Androidról általában...

Minden olyan téma, ami Android operációs rendszert futtató készülékekről szól.
Fórum szabályok
Tilos a fórumban az IGO-s, Electronic Arts és Gameloft-os programok kérése, és bármilyen megosztása, belinkelése!
Az ilyen fajta tevékenység kitiltást von maga után.
szutty
3. szint
3. szint
Készüléktípus: SGS 4 SGS 4 mini Note 10.1
Has thanked: 66 times
Been thanked: 82 times

Re: Androidról általában...

Hozzászólás Szerző: szutty »

:D
SGS 4 mini: stock
SGS 4:Wanam 1.5
Note 10.1: stock + root
felixo
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S 4
Has thanked: 93 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: felixo »

Akinek LG GT540 Optimus telója van, annak örömmel jelentem, hogy létezik már 2.3.2-es OS rendszer a készülékre ! :lol3: :yes: :whaaa:
-- Galaxy S 4 --
gergo00
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800NE
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: gergo00 »

Hali!

Most, hogy Nokia összefekszik a Microfossal :sad: , és abbahagyják a symbiant :cry3: , elkezdtem nézegetni az androidos mobilokat. Felmerült bennem pár kérdés:
- Meilyk android a jobb? A motorola-féle (ők ha jól tudom nem vegyítik semmivel, csak szimplán az android van rajta, pluszba pár moto progi) vagy a többi (Samu-bada, LG-Touchwiz)
- Van olyan menürendezési funkció valamelyik készülékben (esteleg program) amivel az ikonokat mappákba lehet helyezni (ld. symbian).
Ti melyik telót ajánljátok? (ami kéne: max 75-80 ropi, kényelmes multitáccs kijelző, sokáig legyen telefon [mint a 6600m :D ])
(Milestone, xt720-t néztem lg optimus black (ha megjelenik, áés lemegy az ára), defy esetleg, lg gt540)
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

A Motorola is hozzáadta a saját felületét (MotoBlur), ezek egyike sem hátrány. Viszont rosszul tudod, a Bada az a Samsung saját oprendszere, semmi köze az Androidhoz, a Samsung alap felülete a TouchWiz, az LG is valami hasonlót fabrikált össze, illetve a HTC-nél ott a Sense. Kb ennyi, de lehet kihagytam valamit. Szvsz, jó ha van, mert több program futtatását teszi lehetővé (Sense felület alatt pl nagyon jó Sense progik vannak, az egész szép, stb; TouchWiz-nél a widgetek nagyon szépek, stb).
Ha nagyon alap Androidot akarsz olcsón, a Blade-en az van (42k kártyásan a T-nél), viszont a listád alapján nyugodtan kihúzhatod az Optimust és az xt720-at, ezekben rezisztív kijelző van, ergó nincs multitouch ;)
Ezen az oldalon nagyon jó Androidos telefonok vannak, ajánlanám a HTC HD2-t, korához képest nagyon jó hardver, és most 260$-ért van fent (megközelítőleg 52k forint), plusz szállítás. 4.3"-os multitouch kijelző, 576MB RAM, 1GHz-es proci, van rá Android, MeeGo, WinMo6, WinPhone7. Szerintem ennél több nem is kell.
Az oldal megbízható, csakis hibátlanul működő telefonok kerülnek fel! Szállítási költség az USA-ból kb 50$ körül, a csomag kb 7 nap alatt itt van, és ebben a pénzben értékbiztosítás, követőszám, stb is benne van.
Igen van rá olyan Laucher ami tud mappába rendezni (GO Launcher EX pl) ugyanis itt a Symbian-el ellentétben teljesen le lehet cserélni a futtatórendszert (főképernyő + alkalmazások menü).
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
gergo00
Újonc
Újonc

köszi szépen a gyors választ, kicsit be is szippantott az oldal :D
még pár kérdés:
ezek ugye angol nyelvű készülékek, lehet rájuk magyar nyelvet rakni? illetve a nevük melleti zárójel ugye nem a hálózat függés? ha igen, azzal lehet valamit csinálni?
samsungról írták, hogy inkább ne, mert mindig megszívták vele. tényleg így van (még sose volt samum)
a defyvel kapcsolatban van valakinek valmi tapasztalata?
fonix232
5. szint
5. szint

