SPB Mobile Shell (symbian)

Csak a Symbian rendszerprogramokkal kapcsolatos témák
norbertvizi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ennyooc
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: SPB Mobile Shell (symbian)

Hozzászólás Szerző: norbertvizi »

Sziasztok!Mi vezérli bejövő híváskor a hívóablak áttetszőségét?A shell beállítása vagy a téma?Ha a shell akkor hogyan állítsam be?Odáig eljutottam,hogy kikapcsoltam a hívóképet.Kösz a segítséget.
joebacsi72
1. szint
1. szint
Készüléktípus: GT-I9000 JB 4.2.1
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: joebacsi72 »

Hali!
Ez teljesen az általad használt témától függ! A Shell nem szól bele. Hiváskor a gyári hivásablak jelenik meg aminkek a megjelenésétt /legalábbb is szinvilágát és egy két méret paraméterét/ a témák szabják meg. Keresgélni kell /ha nincs kedved megtanulni a készitést/ olyat ami megfelel az elvárásaidnak.
Kinálat meg van bőven belőlük! :)
norbertvizi
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ennyooc
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: norbertvizi »

joebacsi72 írta:Hali!
Ez teljesen az általad használt témától függ! A Shell nem szól bele. Hiváskor a gyári hivásablak jelenik meg aminkek a megjelenésétt /legalábbb is szinvilágát és egy két méret paraméterét/ a témák szabják meg. Keresgélni kell /ha nincs kedved megtanulni a készitést/ olyat ami megfelel az elvárásaidnak.
Kinálat meg van bőven belőlük! :)
akkor marad ez.köszi.még valami eszembe jutott.vmelyik beállításban láttam,hogy az írás színét módosíthatom.beállítottam az általam használt black téma miatt fehérre,de a tárcsázó használatakor fekete színnel jelenítette meg a számokat is.Ponnn semmit nem láttam belőle a fekete háttér miatt.ez szintén témafüggő?ha az akkor a shell állításakor miért nem változtat a színeken?Bocs ha idióta a kérdés.
joebacsi72
1. szint
1. szint
Készüléktípus: GT-I9000 JB 4.2.1
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: joebacsi72 »

Hali!
Mivel a Shell-ben tudtommal nincs szinválasztási lehetőség marad, hogy telón állitottál valamit. N97-en /gondolom az Onián is/ csak egy helyen van ilyen opcio mégpedig a Beállitások/Telefon/Érintők. Bevitel/Irás szine menü pontban. Mint a nevéből is látszik ez a ceruzával való szövegbevitelre vonatkozik mégpedig, hogy milyen szinnel fogjon a ceruza. Szóval minden megjelenő szín legyen az háttér vagy szöveg a Témában van kódolva. Ha ütközés van az vagy a Téma hibája /sok téma készitőnek nincs is v5-ös telója igy ki sem tuja próbálni csak a program megfelelő helyére beirja az értékeket/ vagy nem teljesen kompatibilis mert v3-ra készült. Amúgy én is találkoztam ilyen hibás black témával.
Nézd meg másik témával. Én ezt használom /a 60 Kb-os alaptot de nézd meg a többi egyedi ikonosát hátha szimpi valamelyik/ már jó ideje és szerintem nagyon tetszetős!

http://www.brthemes.com/file/Other_them ... ulio7g.rar

Jó témázgatást! :)
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

norbertvizi írta:akkor marad ez.köszi.még valami eszembe jutott.vmelyik beállításban láttam,hogy az írás színét módosíthatom.beállítottam az általam használt black téma miatt fehérre,de a tárcsázó használatakor fekete színnel jelenítette meg a számokat is.Ponnn semmit nem láttam belőle a fekete háttér miatt.ez szintén témafüggő?ha az akkor a shell állításakor miért nem változtat a színeken?Bocs ha idióta a kérdés.
hát pont azért nem változtat a shell semmi gyári cuccon mert azok a symbian részei és a telepített témától függnek. a shell kb olyan hogy ha felveszel egy fehér kabátot attól nem lesznek fehérek a fogaid :) ez csak egy héj. ami shell nélkül is létezik az os-ben, azon a shell semmit sem változtat. és azért feketék a számok mert omniánál a témában külön meg kell adni a tárcsázónál használt betűszínt, tehát ha nem olyan témát használsz amit omnián is kipróbált a készítője akkor fordul elő a fenti eset. mellesleg siscontents-el (le lehet tölteni innen az oldalról) tudod szerkeszteni a kedvenc témád h omnián is jó legyen, megnyitod a sis fájlt, eszközök->projekt szerkesztése, klikk az "Összetevők" gombra, duplaklikk a themepackage.skn -es sorra, "színek" fül, lemész legalulra látni fogod "samsung text colours" ha rákattintasz és üres akkor az a baj, ekkor klikk "színcsoport hozzáadása", kipipálod a samsungot, jobb oldalon meg rögtön be is állíthatod a tárcsázó betűszínét. meg a másik kettőt is (bár a zenelejátszó pont letojja milyen színt állítasz be), nálam sötét témánál radio/media/phonenumber = fehér/világoskék/fehér, világos témánál fekete/sötétkék/fekete.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bladehu2 2010-12-01 szer. 11:05:27-kor.
lilalur
1. szint
1. szint
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: lilalur »

Valami hír egy esetleges új PNG packról?
lilalur
bladehu2
5. szint
5. szint

lilalur írta:Valami hír egy esetleges új PNG packról?
semmi :? általában amikor kiadják a véglegest verziót utána úgy eltűnnek mint szürke szamár. jó gondolom nem a gurcit vakarják hanem ráugranak a következő projektre, de a lényeg az hogy eltűnnek a symbianos fórumról. de igazából annyi minden új nem is került bele amit ne lehetett volna magunktól megcsinálni, szóval nagyon nekem nem is hiányzik :)
Ex0rcizt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Ex0rcizt »

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy az 5.0-ás verzióval mi a helyzet? Már láttam róla bemutató videót, de sem letölteni sem megvenni nem lehet... Lehet tudni, hogy mikor kerül piacra?

Válaszotokat előre is köszi!

Üdv.: Ex0rcizt
bladehu2
5. szint
5. szint

Ex0rcizt írta:Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az 5.0-ás verzióval mi a helyzet? Már láttam róla bemutató videót, de sem letölteni sem megvenni nem lehet... Lehet tudni, hogy mikor kerül piacra?
Válaszotokat előre is köszi!
Az 5-ös verzió egyenlőre csak OEM konstrukcióban elérhető, azaz a készülékgyártóknak és operátoroknak. Arra a kérdésre, hogy valaha elérhető lesz-e nekünk mezei juzereknek önmagában is a v5, az a válasz a fejlesztőktől hogy "this is confidential information"... Sose értettem ki elől kell ennyire titkozni, de ez van.
Ex0rcizt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Ex0rcizt »

Köszi a gyors választ!
Utoljára a remény hal meg, remélem elérhető lesz számunkra is :)

Válasz küldése

Vissza: “Rendszerprogramok”