ZTE Blade

A fel nem sorolt készülékmárkák témáinak helye
Szoszo94
2. szint
2. szint
Készüléktípus: THL W200
Nem: Férfi
Has thanked: 13 times
Been thanked: 44 times

Re: ZTE Blade

Hozzászólás Szerző: Szoszo94 »

adok egy tuti tippet: market - keresőbe: dialer - letöltesz párat - van olyan ami támogatja a SIM kártyára/ról másolást, ilyen bonyolult a megoldás ;)
és igen, visszatértem újra közétek :D
Kép
Sienthe
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Sony Xperia Sola
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Sienthe »

Sziasztok!

Hosszú nokiás korszak után váltottam ZTE Blade-re. A telefon Telenoros és 2.1 Android van rajta. A kérdésem az lenne, hogy frissebbet, legalább 2.2 -t rá tudok-e tenni garivesztés nélkül. Olvastam valahol, hogy van már 2.3.3 CW verzió is. Ez miben különbözik az alap rendszertől?
Másik: A Nokiáról csináltam biztonsági mentést, illetve szinkronizáltam MS Outlookkal is, hogy ne vesszen el semmi. Viszont A Blade nem szinkronizál az Outlookkal, és a biztonsági mentés sem jó hozzá. Ha azt választom, hogy exportálom az outlookos névjegyeimet és gomailba beimportálom, akkor a java része üres névjegyként jelenik meg, ahol meg van valami, az csak e-meil cím. Van erre valami megoldás, hogy az Outlook névjegyek és naptárbejegyzések átvihetőek legyenek?
zolejke
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N6120c
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: zolejke »

Előzőhöz szólva, én is ebben a cipőben járok!
Most vettem egy Blade-et, Pannonos, 2.1 Andro van rajta. A nyáron már egy G1-eset vettem a tengerentúlon, rootoltam, CM van rajta, de ugye abból a 7-es széria már nem támogatja ezt a telefont, s itt meg is állt a frissítés. Most a Blade-et szeretném, de annyi leírás van a neten, s mindegyik csupa zavar! Örülnék, ha valaki fel tudna világosítani. Nyilván az alap dolgokat ismerem, tudom, mi mit jelent, de a Blade viszi a pálmát az érthetetlenségben. gen1 vagy gen2, tpt, nand... Gondolom, az enyém gen1-es, még nem sikerült kiderítenem. Nos, nem tudom, hogy mi előnyöm/hátrányom származna a gen2-ből, vagy hogy mikor veszik el a garancia. Talán ez lenne a legfontosabb kérdésem. Aztán a második, hogy ha ez megvan, hogy hogyan induljak neki, melyik módszert érdemes választani, hogy egy főzött rom is felkerüéhessen /amiből vissza is lehet varázsolni az eredetit, garanciális reklamáció esetére/. Köszönöm!! :whaaa:
Szoszo94
2. szint
2. szint

Na szóval. Először is, NINCS hivatalos 2.2-es rendszer a telenornál, nem tudni hogy lesz-e vagy sem. Ha rendszert cseréltek, akkor (mégha csak az alap rendszer visszaállításáig is, de) a garancia elveszik! Ha ezek után is tudni szeretnétek, hogy mit hogyan kell csinálni, akkor jelezzétek és leírom.
Kép
Sienthe
1. szint
1. szint

Szoszo94 írta:Na szóval. Először is, NINCS hivatalos 2.2-es rendszer a telenornál, nem tudni hogy lesz-e vagy sem. Ha rendszert cseréltek, akkor (mégha csak az alap rendszer visszaállításáig is, de) a garancia elveszik! Ha ezek után is tudni szeretnétek, hogy mit hogyan kell csinálni, akkor jelezzétek és leírom.
Engem érdekel, és az is, hogy ha nem pannonos verziót teszek fel, akkor azt vissza lehet később állítani úgy, hogy ne lehessen észrevenni, hogy hozzá lett nyulva?
Szoszo94
2. szint
2. szint

