Nokia C7-00

Kizárólag a Nokia C szériával foglalkozó témák
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Re: Nokia C7-00

Hozzászólás Szerző: Todo »

djpety írta:
keny írta:
csili77 írta:Sziasztok!
Ma bővült a C7 Navifirmen 013.016-os de a Telenoros 059F206 termékkódot nem találom még rajta egyenlőre. :(
Még várni kell rá, de állítolag lesz: http://discussions.europe.nokia.com/dis ... 40211).xls

Én addig is felraktam a simát hack-elve.

Más is tapasztalta azt, hogy ha rendesen kézben fogja elmegy a térerő? nekem sokszor csinálta, és beszéltem másik C7 tulajjal is kinek szintén csinálta.
Nálam is + Wifire ugyanez. A hátlapot antennaként használja a C7, ez van.
Sziasztok!
A hátlapot nem használja antannaként! Kipróbáltam és ismerösömmel is akinek ugyancsak C7 van kiprobáltattam, elöször egy kézbe fogtuk (teljesen átmarkolva), majd két kézzel úgy, hogy csak a térerő indikátort lássuk és meg sem moccant a térerő! Még egy csik sem ugrott le! Javalom, hogy esetleg nézessétek meg garanciába egy nokia boltba, mert nem kizárt, hogy valami gond van a telcsivel! ( GSM, Telenor hálózat, Szeged )
keny
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung GS5 5.0 +64Gb
Nem: Férfi
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: keny »

Todo írta:
djpety írta:
keny írta: Még várni kell rá, de állítolag lesz: http://discussions.europe.nokia.com/dis ... 40211).xls

Én addig is felraktam a simát hack-elve.

Más is tapasztalta azt, hogy ha rendesen kézben fogja elmegy a térerő? nekem sokszor csinálta, és beszéltem másik C7 tulajjal is kinek szintén csinálta.
Nálam is + Wifire ugyanez. A hátlapot antennaként használja a C7, ez van.
Sziasztok!
A hátlapot nem használja antannaként! Kipróbáltam és ismerösömmel is akinek ugyancsak C7 van kiprobáltattam, elöször egy kézbe fogtuk (teljesen átmarkolva), majd két kézzel úgy, hogy csak a térerő indikátort lássuk és meg sem moccant a térerő! Még egy csik sem ugrott le! Javalom, hogy esetleg nézessétek meg garanciába egy nokia boltba, mert nem kizárt, hogy valami gond van a telcsivel! ( GSM, Telenor hálózat, Szeged )
Szerintem sem lehet a hátlap, mert ha leszedem akkor is full a térerő, és ha kézbe fogom elkezd lemenni. Nem minden helyen csinálja, lakáson belül, vagy árnyékoltabb helyeken, de más telefonnak ott akkor is fullon van, ez meg lemegy 0-ra, ha leteszem akkor meg visszam egy. Régen a 3230-am csinált ilyet és 2-szer javították. Meg kell várnom míg kijön az új telenoros szoft mert nem akarom, hogy azt mondják, hogy ugrik a gari mert belepiszkáltam. Én hiába állítom a hálózatot csak gsm-re és taskmanagerrel kilövöm az összes alkalmazást a háttérben, így sem bír 1.5 napnál többet. Arra is gondoltam, hogy a gyors lemerülésta az antenna probléma is okozhatja. Vicces, hogy a Nokia az Iphone 4-et kritizálta a térerő probléma miatt és most itt a c7 aminél szintén létezik.
sanyci
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia 700
Has thanked: 4 times
Been thanked: 34 times

Hozzászólás Szerző: sanyci »

keny írta:Szerintem sem lehet a hátlap, mert ha leszedem akkor is full a térerő, és ha kézbe fogom elkezd lemenni. Nem minden helyen csinálja, lakáson belül, vagy árnyékoltabb helyeken, de más telefonnak ott akkor is fullon van, ez meg lemegy 0-ra, ha leteszem akkor meg visszam egy. Régen a 3230-am csinált ilyet és 2-szer javították. Meg kell várnom míg kijön az új telenoros szoft mert nem akarom, hogy azt mondják, hogy ugrik a gari mert belepiszkáltam. Én hiába állítom a hálózatot csak gsm-re és taskmanagerrel kilövöm az összes alkalmazást a háttérben, így sem bír 1.5 napnál többet. Arra is gondoltam, hogy a gyors lemerülésta az antenna probléma is okozhatja. Vicces, hogy a Nokia az Iphone 4-et kritizálta a térerő probléma miatt és most itt a c7 aminél szintén létezik.
Nem tudom reprodukálni az antenna hibádat, sehol semmilyen körülmények között... Se 3G-n, se GSM-en... Vagy hibás a telefonod, vagy olyan helyen próbálod, ahol nincs 3G-s térerő, és nem vált azonnal GSM-re, mert az is gyenge...

