Nokia C7-00

Kizárólag a Nokia C szériával foglalkozó témák
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Re: Nokia C7-00

Hozzászólás Szerző: Todo »

papzi írta:A Belle szoftver FM rádiójából hiányzik az internetes állomástár letöltés. Ami az összes többi nokia telefonban benne van, s40-től Anna-ig. Lehet ezt valahogy pótolni?
Az én tudomásom szerint elöző szoftban sincs ilyen! Kipróbáltam a fiam nokia 500-as telójával (Anna) amikor csatlakoztatom a fejhalgatót akkor betölti az állomástárat!
Internetes állomástárat hiába is töltene be hiszen a rádió antennája az a fejhalgató és azzal igen nehéz lenne internetről zenét hallgatni! Van viszont egy Internet rádió menüpont (lehet, hogy ezzel kevered) ami kimondottan nethasználatos rádió! Amit azonban a belle nem tartalmaz csak ha külön telepíted!
Például ezt: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=46056
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Hozzászólás Szerző: papzi »

Todo írta:
papzi írta:A Belle szoftver FM rádiójából hiányzik az internetes állomástár letöltés. Ami az összes többi nokia telefonban benne van, s40-től Anna-ig. Lehet ezt valahogy pótolni?
Az én tudomásom szerint elöző szoftban sincs ilyen! Kipróbáltam a fiam nokia 500-as telójával (Anna) amikor csatlakoztatom a fejhalgatót akkor betölti az állomástárat!
Internetes állomástárat hiába is töltene be hiszen a rádió antennája az a fejhalgató és azzal igen nehéz lenne internetről zenét hallgatni! Van viszont egy Internet rádió menüpont (lehet, hogy ezzel kevered) ami kimondottan nethasználatos rádió! Amit azonban a belle nem tartalmaz csak ha külön telepíted!
Nem, nem keverem:
A régi N86-osomban, az asszony 5000-ében, a lányom C-2-esében is van: Elindítod az FM rádiót, Opciók->Állomáscímtár, ezután kapcsolódik a netre, kiválasztod egy listából a régiót, ahol vagy, majd azon belül kapsz egy településlistát, kiválasztod, ezután kapsz egy rádióállomás listát, ami az adott településen fogható (NEM internetes, hanem kisugárzott!) rádiók listáját tartalmazza. Ezután megkérdi, akarod-e menteni, és ekkor ezeket a rádióállomásokat névvel, frekvenciával eltárolja a rádió. Ez azért hasznos, mert egy csomó helyi rádiót is kilistáz, amelyik nem mindegyike ad RDS-t, vagy nem ismert a frekije csak a nevét tudom, de elég nehéz lehet ezt így megkeresni.
Én hasznosnak tartottam...
Ja, és mivel a szolgáltatás maga működik (a lista most is lekérhető), ezért csak a telefon alkalmazást kéne vissza állítani.
A netes rádiót nem tartom egy használható dolognak, mivel rádiót a mobilomon általában séta, biciklizés -> vagyis mozgás közben hallgatok, netes rádióhoz meg elég rendes adatmennyiség kell, vagyis wifi, azt meg nem hozza senki utánam. UMTS-en kicsit sokba lenne rádiót hallgatni.
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

Sziasztok. A telóm naptárát szeretném PC-ről karbantartani.
Nincs se Exchange-m se Outlookom (se venni se lopni nem akarok ilyesmit).

Lehet valami netes naptárhoz szinkronizálni a telefont? pl Google Calendar ?
tapasztalatok?
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Hozzászólás Szerző: Todo »

