Olyan problémám lenne,hogy a C7-em usb csatlakozója nem reagál semmire.A gépem sem érzékeli,tölteni se tudom adatkábelen keresztül.Elvittem szervizbe 3 hétig ültek rajta és annyit mondtak,hogy nem javítható

Üdv,
Anna
Milyen szervizbe vitted?anna09 írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy a C7-em usb csatlakozója nem reagál semmire.A gépem sem érzékeli,tölteni se tudom adatkábelen keresztül.Elvittem szervizbe 3 hétig ültek rajta és annyit mondtak,hogy nem javíthatóVan valami remény rá,hogy mégis?
Üdv,
Anna
Macika írta:Milyen szervizbe vitted?anna09 írta:Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy a C7-em usb csatlakozója nem reagál semmire.A gépem sem érzékeli,tölteni se tudom adatkábelen keresztül.Elvittem szervizbe 3 hétig ültek rajta és annyit mondtak,hogy nem javíthatóVan valami remény rá,hogy mégis?
Üdv,
Anna
Garanciális márkaszervizbe?
Vagy önmagát szakembernek kinevező szervizecskébe?
Ha a gyári szervizben mondták azt, hogy nem javítható (ill. garanciában nem javítható, akkor az úgy is van valószínűleg, elképzelhető, hogy talán ázásnyomot találtak benne). Az a baj, hogy a µUSB csatlakozó az alaplapra van forrasztva és bármi is történik vele, igen nehezen javítható, ha egyáltalán lehet.
Ha ázott, akkor olyan zárlatot okoz általában, ami az alaplapot, ill. annak fontos részet (pl. töltésvezérlés) is tönkrevágja.
Egy biztos, vagy esés vagy ázás miatt mehetett tönkre, vagy amiatt, mert erőbehatás érte (pl. belebotlott valaki töltés közben) esetleg amiatt, ha fordítva próbálta meg valaki belegyömöszölni a µUSB csatlakozót.
Más miatt nem nagyon szokott tönkremenni...
Nem tudom, mennyire éri meg költeni még arra az N732-ra, szegény nagyon régi már és sorban fognak előjönni bajai.Attish07 írta:Sziasztok!
Nokia N73-mam van, a gondok a következők:
- a telefonon határozatlan időközönként megáll a szoftver rajta, szval lefagy, akkut kivettem, és újra bekapcsoltam, de akkor nem indult el a telefon. Ha kivettem a memóriakártyát, és újra akku ki és be, bekapcs, úgy már elindult a telefon, majd kártya be. Mi lehet a gond? Más kártyával is ezt műveli (Nokia 2 microSD van benne átalakítóval)
- a telefon pop-port csatlakozóját ki lehet cserélni? Ugyanis a headsetnél megszakad a kapcsolat, ha mozog a kábel, elég idegesítő, ha utcán megszólal a zene.
Így van a készülékekben van egy kis (alapesetben) fehér indikátor, ami folyadék hatására magentásra színeződik. Ebből lehet tudni, hogy OTT víz/folyadék járt.anna09 írta:Köszönöm a választ!Igen igazad van szervizecskébe vittem,ahol gyorsan átnézték,az akkumulátor alatt pedig találtak egy piros elszíneződést,ami szerintük is beázásra utalhat.Továbbküldték (nem tudom milyen szervizbe)majd közölték,hogy nem javítható.Azóta a telefon kamerája is vacakol,inkább megpróbálok túladni rajta,ha még ér valamit...
Használtam vettem egy aukciós oldalról,de ahogy a példa mutatja csúnyán átvágtak,holott hibátlannak hirdette meg a telefont.Mivel 3 hétig szervizben volt és utána reklamáltam neki,már nem érdekelte(én sem reklamáltam volna ha javítható lenne).Röviden tömören ennyi.Sajnos így jártam.Macika írta:Így van a készülékekben van egy kis (alapesetben) fehér indikátor, ami folyadék hatására magentásra színeződik. Ebből lehet tudni, hogy OTT víz/folyadék járt.anna09 írta:Köszönöm a választ!Igen igazad van szervizecskébe vittem,ahol gyorsan átnézték,az akkumulátor alatt pedig találtak egy piros elszíneződést,ami szerintük is beázásra utalhat.Továbbküldték (nem tudom milyen szervizbe)majd közölték,hogy nem javítható.Azóta a telefon kamerája is vacakol,inkább megpróbálok túladni rajta,ha még ér valamit...
Az pedig zárlatot okoz.
Sajnos ázásnál egymás után szoktak jönni a gondok, lassan, fokozatosan megy tönkre a teló. Lehet, hogy most még csak a töltés/adatforgalom nem megy, de telefonálni lehet vele, más minden működik, ilyenkor egy külső töltő és a PC-be BT dongle beszerzésével ki lehet védeni mindkét problémát, ám sajnos ennyinél nem szokott megállni.
De nem értem a dolgot, általában mindenki szokott tudni arról, ha vízbe esett a készüléke. A szavaidból az vehető ki, mintha te nem tudnál semmiről semmit. Akkor hogy van ez?
Ehhhh, ezért utálom ezt az echte magyar mentalitást...anna09 írta:Használtam vettem egy aukciós oldalról,de ahogy a példa mutatja csúnyán átvágtak,holott hibátlannak hirdette meg a telefont.Mivel 3 hétig szervizben volt és utána reklamáltam neki,már nem érdekelte(én sem reklamáltam volna ha javítható lenne).Röviden tömören ennyi.Sajnos így jártam.
Igen, a másik kártya Kingston, de mivel az N73-ba miniSD megy, ezért muszáj átalakítóval betenni.Macika írta:Nem tudom, mennyire éri meg költeni még arra az N732-ra, szegény nagyon régi már és sorban fognak előjönni bajai.Attish07 írta:Sziasztok!
Nokia N73-mam van, a gondok a következők:
- a telefonon határozatlan időközönként megáll a szoftver rajta, szval lefagy, akkut kivettem, és újra bekapcsoltam, de akkor nem indult el a telefon. Ha kivettem a memóriakártyát, és újra akku ki és be, bekapcs, úgy már elindult a telefon, majd kártya be. Mi lehet a gond? Más kártyával is ezt műveli (Nokia 2 microSD van benne átalakítóval)
- a telefon pop-port csatlakozóját ki lehet cserélni? Ugyanis a headsetnél megszakad a kapcsolat, ha mozog a kábel, elég idegesítő, ha utcán megszólal a zene.
Te biztos vagy benne, hogy a pop-port lötyög? Nem lehet, hogy el van oxidálódva valamelyik érintkező a sok közül?
A "más kártya" is átalakítós?