Ha Kettős módra van állítva és mindenütt, ahol vagy a készülékkel (több helyszínen, nagyobb városban is), ott mindenütt csak EDGE van ÉS más, Telenoros készüléken ennél gyorsabb kapcsolat látható, ugyanakkor, ugyanott, akkor szinte BIZTOS, hogy meghibásodott a végfok. Azért hiszem el nehezen, mert nem nagyon sűrűn szokott ilyet tenni Nokia...sozs írta:...
A nagy szervizes topik
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Re: A nagy szervizes topik
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
több helyen is hibádzik az okfejtés:sozs írta:Nem teljesen ide tartozik, de vissza kellett váltanom a régi Nokia 6120C-re. Nos minden szép és jó, de nincs rajta 3G. Ugye ez a telefon nem HDSPA-t tud, hanem UMTS-t. Mivel rég használtam a telefont, ezért kérdezem, a 3G része adhatta meg magát, vagy a Telenor csak HDSPA-n sugároz? Eddig Kaposváron mindenhol működött, de most csak GSM EDGE van a telefonon.
- a 6120 classic igenis tud hsdpa-t (tudom mert volt ilyen céges telóm, ráadásul pannis), úgy mutatja hogy "3.5g"
- olyan nincs hogy csak hsdpa-t "sugároz", a hsdpa képesség az a 3g adók upgrade-je utáni tudás, nem két különálló dolog. van gsm (gprs+edge saját frekvencián) és van az umts (3g+hsdpa+hsupa, más frekvencián mint a gsm). meg most már van 4g/lte is de az esetedben tárgytalan.
- olyan volt régebben hogy panni nem upgradelt balatonparton mert minek, és bp-en hsdpa-val hasítottak a bitek, balatonon meg csak 3g-n (ami alig volt gyorsabb mint az edge) tudott "vágtázni". de fordítva nehéz lenne megoldani (mármint hogy 3g nincs csak hsdpa).
- a kettős módot elég hektikusan kezeli, ha túl gyenge a 3g térerő akkor soha nem fog rá magától átváltani. és mivel az antennája egy kalap sz*r nem csoda ha kevésbé lát térerőt mint egy másik teló. de még ha van is ereje a tének akkor se nagyon szokta szükségét érezni, úgyhogy én mindig átraktam fix 3g-re ha netezni akartam. kettős módban amugyis csak szívta az akkut fölöslegesen. szóval tedd át 3g only-ra és nézd meg fel tud-e menni a telenor hálózatra vagy sem. ha nem akkor kézi hálózatkereséssel azért csak látnia kellene a telenort, vagy ha az vacakol akkor legalább a másik kettő hálózatát. ha semmit se lát akkor lehet szervízbe vinni mert az eléggé esélytelen hogy egy város adott helyén mindhárom szolgáltatónak egyformán nulla térerője legyen.
- ahogy Macika írta vigyél oda egy másik telenoros telefont ahol a nokia nem lát 3g-t és ha a másik látja (erős térerővel) akkor lehet hogy döglődik a nokia.
- sozs
- 3. szint
- Készüléktípus: LG K42
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 36 times
- Kapcsolat:
Én is erre gyanakodtam, így már akkor biztos! Alaplap csere meg nem érdekes, hisz a telefon nem ér annyit!Macika írta:Ha Kettős módra van állítva és mindenütt, ahol vagy a készülékkel (több helyszínen, nagyobb városban is), ott mindenütt csak EDGE van ÉS más, Telenoros készüléken ennél gyorsabb kapcsolat látható, ugyanakkor, ugyanott, akkor szinte BIZTOS, hogy meghibásodott a végfok. Azért hiszem el nehezen, mert nem nagyon sűrűn szokott ilyet tenni Nokia...sozs írta:...

- sozs
- 3. szint
- Kapcsolat:
Nem hibádzik, csak a technikai hátteret nem ismerve így egy laikus ötlet volt, hogy mi is lehet a hiba. Ha Macika azt mondja elmehetett a végfoka (én is erre gyanakodtam, de inkább megkérdeztem), majd kibírom, míg tudok venni telefont!bladehu2 írta: több helyen is hibádzik az okfejtés:
Amúgy érdekes a leírás, most már ennyivel is okosabb lettem!

