Nokia Lumia 800

Windows Phone alapú Nokiák gyüjtőfóruma
robidj
Újonc
Újonc
Készüléktípus: lumia 800
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia Lumia 800

Hozzászólás Szerző: robidj »

flatron19 írta:
robidj írta:
Bbarbye írta:Sziasztok!

3 hónapja vettem meg a Lumia 800-omat, amit egyébként nagyon szeretek, nagyon jó kis telefonnak tartom.
Viszont egy pár hete elkezdte, hogy néha kikapcsol magától és csak nehezen lehet visszakapcsolni. Az elmúlt pár napban egyre többször kapcsolt ki, tegnap konkrétan vagy 5x. Ebből egyszer úgy, hogy mikor vissza akartam kapcsolni, a szokásos rezzenés beragadt és percekig rezgett folyamatosan, majd végül azért bekapcsolt.
A töltőm jól működik (nem is egyet használok, szóval ez nem lehet probléma), hetente 2x ki-be kapcsolom. Frissítenem még nem kellett amióta megvan (nem ajánlotta fel, pedig be van ikszelve ott minden amit kell), Telenoros vagyok, kérdeztem őket, de még nem is tudják, hogy mikor lesz elérhető a 7.8...
A névjegynél az operációs rendszer verzószáma: 7.10.8773.98
Nem vagyok egy telefonguru :D, szóval ha van valakinek ötlete, hogy mitől csinálhatja ezt, akkor azt megköszönném. Természetesen viszem a készüléket a szervizbe, ahogy eljutok, de addig is kíváncsi vagyok.

Másik kérdésem, hogy hol lehet azt beállítani, hogy irányítsa át a hívásokat egy másik számra akkor, ha nem vagyok elérhető? Sehol sem találtam ilyen lehetőséget, csak hangpostát vagy másik szám mindenféle kitétel nélkül.

Köszönöm előre is!
szia hívás beállításoknál tudod beállítani a hívásátirányítást!
Zuneval netmegszakitátos módszerrel felmegy a frissités
én nem avval csinálltam!
flatron19
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Has thanked: 16 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: flatron19 »

Netmegszakitós módszer:

Magyarul:
1.Kapcsold ki az adatkapcsolatot a telefonon (mobilnet), és a wifi-t is, a telefonon
2.Csatlakoztasd a telefont a Zune-hoz USB kábellel
3.Miután csatlakozott a telefonod, nyomj rá a frissítésre, és gyorsan figyeld a 4. lépést.
4.Számolj el 3-ig, rögtön tiltsd le a net kapcsolatot, (húzd ki a kábelt, vagy adapterbeállításoknál tiltsd le a hálókártyát, (azt amin jön a net) vagy csatlakozz le a WIFI-ről.
5. 1-2 perc szenvedés után a Zune kiírja, hogy van frissítés.
6. Enegdélyezd az Internetkapcsolatot
7. Nyomj rá az Azonnali frissítésre
Bbarbye
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Nem:

Hozzászólás Szerző: Bbarbye »

Köszönöm a válaszokat!
A hívásátirányítást megtaláltam (fene se gondolta volna, hogy a hálózat alatt rejtik el...)!

Megcsináltam a frissítést is már - ugyan ezt a trükköt találtam én is - sikerült, most a legújabb verzió van. Nagyon jó volt, kerek 5 napig egyszer sem kapcsolt ki. Már azt hittem, tényleg a szoftver hibája volt, de tegnap 3szor meghalt. Úgyhogy megy a szervizbe.
Azért köszönöm mindenkinek a segítséget!
pasadenasbeach
Újonc
Újonc
Készüléktípus: HTC Desire Z

Hozzászólás Szerző: pasadenasbeach »

Sziasztok!

Telefonváltás elött állok. Jelenleg Anroid-os vagyok/voltam, de kiba.....ul meguntam már az Androidot, a memóriakezelését, a fagyásait, stb.
IOS-re nem szeretnék váltani, igy a WP-vel szimpatizálok. Nem akarok 100ft+ -ért wp-s telót venni, mert "mivan ha mégsem tetszik" az OS.?!
Két jelöltem egy Lumia 800 , illetve egy HTC 8s. Kártyártyás előfizetéssel Trénél 53 - 67 ezer forint-ért lehet kapni ezeket.
Szóval a Lumia 800 (WP7.8)-al kapcsolatosan kérdeznék párat.

- Hogy áll a 800-as(WP7.8) az AVI/DivX lejátszással? Androidon egyszerű, vagy alapból tudja, vagy van millió alternatív app amivel megoldható.
Gondolok én itt olyanra, hogy XY torrent oldalról leszedem pl a Bosszuállók-at, 1-2Gigás Avi-ban, BD/DVD Rip-ben, és csak simán ráhúzom a telóra és viszi, nem kell konvertálgatni MP4, meg hasonló formátumokba.
Gyárilag viszi ezeket a videó formátumokat, illetve ha nem, akkor van Marketplace-en erre alkalmas app?

