A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
tigriss
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N8
Nem: Férfi
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: tigriss »

Macika írta:
tigriss írta:Szia nekem egy nokia n8 asom van és jelenleg nem lehet telefonálni, mert váltakozik a térerő, és ha hívok valakit gsm módban, mert másban nem tudok akkor a másik fél akadozva hallja a hangomat.Előtte egy symbian3 volt fenn, rá raktam a bellét, de közben lefagyott a gép, este haza érve ismét rá raktam ez utal jól,de a hiba nem szünt meg. A vateráról vettem a telót és előtte nem volt lehetőségem kipróbálni szóval csak a belle után használtam, és azóta ez a hibája van ,illetve hogy torz némely zenénél a hangszórója.Tudsz ebben segíteni?
Nézd, az ilyen ismeretlen eredetű, nem 100%-os szakértelemmel, nem 100%-osan sikeresen flashelt készülékeknek annyi hibalehetősége van, hogy itt pár mondatban nem is lehet rá választ adni.

Először is kellene egy box-szal, tökéletesen véghez vitt, gyári alapra esetelt, hivatalos gyári ROM-ot rárakni.

Aztán úgy, gyári alapállapotban kipróbálni. Csak ezek után zárható ki a szoftveres hiba.
Hogy tudok gyári softwert rá rakni?
nsee
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Huawei M20 - LG G4
Has thanked: 75 times
Been thanked: 80 times

Hozzászólás Szerző: nsee »

tigriss írta: Hogy tudok gyári softwert rá rakni?
Például így!
Huawei M20
LG G4
N8-00 Dark Grey
N95
tigriss
Újonc
Újonc

A soft reset akkor mire jó?
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

tigriss írta:A soft reset akkor mire jó?
A Soft reset arra jó, hogy a flasheléskori állapotra visszaállítsa a készüléket, letörölve róla mindent, amit a user telepített fel rá.

Ám ha a flashelés maga nem volt 100%-osan sikeres, akkor hiába reseteled vissza arra az állapotra, nem lesz jó 100%-os.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
tigriss
Újonc
Újonc

Most hívtak a szervizből és azt mondták elvileg működik gsm ben, csak 3gben nem lehet telefonálni
de ahogy elhalgattam fingaj nincs hogy miért nem müködik 3gben.
begri
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n97

sos!!

Hozzászólás Szerző: begri »

sziasztok! a következő a problémám 6700 classic telefon nem tudok fotózni kamera készenlétben ezt írja ki hiába nyomom a tovább gombot semmi kamera beállítások működnek hova mentse a képet,vaku stb de nem lehet fotózni most vettem a telefont kéz alatt! mi lehet a gondja vagy mi oldhatja meg a hibát? köszönöm a mielőbbi segítségeket!
sozs
3. szint
3. szint
Készüléktípus: LG K42
Has thanked: 10 times
Been thanked: 36 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sozs »

Valószínűleg ezért adták el... Gondolom a javítása nem lenne olcsó... Ez szerintem olyan hardveres gond lesz ami miatt talán alaplap csere volna. De ez tipp, nincs távgyógyítás...
adri5
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E 51
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: adri5 »

sziasztok. én mobilszervízben dolgozok és nagyon jól megy de van egy kis gondom. Behoztak egy sansung s5230-at. Az a gond vele h nem kapcsol be bár a teszter mutat egy kis fogyasztást. Megmozgattam minden mikrosémát hőlégfúvóval de mégsem megy. Száz hogy a pláta rossz mert másik plátával bekapcsolt esetleg valami ötlet mit csináljak vele? mit cinezzek mit kössek át hol lehet a zárlat :? :?
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

adri5 írta:sziasztok. én mobilszervízben dolgozok és nagyon jól megy de van egy kis gondom. Behoztak egy sansung s5230-at. Az a gond vele h nem kapcsol be bár a teszter mutat egy kis fogyasztást. Megmozgattam minden mikrosémát hőlégfúvóval de mégsem megy. Száz hogy a pláta rossz mert másik plátával bekapcsolt esetleg valami ötlet mit csináljak vele? mit cinezzek mit kössek át hol lehet a zárlat :? :?
Olyan jó olvasni a soraidat, tuti, hogy határon túli magyar vagy, ahol még nem csökevényesedett el a magyar nyelv használata. Bár már a "hogy" helyett a "h" sajnos megvan, nem kéne!!!

De a témára.
Szerintem alaplap-javítással ne foglalkozz, az nem hályogkovács-módon javítható, sőt, általában sehogy. Nem véletlen, hogy a gyári szervizek (ahol aztán igazán komoly felszerelések vannak) sem foglalkoznak paneljavítással, cserélik és kész.

Nincs olyan módszer, hogy ha nem kapcsol be, akkor forraszd össze a 2. lábat a 19.-kel!

El kell engedni azt a mobilt, meghalt, hadd pihenjen...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
adri5
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E 51
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: adri5 »

Macika írta:
adri5 írta:sziasztok. én mobilszervízben dolgozok és nagyon jól megy de van egy kis gondom. Behoztak egy sansung s5230-at. Az a gond vele h nem kapcsol be bár a teszter mutat egy kis fogyasztást. Megmozgattam minden mikrosémát hőlégfúvóval de mégsem megy. Száz hogy a pláta rossz mert másik plátával bekapcsolt esetleg valami ötlet mit csináljak vele? mit cinezzek mit kössek át hol lehet a zárlat :? :?
Olyan jó olvasni a soraidat, tuti, hogy határon túli magyar vagy, ahol még nem csökevényesedett el a magyar nyelv használata. Bár már a "hogy" helyett a "h" sajnos megvan, nem kéne!!!

De a témára.
Szerintem alaplap-javítással ne foglalkozz, az nem hályogkovács-módon javítható, sőt, általában sehogy. Nem véletlen, hogy a gyári szervizek (ahol aztán igazán komoly felszerelések vannak) sem foglalkoznak paneljavítással, cserélik és kész.

Nincs olyan módszer, hogy ha nem kapcsol be, akkor forraszd össze a 2. lábat a 19.-kel!

El kell engedni azt a mobilt, meghalt, hadd pihenjen...
Na jó Akkor had pihenjen az a telefon. Igen ukrajnában élek és siettem azért írtam h-t :lol: Amúgy ha valamit nem tudtok esetleg én is segíthetek. Nem volt tér egy samsung s5230-on és azt is sikerült ujtaéleszteni vagyis sokszor megoldja a gondot a mikrosémák mozgatésa csak tudni kell hogy meik miért felel. :yes: De nem foglalkozok azzal addig inkább vagy 5 szenzort kicserélek meg egy pár szalagkábelt :D :D
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”