fefe86 írta:még a végén kóser lesz minden...

A végére kóser lett, de nehéz volt odáig az út
Ahogy felraktam a hivatalos wp8.1-et a cyan-nal, rá kellett jönnöm, hogy megszoktam már a mappákba rendezhetőséget. Az meg ugye a GDR1-gyel jön csak el. Hamarjában le is rántottam a preview-es alkalmazást, pár perc múlva már töltötte is az update-et. Telepítés közben az újra indítás után már gyanús volt a negyedórás trés logó és az azt követő eseménytelen, félórás fogaskerekezés sem nyugtatott meg. Itt már volt bennem egy kis nosztalgia, mert jó pár év után most újra éreztem, hogy éjszakába nyúló móka előtt állok...
Természetesen vakvágányon haladtunk, mert nem frissült. Cserébe semmire sem reagált. A 820-as egyik pozitív tulajdonsága a régi építési módjában rejlik, kivehető az aksija

Nem is késlekedtem, hátlap le, aksi ki. Visszarakva először jól indult minden. Nokia logó, trés nyitólap és ezek után jött a két fogaskerék. De álltak! Szintén semmi reakció, de pár perc múlva gyönyörű kék háttér mellett mikró betűs, angol szöveg, hogy most nem fog menni, de később próbálja meg újra online... Itt azért már hívogatóan nézett rám az ágyikóm.
Ráeresztettem a recovery-t egy billentyűkombóval ami természetesen megint alapra gyalulta a mobilt. Gondoltam mielőtt visszarakok és beállítok mindent, először még így szűzen ráhegesztem a GDR1-et gyorsban. Minden volt, csak gyors nem. A folyamat közben már újra láttam magam előtt a kék hátteres angol maszlagot. Gondolom a tetűtempóhoz az is hozzásegítette, hogy ennek a lüke windows-nak hiába mondom, hogy nem kell frissítenie az appokat. Le sem sz@rta, hogy én mit akarok. Végül csak felkúszott az MS féle szoftveres tuning és a handy is működött még
Innen már csak laza egy órányi telepítés és beállítás után elértem a kívánt állapotig, a naprakész, saját mobilig.
Az egész história alatt feltűnő volt, hogy alig melegedett a mobil. Az indulás egy full felfrissített preview-es állapotról történt és egy gyári cyan-os+preview GDR1-es szoftverben ért célba. Ez a "hidegség" egyébként a GDR1-gyel jött pár hete, előtte azért párszor működött, mint zsebfűtőtest...
A gyári cuccban benne van minden, míg a fejlesztőshöz úgy kellett összevadászni annak idején egy csomó dolgot ( például: nokia glance). Aztán vannak még ezek a kis nyilak az állapotsávban amik mutatják, ha van adatforgalom. Sajnos csak egy irányba tudnak nézni, így nem tudni, hogy éppen küld vagy fogad valamit a mobil. Egyébként rém gagyi. Androidon elmegy, de a WP letisztultság érzetébe magasról belepottyantott egy bűzölgő, barna kupacot... Kevésbé érzem darabosnak a működést. Valahogy folytonosabbnak és így gyorsabbnak is hat a fogyasztóknak kiadott verzió, mint a fejlesztői.
Hát ennyi a sztori. Kicsit szopattam magam tegnap éjjel, de megérte. Régen éreztem már este 11-kor, hogy most aztán tényleg kinyírtam a telcsimet!
Fél kettőre aztán már ágyban is voltam. Eddig jól működik a mobil. Ritkán kapcsolom ki, így alig fog zavarni az az undorító trés logó és a rengeteg szemetet is lekapartam már a menüről.
Az
http://www.nokia.com/global/support/sof ... in-europe/ oldal szerint még mindig tesztelik a vodafone kivételével a 820-as szoftververzióit...