Üdv Mindenkinek!
Én is kb egy hete vettem egy NOKIA c5-00.2 -t, és innen
http://www.smartnews.hu/2011/09/drweb-av-symbian-hack/ a 4. módszer tökéletesen és elsőre működik is. (Gyanítom, hogy a másik három is működik, csak közben ha nem egyértelmű valami, akkor az ember elveszti a fonalat.)
Lenne pár kérdésem a hozzáértő régi motorosokhoz:
1. Feltettem rá a CenRep101F8809.sis -t a kamera miatt. Ezután kezdtem el csak csak játékokat telepíteni. Sok játék tökéletesen megy, pld n-gage az összes, de már az s60v3 közül rengetegnek nincs hangja. Amiket pedig a hivatalos ovi -ból szedtem le a telefonon keresztül (java játékok) azoknak egyiknek sincs hangja. Okozhatja ezt a cenrep, vagy ezek mindenhogy némák lennének?
A cenrep -re már nincs is szükségem, közben feltettem egy másik kamera szoftvert, (SCam Free) ami sokkal kézreállóbb és a hangot is ki lehet kapcsolni benne.)
Le lehet törölni valahogy a cenrep -et utólag? Az UninstallKing nevű program látja, de törlés
közben leáll Uninstall Failed! üzenettel.
2. Eddig simán lehúztam a telefon USB kábelt a gépről, mint ahogy az elmúlt 15 évben tettem
minden eszközzel. Azután olvastam, hogy ez a telefonoknál tönkreteheti a memória kártyát. Ekkor jött az első és egyben utolsó alkalom, amikor a Windows hardver eltávolítót használtam. Ugyanis ahogy lehúztam a kábelt kb 5 perc kellett, hogy a telefon magához térjen, és azóta is érződik rajta, hogy be van lassulva.
Lehet ezzel a lassulással csinálni valamit? (Részemről soha többé Windows eltávolító! Előtte nem volt semmi gond a telefonnal, pedig az elmúlt 1 hétben legalább 100 -szor csatlakoztattam a géphez.)
3. A telefont használtan vettem valakitől, viszont megvan hozzá minden bolti állapotban (doboz, garancia, tartozékok). Kártyafüggetlenül vette az illető üzletben. Viszont ahogy átnéztem a dolgokat kiderült, hogy a dobozon szereplő IMEI nem passzol a telefon és a garancia IMEI -hez, ráadásul a dobozon telenorosnak van feltüntetve, és 3 megapixelesnek (valójában 5 megapixeles.) Mivel a 2 év garanciából van meg másfél év, így felhívtam a Nokia ügyfélszolgálatát. A csaj megnézte a telefont az IMEI alapján a rendszerben, és valóban van még rajta másfél év Nokia garancia, és meg azt is elárulta, hogy Magyarországra lett gyártva hálózatfüggőként. Azt is mondta, hogy ha garanciáztatnám, valószínűleg nem kötnek bele a függetlenítésbe főleg, ha hivatalosan lett függetlenítve.
Mi az, hogy hivatalosan függetleníteni? És ez bevett gyakorlat, hogy egy üzlet úgy árulja az új független Nokia telefonokat, hogy kifüggetleníti, és utána találomra beleteszi az első dobozba, ami a keze ügyébe kerül? Ha jól értem ez egy teljesen más történet, mint amit sufni–gsm néven hívnak a neten.
Köszönet előre az segítségért. Amúgy a telefon nagyon zsír, ennél többet, mint amit tud egy telefontól én nem is várok. Amit nem tud, azt úgyis pc -n intézném el, engem szerencsére kikerült az okos-telefon őrület.