Nokia C6-00

Kizárólag a Nokia C szériával foglalkozó témák
pety83
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia c6-00
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Nokia C6-00

Hozzászólás Szerző: pety83 »

Sziasztok!

Én december 8.-án vettem a vodánál egy ilyen készüléket. Nagyon megtetszett, főleg a qwerty billentyűzet, mert elég sokat írok vele (msn, email, sms). Vacciláltam a c6-00 és a c7-00 között, tudásra sokkal jobb a c7-00, de a qwerty a c6-00-án van. Aztán az árát is levitték és így eltudtam hozni 32.000.-ért, nem is gondolkodtam tovább, hát megvettem. Ez előző pár telefonom is nokia volt és nagyon megszerettem a márkát, bár azok még csak series s40-es platformot képviseltek. Hát mit mondjak, nagyon furcsa volt átszokni az s60-ra. Első héten csak nyomkodtam, nem töltöttem le semmit, ismerkedtem vele. Érdekes kifagyásokat tapasztaltam már rögtön az elején, ami általában akkor következett be, amikor hívás érkezett vagy hívtam valakit, ami furcsa volt benne, hogy kifagyott, de nyugodtan beszélgettem tovább, csak nem tudtam letenni, megkellett kérnem a másik felet, ugyan tegye már le. Aztán se kép, se hang, csak a középső gomb (menü) villogása jelezte, hogy valami áram még kóborol a szerkezetben, de sajnos semmire nem reagált, így maradt az akksi ki-be és restart. A másik fajta kifagyás ugyanezekkel a tűnetekkel jár, de azzal a különbséggel, hogy akkor fagy ki amikor sokáig nem nyomkodod. Szóval a hívásokat leszámítva, bármikor nyomkodtam, bármit csináltam vele, sosem fagyott ki (ez nekem nagyon érdekes volt). Próbálgattam a funkciókat, minden szépen működik rajta mobilnet, wifi, gps, fényképező, a videón egyszerűen elájultam. Második héttől elkezdtem letölteni mindent, szinte az összes programot letöltöttem, amit találtam rá, aztán persze jött a sok uninstall, de legalább tudom, hogy következőleg mi az amit lefogok szedni. Szóval összességében nekem nagyon tetszik a telefon, ami nem jött be az a kifagyások és picit az összeszerelési minőség (lötyög az akksifedél). Ezekközül a minőséggel együtt tudnék élni, de a kifagyásoktól meg szeretnék szabadulni. Remélem lesz rá valami normális frissítés, csak addig tanulgatnom kell, eddig a szignózással is meggyűlt a bajom, nem vagyok profi, de próbálkozom. Ja az enyémnek a szoftver verzió száma: v 11.0.029, egyedi verzó: 11.0.029.280.01. Felsorolnék 1-2 programot, ami nekem tetszik és használom is: -ebuddy 2.02(0) (teljesen jól működik egyszerre több fiókkal is bejelentkezhetsz), -internetes rádió 2.00(1) (nagyon sok rádióadó, szépen szól), -NetQin vírusírtó és tűzfal (sok beállítás, hívásszűrés, RAM felszabadítás, már találtam is vírust vele, le is szedte, azóta kevesebbszer fagy, így napi 1-2, előtte 15-20, persze lehet, h nincs semmi összefüggés és csak szeretném valamihez kötni), -OVI Maps (tökéletesen navigál hanggal), -opera mobil 10.00(498) (sok oldal megnyitásánál jobb, mint a gyári, de néha a gyári jobb, tudod hol ez, hol az), -skype 1.10(7) (ingyen lehet beszélgetni, chatelni, mobilnettel is szépen működik, még ebuddyval egyszerre is megy kihangosítva, közben billentyűzettel meg msn), -SPB mobil shell 3.07(673) (akár 10 főképernyő widgetekkel, amelyeket akár egymásra is rakhatsz, körhinta menü...stb.), -SPB puzzle 1.00(0) (nagyon korrekt puzzle), -SPB TV 1.05(1117) (m1, m2, hírtv, dunatv, és még sok más tv csatorna wifivel, mobilnettel), -brightlight 1.00(0) (nagyon jó zseblámpa funkció, a vakut használja). Ezeket a programokat ajánlom más c6 felhasználónak is.

Amit szerettem volna még ide írni, KIRÁLY az oldal!!! :taps2:

UI.:Ha valaki rábbukkan egy olyan frissítésre ami nem fagy és minden működik utána is, az írjon...

