A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

DAv7 írta:Értem. Szerintem a panelnek van baja. Mondjuk nagyon vigyáztam, szétszedett állapotban még működött, de most hogy így visszaemlékszem, összerakva is. Vissza is adtam az illetőnek, még aznap este hívott, hogy nem kapcsol be...tisztán emlékszem, hogy formáztam összerakás után. Erre rá fogok kérdezni. Ha esetleg még is nálam törént a galiba, akkor hol tudnék szerezni bele panelt?

*Szerk.: A kábelekre nagyon vigyáztam, nem feszegettem semmit, inkább megnéztem, mi hova megy, hogyan lehet kiszedni a csatlakozásból óvatosan.
Szóval az a helyzet, hogy igazán ötletem sincs, hiszen a panel hordozza az IMEI-t, magyarul csak tisztát lehet megvenni.
Más egyéb alkatrésznél a bontott alkatrészek (hasra ütök) 80%-a lopott/letiltott készülékekből származik.
Itt ez nem járható.

Tiszta, 100%-osan működő panelt pedig csak hivatalos szervizből lehet szerezni, vagy olyan telóból, ami valami különleges véletlen folytán úgy sérült/törött, hogy a panel teljesen sértetlen/ép maradt...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

Akkor a járhatóbb út egy használtan vett készülékben van? A kijelzőt és az érintőpanelt fizeti srác, de akkor készülékként veszem, és meg van oldva. Ebből mindenféle szempopntból mínuszban fogok kijönni, dehát ez van, ha az ember óvatlan. :)
Macika
6. szint
6. szint

DAv7 írta:Akkor a járhatóbb út egy használtan vett készülékben van? A kijelzőt és az érintőpanelt fizeti srác, de akkor készülékként veszem, és meg van oldva. Ebből mindenféle szempopntból mínuszban fogok kijönni, dehát ez van, ha az ember óvatlan. :)
Igen, sajnos...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

Rendben. Már szembesítettem magam az ebből következő kiadással kapcsolatban, hogy ne érjen annyira váratlanul :)
Köszönöm a segítséget Macika.
Macika
6. szint
6. szint

DAv7 írta:Rendben. Már szembesítettem magam az ebből következő kiadással kapcsolatban, hogy ne érjen annyira váratlanul :)
Köszönöm a segítséget Macika.
Sajnálom a dolgot.
Ha elhoztad volna, egy ezres munkadíjból meglett volna a kijelző ára felett az egész...
Sir Winston Churchill
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

DAv7 írta:Akkor a járhatóbb út egy használtan vett készülékben van? A kijelzőt és az érintőpanelt fizeti srác, de akkor készülékként veszem, és meg van oldva. Ebből mindenféle szempopntból mínuszban fogok kijönni, dehát ez van, ha az ember óvatlan. :)
javasolnám neked is meg a többi szerelni vágyónak is a http://www.blue-nokia.com -ről az adott telefon szervíz manuáljának letöltését és alapos tanulmányozását a belülről ismeretlen teló szétszedése előtt :) ez az óvatosan-szétszedem-aztán-csak-nem-lesz-baja-majd-óvatosan-csinálom dolog még az érintős telók előtt -ahol nem volt ennyi szalagkábel összezsúfolva- hellyel-közzel működött, de ma már elég ha kicsit mélyebbre nyomod a szerszámod (már ha van) és már meg is sértettél valamit, amit vagy abból veszel majd észre hogy összerakod és az rögtön nem működik, vagy x idő után elkezd nem működni. sajna senkinek nincs röntgen szeme hogy látná mi hol van a panel vagy a kijelző alatt, de pont erre találták ki a manual-t, a nokia szervízesek is ebből tanulják meg mit hogy kell szétszedni úgy hogy az majd összerakás után is működjön. persze előbb utóbb mindenki megfizeti a tanulópénzt, de jobb ezt valami kevésbé értékes -és lehetőleg saját tulajdonú- dologgal tenni.
az 5800-hoz meg annyit hogy ha sikerült megbökni az érintőpanel szalagkábelét (az egy igen könnyű mutatvány) attól is lehet ez a tünet. a főpanel csak úgy nem szokott elromlani egy szétszedéstől, ahoz meg hogy azt megsértsd valami olyat kellett volna tenned amire azért szerintem emlékeznél. szóval első körben én rendelnék hozzá egy digitizert ebay-ről, főleg hogy manapság egy ezresért hozzádvágják. aztán ha az volt a baja és működik a teló akkor jöhet 5-6e-ért egy új kijelző a csíkos helyett. ha nem akkor meg legalább van egy új karcmentes érintőpaneled hozzá :)

