ANDROID: NAVIGON navigációs szoftver.

Minden olyan téma, ami Android operációs rendszert futtató készülékekről szól.
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
keszo-titusz
Újonc
Újonc
Készüléktípus: HTC DESIRE z
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Re: ANDROID: NAVIGON navigációs szoftver.

Hozzászólás Szerző: keszo-titusz »

Szia!
Ezért próbálkoztam ezzel: "Csak telepíted a az apk fájlt majd wifi-re csatlakozol a készülékeddel. Semmi hókusz-pókusz ,letölti az adatokat és tökéletesen működik. Egy hátránya van,hogy több mint 2 giga szabad területre van szüksége."
Valamint:
"Nagyon köszönöm.,de közben én is megszereztem,de nekem sem megy ez net nélkül.(Navigon 4.00 verzió )A 3.6.2 verza viszont működött anélkül."
3.6.2-est raktam fel akkor most hogy van ez? Valamit elbénázok folyton?

"1.Le kell tölteni a Marketről a Permission Denied nevű appot
2.Indítsuk el,majd adjunk neki Superuser jogokat (ebből kiderül,hogy csak rootolt telón megy)
3.keressük ki a Navigon alkalmazást a Permission Denied progiban és katt rá
4. ACCES_NETWORK_STATE -t a com.android.BILLInG-t és a com.android.vending.CHECK_LICENSE összetevőket tegyük Disable -re (csak nyomjunk rá)
5. Ha kész Menu gomb és megjeleni a REBOOT lehetőség tegyük is meg.
6. Ha újraindul a teló kapcsoljuk be a wifit vagy a netet és indítsuk el a navigon-t
7. Ha elindul lépjünk ki és kapcsoljuk ki a netet.
8. indítsuk a Navigon-t és örüljünk"
Ez a mokolás a 4-es verzióhoz kell csak?
A gondom a rootolással van, a telo még garanciális. És gondolom akkor először még rootolnom kellene.
szekzol
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Motorola Defy 2.2.2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: szekzol »

szia,
igen, istnag kiváló megoldása a 4.0 verzióhoz való (nálam is tökéletesen működik, köszönöm).
A telefon rootolása szükséges hozzá, ezt neked kell eldöntened megér-e ennyit. A mobilaréna Motorola Defy fórumában azt írták, hogy:
"- És ez a rootolás nem veszélyes? Vissza tudom állítani a telefont utána, hogy ne maradjon nyoma?
Nem veszélyes, hiszen te határozod meg, hogy mely program kap superuser jogosultságot. És igen, visszaállítható, csak törölni kell azt a három fájlt, amit a rootolás során a telefonra másol a program. De nem kell félni, nem jár a garancia megvonásával, ha rootolva van a telefon."
A döntés a te kezedben van... (gyakorlatilag olyan mint amikor a Windows-t bejelentkezési jelszó nélkül, rendszergazdaként használod)

A 4.0 verzióban már le lehet tölteni a térképeket külön-külön wifi-vel is (a korábbi verzióban ezt csak a Fresh proggival lehetett), így a magyar térképpel kb. 564 Mb helyet foglal az SD kártyámon (a nagy része a különböző navigálási nyelvek hangfájljai, még letörölni nem mertem a feleslegeseket, pl. lengyel).
Egy kisebb problémám a proggival, hogy nem tudom kikapcsolni az alacsonyabb rendű útvonalakon való tervezést, főleg ha nem arra megyek amerre őkelme akarja (gyors tervezésnél volt ilyen), egy leírás elkelne hozzá. A MyRoute funkciót sem tudom még pontosan mire való...
Viszont tetszik, hogy tud a háttérben is navigálni, ha a kijelzőt lekapcsolom akksi takarékosság miatt, nem akad ki ha jön egy bejövő hívásom (akár bluetooth kapcsolattal), hívás után visszakapcsol navigációra szépen. Még tesztelés alatt van...

üdv.
These users thanked the author szekzol for the post:
keszo-titusz (2011-11-30 szer. 15:44:47)
Rating: 2.63%
szekzol
Újonc
Újonc

