Nos, utána olvastam és arra jutottam, hogy mivel nincs SD kártya bővítési lehetőség így külső alkalmazást csak fejlesztői accountal + SDK-val lehet telepíteni. Valahol azt írták, hogy ez Win8-at(PC) kíván, de ezt mind csak olvastam. XDA-n + Google találatokban. Egyébként fogalamam sincs.Deadpool írta:Nem találom az áruházban. Bár az 620hoz írták, lehet nem jó a 920hoz ez a megoldás. Valakinek ötlet?
Nokia Lumia 920
- nagy.renato
- 3. szint
- Készüléktípus: In my signature
- Nem: Férfi
- Has thanked: 0
- Been thanked: 118 times
Re: Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 625
Samsung Galaxy Tab 2 [P3110]
Samsung Galaxy Tab 2 [P3110]
- skyrush7
- 3. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 88 times
- Kapcsolat:
Igen, win8-at igényel. Ugyanis ha WP8-ra akarsz fejleszteni, a Windows 8 az egyik kikötés.

- rapiddani
- 1. szint
- Készüléktípus: Lumia 920 white
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 8 times
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen, hogy a telefon hol tárolja (ha tárolja egyáltalán) a live naptárhoz tartozó emlékeztetőket, és hogy ezek mennyire hozzáférhetőek?
Következő a szitu:
akartam névnap naptárat, így letöltöttem gépre ics kiterjesztésben, szinkronizáltam az online live naptárral, majd a telefonra.
Ekkor rájöttem, hogy rossz a file kódolása, nem jók az ékezetek (az ics fileoknak UTF-8-nak kéne lenni, ez meg iso-8859-1, nem lényeg).
Kitöröltem a naptárat, átállítottam a kódolást a fileban, újra importáltam, majd szinkronizáltam.
Most vannak szépen ékezettel névnapjaim. A névnap naptárban ki vannak kapcsolva az értesítések (a live.com beállításaiban).
Viszont minden nap, mégis kapok értesítést az adott névnapról, méghozzá rossz karakterkódolású nevekkel... tehát úgy gondolom, hogy ezek az emlékeztetők valahogy az előző, törölt névnap naptárból
maradtak meg... de nem látom nyomát sehol, nem tudom elérni.
Nem tudjátok véletlen, hogy a telefon hol tárolja (ha tárolja egyáltalán) a live naptárhoz tartozó emlékeztetőket, és hogy ezek mennyire hozzáférhetőek?
Következő a szitu:
akartam névnap naptárat, így letöltöttem gépre ics kiterjesztésben, szinkronizáltam az online live naptárral, majd a telefonra.
Ekkor rájöttem, hogy rossz a file kódolása, nem jók az ékezetek (az ics fileoknak UTF-8-nak kéne lenni, ez meg iso-8859-1, nem lényeg).
Kitöröltem a naptárat, átállítottam a kódolást a fileban, újra importáltam, majd szinkronizáltam.
Most vannak szépen ékezettel névnapjaim. A névnap naptárban ki vannak kapcsolva az értesítések (a live.com beállításaiban).
Viszont minden nap, mégis kapok értesítést az adott névnapról, méghozzá rossz karakterkódolású nevekkel... tehát úgy gondolom, hogy ezek az emlékeztetők valahogy az előző, törölt névnap naptárból
maradtak meg... de nem látom nyomát sehol, nem tudom elérni.
Nokia 3310 -> 3510i -> 6600 -> N80 -> E66 -> N8 -> Lumia 920 white
- Deadpool
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N8-00 Dark-Grey
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 9 times
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem:
A megnyitott alkalmazásokat hogyan lehet bezárni úgy hogy ne kelljen egyenként újra megnyitni és a vissza nyíllal bezárni.
A böngészőben hogy lehet kezdőképernyőt beállítani.
A bing keresőt át lehet e állítani másik keresőre.
Lenne egy pár kérdésem:
A megnyitott alkalmazásokat hogyan lehet bezárni úgy hogy ne kelljen egyenként újra megnyitni és a vissza nyíllal bezárni.
- rapiddani
- 1. szint
- Készüléktípus: Lumia 920 white
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 8 times
Szia!Deadpool írta:Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem:
Nem teljesen értem az elsőt:
ha windows gombbal lépsz ki, akkor nem záródik be, csak háttérbe kerül, ilyenkor visszaléphetsz bele ill. bezárhatod.
ha vissza nyíllal lépsz ki, bezáródik teljesen.
Kezdőlapra esetleg azt lehet, hogy megnyitsz egy oldalt, majd beállítások, kitűzés a kezdőképernyőre. Ha azt indítod, az jön be

