SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

dnnzed írta:Sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat, de nem találtam (hát vagy ügyesen "átnéztem" rajta) arra vonatkozóan infót, hogy hogyan lehet eltüntetni a saját hátterét. Háttér beállításnál ugye ilyen opció nincs, viszont pár a topikba linkelt screenshot-on látom, hogy a "gyári shell" háttere van (legalábbis abból kiindulva, hogy fenti sáv alatt ugyanaz a minta mint a képernyő többi részén).

Mi a titok? :)
Egyelőre nem lehet. Ott annyi történt, hogy nem lett háttér beállítva. Vagy egy sima fekete képet beraksz!
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
lilalur
1. szint
1. szint
Has thanked: 5 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

dnnzed írta:Sziasztok!

Elolvastam a hozzászólásokat, de nem találtam (hát vagy ügyesen "átnéztem" rajta) arra vonatkozóan infót, hogy hogyan lehet eltüntetni a saját hátterét. Háttér beállításnál ugye ilyen opció nincs, viszont pár a topikba linkelt screenshot-on látom, hogy a "gyári shell" háttere van (legalábbis abból kiindulva, hogy fenti sáv alatt ugyanaz a minta mint a képernyő többi részén).

Mi a titok? :)
Az egészben annyi a titok, hogy nem az alap Lifestyle (bocs életstílus) homescreent kéred hanem a Professionalt.
Ez annyiban más, hogy nincs neki egyáltalán háttere (vagyis a telefon alaphátterét használja) felesleges fekete képpel trükközni, ha nem szeretnél hátteret csak válts erre. Ezt is be lehet ugyanolyanra állítani mint a másikat (rögtön a főoldalon a jobb menü és ott a beállítások (ott ahol widgetet is adhatsz hozzá vagy hátteret kérsz). Én most mindkettőt használom (úgy hogy így állítottam be), így felfelé és lefelé húzva váltogathatok közöttük mintha ki lenne terjesztve.

Más: Aki nézegette már a layouts xml fájlokat. a Widgets.xml ben meg lehet adni az egyes widgetekhez tartozó skinek nevét. Szerintetek lehetne növelni itt az egy widgethez tartozó skinek számát valahogy. (pl az analog órához ne csak 3 skin legyen hanem akármennyi, akár úgy is hogy egy újhoz fel kell venni annak az adatait ide.) Most ezen kísérletezem de nem sok ereményre jutottam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lilalur 2010-06-02 szer. 18:23:52-kor.
lilalur
Alcapone
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N97 Black
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Alcapone »

lilalur írta:Én most mindkettőt használom, így felfelé és lefelé húzva váltogathatok közöttük mintha ki lenne terjesztve.
Azt hogy állítottad be? Én nem találtam ilyen beállítást.
Vagy pl vmelyik skinben láttam, hogy a jobb oldali kis "menügomb" (nem tudom a pontos nevét) alatt több ikon is van, azt hogy lehet beállítani, vagy azokat lehet egyáltalán szerkeszteni? Mert nekem csak 5 van alapból.
Barthezz2
2. szint
2. szint
Készüléktípus: 5530 XM White-Blue
Has thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Barthezz2 »

bladehu2 írta:
Alcapone írta:bladehu: szép a skin, amit csináltál, grat hozzá! Nemsoká fel is teszem. Annyi kérdésem lenne, hogy törölni is tudom esetleg, és visszaállítani a gyárit? Meg leírnád légyszi, hogy mi a neve a telód témájának? Jó az a sötét a színes térerő és akksi jelzőkkel. :)
hali, eltávolítod a telepített programok közül, kilépsz a shellből és elindítod újra és máris visszakaptad a gyári állapotot. a téma a Se7en_B_by_Nca_DI általam módosított verziója, külön telepítőjét nemtom hova tettem, a romomba csináltam eredetileg (abba integrálva van).
Szia, sziasztok!

Ugyan ezzel a témával használom én is az általad készített 5530 rom-ból :) olyan windows tálca szerűségnek néz ki így, és nem olyan natúr kis sáv. Most felpakoltam Mobile Shell-hez készített pack-od is. Nagyon jó, főleg az androidos óra a hozzá igazított előrejelzővel. Viszont a "bejövő elemek" átlátszó tepsis ikonjai eredetiben jobban bejönnek. Azt meg tudom oldani, hogy csak azokat visszacsinálni, minden más meg maradjon olyan amilyenre módosítottad?

