A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
kuma
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N8-00+32GB
Nem: Férfi
Has thanked: 41 times
Been thanked: 4 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: kuma »

MrAngelo írta: Ugyeeee!?
Én is így jártam és már én is ilyenekre gondolok. Ma már másodszor töltöm, napi 2-3 az átlag. Szerencsére van 2 pótakksim végszükség esetére.
Gyári dobozos, gyári akksit vettél? Én doboz nélküli gyárit vettem mert ez 3000-rel olcsóbb volt.
nem a nokia gyárból van közvetlen hanem aluljárós de eredetinek tűnő...
Nokia N8-00 GY.I.K! Használd Te is, mielőtt kérdezel ;)
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

kuma írta:
MrAngelo írta: Ugyeeee!?
Én is így jártam és már én is ilyenekre gondolok. Ma már másodszor töltöm, napi 2-3 az átlag. Szerencsére van 2 pótakksim végszükség esetére.
Gyári dobozos, gyári akksit vettél? Én doboz nélküli gyárit vettem mert ez 3000-rel olcsóbb volt.
nem a nokia gyárból van közvetlen hanem aluljárós de eredetinek tűnő...
A hologram a lényeg.
Azt is hamisítják a kínaiak, de gagyin.
Fénytelen, és nem mozog úgy elforgatásra, ahogy az eredeti, nem lehet norálisan látni az 1-2-3-4 pontot rajta.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
kuma
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia N8-00+32GB
Has thanked: 41 times
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: kuma »

Macika írta: A hologram a lényeg.
Fénytelen, és nem mozog úgy elforgatásra, ahogy az eredeti, nem lehet norálisan látni az 1-2-3-4 pontot rajta.
akkor ez gagyi
és emiatt nem bír annyit?
Nokia N8-00 GY.I.K! Használd Te is, mielőtt kérdezel ;)
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

kuma írta:
Macika írta: A hologram a lényeg.
akkor ez gagyi
és emiatt nem bír annyit?
Tartok tőle, hogy megvan rá az esély...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
spencer
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E90
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: spencer »

Sziasztok

Keresek valakit pesten, aki egy újonnan vett nokia E90-et magyarít, és kicseréli a német klaviatúrát magyarra.
Ami érdekes, hogy meg szeretném várni, és nézni...nem, nem vagyok perverz, csak nem szeretnék egy leharcolt belsőt vissza kapni,
nem azért veszek zsír újat németben...a másik meg az, hogy legalább látom hogy megy ez...
Ajánlatot várnék összeg megjelöléssel ( billentyűzetet veszek én majd )
Köszi szépen
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

csak nem szeretnék egy leharcolt belsőt vissza kapni,
Ez egy kultúrált megjegyzés volt.Ennyire nem ismered a telókat?Ugyanis az IMEI szám alapján az ilyen azonnal kibukna,ezt pedig egy normális szakember nem vállalná be.Így viszont nyugodtan várd,hogy majd jelentkezik,aki megcsinálja. :angry:
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
spencer
Újonc
Újonc

Most erre meg azt mondom, hogy mennyiből tart kicserélni az IMEI számot?...
Sajnos tapasztalat, hogy mobilt, kocsit szervízben nem hagyok magára.Tudnék mesélni, nem akarok offolni, de ha akarod priviben elmesélem
melyik szerelő hogy heréli ki az épp alkatrészed a kocsiból a cimbinek, és teszi vissza a Tiédbe a szart úgy, hogy észre se veszed...az olaj "nem"kicserélését stb. hagyjuk inkább.
Telefonról is hallottam vad dolgokat,
Egyébként miért is gond az, hogy előttem töltöd rá a szoftvert és szeded szét? Hm?
"Ennyire nem ismered a telókat" Erre meg azt mondom ha ismerném, nem kérnék szoftver cserét, se szétszedést...mind1
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

