előtte nulla helyette középre igazítja az egészet ami ugye frankón töri a skint (hacsak az nem egy egybealap :hmm: ). Így elég bajosan skinelhető sajna. xml-ben jártasabbak valami megoldás :blush: nem lehet beállítani hogy úgy kezelje az órát mint bárhol máshol is a telefonban?
lilalur
Barthezz2
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 5530 XM White-Blue
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Barthezz2 »

bladehu2 írta:
Barthezz2 írta:
Van szolgáltató widget is, de nálam 2 perce a N/A felirat díszeleg a vodafone helyett..
bugos. pl ha belehúzod a kukába akkor az el fog tartani egy darabig :D de nekem már egyszer megjelent a vodafone, nemtom hogyan mert nem éveztem sokáig...
Szerintem kicsit elkapkodták ezeket..
na ezért nem jó bétákat kirakni mert azt hiszi a nép hogy ez végleges és úgy is kezeli :roll:
mert hogy ez az update1 első bétája. emlékezz milyen volt az innen először letölthető verza, pedig az már a béta2 volt ;)
Tudom, hogy folyamatosan fejlesztés alatt van a dolog, és nem is kezdek sztrájkba, mert nem működnek az új cuccok(sőt, régebbiek is elcsesződtek), csak leírtam a tapasztalataim, illetve béta ide vagy oda, azért szerintem kicsit jobban csiszolhattak volna rajta mielőtt kidobják. De persze egy rossza szavam nincs örülök, hogy fejlesztik :) Most meg megmutatták, hogy min is dolgoznak épp.
"Szerintem akkora esélyed van... minthogy a Hubble űrteleszkóppal felfedezik, hogy minden fekete lyuk közepén egy kis ember áll zseblámpával, és a biztosítékot keresi." by Sheldon <> http://instantbazinga.com/
cecinho
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N97 Black
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: cecinho »

Valaki használja X6-ra ez a Shell-t? Milyen tapasztalatai vannak?
SGS2
hanczur
2. szint
2. szint

Üdv.Valaki megmondaná hogyan is van ez az spb modding ami fel lett töltve?Mert most nem értem hogy telepiteni kell vagy csinálni egy spb mappát és csak oda bemásolni?
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

hanczur írta:Üdv.Valaki megmondaná hogyan is van ez az spb modding ami fel lett töltve?Mert most nem értem hogy telepiteni kell vagy csinálni egy spb mappát és csak oda bemásolni?
Ahogy oda van írva be kell másolni a mappába, az eredetit meg elmenteni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
frici50
1. szint
1. szint
Készüléktípus: nokia 5800
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: frici50 »

Köszi a linkeket hun_milo !
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

A sis telepítősöket lehet telepíteni. A lejátszógombok (next trac/play/prev) sis install aztán a programok között megtalálod őket ki lehet rakni mind widget és ha ráböksz akkor vagy működik vagy nem.
a 4x4 ikon az csökkenti a méretét a menüben és a beállításoknál az ikonoknak, így ott több jelenik meg egy oldalon. Nekem nem tetszik túl tömör :D és leszedni csak úgy nem tudtam csak a shell ujrarakásával, szóval azt érdemes meggondolni. Na de amúgy mind1.
A HTC desire és Hero mindegyik egy egy telefontéma amit ha felraksz és arra rakod a telefonod+ moddolod az alsó sávot és az órát akkor teljes a htc érzet.
Ja és igen a datok. Na azokat úgy kell felrakni ahogy itt a fórumon rögtön az első oldaltól kezdve minden oldalon legalább egyszer elmagyarázta már valaki valakinek. Úgy/oda csak bemásolod és újraindítod a shellt.
Nem működik mindegyik egyszerre.
lilalur
hun_milo
3. szint
3. szint
Készüléktípus: E 72 Lumia710
Has thanked: 52 times
Been thanked: 17 times

Hozzászólás Szerző: hun_milo »

frici50 írta:Köszi a linkeket hun_milo !
:szivesen:
Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”