A 3-4 napot kibír a C7-em meséket meg hagyjuk azoknak, akiknek csak azért kell a telefon, hogy a zsebüket húzza... Aki nem használ állandó adatkapcsolatot (se email, se netes widget-ek, se internet), annak meg nem is kell okostelefon... Bár nálam már akkor is általános volt a mobil nethasználat, amikor még GPRS se volt, és symbian se... (Igen, normál 9,6kbps-es CSD-n húztam le az email-eket félóránként, és használtam a WAP-ot, illetve sms-ben küldte le a szolgáltató, hogy email-em érkezett, hogy ki volt a feladója, mi volt a tárgya, ja és időjárás és hír widget-ek helyett sms-hírmondót használtam)

Ak iegy okostelefonon nem használja ezen szolgáltatások aktuális utódjának a töredékét sem, annak nincs szüksége okostelefonra. Max. divatból. :!:
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700
Ericsson GA318>T39m (T39m még megvan!)
Samsung Galaxy Spica>HTC Desire (Az Android még nem nőtt fel a feladathoz)
keny
1. szint
1. szint

sanyci írta:
Nem tudom reprodukálni az antenna hibádat, sehol semmilyen körülmények között... Se 3G-n, se GSM-en... Vagy hibás a telefonod, vagy olyan helyen próbálod, ahol nincs 3G-s térerő, és nem vált azonnal GSM-re, mert az is gyenge...

A 3-4 napot kibír a C7-em meséket meg hagyjuk azoknak, akiknek csak azért kell a telefon, hogy a zsebüket húzza... Aki nem használ állandó adatkapcsolatot (se email, se netes widget-ek, se internet), annak meg nem is kell okostelefon... Bár nálam már akkor is általános volt a mobil nethasználat, amikor még GPRS se volt, és symbian se... (Igen, normál 9,6kbps-es CSD-n húztam le az email-eket félóránként, és használtam a WAP-ot, illetve sms-ben küldte le a szolgáltató, hogy email-em érkezett, hogy ki volt a feladója, mi volt a tárgya, ja és időjárás és hír widget-ek helyett sms-hírmondót használtam)

Ak iegy okostelefonon nem használja ezen szolgáltatások aktuális utódjának a töredékét sem, annak nincs szüksége okostelefonra. Max. divatból. :!:
Biztos hibás, csak az a baj hogy már 3-om hasonlóról is tudok. A hálózat csak gsm-re volt állítva, így nem a 3G/GSM váltás volt a gond. Kíváncsi leszek, ha visszaviszem mit mond a szervíz.
sanyci
2. szint
2. szint

keny írta:
sanyci írta:

Biztos hibás, csak az a baj hogy már 3-om hasonlóról is tudok. A hálózat csak gsm-re volt állítva, így nem a 3G/GSM váltás volt a gond. Kíváncsi leszek, ha visszaviszem mit mond a szervíz.
Szóval csak GSM-re állítasz egy telefont mondjuk egy olyan helyen (pl. belváros), ahol a 3G lefedettségre koncentrál a szolgáltató, így a GSM szinte "csak végszükség" esetére való, és csodálkozol, ha nincs térerő...

(Mivel a 3G-s tornyokat sűrűbben telepítik, így jóval nagyobb térerejük lehet a szokásos teljesítménylimittel, mint az akár 3x messzebb lévő GSM toronynak, persze vidéken, a puszta közepén meg a GSM térerő lesz jobb, mert a 900 és 1800MHz-es jelek terjedési tulajdonságai jobbak, mint a 2100MHz-es 3G-s jeleké)

Ráadásul, ha GSM esetén van aktív adatkapcsolatod, akkor az eltérő protokoll és filozófia miatt, a GPRS kapcsolat akár több slot-ot is akar magának (extrém esetben akár 12 telefonét is) ami megint limitálhatja a kapcsolat minőségét.