p.s.: amúgy szétszedett állapotban jobban jársz ha nem erőlteted a teló bekapcsolást
imibácsi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n95 8gb
Has thanked: 8 times
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: imibácsi »

Rendkívül örülök ennek a lehetőségnek, ami itt kínálkozik!!! Kérdésem a következő: N95-ös kijelzője setét, úgy csukva, mint nyitva. Mit lehet kezdeni vele? Köszönettel: Imibácsi
Ahogy öreg barátom, Pelikán mondta, az élet bizony nem habostorta.......
oggy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N8DG T-mobile
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: oggy »

imibácsi írta:Rendkívül örülök ennek a lehetőségnek, ami itt kínálkozik!!! Kérdésem a következő: N95-ös kijelzője setét, úgy csukva, mint nyitva. Mit lehet kezdeni vele? Köszönettel: Imibácsi
Szalagkábelgyanús!
Macika
6. szint
6. szint

imibácsi írta:Rendkívül örülök ennek a lehetőségnek, ami itt kínálkozik!!! Kérdésem a következő: N95-ös kijelzője setét, úgy csukva, mint nyitva. Mit lehet kezdeni vele? Köszönettel: Imibácsi
Mint írták előttem, az átvezető-fólia hiba az első, amit ki kell zárni.
Sajnos ez nem olcsó, mert bár lehet kapni utángyártott kínait, de ezek egy jelentős részénél nincs az előoldali kamera rajta a fólián, fóliát forrasztani (átrakni a régiről a kamerát) meg csinálja, akinek 3 édesanyja van...

Utángyártottból picivel 4e Ft felett már lehet kapni kamerásat, persze, ebben a kamera is utángyártott.
(Na persze, nem mintha naponta használnánk az előlapi kamerát. :) )

A gond akkor van, ha nem ez a rossz és továbbra is sötét marad a kijelző.
Azért él a gyanúper bennem, hogy talán mégsem az átvezető-fólia a gond, mert általában hiba esetén (ha nincs elszakadva/eltörve teljesen az egész) a kijelző háttérfénye menni szokott. Ha a 'setét'-et úgy értetted, hogy a háttérfény sem megy, akkor vagy széttépte valaki a kábelt, vagy más hiba (is) van.

Látnom kellene a készüléket, hogy többet tudjak írni róla...
Sir Winston Churchill
Wahur
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N78
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Wahur »

Üdv uraim!

Következő a szituésön: voltam 2 szervizben is (igaz, nem profi szervizek) de mindketten azt mondták, hogy az N78-asom nem szoftveres hibát kapott, hanem valószínűleg eltörhetett a "power" gomb valahol. Ezért produkálja azt a jelenséget, hogy ha berakom az akksit, az rögtön elindítja a telefont. Magyarán mondva valahol "lezár" a gomb.
Bár hangsúlyozom, nem profi szakemberek (nem is helyben javítanak), de pár nap múlva beviszem Debrecenbe, ott van Nokia márkaszerviz is, és megnézetem.
Fogalmam sincs, hogy mitől krepálhatott be a "power" gomb, hiszen nem is kellett nagy erővel nyomogatni, szinte érintésre reagált...

Minden jót!
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”