A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

Luy írta:Sziasztok!
Van nálam egy nokia x6, aminek az a problémája, hogy a kijelzőn nem jelenik meg semmi. A tulaj elmondása szerint rátérdelt. Ha az akksit beteszem, akkor bekapcsol a teló, legalábbis egyet rezzen, viszont a kijelzőn nem látni semmit. Szétszedtem darabokra, magán a kijelzőn nem látszik semmi törés, repedés. Na már most a kérdésem az lenne, hogy van-e valami szoftver, amivel le tudnám tesztelni, hogy minden más rendesen működik-e rajta, mert ha esetleg más problémája van, akkor potyára nem akarok LCD-t cserélni. Mondjuk ha valami eltörött az alaplapon a kijelző elektronikája körül (kívül nem látszik semmi ilyesmi, shield alá nem néztem), akkor a progi sem segít... Naszóval mire tippeltek? Cseréljek egyből LCD-t vagy van más ötletetek is?
Előre is köszi a választ!
Szervizbox-szal és FBUS szervizakksival pár perc végigtesztelni a kütyüt.

Anélkül szerintem lehetetlen.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Joc-i
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Joc-i »

Macika írta:
Joc-i írta:Üdv!
A gondom az lenne hogy a lumia 800-asomon nem akar megszólalni a hangszóró(kihangosító), de a mikrofon és a másik hangszóró működik. A probléma kijelző csere után jött ki rajta. előre is köszönöm a segítséget!
Ki cserélte a kijelzőt?
Nem szerviz, az akitől a kijelzőt vettem, igaz elég nagyot kapott a telefon mikor betört.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

gebana írta:köszönöm ismét. találtam videót, azthiszem ez menne is. :)
http://www.youtube.com/watch?v=51cl7duhOf4
aztaqrva :o és a létező legnagyobb tapétavágóval :D hát ilyen videókból inkább ne "tanulj". nekem az a kedvencem amikor a nagytudású oktatóembernek egy csavarhúzója sincs és konyhakéssel próbálja kierőszakolni a csavarokat (nem telefon, xbox rrod hibák "javítása" pl) :lol:
lehet találni a neten eredeti nokia service manual-okat amikben színes képekkel illusztrálva leírják lépésről lépére mit hogyan kell. ráadásul ott mindig oda van írva hogy "vigyázz a fóliára" és hasonlók. sőt, ha kell nekem még megvan a sima n95-höz de szerintem szétszedésben nincs túl nagy különbség (vagy ha mégis akkor majd megmondják akik mindkettőt szedtek már szét).
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bladehu2 2013-06-01 szomb. 01:26:25-kor.
bladehu2
5. szint
5. szint

Luy írta:Na már most a kérdésem az lenne, hogy van-e valami szoftver, amivel le tudnám tesztelni, hogy minden más rendesen működik-e rajta, mert ha esetleg más problémája van, akkor potyára nem akarok LCD-t cserélni.
Naszóval mire tippeltek? Cseréljek egyből LCD-t vagy van más ötletetek is?
első körben én beletennék egy simet amin ki van kapcsolva a pin kérés aztán felhívnám. gyorsan, könnyen, olcsón kiderülne hogy a telefon része megy-e. aztán mivel tv kimenetes a jack-je, így -ha nincs neked- kérsz valakitől egy nokia av kábelt (5800-hoz pl adta a nokia gyárilag), rákötöd a tv-re és meglátod hogy mi a helyzet. előbb tv-t av módba, kábel rádug tv-re, jack bedug nokiába. így fogja érzékelni a teló hogy tv módra kell váltania. már ha működik persze. ha nem, akkor lehet még boxolgatni is de én ezekkel az otthon könnyen kipróbálható dolgokkal kezdeném.
busman0010
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 920 black
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: busman0010 »

hello!!

Tudja valai ez mit jelent?

http://sdrv.ms/10Ggvmv
MBA 13" ML 10.8.2
NOKIA Lumia 920 WP8
bladehu2
5. szint
5. szint

busman0010 írta:hello!!
pl hogy kész a telefon?
busman0010
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 920 black
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Hozzászólás Szerző: busman0010 »

bladehu2 írta:
busman0010 írta:hello!!
pl hogy kész a telefon?

5 hete várok rá, úgyhogy bármilyen verzió szóba jöhet...
MBA 13" ML 10.8.2
NOKIA Lumia 920 WP8
Macika
6. szint
6. szint

Joc-i írta:
Macika írta:
Joc-i írta:Üdv!
A gondom az lenne hogy a lumia 800-asomon nem akar megszólalni a hangszóró(kihangosító), de a mikrofon és a másik hangszóró működik. A probléma kijelző csere után jött ki rajta. előre is köszönöm a segítséget!
Ki cserélte a kijelzőt?
Nem szerviz, az akitől a kijelzőt vettem, igaz elég nagyot kapott a telefon mikor betört.
És azonnal rossz lett a hang, vagy csak idővel?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Joc-i
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 800
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Joc-i »

Utánna nem volt már, de ő nem tudta mwgmondani mi a baj utánna olvastam olyat, hogy a fülest érzékeli csatlakoztatottnak de az se igaz a diagnosztika alapján. A os is frissítve lett.
Macika
6. szint
6. szint

Joc-i írta:Utánna nem volt már, de ő nem tudta mwgmondani mi a baj utánna olvastam olyat, hogy a fülest érzékeli csatlakoztatottnak de az se igaz a diagnosztika alapján. A os is frissítve lett.
...vagy inkább ő rakta vissza rosszul (vagy sehogy) a beszédhangszórót...

Ez tuti nem sw-hiba!
These users thanked the author Macika for the post:
Joc-i (2013-06-01 szomb. 23:13:50)
Rating: 2.63%
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”