Úgy tudom nem lehet lecserélni, de explorerben megadhatod a google-t pl keresőmotornak.
Nokia 3310 -> 3510i -> 6600 -> N80 -> E66 -> N8 -> Lumia 920 white
-
- Újonc
- Készüléktípus: Lumia 920
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 0
Sziasztok lenne egy kérdésem:
még nincs fél éve hogy megvettem a 920-asom (T-mobile) és azóta most harmadszor csinálja azt hogy egyszer csak elsötétül és se kép se hang de a gép látja kétszer voltam eddig vele szervizbe egyszer csak update volt és egyszer már ki is cserélték de most megint ugyanaz, pedig ez a teló alig egy hónapos és ez már kicsit se vicces... szóval tudtok valamit tanácsolni vagy ez valami típushiba és ez így fog menni hogy 4 hétig használom utána 2 hét szerviz? előre is köszi!
még nincs fél éve hogy megvettem a 920-asom (T-mobile) és azóta most harmadszor csinálja azt hogy egyszer csak elsötétül és se kép se hang de a gép látja kétszer voltam eddig vele szervizbe egyszer csak update volt és egyszer már ki is cserélték de most megint ugyanaz, pedig ez a teló alig egy hónapos és ez már kicsit se vicces... szóval tudtok valamit tanácsolni vagy ez valami típushiba és ez így fog menni hogy 4 hétig használom utána 2 hét szerviz? előre is köszi!
- Monster158
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia Lumia 920
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Kapcsolat:
- fekete színű készülékhez fehér színű töltőfej és usb kábel volt mellékelve a dobozbanluciuscornelius írta:Nem rég megszületett ez a teszt: Lumia 920, a lutriphone és úgy általánosságban kíváncsi vagyok a tulajok véleményére ezzel kapcsolatban. Valóban ennyi hibája lenne ennek a telefonnak vagy csak kifogott egy rosszabb darabot a kedves tesztelő. Természetesen nem várom el, hogy teljes mértékben elolvassátok, ezért kiemelek pár (általa említett) negatívumot:
- fekete színű készülékhez fehér színű töltőfej és usb kábel volt mellékelve a dobozban
- zsebkopás (a könnyebb érthetőség kedvéért mellékelem a képet)
A tesztelő inkább fényesedésnek nevezi.
Folytatva a sort:
- "A kijelző és a ház között végig egy vékony rés van, ahol frankón megül a por."
- "Az elsődleges kamera és a mellette lévő hangszóró viszont tisztíthatatlan."
- "Kipróbáltam a Temple Run-t, az Asphalt 7-et, meg még egy rakás játékot és appot is és azt kell, hogy mondjam, a WP-re csak összegányolták a dolgokat."
- Szerinte nem üti meg a mércét a Nokia Maps
- "Az alkalmazások többsége kevesebbet tud rosszabb grafikával, mint az iOS-en"
- "Az első olyan game, ami nagy gépigényű volt, az az Asphalt 7 Heat volt. 2-2,5 óra folyamatos játék és a telefon 100%-ról csutkára lemerült. Sőt még úgy is merült, ha töltőn volt a telefon és közben játszottam. Arra számítottam, hogy ilyen esetben is tölt csak lassabban, vagy nem is tölt, nem is merül de arra nem számítottam, hogy merül."
- Az akku készenléti ideje is hagy maga után kívánnivalót
- Melegszik a teló nem kis mértékben, ráadásul "töltés közben is melegszik a telefon, sőt még a töltő fej is melegszik."
- Kamera, itt is idézek: "Szóval a közeli képekre a legjobb a Clever Camera, manuális fókusszal. Viszont távoli képekre már talán a gyári kamera az alkalmasabb, de rettentően mos és zajosít, főleg nappal."
- "Három-négy alkalommal fordult elő, hogy a telefon magától kikapcsolt (ebből kétszer töltőn volt), és nem tudtam bekapcsolni. Semmilyen gombnyomásra nem reagált. 5-10 perc elteltével automatikusan bekapcsolt, és ha épp akkor kapcsolt ki, mikor böngésztem, akkor kitörölte a könyvjelzőimet is."
- "Szintén három-négy alkalommal fordult elő, hogy elkezdett merülni a telefon, mikor hozzá sem nyúltam. Melegedett és merült, de durván. Hogy szemléltessem, 07:00-kor levettem töltőről és 11:00-kor kikapcsolt. Mintha valami beragadt volna a háttérben."