Üdv mindenkinek!
ozgid
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia C6-00

Re: Nokia C6-00

Hozzászólás Szerző: ozgid »

Én ezeket tettem fel! (Érdekesség ként...)

Játékok:
-World_Series_of_Poker_Hold_Em_Legend_3_v1.0 (kártya)
-Bejeweled Twist (forgatós, színes, ügyességi)
-Tower_Bloxx_New_York_N97_v1.0.12 (ügyességi)
-Bunce it (ügyességi)
-Drop it (ügyességi)
-M.Maze 2 (ügyességi)
-RoboDef (stratégia, egyik kedvencem)
-FindIt_v1.02_S60v5_S^3 (Hiba keresős, szép képek vannak benne.)

Programok:
-Nokia_Battery_Monitor_v1.1_S60v5_S^3 (Aksi csekkoló progi, Widget)
-X-Plore_v1.51_Signed (Fáljkezelő)
-Level_v1.25_S60v5_S^3 (Vízszintmérő)
-SymTorrent_v1.41_S60v3,v5_Hun_By_Energie_Zolee_unsigned (Torrent kliens)
-Fring_v4.02.7_S60v5_Hun_By_Energie_Zolee_unsigned (Msn, Skype stb.)
-DuDu_Recorder_v5.00_S60v3_S60v5 (Rögzíti a beszélgetéseket)
-The Shotgun (baromság :) )
-PhotoRama (Panoráma kép készítő, nem rossz)
-Data monitor (Megmutatja mennyi az adatforgalmad, külön a wifin, külön a 3G-n stb. Szerintem hazsnos)
-SPB MOBILESHELL V3.7.2 BUILD 673 S60V5S^3 SYMBIANOS9.X SIGNED REGGED BY ZAWS!.SiGNED (ez meg egy baromi jó dolog:D )
Olyan a gyomrunk mint a gumicsizma, nem megy bele a víz!
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

ozgid írta: A régi fáljok és a beállítások gondolom elvesznek a telóról? Mi a helyzet a garival?
Ez csak egy program, elvileg el lehet távolítani.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
qukac
Újonc
Újonc
Készüléktípus: C6-00
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: qukac »

akik felrakták az spb-t azoktól kérdezem lassult tőle a teló hogy felraktátok?
az új szoft gyorsított a telón aminek örülök de nem szeretném visszalassítani :S
golyos
2. szint
2. szint
Készüléktípus: ZTE Grand X IN Rooted-HTC WfS
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: golyos »

Én nem használok viruskeresőt,de most,hogy mondjátok ez alap.
Melyiket ajánljátok??

A data monitor felkeltette az érdeklödésem.
Tényleg külön veszi a wifit és a fizetős mobilnet használatot,pont ez lenne a lényeg mert itthon wifizek és nem birom különvenni
,hogy melyik mennyit fogyasztott.
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

golyos írta:Én nem használok viruskeresőt,de most,hogy mondjátok ez alap.
Melyiket ajánljátok??
Nem kell rá vírusirtó, nincs rá vírus. És csak belassítja a telefont.
golyos írta:A data monitor felkeltette az érdeklödésem.
Tényleg külön veszi a wifit és a fizetős mobilnet használatot,pont ez lenne a lényeg mert itthon wifizek és nem birom különvenni
,hogy melyik mennyit fogyasztott.
Ezt nem tudom. Próbáld ki.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
golyos
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

potter55 írta:
golyos írta:Én nem használok viruskeresőt,de most,hogy mondjátok ez alap.
Melyiket ajánljátok??
Nem kell rá vírusirtó, nincs rá vírus. És csak belassítja a telefont.
golyos írta:
Köszi, elolvastam a topicodat és logikus,pedig az ember azt hinné ,hogy a net az ugyan az csak hát az op. rendszer!
golyos
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Felraktam :SPB MOBILESHELL

Komoly sokkot kaptam mert még nem használtam soha. :ohmy:
Azt hittem,hogy majd inditani kell,hát nem.
Tetszik,majd lassan szoktatom magam,néha bekapcsolom.Nem igazán tudtam hirtelen,hogy mit nyomjak annyi lehetőség van. :yeah:
DrNicholasRush
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia C6-00

Hozzászólás Szerző: DrNicholasRush »

Üdv midnenkinek. Egy eléggé bosszantó problémám van, amiről lehet esett már szó, de megmondom őszintén lusta vagyok végigolvasni a háromszáz nemtommennyi hozzászólást. Ez esetben előre is elnézést.

