Android emulátor pc-re

Minden olyan téma, ami Android operációs rendszert futtató készülékekről szól.
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Android emulátor pc-re

Hozzászólás Szerző: moco »

Android emulátor pc-re.

Az Android Emulator nem csak a fejlesztőknek hasznos.
Az Android rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy nyílt forráskódú, azaz bárki készíthet programokat rá (persze ilyen a nemrégiben megjelent Samsung Bada is).
Az Android Emulatort elsősorban a fejlesztőknek találták ki, hogy a saját programjaikat letesztelhessék rajta, de az Android rendszer megismerésére is tökéletesen használható, ha éppen ilyen telefon vásárlásán törjük a fejünket, és szeretnénk előtte megismerni, hogy mégis milyen lehet az az Android.

A program és a virtuális telefonunk kezelése nem túl bonyolult, néhány egyszerű lépéssel feltelepíthető és már használható is. (Java mindenképpen szükséges hozzá!)
A telepítő fájl nem mondható éppen karcsúnak, és akkor ehhez jön még hozzá, amit majd időközben letölt még. Maga a fájl innen letölthető: http://dl.dropbox.com/u/5891769/android ... indows.zip
Miután letöltöttük, egyszerűen csomagoljuk ki egy számunkra kedvező helyre, mivel hagyományos értelemben vett telepítést nem igényel. Kicsomagolás után indítsuk el az SDK Setup.exe fájl.

Kép

Miután elindult a program, ki kell választanunk, hogy mivel szeretnénk majd a későbbiekben dolgozni, melyik rendszert töltse le. Ez az ablak minden induláskor automatikusan felugrik, bármikor tölthetünk le hozzá másik verziót is. Az Android 2.2-höz tartozó fájlokat automatikusan letölti a program, nekünk továbbá szükségünk lesz a 1.6-os Androidra is, ehhez engedélyezzük következő fájlokat is: SDK Platform Android 1.6, valamint az alatta lévő fájl is, nézzük meg, hogy az Accept ki legyen jelölve, majd katt az Install-ra, és el is kezdi letölteni a fájlokat, ez picit hosszadalmasabb. (Ha a többinél nem választottuk ki a Reject-et, akkor azokat is automatikusan letölti!) ( Ha ezt a hibát írja ki ----> Failed to fetch URL dl-ssl.google.com/.../..., reason: HTTPS SSL error. You might want to force download through HTTP in the settings.---->akkor a Settings alatt pipáljátok be a "Force https://…" részt, és akkor működnie kell.)
Miután minden letöltődött, hozzá is kezdhetünk saját telefonunk összeállításához, erre szolgál a Virtual Device fül.
Kattintsunk az New gombra és a virtuális telefonunk fizikai paramétereit itt beállíthatjuk.
Névként beírhatunk bármit, lényeg, hogy ne legyen benne szóköz. A Target részben tudjuk kiválasztani, hogy melyik Android verzióval szeretnénk dolgozni.
Ha csak ki akarjuk próbálni, hogy milyen is az Android akkor mindegy melyik verziót válasszuk, célszerű azt a verziót, amit a vásárolni kívánt telefon éppen futtat, de kipróbálhatjuk a legújabb Froyo-t is. Hogy ha esetleg türelmetlenek vagyunk és különböző programokat is szívesen megnéznénk, amik a Marketben találhatóak, akkor mindenképpen a 1.6-os változatot válasszuk.

