A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Joc-i
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Joc-i »

Macika írta:
Joc-i írta:Utánna nem volt már, de ő nem tudta mwgmondani mi a baj utánna olvastam olyat, hogy a fülest érzékeli csatlakoztatottnak de az se igaz a diagnosztika alapján. A os is frissítve lett.
...vagy inkább ő rakta vissza rosszul (vagy sehogy) a beszédhangszórót...

Ez tuti nem sw-hiba!
beviszem szervizbe olyan tul nagy osszeget nem kernek erte ugyse az alkatresz is csak a csengőnagszóró1-2e ft.
Köszönom a választ!
mj620
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 6210
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: mj620 »

Sziasztok!Van egy 6710 navigatorom ,a gyári beszéd hangszórója recsegett a kösztól de viszont jó hangos ,de azért vettem bele egy utángyártott 600 ft os hangszórót de azzal meg nagyon halk és élesen szól,ezért bele tettem egy másik ugyan ilyet de az is ugyan olyan halk!elképzelhető hogy a telefonnak van baja?Van ebben végfok' ?vagy valami olyan ami el tud szálni?Rendeltem ismét egy hangszórót de az elvileg gyári (1400ft) csak még nem jött meg .
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

mj620 írta:Sziasztok!Van egy 6710 navigatorom ,a gyári beszéd hangszórója recsegett a kösztól de viszont jó hangos ,de azért vettem bele egy utángyártott 600 ft os hangszórót de azzal meg nagyon halk és élesen szól,ezért bele tettem egy másik ugyan ilyet de az is ugyan olyan halk!elképzelhető hogy a telefonnak van baja?Van ebben végfok' ?vagy valami olyan ami el tud szálni?Rendeltem ismét egy hangszórót de az elvileg gyári (1400ft) csak még nem jött meg .
Nem volt elég, ha kipucoltad alaposan az eredetit?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
mj620
1. szint
1. szint

fujkáltam de nem.
Nem is csináltam nagy ügyet mert régen az előző telefonomba is cseréltem párszor,de most valami gebasz van.Vagy a teló vagy gagyi a hangszóró.
Csiga-biga
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N82
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Csiga-biga »

Macika írta:
Csiga-biga írta:Igazából én ingyen kaptam meg a "roncsot". Ha sikerül helyre hoznom, akkor alkatrész árba lesz csak bent. A kijelzős és az érintő panel kb. egy 10-es eddig. Ha az megjön, akkor látom, hogy működik-e vagy sem. Ha igen, akkor még érdemes lenne szerezni hozzá házat.
Akkor várjuk meg, hogy az új kijelzővel mit csinál...
Ha (nem kívánom!) bejön az, ami az én tapasztalatom volt eddig (hogy ilyenkor a főpanel is sérült), akkor "csak" 10 rugót buktál...
Az végül még nem tragikus...
Szia! Nekem szerencsém volt, működik az e-bay-es kijelzővel, szóval most nagy az öröm. Már csak keretet kéne szerezni a telefonhoz.
http://rounded.com/desire-x-t328e-front ... black.html
Macika
6. szint
6. szint

mj620 írta:fujkáltam de nem.
Nem is csináltam nagy ügyet mert régen az előző telefonomba is cseréltem párszor,de most valami gebasz van.Vagy a teló vagy gagyi a hangszóró.
Van lehetőséged erős nagyító/mikroszkóp alatt megnézni a régi hangszórót a membrán felől?
Látsz rajta apró, picinyke letört mágnesdarabkákat?
Azok szokták okozni a zizegést (esések következtében), hogy beleérnek a tekercs útjába...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
mj620
1. szint
1. szint

Annak már mindegy mert csak két darabban lehet kiszedni belőle a hangszórót.
Azért kérdeztem hogy el tud e szálni valami a telefonba a hangszórón kívül , hogy nem e potyára veszem már a harmadik hangszórót.
Ha ezzel is rossz akkor nem a hangszóró volt gagyi eddig!
Akkor valami szervízbe kéne vinni,csak nem tudom hová,a helyi boltosakat kihagynám a körből,mert ők is szervízbe viszik.
mj620
1. szint
1. szint

Még meg sem érkezett a hangszóróm,és más baja is lett a telefonomnak.
A kijelző magától elsötétül hirtelen majd vissza jön a kép.Ha pl a töltőt rá dugom akkor is,nem csak a világítás alszik ki hanem képernyő sincs,kb 10-20 másodpercenként csinálja.Mitől lehet ez?
6710 navigatorról van szó!
Köszi!
cbrobi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia n8
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: cbrobi »

Sziasztok! N8 hangszóró gondom van. Híváskor alig hallom a partnert, viszont kihangosítva, fülessel kiválóan szól! Esetleg tudna-e valaki, valami okosságot, tapasztalatot ezzel kapcsolatban? Kerestem a témában már de ilyet nem találtam.
Macika
6. szint
6. szint

cbrobi írta:Sziasztok! N8 hangszóró gondom van. Híváskor alig hallom a partnert, viszont kihangosítva, fülessel kiválóan szól! Esetleg tudna-e valaki, valami okosságot, tapasztalatot ezzel kapcsolatban? Kerestem a témában már de ilyet nem találtam.
Egy mondatnyi infóra csak általánosságban tudok válaszolni.
Általában rosszul tűrik az esést a mobiltelefonok, ahogyan a párásodást/ázást is nehezen.
Ezen kívül a koszos/poros helyen használt (munkahely miatt pl.) készülék sokkal hamarabb telítődik nem kívánt anyagokkal, mint egy tisztább környezetben használt.
Nekem hoztak már olyan mobilt javítani, amiből kb. egy hüvelykujjkörömnyi zsebpiszkot szedtem ki. Direkt elraktam a tulajnak... :)
Volt már, akinél egy - valószínűleg kapitális méretű - eséstől kettétört a hangszórómágnes (nem akartam hinni a szememnek), onnantól kezdve szinte 0 hangja volt érthető okokból.
Volt olyan is, aki fémesztergályosként dolgozott, neki pedig leheletfinom fémreszelékkel ment tele a hangszóró, a baromi erős neodímium mágnes 5-6 centiről is odarántotta akár a finom reszeléket. A vége ott is használhatatlan hangszórómembrán volt...
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”