A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

power1111 írta:hello macika elnézés kérek előre is nem kioktatásból irom !! igen lehetséges hogy a hangszórómágneséből is származhat a vaspor deeee én az nem nagyon hiszem ell !! ez a 6300-ás telefont ami szétszedtem a hátulján 9 darab lyukvan ahol a hangot aggya ki és eléggé nagyok is azok a fránya lyukak .na de mindegy álltalába az emberek hangszóró problémával jönnek hozám hogy pl recseg a hangszóró vagy alig hallani vagy csak cincog és ezek az emberek nagy részük géplakatosok vassal dolgoznak fűrészelnek reszelne köszörűlnek és a telefon csak simán a zsebükbe van tudom magamról is mert én is géplakatosnak tanultam ki és ugyan ez a jellegü problémám volt hogy cincog a hangszóróm .és ez a nokia 6300-ás tulaj ő is ilyen körűlmények közt dolgozik vasat fűrészelnek köszörűlnek stb szétszedtem a telót neki is ahogyan már leirtam egyszer! és a hangszórón rengetek vaspor volt idáig ez volt a maximum amit láttam nem tudom hogy mit csinált vagy holl tartotta a telóját de bekerűlt a telójába a vaspor tudom hogy a teló belsejébe van az a kis szűrőőő aminek elvileg meg kénne hogy véggye az ilyen szennyeződésektől de valahogy átjutott rajta de nem is csodálom ilyen mikroparányi vaspor simán bemegy az tuti!! hát ez az egészet én igy gonolom de ez csak az én véleményem nem támassza alá semmi bizonyoték hogy ez igy van na de én mikor tanuló voltam és géplakatos és a műhelybe dolgoztunk akkor 2 hónapba egyszer hangszóró takaritás volt! mivel most nem vagyok oylan helyen nincs is azóta iylen jellegű problémám a telóval de az is igaz lehet hogy a hangszórómágneséből kerűlhetett bele a vaspor lehet !!na mentem viszlát
Akkor félreértés volt!

Én mindvégig a mobiltelefon hangszórójára gondoltam. És nem a hátsó hangszóróra.

Na meg az is új infó, hogy VALÓBAN lehet vaspor. Eddig nem szóltál arról, hogy milyen körülények között használták a készüléket.
Akkor innen más a dolog, ha bejuthatott apró pici fémforgács a készülékbe, akkor akár a billentyűzet-problémát is okozhatja zárlat.
power1111
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n85
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: power1111 »

igen ebben igazad lehet zárlat !!! nagy a valószinűsége van benne valami!!! pénzt meg kár kiadni érte! na mentem viszlát
pedamokus
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace
Has thanked: 23 times

Hozzászólás Szerző: pedamokus »

Macika írta:
pedamokus írta:macika, igen, pontosan
Ez kicsit durva.

FW-verzió?
Mikor csináltál HardResetet utoljára?
Még nem csináltam. 20-as fw
Samsung Galaxy Ace 2.2.3 gingerbread XWKP6
janko8412
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N86

Hozzászólás Szerző: janko8412 »

Hali Macika!

Én egy szóval sem mondtam, hogy zafírkristály üvegből van. Csak idéztem, amit a Nokia írt róla ("hardened scratch-resistant glass"). Azt cáfoltam meg, hogy egy fordítva lerakástól nem kéne karcolódnia.

Most összehasonlítottam egy N79 plexijével. Mindkettőt megkocogtattam fémmel. Az N79-en hallatszik, hogy műanyag, az N86 pedig sokkal másabb hangot ad, akárcsak egy üvegszerű dolog.

Nekem mindegy miből van, még mindig nem mondom, hogy valami speckó üveg, csak sokkal másabb, és keményebbnek tűnik. Azt akartam megtudni, hogy miként állnak hozzá a gariban való javításhoz a karcos kijelzőnak, miután karcállónak nevezik, és nem volt szadizva ahhoz, hogy ilyen lett.
üdv.: janko8412
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

Fejezzétek már be! Nem mind1??? :D
Kép
Kép
janko8412
1. szint
1. szint

Továbbá azt sem állítottam, hogy a gyári házat lehet hozzá kapni pár ezer forintért, csak hogy a gyári dolgok ára legtöbbször túlzás, és talán lehet venni jó minőségű nem gyárit is. Erről is észrevételeket akartam hallani. Én nem meggyőzni akartam senkit, csak véleményt kérni. A ház amit néztem hozzá és nem gyári, ez a része nincs benn amiről te képet tettél be. Ez csak egy alternatíva, de inkább vennék utángyártott házat 5.000 jó magyar pénzért, mint 30.000-ért egy gyárit, mert annak az árából kapok 6-ot.

http://kepfeltoltes.hu/view/100308/QENO ... es.hu_.jpg
Macika írta:A Nokiánál MINDEN egyes szétszedés után az összes használt csavar megy a kukába. És újakat KÖTELESEK belerakni.
Szerinted az általad (biztos vagyok benne, hogy) nem megfelelő csavarhúzóval szétszedett csavarokon láthatnak valamit, ha keresik a szétszedés nyomát?
Érzel magadban akkora önbizalmat, hogy a Nokia SZAKszervizét át tudod verni?
Én is tehetnék bele új csavarokat. Ezzel csak a tőled idézett dologból akartam rávilágítani arra, hogy a csavart ők sem telekinézissel csavarják bele. Speciális csavarhúzód meg szerintem nem csak nekik vagy neked lehet. Egyébként nem tudom manapság hogy van, de régen be szokták festeni a telefonban a csavarokat, hogy észrevegyék ha kicsavartad, vagy nem az ő csavarjuk van benn.