papzi írta:
Todo írta:
Nem, nem keverem:
A régi N86-osomban, az asszony 5000-ében, a lányom C-2-esében is van: Elindítod az FM rádiót, Opciók->Állomáscímtár, ezután kapcsolódik a netre, kiválasztod egy listából a régiót, ahol vagy, majd azon belül kapsz egy településlistát, kiválasztod, ezután kapsz egy rádióállomás listát, ami az adott településen fogható (NEM internetes, hanem kisugárzott!) rádiók listáját tartalmazza. Ezután megkérdi, akarod-e menteni, és ekkor ezeket a rádióállomásokat névvel, frekvenciával eltárolja a rádió. Ez azért hasznos, mert egy csomó helyi rádiót is kilistáz, amelyik nem mindegyike ad RDS-t, vagy nem ismert a frekije csak a nevét tudom, de elég nehéz lehet ezt így megkeresni.
Én hasznosnak tartottam...
Ja, és mivel a szolgáltatás maga működik (a lista most is lekérhető), ezért csak a telefon alkalmazást kéne vissza állítani.
A netes rádiót nem tartom egy használható dolognak, mivel rádiót a mobilomon általában séta, biciklizés -> vagyis mozgás közben hallgatok, netes rádióhoz meg elég rendes adatmennyiség kell, vagyis wifi, azt meg nem hozza senki utánam. UMTS-en kicsit sokba lenne rádiót hallgatni.
Bocsi,lehet (valószinű) igazad van! Viszont akkor ezt okosabban megcsinálták, mert úgyan nincs opcióknál ilyen menü, de az első bekapcsolásnál amikor bedugod a fejhalgatót automatikusan megkeresi az összes állomást amit a fejhalgatóval az adott körzetben fogni lehet és ezeket el is menti (belle) Tehát nem kell neki semilyen netes állomástár lista, mert pusztán a fejhalgatóval bekeresi az összes rádióadót!
papzi
2. szint
2. szint

Doky586 írta:Sziasztok. A telóm naptárát szeretném PC-ről karbantartani.
Nincs se Exchange-m se Outlookom (se venni se lopni nem akarok ilyesmit).

Lehet valami netes naptárhoz szinkronizálni a telefont? pl Google Calendar ?
tapasztalatok?
Többféle módszert kipróbáltam:
Naptárak szinkronizálása csak a Googasync, vagy a GooSync nevű alkalmazással működik tökéletesen, minden más lehetőség (MfE, SyncMl, ezek a telefonban megtalálható alkalmazások) kudarc volt. Sajnos ezek fizetős programok, illetve szolgáltatások. Megpróbálhatod még a syncme.se, vagy a syncgcal.com szolgáltatásait, ezeken az oldalakon regisztrálni kell (gmail-es accunt), majd le van írva, mit hogyan kell beállítani a szinkronizáláshoz. Nekem nem voltak maradéktalanul jók a tapasztalataim. A leggyakoribb hibájuk ezeknek a szinkronizálásoknak, hogy vagy eltűnnek bejegyzések, vagy duplázódnak.
Googasync egyébként megtalálható itt a letöltések közt, az használható...
Névjegyek (Google Címtárral) szinkronizálására használható a beépített SyncMl kliens, beállítását a neten megtalálhatod.
Sajnos a Nokia az Ovi éltüntetésével együtt megszüntette a netes szinkron lehetőségeket is.
These users thanked the author papzi for the post:
Doky586 (2012-01-02 hétf. 16:12:49)
Rating: 2.63%
Doky586
3. szint
3. szint

papzi írta:Elindítod az FM rádiót, Opciók->Állomáscímtár, ezután kapcsolódik a netre, kiválasztod egy listából a régiót, ahol vagy, majd azon belül kapsz egy településlistát, kiválasztod, ezután kapsz egy rádióállomás listát, ami az adott településen fogható (NEM internetes, hanem kisugárzott!) rádiók listáját tartalmazza. Ezután megkérdi, akarod-e menteni, és ekkor ezeket a rádióállomásokat névvel, frekvenciával eltárolja a rádió. (...) Én hasznosnak tartottam. (...)
A netes rádiót nem tartom egy használható dolognak
A régi telefonok manuljában valóban van egy állomáscímtár menüpontra utaló jegyzet, de a közepesen friss E51 firmben már nem találtam meg ezt a menüben. S^3 Annában sincs. Nyilván nem túl pontos és nem túl naprakész adatbázisuk lehetett.. Szerintem felesleges is volt. Az internetrádió pedig szerintem hasznos. Azaz nekem pont ellentétes a véleményem arról mi hasznos és mi nem..
papzi
2. szint
2. szint