Decemberben volt alkalmam egy olaszországi út során tesztelni a 4.0 verziót. Nagyon jól vizsgázott. Különösen tetszett, hogy az alagutakban nem azt mondja, hogy "a GPS vétel megszűnt" hanem tudja, hogy ott alagút van (nyilván elveszti a jelet ez is) és berak egy alagutat ábrázoló képet, kiírja az alagút hosszát, majd kiérve visszakapcsol navigációba. Mikor az autópálya szétválik akkor is berak egy képet amin egyértelműen jelzi a helyes irányt.
Olaszországban letérve az autópályáról volt egy-két körforgalom amit nem ismert, talán nemrég építették.
Volt nálunk egy Garmin is, csak iszonyú régi térképpel (nem volt rajta még az M7 Balaton végétől a határig tartó szakasza sem).Na ez a Garmin viszont Itáliában egy 15-20 perccel rövidebb szakaszt tervezett mint a Navigon, hamarabb letérve az autópályáról, de nem mertem arra menni. Volt párszor hogy csak forgott a térkép a Garminon, meg a mezőn kocsikáztunk. Nyilván ez a régi térkép hibája nem a Garminé ami amúgy egy kiváló navigáció.
A Navigonban a MyRoute funkció talán figyelembe veszi az addigi közlekedési szokásaidat és az alapján tervez de gondolom ehhez kellene neki egy adatbázis, ehhez viszont nagyon keveset használom.
A teló aksija nagyon jól bírta mivel ha hosszabb távot kellett menni ugyanazon az úton, egyszerűen lekapcsoltam a kijelzőt, és egyébként navigál lekapcsolt kijelzőnél is (ezt be kell külön állítani). Ez nagyon hasznosnak bizonyult mert nem működött az autós töltőm.

Viszont nem tudja valaki, hogy a POI-k közül ki lehet-e kapcsolni néhányat, mert városban néha zavaró ha sok minden van a környéken, az ikonok meg amúgy is elég kicsikék (barkácsboltra nem mindig van szükségem)?

üdv.
nedudgi78
1. szint
1. szint
Készüléktípus: E 66 ZTE Blade Motorola Razr
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: nedudgi78 »

Térképet hogy lehet frissíteni, a fresh 2010 Q1 et akarja letölteni. Ha egyszereűen csak kicserélem a térképfájlokat akkor meg nem indul el :hmm2:
kisatis
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ZTE Blade + E65
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kisatis »

Csodálom, hogy ti a marketről leszeditek, rátelepít, stb...nekem a market csak 18ezer forintos verzát ír, semmi free meg trial meg ilyesmi...Már a sokadik rom telepítés után mindig megnézem, de ugyanaz! Ha meg leszedem a tört verziót és azt telepítem, a wifis letöltésnél nem kapcsolódik, próbálja később dumával leráz (amúgy a wifi kapcsolatom tökéletes, még mielőtt...)!
Tehát, market? Hogyan?
Köszi, üdv!
Apeelme customROM
szekzol
Újonc
Újonc

Én wifivel szedtem le a térképeket. A Hungary térkép a 2010 Q1-ben 24.05 MB, a letöltött pedig 26.98 MB. Ezt 2011 Q3-as térképnek tippelem a méret alapján (sajnos nem írja ki).
Már láttam 2012 Q1-et is (28 MB) csak nem tudom hogyha felülírnám akkor elfogadná-e.
nedudgi78
1. szint
1. szint
Készüléktípus: E 66 ZTE Blade Motorola Razr
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: nedudgi78 »

szekzol írta:Én wifivel szedtem le a térképeket. A Hungary térkép a 2010 Q1-ben 24.05 MB, a letöltött pedig 26.98 MB. Ezt 2011 Q3-as térképnek tippelem a méret alapján (sajnos nem írja ki).
Már láttam 2012 Q1-et is (28 MB) csak nem tudom hogyha felülírnám akkor elfogadná-e.
A 2012 Q1- et próbáltam én is de nem fogadta el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nedudgi78 2012-01-23 hétf. 19:35:04-kor.
szekzol
Újonc
Újonc

szerintem wifi-kapcsolattal próbáld meg letölteni a 4.0-ás Navigonra a szükséges térképeket (4.0-ban már ki lehet választani, hogy melyik kell), és szerintem 2011 Q3 lesz.
Próbáltam kitörölni a nem szükséges nyelveket de személyes sértésnek vette és nem indult el (vagyis újra le akarta tölteni de az internet használata le volt tiltva a szoftverben), újra kellett telepíteni. Ez kicsit fájó mivel a nyelvek kb 400-500 MB-ot foglalnak.
A 4.0.1-es Navigon állítólag már működik internet kapcsolat nélkül is, még nem próbáltam...
feri2
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia 6710 navigator
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: feri2 »

szekzol írta: A 4.0.1-es Navigon állítólag már működik internet kapcsolat nélkül is, még nem próbáltam...
Működik net nélkül is! Viszont a felesleges nyelvekhez ragaszkodik a kis pimasz :-)
ivi10
1. szint
1. szint
Készüléktípus: LG G3 32GB
Has thanked: 48 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: ivi10 »

Sziasztok!

Útvonalat lehet benne menteni? Létezik olyan menüpont, hogy mentett útvonalak, tehát elvileg igen. Én még nem találtam a megoldást. Esetleg valaki, aki aktív használó?
Köszönöm!
Válasz küldése

Vissza: “Android”