A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Todo »

Wahur írta:Elnézést kérek, Mester! :) Tudom, olvastam, hogy vérprofi vagy a szakmában, de ha lehet, inkább házilag oldanám meg a dolgot, mert nem szívesen válnék meg a telefontól (hiányozna!) :)

Tudnál még abban az egyben segíteni (egy link formájában), hogy hol találom ezt a Phoenix beállítós topic-ot? Mert, ha a "Szoftverfrissítés Phoenix-szel" topic-ra gondolsz, akkor az alapján próbálkoztam.

Ha innen: viewtopic.php?f=82&t=2885
Letöltöd ezeket: " -Saját Phoenix help, képekkel: Letöltés (Norm és Dead mod)
-További fontos phoenix help: Phoenix Stay in Flash Mode (Legújabb phoenix-hez)" akkor valószinüleg sikerül!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Wahur írta:...ha a "Szoftverfrissítés Phoenix-szel" topic-ra gondolsz, akkor az alapján próbálkoztam.
Az a baj, hogy nem az igazat írod.

Ha VALÓBAN odafigyelve olvastad volna ami a topic ELSŐ hsz-ében van, a Szoftveresen halott telefon újraélesztése címszó alatt, akkor nem írtál volna le ilyet, hogy inaktív a dead mode nálad.

Ugye nem olvastad el, hogy:
"USB kapcsolat helyett a No connection-t kell kiválasztani"

De az is érdekes, hogy olyan kinek a fejéből pattan ki, hog ylemerített akksival próbáljon flashelni.

Ne haragudj, de ha ennyire nem értesz a telóhoz, akkor nem tudom miért erőlteted.
inkább házilag oldanám meg a dolgot, mert nem szívesen válnék meg a telefontól (hiányozna!)
Inkább írtad volna azt, hogy nem akarsz érte fizetni, őszintébb lett volna.
Mindenki tudja, hogy nálam megvárható a dolog, soha nem veszem el a készüléket, mert nincs rá szükségem...

Hát ennyi, kérem szépen...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Wahur
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N78
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Wahur »

Nem sikerült... :sly:

Fizukor kell rá költenem egy kicsit.
Levontam a konzekvenciát: csak olyan progit rakok fel ezentúl, ami anno a 3650-esen is működött (persze N78-ra való verziót).
Köszönöm a maximális segítséget!

Üdv
Wahur
Újonc
Újonc

Nem tudom, miért támadsz, Medve úr...
Egyébként azt gondolom, te sem úgy születtél meg, hogy kented-vágtad a telefonos témát. Bocs', ha láma voltam.

Most van egy kis dolgom, de ha hazajöttem, lépésről lépésre csinálok képernyőfotót, csak hogy lásd: valóban a "no connection"-t választottam ki. Hazugsággal ne vádolj senkit, mert nem feltétlenül lesz igazad.
Wahur
Újonc
Újonc

A figyelmetlenségem miatt elnézést kell kérnem. A "dead phone..." funkciót sikerült aktívvá tennem, ám kb. ugyanazt produkálta, mint eddig. Tehát sikertelenség. Ezeket írja ki a vége felé:

http://img845.imageshack.us/img845/8562/waitingb.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/1642/hibauzenet.jpg

Amúgy meg nem a pénzt sajnálom, de mivel én is pénzből élek, gondoltam, előbb meg kellene próbálni "házilag". De szerintem ezzel nem csak én vagyok egyedül.
A figyelmetlenségem (talán) az alvászavaromnak tudható be. Rettentő fáradt vagyok.
Minden jót.
Macika
6. szint
6. szint

Wahur írta:A figyelmetlenségem miatt elnézést kell kérnem. A "dead phone..." funkciót sikerült aktívvá tennem, ám kb. ugyanazt produkálta, mint eddig. Tehát sikertelenség. Ezeket írja ki a vége felé:

http://img845.imageshack.us/img845/8562/waitingb.jpg
http://img839.imageshack.us/img839/1642/hibauzenet.jpg

Amúgy meg nem a pénzt sajnálom, de mivel én is pénzből élek, gondoltam, előbb meg kellene próbálni "házilag". De szerintem ezzel nem csak én vagyok egyedül.
A figyelmetlenségem (talán) az alvászavaromnak tudható be. Rettentő fáradt vagyok.
Minden jót.
Na látod, hogy nem hazugság, hanem figyelmetlenség. :)))

Sajnos a GSM-szakmában a figyelmetlenség bosszúja nem ritkán tízezrekben mérhető, hidd el, ~15 éve csinálom, tudom...