A legtöbb telefon angol nyelvű, magyart nemigen lehet beleerőszakolni (csak hosszas szenvedés árán, saját fordítással).
A függőség a főoldalon a telefon neve alatt van, de mivel nálunk is van T (és gondolom te is ott akartál vásárolni új telefont), így elviekben nem fog függeni. De ha mégis, a HTC telefonokra kb 20$-ért (max) lehet kódot generálni, esetleg akár ingyen is (ebay-en általában a legolcsóbb, van hogy más oldalon 30-40$, ebayen meg max 10$!).

Amit az adott árszegmensben ajánlok:
- Nexus One (GSM vagy mentes verzió, mindkettő megy itthon, nem függő)
- HTC HD2 (ez itt http://swappa.com/listing/MUY452/view független, 43-45$ a szállítás, van hozzá USB kábel, hálózati töltő (gondolom amcsi de sima USB-s töltő kell neki), memkártya és az eredeti doboz. Nagyon jó ajánlat!)
- ha tetszik, akkor a MyTouch 4G (szintúgy HTC, T-Mobile függő)
- Motorola Milestone (jelenleg nincs ami normális lenne, az az 550$-os az 2db-ra vonatkozik)

Esetleg itthon szolgáltatónál, a Blade, SE X8 (nem nagyon ajánlom), és társai.
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
gergo00
Újonc
Újonc

hát az a gond, hogy nem T-s vagyok , és nem is tervezem a váltást :) viszont nagyon szépen köszönöm a segítséget, most jön az emésztés folyamata :D
fonix232
5. szint
5. szint

gergo00 írta:hát az a gond, hogy nem T-s vagyok , és nem is tervezem a váltást :) viszont nagyon szépen köszönöm a segítséget, most jön az emésztés folyamata :D
Amit linkeltem HD2 az független, össz tartozékokkal jön, és a képeket nézegetve, nincs is rajta sérülés. Nagyon jó vétel ;)
Storm21
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N71
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Storm21 »

Nos, rövidesen Én is váltok Androidra, mert elegem van a symbian bol.
Szijjas
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N85+8GB + Sam. Galaxy S
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Szijjas »

felixo írta:Akinek LG GT540 Optimus telója van, annak örömmel jelentem, hogy létezik már 2.3.2-es OS rendszer a készülékre ! :lol3: :yes: :whaaa:

Sziasztok!

Én 3 napja frissítettem 2.2.1-re, de, hogy finoman fogalmazzak , egy s@r.
Nem kezeli az FM Rádiót, mp4 lejátszást,felvételt, Divx/Xvid lejátszást, a bluetooth-t sem teljesen tökéletesen.(Sztereó bluetooth fülest), a hívást megszakítja magától, amikor úgy gondol, a képernyőt nem lehet kalibrálni, ez így hirtelen.

Ezek után nem várok sokat a 2.3.2-től sem, jelen pillanatban, hisz a 2.2.1 sem végleges és jó... :S

Avagy meg tudsz cáfolni?
Mert akkor utánajárok, megcsinálom azt is ;)

Közben utána néztem és az alábbiakat találtam infoként:

Works:
Wi-fi, Bluetouth, camera (video recording 3gp/m4v - it is mp4), 3D-accelerator, GPS, aGPS, sensors, memory card, touch .... well etc.

Does not work:
FM-radio, divx / xvid - codecs, search for networks, calls on headsets, the tube as an access point, modem?
Navitel not yet compatible with 2.3! (I think Navitel is the Navigation app, I'll test to see if it works)

Így ez is kiesett, addig legalábbis, míg nem teljes.(bár nem hinném, hogy egyhamar az lesz... :(( )

Üdv.,
Válasz küldése

Vissza: “Android”