-Lehetséges-e WP7.8-nál Marketplace nélkül alkalmazást telepíteni? Megint csak az Anrroidot hozom fel példának, pléldául kell egy App ami fizetős, Google-ba beirom, hogy "xy.apk download", letöltöm és feldobom telóra, telepitem és fut. :)
(Nem "spúroskodok", de például Androidon találkoztam már olyan alkalmazással, ami cirka 20ezer forintba került volna, na ennyit nem hiszem hogy kiadnék egy alkalmazásért.)

-Valóban nem támogatja még a WP7.8 az USB tárhely funckiót? Csak Zune-al lehet belenyulni a felhasználható tárhyelybe? Nem tudom "Pendrive-ként" használni a Lumia 800-ast?

-Sokat hallok olyanokról hogy, ha WP akkor Nokia. Mitől jobbak a Nokiák WP fronton? Mi az a plusz amit a Nokia ad? (Drive már nem, ugytudom elérhető minden telóra)

-Utólsó kérdésem, hogy a HTC 8S (WP8) ebben a három kérdésben hogy teljesít a 7.8-hoz képest? Azt tudom, hogy ott már van USB Storage. Videólejátszás, alkalmazástelepítés?
Illetve, hogy sokkal jobban megéné WP8-as telót venni?

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!:)
B.A.L.A.G.E.
molbal
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N9 16GB + Lumia800 + N8 Silver
Has thanked: 36 times
Been thanked: 34 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: molbal »

pasadenasbeach írta:Sziasztok!

Telefonváltás elött állok. Jelenleg Anroid-os vagyok/voltam, de kiba.....ul meguntam már az Androidot, a memóriakezelését, a fagyásait, stb.
IOS-re nem szeretnék váltani, igy a WP-vel szimpatizálok. Nem akarok 100ft+ -ért wp-s telót venni, mert "mivan ha mégsem tetszik" az OS.?!
Két jelöltem egy Lumia 800 , illetve egy HTC 8s. Kártyártyás előfizetéssel Trénél 53 - 67 ezer forint-ért lehet kapni ezeket.
Szóval a Lumia 800 (WP7.8)-al kapcsolatosan kérdeznék párat.

- Hogy áll a 800-as(WP7.8) az AVI/DivX lejátszással? Androidon egyszerű, vagy alapból tudja, vagy van millió alternatív app amivel megoldható.
Gondolok én itt olyanra, hogy XY torrent oldalról leszedem pl a Bosszuállók-at, 1-2Gigás Avi-ban, BD/DVD Rip-ben, és csak simán ráhúzom a telóra és viszi, nem kell konvertálgatni MP4, meg hasonló formátumokba.
Gyárilag viszi ezeket a videó formátumokat, illetve ha nem, akkor van Marketplace-en erre alkalmas app?

-Lehetséges-e WP7.8-nál Marketplace nélkül alkalmazást telepíteni? Megint csak az Anrroidot hozom fel példának, pléldául kell egy App ami fizetős, Google-ba beirom, hogy "xy.apk download", letöltöm és feldobom telóra, telepitem és fut. :)
(Nem "spúroskodok", de például Androidon találkoztam már olyan alkalmazással, ami cirka 20ezer forintba került volna, na ennyit nem hiszem hogy kiadnék egy alkalmazásért.)

-Valóban nem támogatja még a WP7.8 az USB tárhely funckiót? Csak Zune-al lehet belenyulni a felhasználható tárhyelybe? Nem tudom "Pendrive-ként" használni a Lumia 800-ast?

-Sokat hallok olyanokról hogy, ha WP akkor Nokia. Mitől jobbak a Nokiák WP fronton? Mi az a plusz amit a Nokia ad? (Drive már nem, ugytudom elérhető minden telóra)

-Utólsó kérdésem, hogy a HTC 8S (WP8) ebben a három kérdésben hogy teljesít a 7.8-hoz képest? Azt tudom, hogy ott már van USB Storage. Videólejátszás, alkalmazástelepítés?
Illetve, hogy sokkal jobban megéné WP8-as telót venni?

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!:)
Szia!

A két mobil közt generációs különbség van, a HTC 8S szinte mindenben lenyomja a Lumia 800-at, ha a Nokia plusz szolgáltatásait nem vesszük. Ezért én egy Lumia 820-at javasolnék. Mindkét mobil ugyanúgy játszik le mindenfélét, amikor Zune-al rámásolod (ami egyébként szerintem egy király program) akkor lekonvártálja.

Nem nagyon van olyan, hogy kalózkodás WP-n, max akik nagyon belenyúlnak a rendszerbe, és habár a Marketplaceben sokkal kevesebb az alkalmazások mennyisége, a minőségkövetelmények sokkal szigorúbbak, mint Droidon. Természetesen ez is tele van szarva mindenféle hülyeséggel, dehát melyik nem?

