A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

gebana írta:heló,

köszönöm szépen a segítséged!

ez lehet az ami nekem kell akkor?

http://www.ebay.com/itm/New-Replacement ... 0558492868
Igen.

"You need to take apart your device to assemble these accessories we sell. Please take care in cases there is any damage to your device.
Instruction is NOT included with the purchase. You are advised to have a professional to do the installation."

Ezt nem viccből írja (jó, részben a saját s.ggének védelmében is).

A lényeg, NAGYON figyelj oda a szétszedésnél/cserénél/összerakásnál!!!
A teljes fólia rá van elég erősen ragasztva a fém-mechanikára, felfejteni csak gyűrődéssel lehet (ezért nem jók a bontott fóliák, csak ha a fém-mechanikával vannak együtt) és utána nagyon alaposan, pontosan kell visszaragasztani az újat.

Ha bírod az angol nyelvet, mindenképpen tárgyalj le két dolgot az eladóval.

Az egyik, hogy van-e előlapi kamera (foglalat+kamera!), a másik, hogy van-e öntapadós réteg a fólia hátoldalán.
(Az árból nekem az a gyanúm, hogy egyik sincs).
Ha nincs, akkor viszont sok értelme nincs megvenni, csak ha lemondasz az előoldali kameráról.
Az öntapadós réteg híján viszont nem fogod tudni rögzíteni, hacsak nem eszkábálod össze valamilyen kétoldalas hajszálvékony ragasztószalaggal.
These users thanked the author Macika for the post:
gebana (2013-05-30 csüt. 17:28:27)
Rating: 2.63%
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
mj620
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 6210
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: mj620 »

Sziasztok!
6710 navigatoromba beszéd hangszórót cseréltem mert a gyári már nagyon recsegett!
Viszont amit beraktam az nagyon halk!Küldtek egy másikat,de az is halk!
Ez utángyártott alkatrész (6-700 ft volt) .
Szoftveres baj miatt nem tud ilyet csinálni?Csak azért kérdezem mert megint rendelek bele hangszórót a gsmhome tól ami elvileg gyári (1390ft) ,csak félek nehogy halk legyen azzal is!A gyárival jó hangos volt csak recsegett már a kosztól!
Macika
6. szint
6. szint

mj620 írta:Sziasztok!
6710 navigatoromba beszéd hangszórót cseréltem mert a gyári már nagyon recsegett!
Viszont amit beraktam az nagyon halk!Küldtek egy másikat,de az is halk!
Ez utángyártott alkatrész (6-700 ft volt) .
Szoftveres baj miatt nem tud ilyet csinálni?Csak azért kérdezem mert megint rendelek bele hangszórót a gsmhome tól ami elvileg gyári (1390ft) ,csak félek nehogy halk legyen azzal is!A gyárival jó hangos volt csak recsegett már a kosztól!
Ha ki van véve a hangszóró, akkor ugye átlátsz teljesen a hangszóró szövetén?
Mert tipikus hiba az szokott lenni, hogy eltömődik és azért halk...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
gebana
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: gebana »

Macika írta:

A teljes fólia rá van elég erősen ragasztva a fém-mechanikára, felfejteni csak gyűrődéssel lehet (ezért nem jók a bontott fóliák, csak ha a fém-mechanikával vannak együtt) és utána nagyon alaposan, pontosan kell visszaragasztani az újat.
köszönöm ismét. találtam videót, azthiszem ez menne is. :)

http://www.youtube.com/watch?v=51cl7duhOf4
Macika
6. szint
6. szint

gebana írta:
Macika írta:

köszönöm ismét. találtam videót, azthiszem ez menne is. :)

http://www.youtube.com/watch?v=51cl7duhOf4
Nem normális az ember, hogy a fél mm-es, fóliára forrasztott picinyke smd-alkatrészek között acélschnitzerrel feszegeti a csatlakozókat. Egyetlenegyet letör, a készülék kuka...
Na meg az a fólia nem így jön fel (ha még gyári eredeti), szinte a teljes felületen ragasztva van. Itt csak rá kellett nézni és pattant is fel...
Ez azért nagyon fusimunka, amit bemutat...
These users thanked the author Macika for the post:
gebana (2013-05-30 csüt. 18:31:40)
Rating: 2.63%
Sir Winston Churchill
gebana
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: gebana »

ha kb. ennyit kell csinálni, akkor asszem menni fog. majd nagyon óvatosan próbálom csinálni. anyi "előnyöm" van, hogy egyszer egyik haverom n95 8gb telójában már cseréltem lcd-t, de az egyszerűbb ugye.
köszönöm ismét!
Macika
6. szint
6. szint

gebana írta:ha kb. ennyit kell csinálni, akkor asszem menni fog. majd nagyon óvatosan próbálom csinálni. anyi "előnyöm" van, hogy egyszer egyik haverom n95 8gb telójában már cseréltem lcd-t, de az egyszerűbb ugye.
köszönöm ismét!
Tényleg ennyi a dolog...
Sir Winston Churchill
Luy
Újonc
Újonc
Készüléktípus: x10
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Luy »

Sziasztok!
Van nálam egy nokia x6, aminek az a problémája, hogy a kijelzőn nem jelenik meg semmi. A tulaj elmondása szerint rátérdelt. Ha az akksit beteszem, akkor bekapcsol a teló, legalábbis egyet rezzen, viszont a kijelzőn nem látni semmit. Szétszedtem darabokra, magán a kijelzőn nem látszik semmi törés, repedés. Na már most a kérdésem az lenne, hogy van-e valami szoftver, amivel le tudnám tesztelni, hogy minden más rendesen működik-e rajta, mert ha esetleg más problémája van, akkor potyára nem akarok LCD-t cserélni. Mondjuk ha valami eltörött az alaplapon a kijelző elektronikája körül (kívül nem látszik semmi ilyesmi, shield alá nem néztem), akkor a progi sem segít... Naszóval mire tippeltek? Cseréljek egyből LCD-t vagy van más ötletetek is?
Előre is köszi a választ!
Joc-i
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Joc-i »

Üdv!
A gondom az lenne hogy a lumia 800-asomon nem akar megszólalni a hangszóró(kihangosító), de a mikrofon és a másik hangszóró működik. A probléma kijelző csere után jött ki rajta. előre is köszönöm a segítséget!
Macika
6. szint
6. szint

Joc-i írta:Üdv!
A gondom az lenne hogy a lumia 800-asomon nem akar megszólalni a hangszóró(kihangosító), de a mikrofon és a másik hangszóró működik. A probléma kijelző csere után jött ki rajta. előre is köszönöm a segítséget!
Ki cserélte a kijelzőt?
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”