- "Gyári ébresztő nem ébresztett. Nincs mit magyaráznom ezen. Egyik napról a másikra fogta magát, és úgy döntött, pihenjek többet. Kitöröltem a beállított időket. Ezzel annyit értem el, hogy néha ébreszt, de továbbra is megbízhatatlan. Leszedtem egy ébresztős appot, ami ébreszt. No comment…"
Nem túl röviden, de ezek lennének a tesztelő szerint a hibák, várom az esetleges észrevételeket ezzel kapcsolatban.
Csak így árulják tudomásom szerint.
- zsebkopás (a könnyebb érthetőség kedvéért mellékelem a képet)
Sajnos igen ez gyakori, mert matt és kikopik én a telóm egy Nokia CC-1043-al használom és tiszta pöttyös a hátulja, ami valljuk meg elég undorító, de már beletörődtem.
A kijelző és a ház között végig egy vékony rés van, ahol frankón megül a por.
Némelyik telefonnál előfordult a rossz illesztés, ezért bemehet a por, láttam már ilyet.
"Az elsődleges kamera és a mellette lévő hangszóró viszont tisztíthatatlan."
A régebbi modellekbe nem raktak porfogó szivacsot az első kamerába és úgy bemászott a por, mint az állat, a hangszórót sűrített levegő kiszedi, legalábbis a nagy részét.
"Kipróbáltam a Temple Run-t, az Asphalt 7-et, meg még egy rakás játékot és appot is és azt kell, hogy mondjam, a WP-re csak összegányolták a dolgokat."
Igaz én csak Asphalt 7-el játszottam, de nekem teljesen megfelelő volt.
Szerinte nem üti meg a mércét a Nokia Maps
Néha eléggé meghülyül, de alapvetően jó térképszoftvernek tartom.
- "Az első olyan game, ami nagy gépigényű volt, az az Asphalt 7 Heat volt. 2-2,5 óra folyamatos játék és a telefon 100%-ról csutkára lemerült. Sőt még úgy is merült, ha töltőn volt a telefon és közben játszottam. Arra számítottam, hogy ilyen esetben is tölt csak lassabban, vagy nem is tölt, nem is merül de arra nem számítottam, hogy merül."
Igen gyorsan lemerül a teló, ha megy egy intenzív és izmos játék.
- Melegszik a teló nem kis mértékben, ráadásul "töltés közben is melegszik a telefon, sőt még a töltő fej is melegszik."
Ez így igaz, játék közben nagyon a telefon felső része néha már elviselhetetlen és töltés közben is enyhén melegszik.
Szintén három-négy alkalommal fordult elő, hogy elkezdett merülni a telefon, mikor hozzá sem nyúltam. Melegedett és merült, de durván. Hogy szemléltessem, 07:00-kor levettem töltőről és 11:00-kor kikapcsolt. Mintha valami beragadt volna a háttérben."
Ez már nálam is előfordult, fel volt töltve és nem futott semmi, és csontra leszopta az aksit, elég kellemetlen volt az, amikor emiatt nem ébresztett és hívott a főnököm, hogy hol vagyok??...

Kamera, itt is idézek: "Szóval a közeli képekre a legjobb a Clever Camera, manuális fókusszal. Viszont távoli képekre már talán a gyári kamera az alkalmasabb, de rettentően mos és zajosít, főleg nappal."
Sajnos a képkészítési technikája nem a legjobb iszonyatosan zajos és mossa a képet! Telón alapállapotban nagyon szépen néz ki minden, de ha belenagyítasz olyan mint egy olajfestmény!

Üdv.:
Monster158

"Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít."- Ayrton Senna
Hülyékkel nem érdemes vitatkozni!! Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.
Nokia Lumia 920 Black
Hülyékkel nem érdemes vitatkozni!! Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.
Nokia Lumia 920 Black
- skyrush7
- 3. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 88 times
- Kapcsolat:
Peches a fickó, részben azért is, mert nekem is volt szerencsém kipróbálni, nem mellesleg a magyar tesztek 95% pozitívan végződött.
Sokan leginkább a vastagságot nem kedvelik, de azoknak meg kitűnő választás a 925.
Sokan leginkább a vastagságot nem kedvelik, de azoknak meg kitűnő választás a 925.