A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Spityu27
2. szint
2. szint
Has thanked: 15 times
Been thanked: 23 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Spityu27 »

sozs írta:
Spityu27 írta:Üdv mindenki!kérnék szépen gy kis segítséget,tanácsot! a hátulsó kamera nem megy, elindul a kamera progi(hibaszöveg nélkül), hátul a védőfedő kinyílik de csak fekete képet ad, az elülső tökéletesen megy, mikor megvettem a bolt tulaj azt mondta hogy a modul tuti hogy jó(én megbízok benne mert régóta, 8 éve ismerem...) mert kipróbálták másik telóban és ott ment.... vajon mi lehet a hiba,kérlek segítetek...
Nos az a baj, hogy ebből nem derül ki semmi, csak annyi, hogy valószínű a kamera optikája nincs a helyén(?). Erre a megoldásra látatlanban senki nem mond okosat, szét kellene szedni. Ez tipikusan az a kategória amire NINCS távgyógyászat!
szétkaptam a telót,kivettem a modult,a külső zár alatt van még egy zár,az nem nyílik ki,ha óvatosan kinyitom ott van alatta a lencse!szervizleírás alapján megmértem a feszeket,mind meg ami a működéshez kell,vagy a képcpu azon része halott vagy tényleg a modul kuka,eddig 5-10ezer közötti javítási árat kaptam 2 szerviztől...érdemes lenne megjavíttatni?
kiskutya88
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia e75
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kiskutya88 »

üdv

Nokia E75-mel az alábbi probléma lenne.

A joystickján nem reagál az Ok és a felfelé gombokra.

Keypad csere szerintetek megoldja a problémát?
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

kiskutya88 írta:üdv

Nokia E75-mel az alábbi probléma lenne.

A joystickján nem reagál az Ok és a felfelé gombokra.

Keypad csere szerintetek megoldja a problémát?
Két lehetőség van, vagy igen, vagy nem. :)

Az októl függ. Ha a keypad fizikailag sérült, esetleg ázott, zárlatos lett vagy az átvezető fólia vagy a csatlakozósora sérült esetleg, akkor az a megoldás. De sajnos van esély vezérlő IC-hibára is...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Csiga-biga
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N82
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Csiga-biga »

Sziasztok!

Kaptam egy HTC Desire X telefont, betört kijelzővel és egyéb sérüléssel. Kijelzőt rendeltem bele e-bay-ről, de valahonnan kellene még szereznem hozzá a készülék "vázát". Erre gondolok, ezt hol tudnám beszerezni? Esetleg rendelt már valaki innen?
http://rounded.com/desire-x-t328e-front ... black.html
Macika
6. szint
6. szint

Csiga-biga írta:Sziasztok!

Kaptam egy HTC Desire X telefont, betört kijelzővel és egyéb sérüléssel. Kijelzőt rendeltem bele e-bay-ről, de valahonnan kellene még szereznem hozzá a készülék "vázát". Erre gondolok, ezt hol tudnám beszerezni? Esetleg rendelt már valaki innen?
http://rounded.com/desire-x-t328e-front ... black.html
Kár, hogy nem előtte szóltál, lebeszéltelek volna róla.
HTC-nél ÁLTALÁBAN ha sérül a kijelző (a belső kijelző, nem az érintőpanel), akkor rendszerint a főpanel is sérül.
Sajnos komoly esély van rá, hogy ráköltesz egy rakat pénzt és a végén nem lesz használható készüléked...

A 40 font postaköltséggel lesz az akár 50-55 font is, az meg már önmaga kb. 20e Ft.
De legalább eredeti gyári, amit az olcsó kijelzőről/érintőpanelről biztosan nem lehet elmondani...

De lehet kapni így kompletten is, ez biztos, hogy működni fog és nem lesz poros pár hét alatt a kijelző alatta. Persze még mindig bizonytalan a főpanel sérülésmentessége
http://www.ebay.com/itm/Original-HTC-De ... 257dc84137

Tudva, hogy az újonnan, garanciával 60e Ft-os készülékről van szó (ha független, ha nem szolgáltatós), nem hiszem, hogy érdemes lenne ennyi pénzt beleölni.

De ez csak az én véleményem.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Csiga-biga
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N82
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Csiga-biga »

Igazából én ingyen kaptam meg a "roncsot". Ha sikerül helyre hoznom, akkor alkatrész árba lesz csak bent. A kijelzős és az érintő panel kb. egy 10-es eddig. Ha az megjön, akkor látom, hogy működik-e vagy sem. Ha igen, akkor még érdemes lenne szerezni hozzá házat.
Macika
6. szint
6. szint

Csiga-biga írta:Igazából én ingyen kaptam meg a "roncsot". Ha sikerül helyre hoznom, akkor alkatrész árba lesz csak bent. A kijelzős és az érintő panel kb. egy 10-es eddig. Ha az megjön, akkor látom, hogy működik-e vagy sem. Ha igen, akkor még érdemes lenne szerezni hozzá házat.
Akkor várjuk meg, hogy az új kijelzővel mit csinál...
Ha (nem kívánom!) bejön az, ami az én tapasztalatom volt eddig (hogy ilyenkor a főpanel is sérült), akkor "csak" 10 rugót buktál...
Az végül még nem tragikus...
Sir Winston Churchill
gebana
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: gebana »

helló,

van egy nokia n95 8gb-om, kb. egy hete van meg, ma reggel pedig bedöglött a kijelző. eddig csak néha villogott, mármint nem akart folyamatosan világítani, de most újraindítás után csak egy szines sistergős kép fogad. és ez sem világít rendesen, de itt ez lényegtelen is, mert ugye, nem látni semmit csak zajt a képen. rákötöttem tvre, ott pedig a kép egy része látszik csak, de rendesen. olyan, mintha elrontódott volna a felbontás.

hard resetet csináltam, de nem oldott meg semmit.

ötlet?
Macika
6. szint
6. szint

gebana írta:helló,

van egy nokia n95 8gb-om, kb. egy hete van meg, ma reggel pedig bedöglött a kijelző. eddig csak néha villogott, mármint nem akart folyamatosan világítani, de most újraindítás után csak egy szines sistergős kép fogad. és ez sem világít rendesen, de itt ez lényegtelen is, mert ugye, nem látni semmit csak zajt a képen. rákötöttem tvre, ott pedig a kép egy része látszik csak, de rendesen. olyan, mintha elrontódott volna a felbontás.

hard resetet csináltam, de nem oldott meg semmit.

ötlet?
Nem a felbontás "rontódott" el, hanem az átvezető szalagkábel törött meg.
Ez a használt, sokat nyitogatott csúszkás telefonok halála.
Sajnos nem olcsó a csere, gyanúm, hogy a készülék értékénél többe kerülne a NORMÁLIS, eredeti alkatrészből történő javítás. Lehet persze gányolni, párezer Ft-ból kínai utángyártottal javítani, csak ez nem lesz tartós egyáltalán. Ha működik, akkor sem...
These users thanked the author Macika for the post:
gebana (2013-05-30 csüt. 17:14:11)
Rating: 2.63%
Sir Winston Churchill
gebana
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95
Has thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: gebana »

heló,

köszönöm szépen a segítséged!

ez lehet az ami nekem kell akkor?