Sienthe írta:
Szoszo94 írta:Na szóval. Először is, NINCS hivatalos 2.2-es rendszer a telenornál, nem tudni hogy lesz-e vagy sem. Ha rendszert cseréltek, akkor (mégha csak az alap rendszer visszaállításáig is, de) a garancia elveszik! Ha ezek után is tudni szeretnétek, hogy mit hogyan kell csinálni, akkor jelezzétek és leírom.
Engem érdekel, és az is, hogy ha nem pannonos verziót teszek fel, akkor azt vissza lehet később állítani úgy, hogy ne lehessen észrevenni, hogy hozzá lett nyulva?
Pannonos verzió nincs is a hivataloson kívül :D
De igen, vissza lehet állítani a gyári állapotot :)
Ha úgy döntesz, hogy nekiállsz ROM-ot cserélni, akkor az első lépés egy recovery telepítése. Legegyszerűbb módja (bár most már létezik két pofon egyszerű megoldás is) ha a ROM Manager-t letöltöd marketről. Hogy működjön a program, ideiglenesen rootolni kell a mobilt, amit szintén egy marketes program teljesít, méghozzá a z4root nevű kis app. Telepíted, megnyitod, rányomsz a temporary root-ra és vársz (ezzel addig lesz rootolva a mobil, amíg újra nem indítod, viszont a costum romokban már alapból kapunk root jogot). Ezek után megnyitod a ROM Manager-t és ráböksz a flash clockwork mod recovery-re. Így szépen feltelepül a recovery. Mikor kész, kikapcsolod a mobilt, vársz egy picit, majd a hangerő- és a bekapcsológombot nyomva TARTVA belépsz a recoverybe (ha bebootol a telefon és nem a recoveryt hozza be, akkor e menu gombot is nyomd a hangerő mínusz és a bekapcs mellé). Most pedig lesz egy backup and restore nevű menüpont, abba lépj bele, majd nyomj a backupra. Ezzel lemented a mostani rendszered, így gariztatás előtt csak vissza kell majd állítanod (azt javaslom, hogy miután lementetted, nyimj a főmenüben a rebbot system now-ra, dugd a gépre a mobilt és másold fel a clockwork mappát a gépre, hogyha tönkremenne az sd kártya, akkor is megmaradjon a mentés ;) ). Ja azt nem írtam, hogy a recoveryben nm lehet használni az érintőképernyőt, a hang fel és hang le, illetve vissza gomb és home gomb használható. Remélem minden tiszta, amit leírtam, innentől kezdve már csak keresned kell EGY OLYAN ROMOT, AMI MŰKÖDIK GEN1-ES PENGÉN, MIVEL AZ ÚJ CM7 ROMOK MÁR CSAK A GEN2-T TÁMOGATJÁK, MAGYARUL A VODÁS ÉS A TÉS ZTE-KET!
Lehetséges, hogy a rom manager gen2-es recoveryt rak fel és nem tudsz majd belépni a recoverybe, akkor viszont úgy kell csinálni, hogy van egy ilyen program: www.mediafire.com/?0a6apd4fxcobnt5 itt csak rá kell nyomni a push recoveryre és fel is rakja a recoveryt.
Ha ez sem jó, akkor van egy olyan lehetőség a rom managerben alul, hogy all clockworkmod recoverys, ott lesz két 3.0.1.4-es,az egyik tuti gen1-es, sajnos nem tudom, hogy melyik, ki kell próbálni mind a kettőt. De arra figyelj, hogy minden újraindításnál rootolni kell a telefont, mert ha nem rootolod, akkor nem tudod használni a programot.
These users thanked the author Szoszo94 for the post (total 2):
Sienthe (2011-06-12 vas. 16:46:56) • zolejke (2011-06-12 vas. 23:52:57)
Rating: 5.26%
Kép
Sienthe
1. szint
1. szint

Rootoláson már túl vagyok. Az universal androot megoldotta ezt a problémát. Viszont gondolom mielőtt mentem a rendszert, ezt nem ártana lekapni ugye?
Szoszo94
2. szint
2. szint

Sienthe írta:Rootoláson már túl vagyok. Az universal androot megoldotta ezt a problémát. Viszont gondolom mielőtt mentem a rendszert, ezt nem ártana lekapni ugye?
hát nem muszáj, de ha rajt hagyod mentés előtt, akkor ha vinnéd gariztatni nem kéne elfelejteni hogy rajta van...de ha letörlöd, akkor tuti nem lesz benn a mentésben a progi
Kép
Sienthe
1. szint
1. szint

Nekem sehogy se akar a recovery bejönni, ha menüvel indítom, ha csak a hangerő + bekapcs gompokkal, semmi. Csak a droid embléma bukkan fel amíg meg nem unom, ha elengedem a gombokat bebootol.
Szoszo94
2. szint
2. szint

Sienthe írta:Nekem sehogy se akar a recovery bejönni, ha menüvel indítom, ha csak a hangerő + bekapcs gompokkal, semmi. Csak a droid embléma bukkan fel amíg meg nem unom, ha elengedem a gombokat bebootol.
melyik módszerrel raktad fel a recoveryt? próbáld a oneclickrecovery-s módszert!
Kép
Válasz küldése

Vissza: “Egyéb”