Pihend ki magad rendesen, ha van lehetőséged, és UTÁNA kezdj neki, tiszta fejjel, ODAFIGYELVE, pontonként! :)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

Sziasztok :)
Lenne egy nagy kérdésem. Nem vagyok benne száz százalékosan biztos, hogy hardveres baj van. Kaptam egy telefont. Nokia 5800 XpressMusic. Olyan gondja volt, hogy a kijelző sok feloldás után csíkos volt, nem látszódott semmi. Szétszedtem, majd összeraktam, viszont mostmár nem hajlandó bekapcsolni. Megnyomom a Power gombot és a gombnyomás ideéid a képernyőt megvilágító fények égnek, amint elengedem, eláll a fény. És csak akksi kivétele után tudom ugyan ezt megcsinálni. Ha töltőre rakom és úgy nyomom hosszan a bekapcs. gombot, akkor rezzen egyet a telefon, de semmi több. Szerintem alaplapi baja van neki, gondolom az összerakásánál nem voltam óvatosa, valamit megsérthettem. Ez az én véleményem. De várok valami tapasztaltabb véleményezőt is, hátha van valami jobb ötlete.
Előre is köszönöm a segítséget.
Macika
6. szint
6. szint

DAv7 írta:Sziasztok :)
Lenne egy nagy kérdésem. Nem vagyok benne száz százalékosan biztos, hogy hardveres baj van. Kaptam egy telefont. Nokia 5800 XpressMusic. Olyan gondja volt, hogy a kijelző sok feloldás után csíkos volt, nem látszódott semmi. Szétszedtem, majd összeraktam, viszont mostmár nem hajlandó bekapcsolni. Megnyomom a Power gombot és a gombnyomás ideéid a képernyőt megvilágító fények égnek, amint elengedem, eláll a fény. És csak akksi kivétele után tudom ugyan ezt megcsinálni. Ha töltőre rakom és úgy nyomom hosszan a bekapcs. gombot, akkor rezzen egyet a telefon, de semmi több. Szerintem alaplapi baja van neki, gondolom az összerakásánál nem voltam óvatosa, valamit megsérthettem. Ez az én véleményem. De várok valami tapasztaltabb véleményezőt is, hátha van valami jobb ötlete.
Előre is köszönöm a segítséget.
Sajnos így lesz a 6e Ft-os kijelzőcseréből (ugyanis ez a csíkozódás ismert típushiba, kijelzőcserével 100%-osan gyógyul) sokkal-sokkal több kár.

Sajnos komolyan kell venni, amit írnak a hozzáadott leírásban, hogy a készülék belsejében a felhasználó által javítható alkatrész nincs.

Komoly rutin kell ahhoz, hogy az ilyen mikroelektronikai kütyüket biztonságosan szét lehessen szedni, meg össze lehessen rakni.
És hogy utána működjön is...

Nem tudom, mit tettél vele, így tanácsot is nehéz adni, ami biztos, hogy egy szétszedéstől nem lehetett volna baja.

A 5800-nak fent van két átvezető szalagkábele (egyik az LCD-é a másik az érintőképernyőé), ha lendülettel szeded szét, azonnal szakadnak. Ha csak ennyi a baja, akkor olyan 13-14e-ből gyógyítható.
Ha a panelbe nyúltál bele, akkor nem érdemes foglalkozni vele, mert egy panel az közel a készülék ára...
Sir Winston Churchill
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

Értem. Szerintem a panelnek van baja. Mondjuk nagyon vigyáztam, szétszedett állapotban még működött, de most hogy így visszaemlékszem, összerakva is. Vissza is adtam az illetőnek, még aznap este hívott, hogy nem kapcsol be...tisztán emlékszem, hogy formáztam összerakás után. Erre rá fogok kérdezni. Ha esetleg még is nálam törént a galiba, akkor hol tudnék szerezni bele panelt?

*Szerk.: A kábelekre nagyon vigyáztam, nem feszegettem semmit, inkább megnéztem, mi hova megy, hogyan lehet kiszedni a csatlakozásból óvatosan.
legendah
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N95 8GB
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: legendah »

Hali!
Van egy c7-es mobilom.Hallgattam rajta a rádiót és kb 2 óra után kiakadt a telefon.
Innentől nem működött az érintőképernyő(semmire sem reagált).
Akkut kivettem utána vissza nem változott semmi.
Bevittem nokia szervizbe (garis).Pár napot elvoltak vele aztán visszaadták a készüléket ,hogy nem javítható mert szerintük egyéb folyadék került bele.
(fényképek is születtek a kiégett panelról szerintük legalábbis ez volt a hiba).Persze a garit is megszüntették.
A telefon most is bekapcsol csak az érintőképernyő nem működik.
Valaki találkozott már ilyen vagy hasonló hibával?
A válaszaitokat előre is köszönöm.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”