spencer írta:Most erre meg azt mondom, hogy mennyiből tart kicserélni az IMEI számot?...
Sajnos tapasztalat, hogy mobilt, kocsit szervízben nem hagyok magára.Tudnék mesélni, nem akarok offolni, de ha akarod priviben elmesélem
melyik szerelő hogy heréli ki az épp alkatrészed a kocsiból a cimbinek, és teszi vissza a Tiédbe a szart úgy, hogy észre se veszed...az olaj "nem"kicserélését stb. hagyjuk inkább.
Egyébként miért is gond az, hogy előttem töltöd rá a szoftvert és szeded szét? Hm?
"Ennyire nem ismered a telókat" Erre meg azt mondom ha ismerném, nem kérnék szoftver cserét, se szétszedést...mind1
1 imei számot nem lehet átírni
2 ha elolvastad volna a topikot nem tennél ilyen megjegyzéseket
3 itt össz vissz 2 "szervizes dolgozik" (Macika az igazi allinone ő már sokéve csinálja ezt a munkát... én pár éve dolgozgatok, viszont jóval olcsóbban, és más életszemlélettel [gondolok itt arra, hogy én 20 éves vagyok Macika meg jóval idősebb nálam] és szerintem nekünk nagyon nem érné meg lejáratni saját magunkat... Ha olvastál volna látnád, hogy csak pozitív tapasztalat van a topikban!
4 nálam, és Macikánál is simán végigülheted a szerelést, nézhetsz, kérdezhetsz stb Nem egy nagy durranás újra szoftverezni a telefont... Macika tárolja a BOX-ra ok ok ok ok és kész... Én rátolom phoenix-re, vagy mx-key-el flashelem lényegtelen majdnem ugyan az... a bill csere meg csak csavarok kiszedése és műanyag fülek óvatos lepattintása semmi több (na persze ezt én a többszázadik telefon után írom így... szóval másnak nem ilyen "egyszerű"

Én csak azért nem szeretem amikor megvárják a telefont, mert feszélyezve érzem magam, és én csak nyugodt körülmények között tudok dolgozni... Pl N82-nél a kijelző telibe rá van ragasztva egy fém lapra... és naná, hogy a kijelző alatt is vannak csavarok... egy retkes hangszóró cseréhez le kell műteni azt a törékeny LCD-t sérülés mentesen a fém lapról... hát ez még egy tapasztalt szervizest is megizzaszt szerintem... És még néznek is közbe áhh :D Nem lennék rá képes :)

Amúgy osztom a véleményed, de nem itt! Én pont ez miatt kezdtem el telefonokat javítgatni... Sőt... igazából majdnem mindent meg tudok csinálni... Nem bízom senkiben, és szerintem sokkal jobb ha az ember magának meg tudja csinálni azt ami elromlott :) Nem kell másra várni, és utána nem kicsi sikerélménye is lesz :)

Ennyi a véleményem :)
Kép
Kép
spencer
Újonc
Újonc

Üdv

Első sorban ELNÉZÉST KÉREK ha valakit megbántottam, nem volt szándékos.
IMEI cserét hallottam, valóban nem értek hozzá, vszleg urban legend akkor ezek szerint.
Mondjuk akkor azt nem értem, hogy ha letiltanak egy telót a IMEI számával, hogy használják mégis némi buherral?!
Mind1. Köszönöm a korrekt választ
A fórumban nem volt időm csemegézni, mivel amúgy is el vagyok havazva, amit írtam nem személynek szólt.
Kérdésem akkor feléd az, hogy vállalnád-e a dolgot, megvehetem-e a telefont? Ha igen, akkor nagyság rendileg mekkora összeg
a magyarítás és a csere? Köszi a választ
Szia
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

spencer írta:Most erre meg azt mondom, hogy mennyiből tart kicserélni az IMEI számot?...
Az IMEI számot nem lehet cserélni,ugyanis az a készülék egyedi azonosítója.
Megértem amit írsz,de elárulom,ha egy pl autószerelő át akar verni,ha ott állsz mellette,akkor is átver.(Tapasztalat.)Pl az új helyett újnak látszó,felujított alkatrészt szerel be,természetesen új áron.
Viszont ez a normális mobil szerelőkre nem jellemző.Ugyanis pl egy alkatrész kiszereléséhez (a panelról kiforrasztani) olyan eszközök kellenének,amiket nem éri meg,esetleg a lehetetlenséggel határos beszerezni.Mint írtam,a komlett alaplap meg nem cserélhető ilyen módon,az IMEI miatt.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”