A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
anna09
Újonc
Újonc
Nem:
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: anna09 »

Sziasztok!

Olyan problémám lenne,hogy a C7-em usb csatlakozója nem reagál semmire.A gépem sem érzékeli,tölteni se tudom adatkábelen keresztül.Elvittem szervizbe 3 hétig ültek rajta és annyit mondtak,hogy nem javítható :sad: Van valami remény rá,hogy mégis?

Üdv,
Anna
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

anna09 írta:Sziasztok!

Olyan problémám lenne,hogy a C7-em usb csatlakozója nem reagál semmire.A gépem sem érzékeli,tölteni se tudom adatkábelen keresztül.Elvittem szervizbe 3 hétig ültek rajta és annyit mondtak,hogy nem javítható :sad: Van valami remény rá,hogy mégis?

Üdv,
Anna
Milyen szervizbe vitted?
Garanciális márkaszervizbe?
Vagy önmagát szakembernek kinevező szervizecskébe?
Ha a gyári szervizben mondták azt, hogy nem javítható (ill. garanciában nem javítható, akkor az úgy is van valószínűleg, elképzelhető, hogy talán ázásnyomot találtak benne). Az a baj, hogy a µUSB csatlakozó az alaplapra van forrasztva és bármi is történik vele, igen nehezen javítható, ha egyáltalán lehet.
Ha ázott, akkor olyan zárlatot okoz általában, ami az alaplapot, ill. annak fontos részet (pl. töltésvezérlés) is tönkrevágja.

Egy biztos, vagy esés vagy ázás miatt mehetett tönkre, vagy amiatt, mert erőbehatás érte (pl. belebotlott valaki töltés közben) esetleg amiatt, ha fordítva próbálta meg valaki belegyömöszölni a µUSB csatlakozót.

Más miatt nem nagyon szokott tönkremenni...
These users thanked the author Macika for the post:
anna09 (2012-02-26 vas. 13:39:35)
Rating: 2.63%
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Attish07
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N73 ME
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Attish07 »

Sziasztok!

Nokia N73-mam van, a gondok a következők:

- a telefonon határozatlan időközönként megáll a szoftver rajta, szval lefagy, akkut kivettem, és újra bekapcsoltam, de akkor nem indult el a telefon. Ha kivettem a memóriakártyát, és újra akku ki és be, bekapcs, úgy már elindult a telefon, majd kártya be. Mi lehet a gond? Más kártyával is ezt műveli (Nokia 2 microSD van benne átalakítóval)
- a telefon pop-port csatlakozóját ki lehet cserélni? Ugyanis a headsetnél megszakad a kapcsolat, ha mozog a kábel, elég idegesítő, ha utcán megszólal a zene.
anna09
Újonc
Újonc
Nem:

Macika írta:
anna09 írta:Sziasztok!

Üdv,
Anna
Milyen szervizbe vitted?
Garanciális márkaszervizbe?
Vagy önmagát szakembernek kinevező szervizecskébe?
Ha a gyári szervizben mondták azt, hogy nem javítható (ill. garanciában nem javítható, akkor az úgy is van valószínűleg, elképzelhető, hogy talán ázásnyomot találtak benne). Az a baj, hogy a µUSB csatlakozó az alaplapra van forrasztva és bármi is történik vele, igen nehezen javítható, ha egyáltalán lehet.
Ha ázott, akkor olyan zárlatot okoz általában, ami az alaplapot, ill. annak fontos részet (pl. töltésvezérlés) is tönkrevágja.

Egy biztos, vagy esés vagy ázás miatt mehetett tönkre, vagy amiatt, mert erőbehatás érte (pl. belebotlott valaki töltés közben) esetleg amiatt, ha fordítva próbálta meg valaki belegyömöszölni a µUSB csatlakozót.

Más miatt nem nagyon szokott tönkremenni...

Köszönöm a választ!Igen igazad van szervizecskébe vittem,ahol gyorsan átnézték,az akkumulátor alatt pedig találtak egy piros elszíneződést,ami szerintük is beázásra utalhat.Továbbküldték (nem tudom milyen szervizbe)majd közölték,hogy nem javítható.Azóta a telefon kamerája is vacakol,inkább megpróbálok túladni rajta,ha még ér valamit...
Macika
6. szint
6. szint

Attish07 írta:Sziasztok!

- a telefonon határozatlan időközönként megáll a szoftver rajta, szval lefagy, akkut kivettem, és újra bekapcsoltam, de akkor nem indult el a telefon. Ha kivettem a memóriakártyát, és újra akku ki és be, bekapcs, úgy már elindult a telefon, majd kártya be. Mi lehet a gond? Más kártyával is ezt műveli (Nokia 2 microSD van benne átalakítóval)
- a telefon pop-port csatlakozóját ki lehet cserélni? Ugyanis a headsetnél megszakad a kapcsolat, ha mozog a kábel, elég idegesítő, ha utcán megszólal a zene.
Nem tudom, mennyire éri meg költeni még arra az N732-ra, szegény nagyon régi már és sorban fognak előjönni bajai.
Te biztos vagy benne, hogy a pop-port lötyög? Nem lehet, hogy el van oxidálódva valamelyik érintkező a sok közül?

