A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
ketyere79
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E 90
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: ketyere79 »

ketyere79 írta:Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni 1 E90-essel kapcsolatban. A problémám az lenne hogy a telefont adatkábelen keresztül nem tudom a számítógéphez csatlakoztatni, egyszerűen nem érzékeli. A pc suite-ot többször is újraraktam az adatkábelt bevittem 1 Nokiába, mégnézték, de az jó. Arra is gyanakodtam hogy a szombaton átesett függetlenítés allatt esett vmi baja de felhívtam az emberkét és ő azt mondta hogy ők ilyenkor nem piszkálják az usb csatit. Kérlek titeket hogy ha valaki tud ebben a problémában segíteni, vagy vki járt már hasonló cipőben írja meg nekem hogy mi lehet a probléma, mert nagyon el vagyok keseredve :weep:

Előre is köszönöm a segítségeteket: Ketyere
Nos van fejlemény a telefonnal kapcsolatban. Elvittem egy szervizbe ugyanazt mondta mint az, aki függetlenítette a telefonomat: tehát a függetlenítés nem tehet ilyen jellegű kárt a telefonban. Ott kellett hagynom a telefont hogy kiderítse mi a baja, de sajna rossz hír és egy kép fogadott amit a srác csinált a panelról.[imghttp://kepfeltoltes.hu/view/100313/E90_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/img]
Legnagyobb bánatomra nem vállalta a javítást. Most kereshetek olyan szervizt amelyik bevállalja annak a kis alkatrésznek a cseréjét (remélem csak ennyi a baja), bár megkérdeztem még két helyet, eléggé húzták a szájukat rá. Dehát a remény hal meg utoljára! Ha tudtok valakit aki szervizelni tudja az efféle hibákat, kérlek írjátok meg nekem.
Előre is köszi
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

ketyere79 írta:Nos van fejlemény a telefonnal kapcsolatban. Elvittem egy szervizbe ugyanazt mondta mint az, aki függetlenítette a telefonomat: tehát a függetlenítés nem tehet ilyen jellegű kárt a telefonban. Ott kellett hagynom a telefont hogy kiderítse mi a baja, de sajna rossz hír és egy kép fogadott amit a srác csinált a panelról.[imghttp://kepfeltoltes.hu/view/100313/E90_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/img]
Legnagyobb bánatomra nem vállalta a javítást. Most kereshetek olyan szervizt amelyik bevállalja annak a kis alkatrésznek a cseréjét (remélem csak ennyi a baja), bár megkérdeztem még két helyet, eléggé húzták a szájukat rá. Dehát a remény hal meg utoljára! Ha tudtok valakit aki szervizelni tudja az efféle hibákat, kérlek írjátok meg nekem.
Előre is köszi
A függetlenítés FBUS-on keresztül megy, az USB csatiba nem dug semmit nyitáskor az ember.
Én sem vállanám a javítást, teljesen egyértelmű a képről, hogy zárlat volt és a panel megégett, egy részen megolvadt.
A minimum a kondicsere ott, de nem nagyon van mihez forrasztani, mert elolvadt a környék. Ám ha zárlat volt - márpedig igen - akkor esélyes, hogy máshol is megégett, tehát én még a teljes panelcsere szükségességét sem tartom kizártnak.
Az meg a készülék új árának 80%-a.

Itt zárlat csak úgy történhet, ha valaki belepiszkált bekapcsolt állapotban valami fémmel.
Macika
6. szint
6. szint

lsebestyen írta:
Macika írta:
lsebestyen írta:S.O.S szétszedtem a telóm, (házat cserélek rajta...)és most nemtalál jelet:'( átraktam a gps vevőt ha jól sejtem az a ks elágazuó cuccot kell átrakni, meg azta zöldes szart...de az elszakadt attól a kettéágazótól:( visszarktasm, de minek kell mihez érintkeznie? kösz!
Nézd, megkeresésedre megírtam Neked, hogy megcsinálom két Matyiért, csak hozd el.
De azt is megírtam, hogy ha nem hozod el, mire KELL NAGYON vigyázni.

Ezek után mégis makacs fejjel nekiugrottál, figyelmetlenül, rutintalanul, el is tépted a flexifoilt.