Kép

A Skin részhez ajánlatos az alapértelmezettet választani, mert lehet, hogy a többivel nem indul el az Emulator, vagy pedig akkora kijelző lesz, hogy nem fér el a monitoron. Az SD Card mérete legyen 512.
A Hardware részre nem térünk ki, a New gomb megnyomásával összeállíthatjuk a telefonunkat, van róla kis leírás is, hogy melyik mit takar, célszerű az összeset hozzáadni. Miután ez megvan, nyomjuk meg a Create AVD-t és máris elmentettük a telefont. A gomb megnyomása után kapunk egy értesítőt, hogy miket is állítottunk be, okézzuk le.
Miután ez megvan, látjuk a listában a most létrehozott telefont. Szükségünk lesz még egy fájlra, hogy a telefont rávegyük arra, hogy legyen rajta Market, illetve, hogy a hálózat megfelelően működjön. Ezt innen le tudjuk tölteni: http://dl.dropbox.com/u/5891769/system.img
Ez a fájl a HTC Developer oldaláról származik, és ennek segítségével tudunk netet operálni a telefonra. Sajnos frisebb verzió még nem érhető el, ezért működik csak 1.6 alatt.
Miután letöltöttük ezt a fájlt, egyszerűen másoljuk be a következő helyre: C:\Felhasználók\felhasználóneved\.android\avd\Android.avd
Most már el is indíthatjuk az Emulatort, egyszerűen kattintsunk a létrehozott telefonra, majd a Start-ra. Itt kapni fogunk még beállítási lehetőségeket, általában a Wipe user data részt kell bepipálni. A Scale display to real size rész még nem működik normálisan, de azért kipróbálható. Kattints a Launch gombra és elindul a program. Meg fog nyitni egy pár ablakot, de ne zárd be őket, különben nem fog elindulni. Elkezdi betölteni az Androidot, ez megint egy jó pár percbe fog telni.

Kép

Miután betöltött, üdvözülni fog minket, illetve több hibaüzenet is fog fogadni minket. Kattintgassunk a Force close gombra, míg nincs több hibaüzenet. Ha a Wait-et nyomjuk is elfog tűnni a hibaüzenet, csak lehet, később felugrik ismét. Ha azt látjuk, hogy nagyon sok a hibaüzenet, inkább indítsuk újra az Emulatort, mert lehet, valami más hiba van. (nem kell az egészet bezárni, csak ezt az ablakot és akkor megint elindítod a Start-tal.

Kép

Kattintsunk az Androidunkra, a Tutorialt nyugodtan ugorjuk át, nem működik rendesen. Utána kérni fogja tőlünk, hogy jelentkezzünk be Google fiókunkba. (Amikor a Google Fiókodba bejelentkezel, és azt mondja, hogy akkor most told ki a billentyűzetet, akkor nyomj CTRL+F11-et, így fekvőre vált, és innen folytatható a bejelentkezés. Ha kész, megint CTRL+F11, és visszamegy állóra.) Ha nem érzékeli az internetet és nem tudsz bejelentkezni a google fiókodba, akkor egy újraindítás kell.

Kép

Ezt később is megtehetjük (pl. amikor a Marketből szeretnénk letölteni), hozhatunk létre most egy fiókot, ha még nincs, és be is jelentkezhetünk.
Itt egy dologra kell odafigyelni. Fent az értesítési sávon megjelenik a 3G jele és a hálózat, akkor bejelentkezhetünk, lesz internet a telefonon. Ha esetleg a térerő ikon mellett egy kis x lenne, akkor először próbáljuk továbblépni és figyeljük, hogy eltűnik-e onnan az x, ha igen nincs gond, ha nem, akkor indítsuk újra, mert sok minden nem fog működni.
Ha bejelentkeztünk Google fiókunkba, (Ctrl + F11 -el lehet a képernyőt elfordítani) akkor Next, amíg be nem jön a kezdőlap. A telefon elkezdi majd a Google fiókunkban lévő üzenetek, naptár és partnerek szinkronizálását a telefonnal.

Kép

A telefon használatra kész, ismerkedhetünk a rendszerrel, programokat tölthetünk le a Marketből, és szinte mindent kipróbálhatunk.

