Todo írta:papzi írta:A Belle szoftver FM rádiójából hiányzik az internetes állomástár letöltés. Ami az összes többi nokia telefonban benne van, s40-től Anna-ig. Lehet ezt valahogy pótolni?
Az én tudomásom szerint elöző szoftban sincs ilyen! Kipróbáltam a fiam nokia 500-as telójával (Anna) amikor csatlakoztatom a fejhalgatót akkor betölti az állomástárat!
Internetes állomástárat hiába is töltene be hiszen a rádió antennája az a fejhalgató és azzal igen nehéz lenne internetről zenét hallgatni! Van viszont egy Internet rádió menüpont (lehet, hogy ezzel kevered) ami kimondottan nethasználatos rádió! Amit azonban a belle nem tartalmaz csak ha külön telepíted!
Például ezt:
http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=46056
Nem, nem keverem:
A régi N86-osomban, az asszony 5000-ében, a lányom C-2-esében is van: Elindítod az FM rádiót, Opciók->Állomáscímtár, ezután kapcsolódik a netre, kiválasztod egy listából a régiót, ahol vagy, majd azon belül kapsz egy településlistát, kiválasztod, ezután kapsz egy rádióállomás listát, ami az adott településen fogható (NEM internetes, hanem kisugárzott!) rádiók listáját tartalmazza. Ezután megkérdi, akarod-e menteni, és ekkor ezeket a rádióállomásokat névvel, frekvenciával eltárolja a rádió. Ez azért hasznos, mert egy csomó helyi rádiót is kilistáz, amelyik nem mindegyike ad RDS-t, vagy nem ismert a frekije csak a nevét tudom, de elég nehéz lehet ezt így megkeresni.
Én hasznosnak tartottam...
Ja, és mivel a szolgáltatás maga működik (a lista most is lekérhető), ezért csak a telefon alkalmazást kéne vissza állítani.
A netes rádiót nem tartom egy használható dolognak, mivel rádiót a mobilomon általában séta, biciklizés -> vagyis mozgás közben hallgatok, netes rádióhoz meg elég rendes adatmennyiség kell, vagyis wifi, azt meg nem hozza senki utánam. UMTS-en kicsit sokba lenne rádiót hallgatni.