Így lesz a 2ezres kiadás helyett sokezres.
Teljesen igazad van, de gondoltam vlhol elkell kezdeni.am ha elszakadt mit tudok vele csinálni?a flexifoil az a zöldcucc amibe fut egy kis réz?mert azt nem téptem el, arra figyeltem, csak ott ahol a 3ágú réz és az a zöld találkozik.lehet else tépődött, mármint remélem:)habár sok esélyt nem látok rá.ha mégis eltéptem, hol tudnék beszerezni újat? Am télleg hülye vok,ez amolyan bizonyítás akartlenni magamnak,h megtudom csinálni, De úgy látszik bebuktam,és a tanuló pénz is drága, h többet ne nyúljak hozzá.:'(
SZERK.: az még eszembe jutott, hogy mikor bekapcsolva próbáltam megcsinálni, néha talált műholdat, akkor ez azt jelenti h van még remény? :confused3: :roll:
Szerintem ez volt, amit eltéptél, nem?

Kép

Ha igen, ez 8.125 Ft a nagykerben.
De strust - szokás szerint - tuti, hogy tud olcsóbban is szerezni Neked.
fapuma007
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N95

Hozzászólás Szerző: fapuma007 »

most térereje nincs, vagy gps műholdat nem talál??
ketyere79
Újonc
Újonc

zerző: Macika » 2010-03-14 vas. 02:36:24

ketyere79 írta:
Nos van fejlemény a telefonnal kapcsolatban. Elvittem egy szervizbe ugyanazt mondta mint az, aki függetlenítette a telefonomat: tehát a függetlenítés nem tehet ilyen jellegű kárt a telefonban. Ott kellett hagynom a telefont hogy kiderítse mi a baja, de sajna rossz hír és egy kép fogadott amit a srác csinált a panelról.[imghttp://kepfeltoltes.hu/view/100313/E90_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][/img]
Előre is köszi
A függetlenítés FBUS-on keresztül megy, az USB csatiba nem dug semmit nyitáskor az ember.
Én sem vállanám a javítást, teljesen egyértelmű a képről, hogy zárlat volt és a panel megégett, egy részen megolvadt.
A minimum a kondicsere ott, de nem nagyon van mihez forrasztani, mert elolvadt a környék. Ám ha zárlat volt - márpedig igen - akkor esélyes, hogy máshol is megégett, tehát én még a teljes panelcsere szükségességét sem tartom kizártnak.
Az meg a készülék új árának 80%-a.

Itt zárlat csak úgy történhet, ha valaki belepiszkált bekapcsolt állapotban valami fémmel.

Köszönöm a diagnosztikát Macika! A szervizek ahová elvittem a telefont a beázást emlegették nagyon. Valahogy nem értem ezt az egészet: 1 hónapja vettem kb a telót, igaz használtan de tökéletes műszaki állapotban! Alig telt el ez a kis idő de sok bosszúságom volt vele. Tisztességesen akartam függetleníttetni ezért megvártam míg lejár róla a 2év, erre mikor bementem vele a T-hez közölték hogy csak a tulajnak csinálják meg. Előtte mást mondtak!!!! Bementem még 3-4 T-be, 10 félét mondtak, hagytam az egészet. Kerestem függetlenítős emberkét, megcsinálta nagyon örültem :yes: ! Másnap kapcsolnám össze a géppel, nem műkszik, nagyon nem örültem :no: ! Most ott tartok, hogy csak pislogok mint hal a szatyorban :blink: , mert a szakik szerint vagy víz, vagy fém érte a panelt. Pedig úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére. A függetlenítésig még a lakásból sem vittem ki, az emberke pedig nem úgy nézett ki mint aki nem ért hozzá! Változtatni nem tudok a történteken, úgyhogy kutatom tovább a szervizeket hátha előbb-utóbb vki bevállalja, persze ha megéri megcsináltatni.
Macika te nem vállalnád el hogy belenézel a telóba? Lehet hogy te megtudnád csinálni.
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

lsebestyen: Nem téptél el semmit... az a 2 ágú cucc az érintkezik az alaplappal 2 ponton... a másik felén ott 1 érintkező van ott pedig a fóliával érintkezik.... ezt a kis arany színű "átvezető" alkatrészt ki lehet szedni, tehát nem lett letépve... szerintem ezen paráztál be...

