jokerkiller írta:Hali !
Adott egy sony ericsson x8 ami beázott vagy valami történt vele víz érte az tuti (úgy kaptam ezért nem tudom mi volt vele) de a matrica pirosra színeződött benne, tehát kapott vizet, szóval az akksija meghalt, a sim, memkari ép, és nekem az a kérdésem hogy azt le lehetne e ellenőrizni valahogy hogy a kijelző jó e ? Ja beleraktam egy másik x8 akksiját de nem kapcsol be vele, led sem világít, szétkaptam és találtam benne pár helyen rézoxidot is ahol érte a víz, többek közt a kijelző egyik csatijánál is.
Szóval nekem azt kéne tudnom hogy jó e a kijelző ? valahogy ki lehet e mérni, meg esetleg az alaplapnál tudok e méricskélni hogy mi lehet rossz, ja és ha a kijelző jó, akkor esetleg valakinek van 5-lete hogy hol tudnék valami alaplapot venni a a telóba? (használt)
Előre is köszi a helpet, esetleg ha képek kellenének tudok feltenni a gázosabb részekről.
A kijelző, nagy eséllyel jó, viszont amint írod, az alaplap halott. Mivel az akkut nem vették ki azonnal, nem csak oxidáció lépett fel, hanem nagy eséllyel tönkrementek az alkatrészek is. Véleményem szerint, nem érdemes alaplap cserével foglalkozni, mert az új ára horrorisztikus, közel elérheti egy új készülék árát. A használt pedig lutri, általában hibás.
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív!
Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt.
Csak más a fogása.