keny írta:sanyci írta:
Nem tudom reprodukálni az antenna hibádat, sehol semmilyen körülmények között... Se 3G-n, se GSM-en... Vagy hibás a telefonod, vagy olyan helyen próbálod, ahol nincs 3G-s térerő, és nem vált azonnal GSM-re, mert az is gyenge...
A 3-4 napot kibír a C7-em meséket meg hagyjuk azoknak, akiknek csak azért kell a telefon, hogy a zsebüket húzza... Aki nem használ állandó adatkapcsolatot (se email, se netes widget-ek, se internet), annak meg nem is kell okostelefon... Bár nálam már akkor is általános volt a mobil nethasználat, amikor még GPRS se volt, és symbian se... (Igen, normál 9,6kbps-es CSD-n húztam le az email-eket félóránként, és használtam a WAP-ot, illetve sms-ben küldte le a szolgáltató, hogy email-em érkezett, hogy ki volt a feladója, mi volt a tárgya, ja és időjárás és hír widget-ek helyett sms-hírmondót használtam)
Ak iegy okostelefonon nem használja ezen szolgáltatások aktuális utódjának a töredékét sem, annak nincs szüksége okostelefonra. Max. divatból.

Biztos hibás, csak az a baj hogy már 3-om hasonlóról is tudok. A hálózat csak gsm-re volt állítva, így nem a 3G/GSM váltás volt a gond. Kíváncsi leszek, ha visszaviszem mit mond a szervíz.
Szóval csak GSM-re állítasz egy telefont mondjuk egy olyan helyen (pl. belváros), ahol a 3G lefedettségre koncentrál a szolgáltató, így a GSM szinte "csak végszükség" esetére való, és csodálkozol, ha nincs térerő...
(Mivel a 3G-s tornyokat sűrűbben telepítik, így jóval nagyobb térerejük lehet a szokásos teljesítménylimittel, mint az akár 3x messzebb lévő GSM toronynak, persze vidéken, a puszta közepén meg a GSM térerő lesz jobb, mert a 900 és 1800MHz-es jelek terjedési tulajdonságai jobbak, mint a 2100MHz-es 3G-s jeleké)
Ráadásul, ha GSM esetén van aktív adatkapcsolatod, akkor az eltérő protokoll és filozófia miatt, a GPRS kapcsolat akár több slot-ot is akar magának (extrém esetben akár 12 telefonét is) ami megint limitálhatja a kapcsolat minőségét.
Nem véletlenül ajánlja mindenki, hogy sűrűn lakott városi környezetben felesleges csak GSM-re állítani a telefont, nem is olyan extrém esetben a csak 3G még jobb is lehet, mind fogyasztás, mind térerő szempontból.
Hogy miért?
Mert 900MHz-en 2W, mígy 2100MHz-en 1W pl. a kimenő csúcsteljesítmény...
Na melyik jár kevesebb fogyasztással???
Egy normál telefonnál igaz lehet, hogy a 3G áramkörök - a telefon összfogyasztása arányában - többet fogyasztanak, de egy okostelefonnál ez már nem feltétlenül van így a nagy teljesítményű processzor és a hatalmas memóriák miatt...