Program telepítése.
Néhány lépés, hogyan tudjuk saját APK fájljainkat a telefonra varázsolni.
Ehhez nagyon fontos, hogy az Emulator már fusson és teljesen be is töltsön. Szükségünk lesz még egy APK fájlra és a Parancssorra.
Az APK fájlt amit letöltöttünk, vagy amit készítettünk, másoljuk bele az Emulator tools mappájába. Például:
C:\Felhasználók\Rolee\Letöltések\android-sdk_r05-windows\android-sdk-windows\tools
Célszerű átnevezni a letöltött mappát, hogy ne legyen ilyen bonyolult.
Miután bemásoltuk az APK fájlt a mappába, nyissuk meg a Parancssort és az aktuális állást módosítsuk ugyanerre a tools mappára.
A cd parancsot, valamint az elérési utat kell megadni, és akkor oda fog ugrani, abba a mappába.

Példa:

Kép

A program telepítése nagyon egyszerű, csupán írjuk be ezeket a kódokat:
adb install fájl_neve.apk

Kép

Miután sikeresen feltelepítette a programot, más dolgunk nincs is, mint kipróbálni.

Kép

Ezekből látszik, hogy az Emulator hasznos azoknak is, akik csak szeretnének megismerkedni leendő telefonjuk oprendszerével. Jó szórakozást!

by rondzsy89
(szerk.moco)
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
duce79
4. szint
4. szint
Készüléktípus: lg v30+
Nem: Férfi
Has thanked: 30 times
Been thanked: 42 times

Re: Android emulátor pc-re

Hozzászólás Szerző: duce79 »

tökéletesen működik. köszi, ez nagyon hasznos!!!
Asus N53S(Windows 8.1pro) - LG G Pad 8.3(stock 4.4.2) - Chromecast - Nokia lumia 630 dual sim - Samsung Galaxy Note 4
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Nem:

A 2.2-es emulátor így néz ki:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
duce79
4. szint
4. szint

én ezt nézegetem. akkor ezen nem megy a market?
Asus N53S(Windows 8.1pro) - LG G Pad 8.3(stock 4.4.2) - Chromecast - Nokia lumia 630 dual sim - Samsung Galaxy Note 4
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Tenkjúúú, ma meglessük ;)
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Nem:

duce79 írta:én ezt nézegetem. akkor ezen nem megy a market?
nem, ha jól olvastam. neked kell letöltened és betenned a progiba a progikat :D
S10+ Dual / SGS4
duce79
4. szint
4. szint

moco írta:
van most 2 gigányi, upfone-ról töltötem le. akkor kisérletezem azokkal. az i9000 24-én debütál az olaszoknál, már alig várom...
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Nem:

duce79 írta:
moco írta:
van most 2 gigányi, upfone-ról töltötem le. akkor kisérletezem azokkal. az i9000 24-én debütál az olaszoknál, már alig várom...
ne is mondd az i9000-ret. már az osztrákoknál is van. nálunk meg....
S10+ Dual / SGS4
Walron
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy Note 10+ 512 GB
Has thanked: 16 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: Walron »

moco írta: ne is mondd az i9000-ret. már az osztrákoknál is van. nálunk meg....
Én is arra várok, de egyenlőre ezzel letesztelem a rendszert! Köszi, Moco!

Szerk.: ha mindent letöltök, abból nem lesz baj ugye? :)
Kis történelem: Siemens M35i -> Nokia 3310 -> Nokia 3410i -> Nokia 3510i -> Nokia 6610i -> Sony-Ericsson K700i -> Nokia E51 -> Nokia N95 -> Samsung I8910 8GB -> Ericsson T28 -> Samsung Galaxy I9100 8 GB -> HTC One X
duce79
4. szint
4. szint

nem, ha jól olvastam. neked kell letöltened és betenned a progiba a progikat :D[/quote]
van most 2 gigányi, upfone-ról töltötem le. akkor kisérletezem azokkal. az i9000 24-én debütál az olaszoknál, már alig várom...[/quote]
ne is mondd az i9000-ret. már az osztrákoknál is van. nálunk meg....[/quote]
osztrákoknál mennyiért van? mert előreláthatólag 549euro lesz az olaszoknál. természetesen nem az első körbe veszem meg...
Válasz küldése

Vissza: “Android”