Bocs, de ha ennyire nem éresz az elektronikához mi a fenének szeded szét a telefonodat???? Szerinted olyan egyszerű egy házcsere??? Kíváncsi lennék, hogy a szalagkábelt hogyan mentetted át a másik házba... Hány IC pattant le a másodlagos kamera mellől...
Kép
Kép
lsebestyen
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ZTE Blade Froyo

Hozzászólás Szerző: lsebestyen »

azért vlmennyire értek, csak mindenki mondott mindent, ezen paráztam be, és am a szalagkábelt ami az lcdhez megy arra figyletem nem is lett semmi baja, most nincs nálam a teló, majd kiderül mi lesz vele...már szereltem egy pár cuccot, ezt csak simán elkapkodtam, de tudom h ilyet többet nem szerelek...
"Be the change you want to see in the world"
Macika
6. szint
6. szint

ketyere79 írta:Macika te nem vállalnád el hogy belenézel a telóba? Lehet hogy te megtudnád csinálni.
Megnéztem megint a képet.

Bár nem egy FullHD a minőség, de nekem továbbra is szent meggyőződésem, hogy nem ázás.

Ha pedig ázás, akkor ott más is történt, aligha hihető, hogy épp csak bement és már égetett is.
Megnézni szívesen megnézem, de azt már most mondom, hogy azt a kondit kicserélni már nem lehet, látszik, hogy nincs mihez forrasztani, elpárolgott a zárlat miatt a fém.
Szerencse, hogy tölteni nem onnan kell...

Marad a Bluetooth kapcsolat adatátvitelre, de nekem meggyőződésem, hogy ez az égés ne mmúlt el nyomtalanul máshol sem.

Ha tényleg annyira körültekintően, vigyázva használtad, akkor csak észre kellett volna venni, ha folyadék megy bele, nem?

Mennyivel a függetlenítés előtt használtad utoljára USB-kapcsolattal a telót?
ketyere79
Újonc
Újonc

Sajna tényleg nem a legjobb minőségű kép, ezt valószínű hogy a telefonjával készítette a szervizes srác (nem nokia szervizről van szó). A folyadékot és a fémet abszurdumnak tartom!! Nem mehetett bele semmilyen folyadék, ez tuti! A fém is egy olyan dolog ami biztos nem került a telefon közelébe!
Régi álmom volt ez a telcsi, tényleg mint a hímes tojással, úgy bántam vele. ezért is tudok kizárni minden fizikai behatást. Egyedül a jobb alsó sarka csúnyácska egy picit mert az előző tulaj leejtette de ennyi.
Mikor megvásároltam utána használtam csak az usb-t, hogy lássam működik-e. Főleg bluetooth-on használtam, mert mindig csak 1-1 progit raktam rá, függetlenítés után többet akartam egymás után rátenni és szoftvert is akartam frissíteni rajta,ezért próbáltam az usb csatit.
Macika
6. szint
6. szint

ketyere79 írta:Sajna tényleg nem a legjobb minőségű kép, ezt valószínű hogy a telefonjával készítette a szervizes srác (nem nokia szervizről van szó). A folyadékot és a fémet abszurdumnak tartom!! Nem mehetett bele semmilyen folyadék, ez tuti! A fém is egy olyan dolog ami biztos nem került a telefon közelébe!
Régi álmom volt ez a telcsi, tényleg mint a hímes tojással, úgy bántam vele. ezért is tudok kizárni minden fizikai behatást. Egyedül a jobb alsó sarka csúnyácska egy picit mert az előző tulaj leejtette de ennyi.
Mikor megvásároltam utána használtam csak az usb-t, hogy lássam működik-e. Főleg bluetooth-on használtam, mert mindig csak 1-1 progit raktam rá, függetlenítés után többet akartam egymás után rátenni és szoftvert is akartam frissíteni rajta,ezért próbáltam az usb csatit.
Nézd, magától az ott nem keletkezehetett.
Ha a megvétel után próbáltad (és ment) az USB, akkor csak nálad történhetett a dolog.

Nem az én feladatom, hogy pálcát törjek Feletted, egyébként is az már amúgy sem segítene.

Ebben az állapotban nem hiszem, hogy bárki is vállalná a javítást...

Ezért nem szabad olyan helyre vinni nyittatni a telót, ahol nem ott, előtted, megvárhatóan csinálják.

Persze egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a függetlenítő srác égette meg a panelt. SŐT!
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”