A probléma nagyon egyszerű:
Random alkalmazások random leállnak/kilépnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mondjuk netezek(operával) és egyszer csak kikép. Vissza főképernyőre. Vagy mondjuk diktafon üzemmód, és egyszer csak hallom a pittyegés h megállt a felvétel. Van hogy 2 percen belül, vagy hogy 10 perc után. Valamikor az MSN csinál ilyet, hogy írnék valakinek és ahelyett h sessiont nyitna kilép. Mi lehet a baj? Kevés a memória? Kétlem, a diktafonos dolog nem sokkal a telefon megvásárlása után már jeletkezett, amikor még SEMMI egyéb alkalmazást nem telepítettem, magyarán zsír új telóról volt szó. Az óta több szoftverfrissítés megjelent (és gyanús, hogy a legutolsót több hónappal ez előtt jelezte ki).
Ami setleg mégis erre (memóriagondra) utal, hogy néha a sudoku indulása közben LOW MEMORY hibaüzenettel nagy kegyesen felajnálja, hogy én nyomhatom meg az exit gombot. Sőt. Nem egyszer a képgalérából dob ki (azaz be se enged) (mármint az OS, nem a sudoku lol) hasonló, de rendszerüzenettel.

Valaki akinek hasonló problémája van és/vagy tudja a megoldást? Előre is köszi.
golyos
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

DrNicholasRush írta:Üdv midnenkinek. Egy eléggé bosszantó problémám van, amiről lehet esett már szó, de megmondom őszintén lusta vagyok végigolvasni a háromszáz nemtommennyi hozzászólást. Ez esetben előre is elnézést.

A probléma nagyon egyszerű:
Random alkalmazások random leállnak/kilépnek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy mondjuk netezek(operával) és egyszer csak kikép. Vissza főképernyőre. Vagy mondjuk diktafon üzemmód, és egyszer csak hallom a pittyegés h megállt a felvétel. Van hogy 2 percen belül, vagy hogy 10 perc után. Valamikor az MSN csinál ilyet, hogy írnék valakinek és ahelyett h sessiont nyitna kilép. Mi lehet a baj? Kevés a memória? Kétlem, a diktafonos dolog nem sokkal a telefon megvásárlása után már jeletkezett, amikor még SEMMI egyéb alkalmazást nem telepítettem, magyarán zsír új telóról volt szó. Az óta több szoftverfrissítés megjelent (és gyanús, hogy a legutolsót több hónappal ez előtt jelezte ki).
Ami setleg mégis erre (memóriagondra) utal, hogy néha a sudoku indulása közben LOW MEMORY hibaüzenettel nagy kegyesen felajnálja, hogy én nyomhatom meg az exit gombot. Sőt. Nem egyszer a képgalérából dob ki (azaz be se enged) (mármint az OS, nem a sudoku lol) hasonló, de rendszerüzenettel.

Valaki akinek hasonló problémája van és/vagy tudja a megoldást? Előre is köszi.

Szerintem egy hard reset mindenképpen járna a telonak.de egy szoftverfrissitést ha még nem csinéltál akkor hajrá ha meg igen akkor :

Ahhoz, hogy hard reset Nokia C6 csak meg kell nyomnia * # 7370 #, majd nyomja meg Dial. A telefon kérni fogja a biztonsági kódot, amely alapértelmezés szerint 12345. Felhívjuk figyelmét, hogy lesz laza minden adatot a telefon, így el kell mentenie minden lényeges információt.

Ha azt szeretnénk, hogy soft reset Nokia C6 meg kell nyomnia a * # 7780 # majd Dial. A biztonsági kód 12345.. Miután elvégezte ezt, a telefon vissza fog térni a gyári beállításokat, de nem lesz laza személyes adatokat. Egyébként azt javasoljuk, hogy készítsen egy biztonsági másolatot mielőtt bármelyik említett eljárásokat.

Bocs a forditásért(goggle forditó) de a lényeg szerintem érthető.
Ja és ha újra rakod a telot akkor mindent a memokarira telepits!
Ha végkép nem változik akkor irány a szervíz.
Damir.Moco,Ferret,Laci64,Potter55 a "mágusok" még esetleg öket is megkérdezheted.
Macika segit a szoftvercserében ha nem megy.

Remélem nem ez az első okostelefonod?
Válasz küldése

Vissza: “C-széria”