Nem véletlenül ajánlja mindenki, hogy sűrűn lakott városi környezetben felesleges csak GSM-re állítani a telefont, nem is olyan extrém esetben a csak 3G még jobb is lehet, mind fogyasztás, mind térerő szempontból.
Hogy miért?
Mert 900MHz-en 2W, mígy 2100MHz-en 1W pl. a kimenő csúcsteljesítmény...
Na melyik jár kevesebb fogyasztással???
Egy normál telefonnál igaz lehet, hogy a 3G áramkörök - a telefon összfogyasztása arányában - többet fogyasztanak, de egy okostelefonnál ez már nem feltétlenül van így a nagy teljesítményű processzor és a hatalmas memóriák miatt...
Nokia 3110>5110>6110>6210>6600>7610>6630>N70>E61>E50>E90>E51>E71>E52>5800XM>C7>700
keny
1. szint
1. szint

sanyci írta:
keny írta:
sanyci írta:

Szóval csak GSM-re állítasz egy telefon mondjuk egy olyan helyen (pl. belváros), ahol a 3G lefedettségre koncentrál a szolgáltató, így a GSM szinte "csak végszükség" esetére való, és csodálkozol, ha nincs térerő...

(Mivel a 3G-s tornyokat sűrűbben telepítik, így jóval nagyobb térerejük lehet a szokásos teljesítménylimittel, mint az akár 3x messzebb lévő GSM toronynak, persze vidéken, a puszta közepén meg a GSM térerő lesz jobb, mert a 900 és 1800MHz-es jelek terjedési tulajdonságai jobbak, mint a 2100MHz-es 3G-s jeleké)

Ráadásul, ha GSM esetén van aktív adatkapcsolatod, akkor az eltérő protokoll és filozófia miatt, a GPRS kapcsolat akár több slot-ot is akar magának (extrém esetben akár 12 telefonét is) ami megint limitálhatja a kapcsolat minőségét.

Nem véletlenül ajánlja mindenki, hogy sűrűn lakott városi környezetben felesleges csak GSM-re állítani a telefont, nem is olyan extrém esetben a csak 3G még jobb is lehet, mind fogyasztás, mind térerő szempontból. Hogy miért, mert 900MHz-en 2W, mígy 2100MHz-en 1W pl. a kimenő csúcsteljesítmény... Na melyik jár kevesebb fogyasztással??? Egy normál telefonnál igaz lehet, hogy a 3G áramkörök többet fogyasztanak, de egy okostelefonnál ez már nem feltétlenül van így a nagy teljesítményű processzor és a hatalmas memóriák miatt...
Értem amit írsz, de előtte 5800-ám volt ugyanúgy csak gsm-re állítva, és adott helyen ( Tv előtt a kanapén) annak semmi baja sem volt, ennek meg esik a térerő. Ha 3G-re állítom akkor is csökken a térerő. Tehát adott helyen ugyanazzal a beállítással az 1-ik készülék frankón működik, a c7 térereje csökken ha kézbe fogom.
sanyci
2. szint
2. szint

keny írta:Értem amit írsz, de előtte 5800-ám volt ugyanúgy csak gsm-re állítva, és adott helyen ( Tv előtt a kanapén) annak semmi baja sem volt, ennek meg esik a térerő. Ha 3G-re állítom akkor is csökken a térerő. Tehát adott helyen ugyanazzal a beállítással az 1-ik készülék frankón működik, a c7 térereje csökken ha kézbe fogom.
Bárhol megfogod ez történik, vagy csak bizonyos pontokon? Tok van a telefonodon? Alul fogod, felül, teljes marokban vagy csak a két élét? Bár igazából egyik sem okozhatna ilyen gondot, mert tudomásom szerint a C7 egyik antennája sem érintkezik a külső ház fém részeivel. Az emberi kéz pedig csillapít valamennyit, de annyit nem, hogy emiatt jelentősen csökkenjen a térerő.

