GY.I.K. kezdő Androidosoknak
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
Re: GY.I.K. kezdő Androidosoknak
Igen, új telefonnál várni kell, míg valaki megcsinálja. Talán az XDA-n keress rá, vagy a google...
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! 
S10+ Dual / SGS4

S10+ Dual / SGS4
- jandras
- 2. szint
- Készüléktípus: Huawei Ascend Y200
- Nem: Férfi
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Sziasztok, rég jártam itt...
Nos az 5800-m óta sok idő telt el...
A rootolásról azt kell tudni, hogy nagyon leegyszerűsítve igaz csak a Mocó által említett Nokiás hackelés analógia. Az android alapvetően egy linux alapu rendszer, és a linux rendszerekben a root az atyaisten, szóval az aki mindent megtehet. De pont a vírus veszély elkerülése érdekében nem használják ezt a felhasználót, ehelyet a rendszergazda is "normál" user és csak átmenetileg, bizonyos műveletek végrehalytásához kér egy speckós program segítségével root jogot. Ez a program a su. Az android telefonokról hiányzik ez a segédprogram, és a rootolás tulajdonképpen ennek a programnak a rendszermappába való csempészése, valamint ennek a felhasználió felületét adó Superuser.apk telepítése. Ezt vagy egy biztonsági rés kihasználásával vagy a recovery segítségével oldják meg. Így vagy azt kell megvárni, hogy megtalálják az adott telefonon a biztonsági rést, vagy pedig azt, hogy elkészüljön hozzá a megfelelő recovery....

A rootolásról azt kell tudni, hogy nagyon leegyszerűsítve igaz csak a Mocó által említett Nokiás hackelés analógia. Az android alapvetően egy linux alapu rendszer, és a linux rendszerekben a root az atyaisten, szóval az aki mindent megtehet. De pont a vírus veszély elkerülése érdekében nem használják ezt a felhasználót, ehelyet a rendszergazda is "normál" user és csak átmenetileg, bizonyos műveletek végrehalytásához kér egy speckós program segítségével root jogot. Ez a program a su. Az android telefonokról hiányzik ez a segédprogram, és a rootolás tulajdonképpen ennek a programnak a rendszermappába való csempészése, valamint ennek a felhasználió felületét adó Superuser.apk telepítése. Ezt vagy egy biztonsági rés kihasználásával vagy a recovery segítségével oldják meg. Így vagy azt kell megvárni, hogy megtalálják az adott telefonon a biztonsági rést, vagy pedig azt, hogy elkészüljön hozzá a megfelelő recovery....
- Rating: 2.63%
-
- Újonc
- Készüléktípus: STAR N8000+ Android 4.1.1
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Hello mindenki,
10 évet symbianoztam, az uccsó telóm egy N95 volt.
Szal áttértem androidra, symbian után elég idegen dolog, vannak ahoz képest pozitív és negatív oldalai is.
A lényeg az, hogy egy STAR N8000+ telefont vettem, ami kínai, mégis meglepően jó.
http://www.szsuff.com/sdp/432923/4/pd-2 ... Core_.html
A kérdésem: ezt hogyan rootoljam?
4.1.1 fut rajta
Mert ugye eddig csak az itthon ismert telókhoz találtam rootolás leírást.
Van vkinek vmi használható ötlete?
Köszi
Szal áttértem androidra, symbian után elég idegen dolog, vannak ahoz képest pozitív és negatív oldalai is.
A lényeg az, hogy egy STAR N8000+ telefont vettem, ami kínai, mégis meglepően jó.
4.1.1 fut rajta
Köszi
- laci64
- Moderátor
- Készüléktípus: Galaxy S2
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 808 times
Itt nézz szét.csillag6600 írta:Hello mindenki,
4.1.1 fut rajta
Köszi
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1892745
- These users thanked the author laci64 for the post:
- csillag6600 (2013-04-21 vas. 13:33:01)
- Rating: 2.63%
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő
kis gombbal!

-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia c5
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Symbianos telefon naptár szinkronizálás Google naptárral
Mély tisztelet minden hozzáértőnek!
Nokia C5-ösöm van, ha lehet, megúsznám az upgrade-elést.
Lett egy androidos tabletem, és szívesen venném, ha bluetoothon szinkronizálná a naptárat. Több lépésből mechanikusan sikerült a MS Outlookon közbeiktatásával, de hát az nem automatikus. Ráadásul valamiért megkettőzte mindenhol a naptár bejegyzéseket.
A tabletet eleve nem sikerült csatlakoztatnom a telefonnal bluetooth-on. Sőt, ez a laptopomon sem sikerült, így a MS Outlookkal való szinkronizálás is csak akkor indul el, ha kábellel összedugom.
Van rá lehetőség, hogy ez automatikusan menjen a szinkronizálás egy Google naptárral?
Előre is nagy köszönet.
Bognár Tamás
Nokia C5-ösöm van, ha lehet, megúsznám az upgrade-elést.
Lett egy androidos tabletem, és szívesen venném, ha bluetoothon szinkronizálná a naptárat. Több lépésből mechanikusan sikerült a MS Outlookon közbeiktatásával, de hát az nem automatikus. Ráadásul valamiért megkettőzte mindenhol a naptár bejegyzéseket.
A tabletet eleve nem sikerült csatlakoztatnom a telefonnal bluetooth-on. Sőt, ez a laptopomon sem sikerült, így a MS Outlookkal való szinkronizálás is csak akkor indul el, ha kábellel összedugom.
Van rá lehetőség, hogy ez automatikusan menjen a szinkronizálás egy Google naptárral?
Előre is nagy köszönet.
Bognár Tamás