A Driveot tudom mondani, Nokia Maps, Camera Extras, Glenn Me, Cinemagraph, Ringtone maker, Weather channel, Photobeamer, City Lens, Draw Something, Nokia Music, Nokia Transport (BKV menetrend), Bluetoot filemegosztás, Nokia Xpress (felsőben tömörítős böngésző), Creative Studio, Play To (DLNA), Nokia Reading, Viber, meg még egy rakás dolog általában első pár hónapban 'Lumia Exclusive'. Tehát sokkal többet nyújt szoftveres fronton és ez a különbség egyre csak szélesedik.

Sokkal jobban megérné WP8-asat venni. Sokkal sokkal. Én valahogy így van a helyzet :)
Windows Phone 7 nem Lumia < Windows Phone 7 Lumia < HTC 8S, Samsung Windows mobilok < Lumia 520, 620 < Lumia 720, 820 < HTC 8X < Lumia 920

Személy szerint Lumia 800-am van és nagyon király, de amikor próbálgatom boltban a többi WP8-ast, sokkal gyorsabbnak érződnek.
3410 > 3650 > 6600 > N95 > N97 Mini > N8 > N950 > N9 16GB Black & Lumia 800 | Alkalmazásaim: http://store.ovi.com/publisher/molbal/ | http://molbal.co.cc | http://bit.ly/search4wp7
pasadenasbeach
Újonc
Újonc

Köszönöm az átfogó választ!
Hardveres szinten idézőjelesen nem érdekel hogy melyik milyen, mert ugytudom a WP-t nem igazán lehet megfagyasztani, gyenge hardveren is tökéletesen fut. Szoval ez nem szempont.
Mélyrehatoló kérdés inkább hogy MIÉRT WP7.8 vagy WP8 és hogy MIÉRT Nokia vagy Egyéb. Erre megkaptam a választ, köszönöm!
MAps+Drive már elérhető minden gyártó készülékére?!. :) (én igy tudom)
B.A.L.A.G.E.
molbal
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N9 16GB + Lumia800 + N8 Silver
Has thanked: 36 times
Been thanked: 34 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: molbal »

pasadenasbeach írta:Köszönöm az átfogó választ!
Hardveres szinten idézőjelesen nem érdekel hogy melyik milyen, mert ugytudom a WP-t nem igazán lehet megfagyasztani, gyenge hardveren is tökéletesen fut. Szoval ez nem szempont.
Mélyrehatoló kérdés inkább hogy MIÉRT WP7.8 vagy WP8 és hogy MIÉRT Nokia vagy Egyéb. Erre megkaptam a választ, köszönöm!
MAps+Drive már elérhető minden gyártó készülékére?!. :) (én igy tudom)
Én próbáltam mindkettőt, és habár gyenge hardveren is jól fut, viszont erős hardveren extra mega kiemelkedően jól fut. Érezhető a különbség.

A WP7 tovább lesz frissíthető a következő windows rendszerre, ami a Windows Blue lesz. A Windows Phone 7 ugyanakkor a 7.8 után nem fog több nagyobb frissítést kapni. Már leírtam mindent, amit tudtam :)
3410 > 3650 > 6600 > N95 > N97 Mini > N8 > N950 > N9 16GB Black & Lumia 800 | Alkalmazásaim: http://store.ovi.com/publisher/molbal/ | http://molbal.co.cc | http://bit.ly/search4wp7
pasadenasbeach
Újonc
Újonc

Köszönöm!:)
B.A.L.A.G.E.
kistemes
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 800

Hozzászólás Szerző: kistemes »

Üdv!
Az lenne a problémám, hogy kb. egy éve a vatera.hu -n vettem a Lumia 800 -amat használtan. Minden rendben volt vele múlthétig, amikor lefrissítettem WP7.8 ra. Azóta azt írja ki, hogy nincs hálózat. Voltam vele a Nokia szervízben, megjárta a központi szervízt is. Nem tudták megcsinálni, azt mondták, hogy valószínűleg szolgáltató által van letiltva. Valószínűleg az első tulaj nem fizette ki a számláit, ezért letiltották a telefont. Voltam a Telenornál azt mondták, hogy csak akkor veszik le a tiltást ha kifizeti az első tulaj a számláit. Ez nem fog megtörténni, mivel az illető nem túl kommunikatív.
Erre lehet valami megoldás, vagy ez mehet a szemétbe?
Válaszokat előre is kösz.
kukszi
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Galaxy trend Alcatel POP C7
Has thanked: 13 times
Been thanked: 188 times

Hozzászólás Szerző: kukszi »

Miért csak 1 év után tiltották le a készüléket? Fügetlenited a telot szervizben és használsz másik szolgáltató kártyáját .
Skyp: kukuc-
Válasz küldése

Vissza: “Nokia - Windows Phone készülékek”