A "más kártya" is átalakítós?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Macika
6. szint
6. szint

anna09 írta:Köszönöm a választ!Igen igazad van szervizecskébe vittem,ahol gyorsan átnézték,az akkumulátor alatt pedig találtak egy piros elszíneződést,ami szerintük is beázásra utalhat.Továbbküldték (nem tudom milyen szervizbe)majd közölték,hogy nem javítható.Azóta a telefon kamerája is vacakol,inkább megpróbálok túladni rajta,ha még ér valamit...
Így van a készülékekben van egy kis (alapesetben) fehér indikátor, ami folyadék hatására magentásra színeződik. Ebből lehet tudni, hogy OTT víz/folyadék járt.
Az pedig zárlatot okoz.
Sajnos ázásnál egymás után szoktak jönni a gondok, lassan, fokozatosan megy tönkre a teló. Lehet, hogy most még csak a töltés/adatforgalom nem megy, de telefonálni lehet vele, más minden működik, ilyenkor egy külső töltő és a PC-be BT dongle beszerzésével ki lehet védeni mindkét problémát, ám sajnos ennyinél nem szokott megállni.

De nem értem a dolgot, általában mindenki szokott tudni arról, ha vízbe esett a készüléke. A szavaidból az vehető ki, mintha te nem tudnál semmiről semmit. Akkor hogy van ez?
Sir Winston Churchill
anna09
Újonc
Újonc
Nem:

Macika írta:
anna09 írta:Köszönöm a választ!Igen igazad van szervizecskébe vittem,ahol gyorsan átnézték,az akkumulátor alatt pedig találtak egy piros elszíneződést,ami szerintük is beázásra utalhat.Továbbküldték (nem tudom milyen szervizbe)majd közölték,hogy nem javítható.Azóta a telefon kamerája is vacakol,inkább megpróbálok túladni rajta,ha még ér valamit...
Így van a készülékekben van egy kis (alapesetben) fehér indikátor, ami folyadék hatására magentásra színeződik. Ebből lehet tudni, hogy OTT víz/folyadék járt.
Az pedig zárlatot okoz.
Sajnos ázásnál egymás után szoktak jönni a gondok, lassan, fokozatosan megy tönkre a teló. Lehet, hogy most még csak a töltés/adatforgalom nem megy, de telefonálni lehet vele, más minden működik, ilyenkor egy külső töltő és a PC-be BT dongle beszerzésével ki lehet védeni mindkét problémát, ám sajnos ennyinél nem szokott megállni.

De nem értem a dolgot, általában mindenki szokott tudni arról, ha vízbe esett a készüléke. A szavaidból az vehető ki, mintha te nem tudnál semmiről semmit. Akkor hogy van ez?
Használtam vettem egy aukciós oldalról,de ahogy a példa mutatja csúnyán átvágtak,holott hibátlannak hirdette meg a telefont.Mivel 3 hétig szervizben volt és utána reklamáltam neki,már nem érdekelte(én sem reklamáltam volna ha javítható lenne).Röviden tömören ennyi.Sajnos így jártam. :sad:
Macika
6. szint
6. szint

anna09 írta:Használtam vettem egy aukciós oldalról,de ahogy a példa mutatja csúnyán átvágtak,holott hibátlannak hirdette meg a telefont.Mivel 3 hétig szervizben volt és utána reklamáltam neki,már nem érdekelte(én sem reklamáltam volna ha javítható lenne).Röviden tömören ennyi.Sajnos így jártam. :sad:
Ehhhh, ezért utálom ezt az echte magyar mentalitást...
Leesett? Beázott? Gyorsan add el, míg működik!

Sajnálom, hogy így jártál...

Több, mint valószínű, hogy igazat mondtak és tényleg javíthatatlan... :(
These users thanked the author Macika for the post:
anna09 (2012-02-27 hétf. 20:04:19)
Rating: 2.63%
Sir Winston Churchill
Attish07
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N73 ME

Hozzászólás Szerző: Attish07 »

Macika írta:
Attish07 írta:Sziasztok!

Nem tudom, mennyire éri meg költeni még arra az N732-ra, szegény nagyon régi már és sorban fognak előjönni bajai.
Te biztos vagy benne, hogy a pop-port lötyög? Nem lehet, hogy el van oxidálódva valamelyik érintkező a sok közül?

A "más kártya" is átalakítós?
Igen, a másik kártya Kingston, de mivel az N73-ba miniSD megy, ezért muszáj átalakítóval betenni.
Akkor vége lesz a telefonomnak, 4,5 év után már nem csodálom a mindennapos használat mellett. Akkor még használom, ameddig nem találok másikat.
Nem lötyög a pop--port, este teszek fel képet, hogy milyen állapotban van a csatlakozó!
VBalazs137
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia c7
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: VBalazs137 »

Helló!
Visszatérve az n85-ös szalagkábel problémához.

Kizárható e a kijelzőhibánál az a szalagkábel, ami a funkciógombokért is felelős? Hiszen a gombok tökéletesen működnek, nyitott-zárt állapotban egyaránt. Ettől még előfordulhat, hogy az a kábel adta meg magát?
Csak biztosra szeretnék menni, amennyire lehet...

Üdv
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”