Köszi mindkettőtöknek!

- Macika
- 6. szint
Esetleg egy olcsóbban javítható hibalehetőség, ha eggyel (sozs írta:Nem hibádzik, csak a technikai hátteret nem ismerve így egy laikus ötlet volt, hogy mi is lehet a hiba. Ha Macika azt mondja elmehetett a végfoka (én is erre gyanakodtam, de inkább megkérdeztem), majd kibírom, míg tudok venni telefont!bladehu2 írta: több helyen is hibádzik az okfejtés:
Amúgy érdekes a leírás, most már ennyivel is okosabb lettem!
Köszi mindkettőtöknek!

A végfokhiba általában jelentős túlfogyasztássalk (is) szokott jelentkezni.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- sozs
- 3. szint
- Kapcsolat:
Ez esett kelt ez a telefon, mivel a fiam betörte az előlapi műanyagot is. Igazából csak átmenetileg kell ez a telefon, mert talán Augusztusban már lesz pénzem egy új telefonra. Csak addig jobb lett volna ha megy a gyorsabb net...
Illetve még elég jó az akksi benne.

- Macika
- 6. szint
Jaaaaaaaa, hogy vagy úgy.sozs írta:Ez esett kelt ez a telefon, mivel a fiam betörte az előlapi műanyagot is. Igazából csak átmenetileg kell ez a telefon, mert talán Augusztusban már lesz pénzem egy új telefonra. Csak addig jobb lett volna ha megy a gyorsabb net...Illetve még elég jó az akksi benne.
Akkor nem kell csodálkozni rajta, sajnos...
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Kolondrum
- 2. szint
- Készüléktípus: 9110i-7650-E90V2-808 PureView
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 8 times
Pontosan egy hete nem dobta el a hálózatot a 808-as, de még figyeljük.
Funny! >> http://href.hu/x/ah8g - http://href.hu/x/ah0m - http://href.hu/x/ah0n href.hu/x/ah8h
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
Katalin Katalin miért töröltetted magad? 2012.06
- sozs
- 3. szint
- Kapcsolat:
Nem látni rajta törést, repedést, elmozdulást. GSM módban full térerő van a telefonon. Ha jól tudom ilyen az antenna, és én úgy látom az enyém is ilyen. (mármint nem látszik semmi különös rajta)Macika írta:Esetleg egy olcsóbban javítható hibalehetőség, ha eggyel () többet esett a készülék, mint kellett volna és a GSM antenna repedt/törött/mozdult el.

Neten rákerestem a használati utasításra, és én emlékeztem rosszul, tényleg ismeri a HSDPA szabványt a teló. Na mind1, átmenetileg jó lesz, hisz a telefon 4-5 évesen is kibír 2-3 napot, mint a volt Androidos telefonom. (igaz az új volt)

- Macika
- 6. szint
Mondom, a végfokhiba (ami abból szokott állni, hogy felválnak bizonyos lábak az alaplapról, és mint ilyen, BGA-tokozásnál ezek eléggé nem szép dolgok a telefontól, vagy abból, hogy bizonyos része/frekvenciája testzárlatos lesz) rendszerint súlyos túlfogyasztással jár. Amit leírtál, az nem igazán túlfogyasztás, főleg, hogy feltételezhetően nem új az akksi sem.sozs írta:Nem látni rajta törést, repedést, elmozdulást. GSM módban full térerő van a telefonon. Ha jól tudom ilyen az antenna, és én úgy látom az enyém is ilyen. (mármint nem látszik semmi különös rajta)Macika írta:Esetleg egy olcsóbban javítható hibalehetőség, ha eggyel () többet esett a készülék, mint kellett volna és a GSM antenna repedt/törött/mozdult el.
Neten rákerestem a használati utasításra, és én emlékeztem rosszul, tényleg ismeri a HSDPA szabványt a teló. Na mind1, átmenetileg jó lesz, hisz a telefon 4-5 évesen is kibír 2-3 napot, mint a volt Androidos telefonom. (igaz az új volt)
Szóval marad a nem tudom, mitől van. És ebben biztos vagyok!
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill