Sziasztok!
Szerintem , ne nagyon kapkodjátok el a
Lumia 950 megvételét, hacsak nincs nagy szükség rá vagy együtt tudtok élni a gyerekbetegségekkel amiből van bőven!
Leírom 2 napos tapasztalataimat, nem teljes de megosztom:
A töltés:
Akinek előtte Lumiája volt, és megvette az autós illetve az asztali töltőpárnát DT-901, álló asztali töltőt DT-910, Autós tartó CR-200 mint én , rossz hírem van a 950hez nem használható mert nem tölti!
Amikor veszitek a telót akkor vegyetek hozzá 2,5-3 amperes szivargyújtó usb átalakítót, hogy tudjátok rendesen tölteni autóban!
Fényképezés-videó: :
Nagyon szép képet készít, utána beállítja pár mp alatt a képet a szerinte legjobb minőségűre és úgy menti.
Nappali kép tuti jó. Az éjszakai estinél... megcsinálja a zajszűrést de a fekete nem fekete sajnos..aki fotózik érti mire gondolok. Persze nem fényképező hanem kombinált fogó

de ahhoz képest tényleg nagyon jó!
Nem találtam a fotózásnál, hogy manuálisan én állítsam be hogy tájkép vagy gyorsmozgás stb... ezért pl: tűzijáték fotózás felejtős.
Átváltottam videóra: Tuti lenne ha nem törekedne annyira az élességállításra, mert rángatja a képet. Értem, hogy arra törekszik, hogy éles legyen de ez nem minden helyzetben jó. Átlagolhatna ha úgy akarom, most lenne egy jobb videóm....
Ha szeretne valaki képeket látni, szóljatok.
Alkalmazás kezelés:
Alkalmazás megnyitása megy mit állat, a böngésző hyper gyors / jó nettel/
Gondok:
Viber, messenger:
Válaszírásnál azt veszed észre egy pár karakter után hiába írsz nem írsz semmit, akkor ....utána vissza nyíl../ha megy folytatod..sikerül elküldöd.
Vagy nem. Befagy és a telefon újraindul azonnal.
Ugyanez facebookon.
Ha értesítést kaptál hogy facen történés van akkor nem az appot nyitja hanem a webet.
Aki megszokta, hogy két érintéssel nyílik a teló.....na az már nincs benne.... de van helyette olyan hogy a navi sávot 2x megérinted és lezár.... Lehetne mindkettő!
Vártam, hogy a nem fogadott hívást pl:windows logo villogással jelzi..hát nem. Viszont állandóan látható az óra és az állapotjelzések lezárt képernyőnél!
A navisáv eltűnik, ha nincs rá szükség és bármikor előveheted, ha elfordítod a telót a navisávon fordul a nyíl is !
A 920-930 nál megszokottan jól működő Automatikus fényerőszabályzás..na az itt bukik. Nincs olyan hogy csak auto! Van 25-50-75-100% és az auto állandóan vagy be vagy ki van kacsolva.
Nekem kivan. Azért, mert ha autó bevan kapcsolva és adok egy 25% állandót, ő felülbírálja ha világos van és megemeli a fényerőt , ami nem lenne gond, de úgy hagyja! Nem teszi vissza 25% ra!
Pedig a fogyasztás a saját adatai szerint 68% a kijelző!
A kihangosítás, és a beszéd tisztaság sokkal jobb mint 920-930 nál.
Már megtarthatod a válladdal akkor se szólnak, hogy "eltűntél" !
A kijelző tényleg jó lett, kontrasztos napsütésben is jól látható.
One Drive:
Ha valaki nem hallott volna az
INGYEN ONE DRIVE eltörléséről....itt a link lehet regisztrálni ingyen 15Gigára. Sajnos nem korlátlan....
http://hvg.hu/tudomany/20151212_Engedet ... a_a_15_GBo
Navigáció:
Nincs HereDrive!!!
Ezt nem is értem!
Nagyon remélem, hogy hamarosan elérhető lesz!
Kivitel:
Könnyű,vékony, nem recseg, levehető hátlap, akku csere
Nekem bejött, de kell várni vagy fél évet mire kijavítják a hibákat...
Sajnos headset nincs a dobozban... pedig ennyi pénzbe beleférne...szerintem.
valamit elfelejtettem ....

Egyenlőre ennyi ha van tapasztalat még leírom!