És ha már itt vagyok, akkor részemről pár tipp a következő verzióra:
A felső részen az óra tényleg felesleges, helyette az operátor az jó ötlet. És én megcsinálnám úgy, hogy az alján lévőhöz hasonló, átlátszó(akár ennek a témának a mintájára egy ugyan ilyen sáv, csak átlátszóba) cuccot odatenni, majd kiterjeszteni mögé a hátteret. Erre a sávra mehetne a gyáriak helyett egy módosított ikonsor: fix helyű aksi és térerő jelzővel, és a különböző események(sms, nem fogadott, BT, Wifi...) jelzésével(de ha ez maradna gyári az se gáz). Ha esetleg ki-be kapcsolható is lenne, senki nem köthetne bele :) Habnak a tortán meg esetleg az lenne jó, ha ez lehúzható lenne, és itt kapna helyet a bejövő elemek lista(és lenyílna automatikusan eseménykor), netán kiírná a beérkezett sms/hívás feladóját is.. illetve a BT/WIFI ki-be kapcsolója.

A másik, hogy jól jönne egy zenelejátszó/rádió widget, akár a korábbi posztokban rejthető módon, vagy csak szimplán mindig ott lévőben is.

Ami még hirtelen eszembe jutott, hogy szerintem kicsit lehetnének kisebbek a Shell menüben lévő ikonok. Most nagyobbnak tűnek, mint gyári menü esetén, és legalább egy akkora méretre visszavenni.

Ez az utolsó rész természetesen nem neked szól, hanem gondoltam leírom, hátha eljut a megfelelő fülekbe :yes:
"Szerintem akkora esélyed van... minthogy a Hubble űrteleszkóppal felfedezik, hogy minden fekete lyuk közepén egy kis ember áll zseblámpával, és a biztosítékot keresi." by Sheldon <> http://instantbazinga.com/
tbela
Újonc
Újonc
Készüléktípus: i8910 - X10 mini

Hozzászólás Szerző: tbela »

Sziasztok! Nekem leginkább a Kapcsolatok közti keresésnél megjelenő számbillentyűzet nem tetszik, én elsősorban azt skinezném. Sajnos nem találtam meg egyik dat file-ban sem. Ezt le lehet valahogyan cserélni? Hol keressem?
lilalur
1. szint
1. szint
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Aham, könnyen tudod variálni hogy mi minden legyen rajt. A memkártya: Data\Others\SPBshell könyvtárában megtalálod a fájlokat külön külön. Itt törlöd vagy átnevezed ami nem kell.

Egyébként prioritása ez (vagyis innen keresi először a dat fájlokat a progi): 1.Memkártyán az Others\SPBShell 2. A C-n az Others\SPBShell alatt 3. A Private alatt lévő (ezt most fejből nem tudom de olvasson vissza akit érdekel mert volt már róla szó) vagyis ahová redetileg telepíti a programot.

Az Othersbe lehet pakolgatni nyugodtan, és nem muszály az eredeti fájlokat bántani így + gépről is lehet így a skineket pakolgatni nem kell x-ploreval mászkálni a telefonban.
A bejövő elemek skinjeit a va_status.dat és a va_status_widget.dat tartalmazza. Őket kell törölnöd Barthezz2.

hmm. Az iménti kérdés alapján esetleg lehetne csinálni egy listát arról mit hol talál meg az ember. :D Egyébként vp_menu_dial és a vl_menu_dial az ami a keresett skint rejti azt hiszem. Sok sikert hozzá.
lilalur
migabi24
4. szint
4. szint
Készüléktípus: HTC ONE
Nem: Férfi
Been thanked: 38 times

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

Kezd beindulni a moddingolás, egyre minőségibb munkák látnak napvilágot, ha így halad 1-2 hét és tökéletes Sense UI másolatot kapunk a telónkra, ez már nagyon közel jár :arrow:
Kép
Múlt:6600,7610,SE-S700,6230i,6630,SE-W810i,6680,N73,SE-P990,6120c,E50,N95-8Gb,N82,E66,N78,N79,i8510 8Gb,iPhone 3G 16GB,iPhone 3G-S 16Gb,i8910HD 16Gg,Wawe,Galaxy S 8Gb,I8910 HD, Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4
rpeter88
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800XM

Hozzászólás Szerző: rpeter88 »

Azt nem tudjátok, hogy lehetne a sim kártyán lévő kontaktokat előcsalogatni?
Valamint a naptárnál, hogy az egész hónapot mutassa és ne csak két hetet, valamint legyenek benne a bejegyzések (mint az orange-es főképernyőnél)?
Ja és hogy lehet-e, hogy a középső gombra a nokia menüje jöjjön be?

Köszi előre is :-)
tbela
Újonc
Újonc
Készüléktípus: i8910 - X10 mini

Hozzászólás Szerző: tbela »

Sajnos az én telóm nem hackelt, úh nem tudom kicsalogatni belőle a vp_menu_dial.dat és a vl_menu_dial.dat fileokat, hogy moddolhassam őket. Feltennétek ezeket valahova?
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

rpeter88 írta:Valamint a naptárnál, hogy az egész hónapot mutassa és ne csak két hetet...
ezt a shell beállításaiban be tudod állítani, hogy 5 hetet mutasson pl.
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”