reddoors írta:A fekete témára visszatérve.
Mint tudjuk voltak próbálkozások még az android 6 beta verziónál is , és ugye itt az android 7-nél 3 beta kiadást kísért végig a fekete téma lehetősége.
Nem jött be valami miatt , mert ismét elvetették , gondolom megvolt a nyomós oka. Jómagam is próbáltam de huzamosabb ideig én sem használtam.
A gyakorlatban nem , hogy a fekete hanem még inkább a fehér , világos felületek felé megyünk.
Pl. az új eseményjelzések is hó fehér téglalapba fekete , szürke szövegre változott.
Pont erről beszélek.
MINDENKI tudja, hogy AMOLED-es kijelzőn hatalmas a különbség (átlagban 8-12x-es a fogyasztás), ha fehér az alap háttér, minden RGB szubpixel világít, mint az atom, azzal szemben, mint ha 0 (szín nélküli fekete) a háttér és csak a hasznos pixelek világítanak.
reddoors írta:Hívásszűrés jelenleg is van , sőt sms szűrés is de csak megadott számokra , személyekre lehet ...
Magyarul tehát nincs IGAZI szűrés, az egyetlen, ami fontos lehet, hogy ne érjenek el rejtett hívószámról...
reddoors írta:A Material Design fele megy a Nova launcher is , célja az egyszerűség megőrzése. Van akinek tetszik és van akinek nem, én megszoktam.
Nekem a samsung rendszere nem tetszik(ők is a fapad felé mennek

) a hawei féle felület sem igazán. Az Lg áll legközelebb hozzám. Ízlések és pofonok...

A Material Design alatt én a kiabáló fehér papírlap-szerű alapot értettem. Az ikontervezésben igazad van, de az ellen nincs is semmilyen kifogásom.
reddoors írta:Én nem hiszem , hogy egy új android csak abból állna , hogy "valamit megváltoztatnak " szerintem fejlesztés is követi a változásokat.
Ha csak ennyiből tartana akkor egy gombnyomásra minden gyártó új androidra cserélné a készülékein a rendszert, de mint tapasztaltuk az android 6-nál , hosszú hónapokat tökölt vele a samsung is mire kiadta a frissítéseket.
Mindegy, a lényeg, hogy a választás LEHETŐSÉGÉT nem adják meg, felőlem lehetne simán alapértelmezés a vakítóan fehér háttér, HA ott lenne mellette a választási lehetőség a koromfekete háttérnek.
Érted?
Csak szeretném, ha választhatnék.
reddoors írta:Még egy gondolat az akksival kapcsolatba, ,meg fekete téma stb. Nem ezen a fél max. 1 órán múlik(naponta) az egész amit jó esetben ez eredményezne.
Valóban, képernyőidőben (SoT) valóban fél-, max. 1 óra a plusz (tehát mondjuk – konkrét példa – egy OnePlus3-nál 5 helyett 5,-6 óra), de ez átváltva készenléti időre már minimum 5-6 óra PLUSZ készenléti idő, ha kevesebbet fogyaszt ugyanannyi idő alatt a kijelző.
reddoors írta:Jelenleg megvannak a fizikai és technikai korlátai az akkumulátoroknak , ha növelik a teljesítményt , kijelző méretet stb. természetesen nagyobb akksira van szükség a készenléti idő megtartására. Mivel az akku mérete nem nőhet mert az húzná maga után a készülékek méretét is , így jelenleg megálltak a max. 4000ma és 5.5 "-nál.
Ez kb. 1 napra elegendő fekete téma ide vagy oda.
Inkább elmennek a gyors töltés irányába , 1óra /4000ma , és a hordozható gyors töltésű POWER AKKSIK FELÉ.
Hát tudod – a koromfekete VÁLASZTHATÓ háttérnek köszönhetően – a OnePlus3-am 48-50 órákat megy 3,5-4 óra kijelzőidővel, 3000-es akksival és 5,5"-os FHD kijelzővel.
És igen, 4A-es (4x1A-es) a töltője, a párhuzamosan tölthető celláknak köszönhetően, ami a mobiltelefonokban egyelőre még – úgy tűnik – a jövő zenéje. Pedig nem kéne, hogy az legyen...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill