A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

kiger írta:Sziasztok!
Használtan vettem egy n8as nokiát, sajnos a simkártyám közepén kipattintható microsimes volt, a kártya kivételénél tönkretette a sim kártya olvasót, a nokia szerint nem garanciális hiba, nem tudjátok, hogy merre, mennyiért lehetne javíttatni? A nokia szervíz kb 30-40000 Ft között javítaná. Segítségeteket előre is köszönöm.
Az a helyzet, hogy a nem kellő odafigyeléssel kiszedett microSD kártya tönkreteszi az alaplapra forrasztott SIM-olvasó érintkezőket. Ezek nem (ill. csak gányolva) javíthatók.
Valóban ennyi az ára a szakszerű javításnak.
Bocs, hogy ezt mondom, de oda kellett volna figyelni rá jobban...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Macika
6. szint
6. szint

Jensen írta:1. nem müködött.
2. at probáltam semmi
3./a variácio gombokkal semmi
/b variácio itt "Egyszer meg fog állni és kéri, hogy nyomd meg a power gombot, tedd is meg, de csak rövid időre, -kevesebb mint 1 sec- semmiképpen sem addig, hogy bekapcsoljon" megnyomtam semmi röviden hosszan bárhogy sehogysem reagál probálgatom még de mindent leirás szerint csináltam:((
valaki egyébb ötlet?
Box-szal meg lehetne próbálkozni még élesztéssel. De bizonytalan a végeredmény...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Jensen
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Jensen »

Megoldott nem szoftverhalott:)
Viszont szétt lett szedve aksi rá és bekapcsolt,,, fogtam összeraktam megint nem kapcsolt be , megint szétt sim vissza memkari vissza nagynehezen elindult mikor a pinhez ér nekiállt gyors villogásra kezdeni a kijelzö és a felsö gombsor, mi lehet akkor lehetséges hogy szalagkábel probléma lesz?
Macika
6. szint
6. szint

Jensen írta:Megoldott nem szoftverhalott:)
Viszont szétt lett szedve aksi rá és bekapcsolt,,, fogtam összeraktam megint nem kapcsolt be , megint szétt sim vissza memkari vissza nagynehezen elindult mikor a pinhez ér nekiállt gyors villogásra kezdeni a kijelzö és a felsö gombsor, mi lehet akkor lehetséges hogy szalagkábel probléma lesz?
Eléggé valószínű.
Sir Winston Churchill
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

Macika írta:
kiger írta:Sziasztok!
Használtan vettem egy n8as nokiát, sajnos a simkártyám közepén kipattintható microsimes volt, a kártya kivételénél tönkretette a sim kártya olvasót, a nokia szerint nem garanciális hiba, nem tudjátok, hogy merre, mennyiért lehetne javíttatni? A nokia szervíz kb 30-40000 Ft között javítaná. Segítségeteket előre is köszönöm.
Az a helyzet, hogy a nem kellő odafigyeléssel kiszedett microSD kártya tönkreteszi az alaplapra forrasztott SIM-olvasó érintkezőket. Ezek nem (ill. csak gányolva) javíthatók.
Valóban ennyi az ára a szakszerű javításnak.
Bocs, hogy ezt mondom, de oda kellett volna figyelni rá jobban...
Bakker én is benéztem már ezt o.O
T-mobilba jött egy ügyfél, h rossz a simkártyája én meg gyors bedobtam telómbe kipróbálni, h télleg az-e a baj....
Hát nem a sim volt a rossz, de fél óra volt kiműteni a telefonomból :/ Vért izzadtam basszus :S
Kép
Kép
kiger
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N8
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: kiger »

Köszönöm a válaszokat, sajnos későn találtam meg neten az infót a microsimről, azt meg nem gondoltam volna, hogy létezik olyan forgalomban lévő sim ami tönkreteheti a telefont. Nem tud valaki szervízt Budapest környékén ahol
olcsóbban lehetne javíttatni, Egy 50 ezres telefonra nem nagyon dobnék ki 40 ezret ha lehetséges.
Macika
6. szint
6. szint

kiger írta:Köszönöm a válaszokat, sajnos későn találtam meg neten az infót a microsimről, azt meg nem gondoltam volna, hogy létezik olyan forgalomban lévő sim ami tönkreteheti a telefont. Nem tud valaki szervízt Budapest környékén ahol olcsóbban lehetne javíttatni, Egy 50 ezres telefonra nem nagyon dobnék ki 40 ezret ha lehetséges.
Az a helyzet, hogy az alaplapra van forrasztva a 6 db SIM-olvasó-érintkező. Ha valamelyik onnan felszakadt, elgörbült, akkor csinálhatott zárlatot, ami vagy meghajtóIC vagy komplett főpanelcserével jár. Mivel többrétegű a nyák, ezért csak egy viszonylag szűk hőmérséklet-tartományban forrasztható (ha valaki nem a gányolást, az 'addiglegyenjó,mígkifizeti' választja), ez alapból megdrágítja a dolgot és leszűkíti az erre képes szervizek számát.
Ha csak a 6 érintkezőt kell helyre rakni, azt sokkal többen meg tudják csinálni jól, de nem akarok a vakvilágba írogatni, látni kellene mindenképpen (legalább fényképről) a készüléket a SIM-készek körül, hogy továbbiakat írjak róla.
Sir Winston Churchill
SteveBeard
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
Has thanked: 15 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: SteveBeard »

Sziasztok!
4 db csavarra lenne szükségem N95-ös készülékhez. Azokra, amelyek a kijelzőt (a kijelző házát) rögzítik. Kijelzőt kellett cserélnem és eléggé meggyötörtem a csavarokat, nem akarom azokat visszarakni. Egy debreceni áruházban találtam, ahol 20 db-os kiszerelésben árulják. Ha nincs olcsóbb jó lesz az is, csak akkor abban segítsetek, hogy mi a pontos méret? Ha jól tippelem M1,6 X 3.
Előre is köszi a segítséget!
Steve
bogoj74
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95 V21.0.016 hack GarminXT
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: bogoj74 »

sziasztok!

megjavult :hmm:

üdv.Bogoj74 :asit:

-töröljétek :thanx:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bogoj74 2011-09-16 pén. 18:40:59-kor.
symbian!!!windows mobil!!!az már igen!!!karban tartja a testet és a lelket!!!!android......eehhh.....unalmas,mert mindig jó! :D
Dávid K
Újonc
Újonc
Készüléktípus: e51
Has thanked: 2 times

E51 tetszhalál

Hozzászólás Szerző: Dávid K »

Sziasztok!

Olvasgattam keresgéltem a topicban de nem találtam ehhez hasonló hibát, szóval leírom.
E51es telom van, 3 éves, garancia lejárt, tegnap kikapcsoltam a telot, kivettem az akksit, amikor újra be akartam kapcsolni, csak a fehér led villant üdvözlő nokia szöveg bevillant majd kikapcs. Egy párszor ezt megismételtem vele, meg megpróbáltam a yes gomb+3+* kombót utána már csak akksiról arra vette a fáradtségot h a ledet felvillantsa és ennyi.
Töltőről még sikerül nokia üdvözlő szveget előcsalni de amíg nem választom le róla addig ott villog és szenved. Mihelyst leválasztom kikapcsol. Szervízben azt mondták h valszeg panel hiba, de nem tuti, mindenesetre nem érdemes garin kívül szoftverfrissítést csinálni mert így is úgy is 6rongy. (Jah és másik akksival is csak üdvözlőképernyőig jut és meghal):S
Itthon megpróbáltam egy másik fórum téma alapján phoenixel megcsinálni ( http://nokiaprogramok.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=40 itt a halott telo újraélesztése bekezdést) de a pc suite nem csatlakozik a telohoz ilyen formában.

Mi lehet a baja?:S Persze az h nem sikerült a frissítés nem feltétlen a telo hibája lehet vmi trükköt nem tudok, mindenesetre megpróbáltam.
A telefonomat imádom, nagyon jó állapotban van, rosszkor jött h meghalt:S Amúgy nagyjából pont ugyanez az eset: http://www.youtube.com/watch?v=hElrfsKY1vM mint itt.

Ugye meg lehet még javítani, és nem panel hibás?:S Nem szeretnék új/más telot.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Dávid
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”