Mondjuk az eszkábált ROM-oknál sose lehet tudni, hogy mit sikerült összekavarni. Bár szerintem az mese, hogy komoly különbségek vannak a szolgáltatói ROM-ok között, de az USÁ-ban azért előfordult, hogy a szolgáltató a rádiós rész FW-jébe is belenyúlt, de az EU-ban ez a sokkal szigorúbb szabványkövetés miatt teljesen valószínűtlen.
keny
1. szint
1. szint

sanyci írta:
keny írta:Értem amit írsz, de előtte 5800-ám volt ugyanúgy csak gsm-re állítva, és adott helyen ( Tv előtt a kanapén) annak semmi baja sem volt, ennek meg esik a térerő. Ha 3G-re állítom akkor is csökken a térerő. Tehát adott helyen ugyanazzal a beállítással az 1-ik készülék frankón működik, a c7 térereje csökken ha kézbe fogom.
Bárhol megfogod ez történik, vagy csak bizonyos pontokon? Tok van a telefonodon? Alul fogod, felül, teljes marokban vagy csak a két élét? Bár igazából egyik sem okozhatna ilyen gondot, mert tudomásom szerint a C7 egyik antennája sem érintkezik a külső ház fém részeivel. Az emberi kéz pedig csillapít valamennyit, de annyit nem, hogy emiatt jelentősen csökkenjen a térerő.

Mondjuk az eszkábált ROM-oknál sose lehet tudni, hogy mit sikerült összekavarni. Bár szerintem az mese, hogy komoly különbségek vannak a szolgáltatói ROM-ok között, de az USÁ-ban azért előfordult, hogy a szolgáltató a rádiós rész FW-jébe is belenyúlt, de az EU-ban ez a sokkal szigorúbb szabványkövetés miatt teljesen valószínűtlen.
Tok nincs rajta, de ha kesztyűbe fogtam nem volt jellemző ez a hiba. Én a két szélére gyanakszom, mert akksifedél nélkül is teszteltem, tehát az nem zavar be. A Gari miatt nem akartam szétszedni. A Rom szerintem nem zavarhat, mert csak az installserver.exe-t raktam bele, és ugyanezt csinálta a 12.4-es vodás 12.4-es russian, és 13.16-os gyári rommal is. A másik telón ami szintén ugyanígy viselkedik, még az eredeti telenoros rom van, nem lett piszkálva.
cyberlaci
Újonc
Újonc
Készüléktípus: C7
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: cyberlaci »

Először is, a telefont azért vettem meg újonnan, függetlenül mert megtetszett, az N97 mini után mindenképpen jobb, illetve nagyon olcsón jutottam hozzá ! Néha netezés-böngészés, kis zenehallgatás stb . Amúgy a térerő dologgal kapcsolatban csak annyit, így csak GSM -re állítva is full térerő van bármerre megyek, bárhol vagyok illetve akárhogy szorongatom nem változik...... Szép kijelző, jó hangminőség, megbízható telcsi, viszont azt gondolom, akinek ilyen van, az már intelligensebb és nem parádézik vele ..... :no: :no:
sanyci
2. szint
2. szint

keny írta:Tok nincs rajta, de ha kesztyűbe fogtam nem volt jellemző ez a hiba. Én a két szélére gyanakszom, mert akksifedél nélkül is teszteltem, tehát az nem zavar be. A Gari miatt nem akartam szétszedni. A Rom szerintem nem zavarhat, mert csak az installserver.exe-t raktam bele, és ugyanezt csinálta a 12.4-es vodás 12.4-es russian, és 13.16-os gyári rommal is. A másik telón ami szintén ugyanígy viselkedik, még az eredeti telenoros rom van, nem lett piszkálva.
Akkor próbáld ki egy Nokia CP507-es tokkal. Eszméletlenül ötletes és jó tok, eddig még mindenkinek - beleértve nőket és vezérigazgatókat is - tetszett.

Az antennái pedig a telefon tetején találhatók, kivéve az NFC antennát (most néztem meg a szétszedési útmutatót), de az is felül van, így az oldalát fogva nem történhetne semmi...

Szerk.: bocsi, a tetején a Wifi, a 3G antenna az alján és a bal-oldalon van, lásd később linkelt képet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sanyci 2011-02-15 kedd 14:06:58-kor.
Válasz küldése

Vissza: “C-széria”