A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: Macika »

Zsolty94 írta:Heló! Nekem van egy Sony Ericsson K850-es telóm. Nos a baja az, hogy bekapcsolom, de a képernyő nem gyúl fel, de nem a képernyővel van a baj, mert már cseréltem újat, és azzal is ugyanez a helyzet. :blink: egyéb minden megy, de a képernyő kőfekete. :crazy: ötletek? :confused3:
És az az LCD, amire cserélted, az működött más készülékben tökéletesen? Esetleg a Tiédet ki tudod próbálni más készülékben?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
szabimaci22
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [Nokia-5800] jelenleg Nokia n8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: szabimaci22 »

Macika írta:
szabimaci22 írta:Sziasztok
Egyik ismerősömnek van egy 5800 -és meg kért hogy rakjam újra az sw-t ( Mert nagyon lassú + nem tudja az USB portot működésre bírni ) ÉS én gondoltam egy újra rakás segít , de egyszerűen az USB- nem működik azt szeretném meg kérdezni hogy ez mitől van és hogy esetleg ki lehet-e cserélni az USB portját (lehet -e javítani ?)
Előre is köszönöm a válaszotokat !!! :Notworty: :Notworty: :Notworty:
Aligha hiszem, hogy maga az USB port lenne fizikailag hibás. Mondjuk azt a panelt forrasztani csak spéci eszközzel lehet. Komolyabb szervizben rendelkeznek csak olyannal.

Meg kérdeztem mi miatt lett ilyen azt mondta hogy suliba feldugta egy gépre hogy lementse a exceles munkáját és ott még működött (kicsit nehezen ismerte fel ) de mire haza ért addigra nem :/ és mondta hogy előtte kb 2-3 hónapja az egyik osztálytársának pendriver-ét rakta tönkre, ö se tudót semmit kezdeni vele miután egyszer lett csatlakoztatva a sulis gépre !
Valami ötlet hogy esetleg mit lehet ne vele kezdeni ?
Macika
6. szint
6. szint

szabimaci22 írta:
Macika írta:
szabimaci22 írta:Sziasztok
Egyik ismerősömnek van egy 5800 -és meg kért hogy rakjam újra az sw-t ( Mert nagyon lassú + nem tudja az USB portot működésre bírni ) ÉS én gondoltam egy újra rakás segít , de egyszerűen az USB- nem működik azt szeretném meg kérdezni hogy ez mitől van és hogy esetleg ki lehet-e cserélni az USB portját (lehet -e javítani ?)
Előre is köszönöm a válaszotokat !!! :Notworty: :Notworty: :Notworty:
Aligha hiszem, hogy maga az USB port lenne fizikailag hibás. Mondjuk azt a panelt forrasztani csak spéci eszközzel lehet. Komolyabb szervizben rendelkeznek csak olyannal.

Meg kérdeztem mi miatt lett ilyen azt mondta hogy suliba feldugta egy gépre hogy lementse a exceles munkáját és ott még működött (kicsit nehezen ismerte fel ) de mire haza ért addigra nem :/ és mondta hogy előtte kb 2-3 hónapja az egyik osztálytársának pendriver-ét rakta tönkre, ö se tudót semmit kezdeni vele miután egyszer lett csatlakoztatva a sulis gépre !
Valami ötlet hogy esetleg mit lehet ne vele kezdeni ?
Ha az az USB port már tönkretett egy pendrive-ot, akkor az a hibás, de nem fizikailag a µUSB csatlakozót rakta tönkre, hanem a vezérlést.

Főpanelcsere...

