Androidról általában...

Minden olyan téma, ami Android operációs rendszert futtató készülékekről szól.
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
tomika085
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung S7 Edge
Nem: Férfi
Has thanked: 21 times
Been thanked: 24 times

Re: Androidról általában...

Hozzászólás Szerző: tomika085 »

RootRulez írta:Sziasztok!

Úgy fest meg kell majd rootolnom a telómat, ez garvesztéssel jár?

Egyébként alapokkal nem vagyok tisztába:

A root jog az ROM-tól függ, vagy a romok le-felrakásához is kell root jog, tehát a root jog fontosabb, mint mások és csak azután lehet romcserén törni a fejem? Nem akarok (még) romot cserélni, csak keresném a műveletek közti hierarchiás kapcsolatot... Meg 1-2 program kívánná a rootot. :K
Szerintem nem jár gari vesztéssel. Vannak olyan rootoló progik amikkel unrootolni is tudsz. Rootolni meg tudsz bármilyen romot, attól függ hogy csinálod. Én ezeket a rootoló progikat használtam: Z4 root, SuperOneClick root, illetve 2.2 és 2.2.1-nél a kernellel rootoltam. Romcseréhez nem kell root, azért mert ez egyfajta "hackelés", hogy több program fusson a telón.
Szerk.: Bocsánat, most nézem hogy Defy-d van. Azt hittem GS-ed van, ez ahhoz van.
Múlt: Nokia 3310, Nokia 3410, Samsung X660, Samsung E250, Nokia N95 8Gb, Nokia N96, Samsung I9000.
Jelen: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Nokia N80
nagy.renato
3. szint
3. szint
Készüléktípus: In my signature
Has thanked: 0
Been thanked: 118 times

Hozzászólás Szerző: nagy.renato »

A Root-olás nem jár garanciavesztéssel, ez egy opcionális plusz, ami alapértelmezésben nincs bekapcsolva.
Nokia Lumia 625

Samsung Galaxy Tab 2 [P3110]
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

nagy.renato írta:A Root-olás nem jár garanciavesztéssel, ez egy opcionális plusz, ami alapértelmezésben nincs bekapcsolva.
Elég különös megközelítés, nem biztos , hogy így van. :D
Huawei MATE 9 Android 7
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

nagy.renato írta:A Root-olás nem jár garanciavesztéssel, ez egy opcionális plusz, ami alapértelmezésben nincs bekapcsolva.
A rootolás IGENIS garanciavesztéssel jár! Ezt elég nagy betűkkel ki szokták írni...
A rootolás nem más mint a telefon szoftverének módosítása (az su bináris lecserélése és egy alkalmazás örökös telepítése). Így üti a garanciának azt a pontját miszerint ha a júzer nem a gyártó és forgalmazó által elfogadott szoftvert tesz fel az elfogadott módon, akkor a garancia érvényét veszti.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
nagy.renato
3. szint
3. szint

Android Marketen található Root programok is garanciavesztéssel járnak?
Nokia Lumia 625

tomika085
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung S7 Edge
Has thanked: 21 times
Been thanked: 24 times

Hozzászólás Szerző: tomika085 »

fonix232 írta:
A rootolás IGENIS garanciavesztéssel jár! Ezt elég nagy betűkkel ki szokták írni...
A rootolás nem más mint a telefon szoftverének módosítása (az su bináris lecserélése és egy alkalmazás örökös telepítése). Így üti a garanciának azt a pontját miszerint ha a júzer nem a gyártó és forgalmazó által elfogadott szoftvert tesz fel az elfogadott módon, akkor a garancia érvényét veszti.
Főnix és azok a rootoló progik amivel unrootolni is lehet azzal mi a helyzet? Gondolok itt olyanra hogy maradandó dolgot hagy a szoftverben?
Múlt: Nokia 3310, Nokia 3410, Samsung X660, Samsung E250, Nokia N95 8Gb, Nokia N96, Samsung I9000.
Jelen: Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Nokia N80
kerek07
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGS 2
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: kerek07 »

nagy.renato írta:Android Marketen található Root programok is garanciavesztéssel járnak?
Igen. Ez olyan mint a traffipax blokkoló. A törvény nem tiltja az árusítását de a használatát igen.
Minek Neked ész? Van számítógéped!
kerek07
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGS 2
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: kerek07 »

tomika085 írta:
fonix232 írta:
Főnix és azok a rootoló progik amivel unrootolni is lehet azzal mi a helyzet? Gondolok itt olyanra hogy maradandó dolgot hagy a szoftverben?
Ha szabad.
Nem hiszem, hogy unroot hagyna maga után valamit, tehát ha unroot után viszed szervizbe szerintem nem fogják észrevenni, hogy valamikor is rootoltad. De! Ezt a garivesztés dolgot nem arról az oldalról kell nézni, hogy "de visszaállítottam, gyárira ->> visszakaptam a garit is". Nem így van. Vannak dolgok amiket ha valaki megtesz -ilyen a root is-, azonnali garanciavesztéssel jár. Az más kérdés, hogy hogyan lehet kijátszani a szervizeseket, hogy ne vegyék észre s megcsinálják a telót ha baja van.
Javítsatok ki ha valamiben tévednék. :bohoc:
Minek Neked ész? Van számítógéped!
nagy.renato
3. szint
3. szint

Nem szállok vitába a Root-olás és garancia vesztés kérdésben.

A megoldás viszonylag egyszerű annak, aki root-olni akarja a telefonját. Készítsen biztonsági mentés a root néküli rendszeréről, majd ha szervizelésre kerülne a sor, állítsa vissza!

OFF: Elhiszem, de nem tudom, ezért kérdezem! Mióta bünteti a törvény a tp blokkoló használatát? Esetleg egy dátumot, vagy egy cikket mutathatnál ezzel kapcsolatban.
Nokia Lumia 625

thug85
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: thug85 »

nagy.renato írta:Nem szállok vitába a Root-olás és garancia vesztés kérdésben.

A megoldás viszonylag egyszerű annak, aki root-olni akarja a telefonját. Készítsen biztonsági mentés a root néküli rendszeréről, majd ha szervizelésre kerülne a sor, állítsa vissza!

OFF: Elhiszem, de nem tudom, ezért kérdezem! Mióta bünteti a törvény a tp blokkoló használatát? Esetleg egy dátumot, vagy egy cikket mutathatnál ezzel kapcsolatban.
Bocsánat, hogy közbe ugatok, de a tp blokkolót valóban bünteti, illetve büntetheti a törvény! Nemrég valamelyik tv csatornán is volt róla szó! Akár 2 év szabadságvesztéssel járhat a használata!
Elnézést az OFF-ért!
Válasz küldése

Vissza: “Android”