Doky586 írta:
papzi írta:Elindítod az FM rádiót, Opciók->Állomáscímtár, ezután kapcsolódik a netre, kiválasztod egy listából a régiót, ahol vagy, majd azon belül kapsz egy településlistát, kiválasztod, ezután kapsz egy rádióállomás listát, ami az adott településen fogható (NEM internetes, hanem kisugárzott!) rádiók listáját tartalmazza. Ezután megkérdi, akarod-e menteni, és ekkor ezeket a rádióállomásokat névvel, frekvenciával eltárolja a rádió. (...) Én hasznosnak tartottam. (...)
A netes rádiót nem tartom egy használható dolognak
A régi telefonok manuljában valóban van egy állomáscímtár menüpontra utaló jegyzet, de a közepesen friss E51 firmben már nem találtam meg ezt a menüben. S^3 Annában sincs. Nyilván nem túl pontos és nem túl naprakész adatbázisuk lehetett.. Szerintem felesleges is volt. Az internetrádió pedig szerintem hasznos. Azaz nekem pont ellentétes a véleményem arról mi hasznos és mi nem..
A C2-02-t két hete vettem... Nem mondanám túl régi típusnak sem.
Tudod: ízlések és pofonok, no meg a szokások. Itthon szoktam egyébként netes rádiót hallgatni, mediaplayeren és 5.1-es erősítőn keresztül.
Doky586
3. szint
3. szint

papzi írta:Naptárak szinkronizálása csak a Googasync, vagy a GooSync nevű alkalmazással működik tökéletesen
OK, kösz ki fogom próbálni.
Azt meg tudod mondani hogy a Googasync-ben beállítható hogy csak a naptárat szinkronizálja? mivel email (és névjegy-szinkron) engem nem érdekel azt a google-val a beépített imap kliens tökéletesen viszi (kikapcsolható a Googasyncben az email és névjegy ?), illetve egy másik email fiókot exchange szerverrel is szinkronizálok, de abban akkor kikapcsolom a calendár szinkronizálást. Sajnos csak 1db exchange szervert enged felvenni a telefon.
Idegen honlapokon megadni a gmail jelszavamat szerintem igen vakmerő dolog lenne, így azok is kiesnek..
Doky586
3. szint
3. szint

papzi írta:A C2-02-t két hete vettem... Nem mondanám túl régi típusnak sem.
és frissítetted már a firmet rajta?
Tudod: ízlések és pofonok, no meg a szokások.
Erről van szó!
Itthon szoktam egyébként netes rádiót hallgatni, mediaplayeren és 5.1-es erősítőn keresztül.
Én pedig főként voiceot hallgatok netről amihez a mono is tökéletes 32k-val..
illetve az FM rádiókat pedig meg tudom magamnak keresni manuálisan.. (csak 1db városban hallgatom)
papzi
2. szint
2. szint

Doky586 írta:
papzi írta:Naptárak szinkronizálása csak a Googasync, vagy a GooSync nevű alkalmazással működik tökéletesen
OK, kösz ki fogom próbálni.
Azt meg tudod mondani hogy a Googasync-ben beállítható hogy csak a naptárat szinkronizálja? mivel email (és névjegy-szinkron) engem nem érdekel azt a google-val a beépített imap kliens tökéletesen viszi (kikapcsolható a Googasyncben az email és névjegy ?), illetve egy másik email fiókot exchange szerverrel is szinkronizálok, de abban akkor kikapcsolom a calendár szinkronizálást. Sajnos csak 1db exchange szervert enged felvenni a telefon.
Idegen honlapokon megadni a gmail jelszavamat szerintem igen vakmerő dolog lenne, így azok is kiesnek..
Szia!
A GoogaSync kimondottan csak a naptárak szinkronizálására való. És ez az egyetlen általam talált olyan szinkronizáló alkalmazás, amelyiket magához engedi a Google Calendar és ha több naptárad van a Google Calendarban, akkor külön beállíthatod, melyiket szinkronizálja.
Egy javaslat: Van egy olyan naptár, aminek az a neve, hogy "Ismerősök". Ez akkor jelenik meg, ha a Google Címtárba veszel fel névjegyeket és ott megadsz születésnapokat. Ezt az "Ismerősök" naptár beteszi a megfelelő helyre mint évfordulót és onnan szinkronizálja a telefon naptárába.
Ez azért lehet érdekes, mert az újabb szoftverekből már kihagyták, hogy a telefonban tárolt névjegyek születésnap információit automatikusan áttegye (maga a telefon) a saját naptárába.
Régebben ez is ment automatikusan...
Egyébként arra is van mód, hogy több exchange szervert szinkronizálj de csak emailek nélküli adatokat.
Válasz küldése

Vissza: “C-széria”