A készülék rentábilisen nem állítható talpra sajnos...
These users thanked the author Macika for the post:
szabimaci22 (2012-05-03 csüt. 19:58:17)
Rating: 2.63%
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
szabimaci22
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [Nokia-5800] jelenleg Nokia n8
Has thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: szabimaci22 »

ÉS a panelcsere menyibe kerülne ? :?2:
nsee
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Huawei M20 - LG G4
Has thanked: 75 times
Been thanked: 80 times

Hozzászólás Szerző: nsee »

szabimaci22 írta:ÉS a panelcsere menyibe kerülne ? :?2:
Sokba...
Macika nem véletlenül írta "A készülék rentábilisen nem állítható talpra sajnos..."
Nem éri meg!
Huawei M20
LG G4
N8-00 Dark Grey
N95
Macika
6. szint
6. szint

szabimaci22 írta:ÉS a panelcsere menyibe kerülne ? :?2:
Általában a készülék új árának a 80%-a a panel ára.

Mert rengeteg bontott, újszerű alkatrészt lehet szerezni lopott/tiltott készülékekből, az olcsó(bb) alkatrészek fő beszerzési forrása ez.
A panelnél viszont gond van, mert IMEI-t átírni nem lehet rajta, tehát panelből csak a kristálytiszta eredetű használható fel.
Olyat szerezni pedig nem lehet nem hivatalos úton.
Sir Winston Churchill
Zsolty94
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia E50 [V 07.36.0.0]
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Zsolty94 »

Macika írta: És az az LCD, amire cserélted, az működött más készülékben tökéletesen? Esetleg a Tiédet ki tudod próbálni más készülékben?
Másik készülékben tökéletesen működik. nem tudok rájönni mi lehet a baja.
Phone History: Siemens A65 ->> Sagem myX-1 ->> Nokia 1112 ->> Sagem my600x ->> Black-Steel Nokia E50, H@cked + 1GB MicroSD ;) <<-
Macika
6. szint
6. szint

Zsolty94 írta:
Macika írta: És az az LCD, amire cserélted, az működött más készülékben tökéletesen? Esetleg a Tiédet ki tudod próbálni más készülékben?
Másik készülékben tökéletesen működik. nem tudok rájönni mi lehet a baja.
Akkor gáz, mert akkor a vezérlés pusztult meg, az meg drága dolog, a főpanelen van.
Sir Winston Churchill
tigriss
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N8
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: tigriss »

Szia nekem egy nokia n8 asom van és jelenleg nem lehet telefonálni, mert váltakozik a térerő, és ha hívok valakit gsm módban, mert másban nem tudok akkor a másik fél akadozva hallja a hangomat.Előtte egy symbian3 volt fenn, rá raktam a bellét, de közben lefagyott a gép, este haza érve ismét rá raktam ez utal jól,de a hiba nem szünt meg. A vateráról vettem a telót és előtte nem volt lehetőségem kipróbálni szóval csak a belle után használtam, és azóta ez a hibája van ,illetve hogy torz némely zenénél a hangszórója.Tudsz ebben segíteni?
Macika
6. szint
6. szint

tigriss írta:Szia nekem egy nokia n8 asom van és jelenleg nem lehet telefonálni, mert váltakozik a térerő, és ha hívok valakit gsm módban, mert másban nem tudok akkor a másik fél akadozva hallja a hangomat.Előtte egy symbian3 volt fenn, rá raktam a bellét, de közben lefagyott a gép, este haza érve ismét rá raktam ez utal jól,de a hiba nem szünt meg. A vateráról vettem a telót és előtte nem volt lehetőségem kipróbálni szóval csak a belle után használtam, és azóta ez a hibája van ,illetve hogy torz némely zenénél a hangszórója.Tudsz ebben segíteni?
Nézd, az ilyen ismeretlen eredetű, nem 100%-os szakértelemmel, nem 100%-osan sikeresen flashelt készülékeknek annyi hibalehetősége van, hogy itt pár mondatban nem is lehet rá választ adni.

Először is kellene egy box-szal, tökéletesen véghez vitt, gyári alapra esetelt, hivatalos gyári ROM-ot rárakni.

Aztán úgy, gyári alapállapotban kipróbálni. Csak ezek után zárható ki a szoftveres hiba.
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”