Szóval én azzal tisztában vagyok, hogy észrevehetik/"észreveszik-e?". Meg szerettem volna tudni, hogy akkor emberek miért cserélnek házat a telefonjukon, ha az garivesztéssel jár?
janko8412
1. szint
1. szint

Házat pedig nem szeretnék cserélni, ha nem muszáj, de ha a Nokia gariban nem hajlandó rá, akkor lehet így is úgy is ki fogom cserélni gari ide vagy oda, de szerettem volna tudni, hogy tényleg ugrana-e akkor, hogy ne legyen meglepi. Pusztán csak más emberek házcseréje miatt fordult meg a fejemben, hogy lehet nem veszik el a gari, vagy akartam megtudni, hogy hogy lehet megbundázni.

Az én tapasztalatommal pedig te nem igazán lehetsz tisztában. De valóban nem szoktam telefonokat szerelgetni. Te nem tudom miket szervizelgetsz, de 1-2 3210-es szétszedésétől még nem leszel a mester-e a dolognak, vagy ahhoz képest sok kérdésem megválaszolatlanul hagytad, hogy értesz hozzá.
Macika
6. szint
6. szint

pedamokus írta:
Macika írta:
pedamokus írta:macika, igen, pontosan
Ez kicsit durva.

FW-verzió?
Mikor csináltál HardResetet utoljára?
Még nem csináltam. 20-as fw
Azt hiszem, kellene.

Minden adat elvész, de utána jó lesz.

Csinálj mentést PC-Suite-tel. Ha úgy csinálod, hogy kizárólag a névjegyzéket, üzeneteket, naptárat teszed vissza a hard reset után, akkor jó lesz.
Persze újra kell minden progit telepíteni.
janko8412
1. szint
1. szint

Macika! Meg pedig nem bántottál, de okosabb sem lettem a hozzászólásaidtól. Én sem akarlak megbántani, de ez a nagyképű felvágós hozzáállás nem fogja a forumot feldobni. Illetve nem kell hülyének nézni a másikat, mert nem is ismersz. Ehelyett segíteni kéne inkább egymásnak hasznos tanácsokkal.

Én a legkevésbé sem szerettem volna vitatkozni. Ezek részemről csak kérdések voltak, és leírtam az észrevételeimet azzal kapcsolatban amit írtál. Még1x elnézésed szeretném kéni, ha bármi sértőt mondtam volna számodra. Tréfálnom pedig nem kellett volna azzal, hogy mennyi és milyen telefont szereltél eddig, mert én sem ismerlek téged.
Macika
6. szint
6. szint

janko8412 írta:Továbbá azt sem állítottam, hogy a gyári házat lehet hozzá kapni pár ezer forintért, csak hogy a gyári dolgok ára legtöbbször túlzás, és talán lehet venni jó minőségű nem gyárit is. Erről is észrevételeket akartam hallani. Én nem meggyőzni akartam senkit, csak véleményt kérni. A ház amit néztem hozzá és nem gyári, ez a része nincs benn amiről te képet tettél be. Ez csak egy alternatíva, de inkább vennék utángyártott házat 5.000 jó magyar pénzért, mint 30.000-ért egy gyárit, mert annak az árából kapok 6-ot.

http://kepfeltoltes.hu/view/100308/QENO ... es.hu_.jpg
Macika írta:A Nokiánál MINDEN egyes szétszedés után az összes használt csavar megy a kukába. És újakat KÖTELESEK belerakni.
Szerinted az általad (biztos vagyok benne, hogy) nem megfelelő csavarhúzóval szétszedett csavarokon láthatnak valamit, ha keresik a szétszedés nyomát?
Érzel magadban akkora önbizalmat, hogy a Nokia SZAKszervizét át tudod verni?
Én is tehetnék bele új csavarokat. Ezzel csak a tőled idézett dologból akartam rávilágítani arra, hogy a csavart ők sem telekinézissel csavarják bele. Speciális csavarhúzód meg szerintem nem csak nekik vagy neked lehet. Egyébként nem tudom manapság hogy van, de régen be szokták festeni a telefonban a csavarokat, hogy észrevegyék ha kicsavartad, vagy nem az ő csavarjuk van benn.

Szóval én azzal tisztában vagyok, hogy észrevehetik/"észreveszik-e?". Meg szerettem volna tudni, hogy akkor emberek miért cserélnek házat a telefonjukon, ha az garivesztéssel jár?
Szerintem igazad van, a képen látható előlap annyira eredetinek néz ki, hogy ezt nem fogják kiszúrni a Nokia szervizben.

Ott mindenki olyan hülye, mint én.

És max. 1-2 db 3210-est szedtek szét...
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”