A nagy szervizes topik
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
- Wahur
- Újonc
- Készüléktípus: N78
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 0
Re: A nagy szervizes topik
Üdv!
Egy N78-as boldog tulajdonosa vagyok. 100%, hogy én csesztem el valamit, mert az a probléma merült fel, hogy a kikapcsoló gomb nem reagál semmire, így hard resetet sem tudok végezni a telefonon. A legutolsó telepített alkalmazás egy oplogo changer volt, előtte meg egy Handy Taskman. Szerintem ezek okozhattak valamit, mert a telefon egyébként teljesen jól működik. Nem tudom, hogy a hibával összefügg -e az, hogy ha kiveszem az akksit és utána visszarakom, akkor beindul a rezgés egy pillanatra. Már csináltam egy soft resetet, de a fent említett jelenség továbbra is fennáll.
A telefonon egyébként nincs garancia.
A választ előre is köszönöm!
Üdv
Egy N78-as boldog tulajdonosa vagyok. 100%, hogy én csesztem el valamit, mert az a probléma merült fel, hogy a kikapcsoló gomb nem reagál semmire, így hard resetet sem tudok végezni a telefonon. A legutolsó telepített alkalmazás egy oplogo changer volt, előtte meg egy Handy Taskman. Szerintem ezek okozhattak valamit, mert a telefon egyébként teljesen jól működik. Nem tudom, hogy a hibával összefügg -e az, hogy ha kiveszem az akksit és utána visszarakom, akkor beindul a rezgés egy pillanatra. Már csináltam egy soft resetet, de a fent említett jelenség továbbra is fennáll.
A telefonon egyébként nincs garancia.
A választ előre is köszönöm!
Üdv
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
A kikapcsoló gombnak semmi baja.
Összeomlott a szoftver benne.
Próbálkozz a halott telefon élesztése opcióval Phoenixben.
Ha nincs rutinod/bátorságod hozzá, akkor van fizetős megoldás is...
Összeomlott a szoftver benne.
Próbálkozz a halott telefon élesztése opcióval Phoenixben.
Ha nincs rutinod/bátorságod hozzá, akkor van fizetős megoldás is...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Wahur
- Újonc
Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Szia!Wahur írta:Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
Ha a teló bekapcsolt állapotban van és nem tudod kikapcsolni, akkor próbálj meg egy sima szoft frissítést, vagy szoft visszarakást Phoenixszel!
Arra számíts, hogy a telóról minden telepített alkalmazás, + a képek, videók, telefonszámok, eltünnek, mert a Phoenix mindent letakarít róla. Tehát előtte ajánlott egy biztonsági mentést csinálni. Viszont, a beállításokat nem mentsd le, mert ha azt a szoft frissítés után vissza rakod, elképzelhető, hogy újra jelentkezik a probléma,
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
- Újonc
- Készüléktípus: n95
- Has thanked: 0
- Macika
- 6. szint
Ha a bekapcsológomb be van ragadva, akkor folyamatosan újraindul a készülék 7-8 másodpercenként...Wahur írta:Köszi a tippet, bele is fognék, mert a leírás alapján nem tűnik veszélyes mutatványnak. Csak az a gond, hogy nem tudom kikapcsolt állapotban elindítani a "No connection" opciót. Mert, ha az akksit kiveszem, akkor evidens, hogy nem fog látni semmit a számítógép. Ha meg visszarakom az akksit, az meg alapból elindítja a telefont. Szóval meg vagyok fogva...Pedig már a firmware is le van töltve...
A *#7370# valóban jó lehet...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Wahur
- Újonc
Jó reggelt!
A *#7370#-el már próbáltam tegnap előtt, meg most is, de nem rázza helyre a telefont. Mielőtt szervizbe vinném, még megpróbálom azt, hogy lemerítem annyira az akksit, hogy kikapcsoljon a telefon, és utána megpróbálom a "halott telefon" opciót. Szoftfrissítéssel is próbálkoztam (először suit-tal, később Phoenix-szel), de mindig error-t írt ki.
Kb. mennyibe kerülhet sufnituning szervizben egy ilyen művelet? (NOKIA szervizt már meg sem merem kérdezni )
Üdv
A *#7370#-el már próbáltam tegnap előtt, meg most is, de nem rázza helyre a telefont. Mielőtt szervizbe vinném, még megpróbálom azt, hogy lemerítem annyira az akksit, hogy kikapcsoljon a telefon, és utána megpróbálom a "halott telefon" opciót. Szoftfrissítéssel is próbálkoztam (először suit-tal, később Phoenix-szel), de mindig error-t írt ki.
Kb. mennyibe kerülhet sufnituning szervizben egy ilyen művelet? (NOKIA szervizt már meg sem merem kérdezni )
Üdv
- Wahur
- Újonc
Nem megy, a Phoenix-ben nem tudom bepipálni a firmware frissítésnél a "Dead phone USB flashing" opciót, mert inaktív...
+ hiába merült le az akksi, a billentyűzet fénye akkor is világít. Megpróbálom egy frissebb Phoenix-szel. Ha úgy sem megy, akkor sajnos marad a szerviz...
Kösz a segítséget, srácok!
+ hiába merült le az akksi, a billentyűzet fénye akkor is világít. Megpróbálom egy frissebb Phoenix-szel. Ha úgy sem megy, akkor sajnos marad a szerviz...
- Macika
- 6. szint
Az butaság is lenne, mert lemerült akksival nem tudod flashelni.Wahur írta:Nem megy, a Phoenix-ben nem tudom bepipálni a firmware frissítésnél a "Dead phone USB flashing" opciót, mert inaktív...
Az a baj, hogy nem vetted a fáradságot, hogy utána olvass ITT A FÓRUMBAN, hogyan kell Dead Mode flasheléshez beállítani a Phoenix-et. Pedig külön topic van neki.
Én már felajánlottam a segítségemet, de a sufnituning szerviz jelzőt kikérem magamnak!
Egyébként ~3e Ft....
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Wahur
- Újonc
Elnézést kérek, Mester! Tudom, olvastam, hogy vérprofi vagy a szakmában, de ha lehet, inkább házilag oldanám meg a dolgot, mert nem szívesen válnék meg a telefontól (hiányozna!)
Tudnál még abban az egyben segíteni (egy link formájában), hogy hol találom ezt a Phoenix beállítós topic-ot? Mert, ha a "Szoftverfrissítés Phoenix-szel" topic-ra gondolsz, akkor az alapján próbálkoztam.
Tudnál még abban az egyben segíteni (egy link formájában), hogy hol találom ezt a Phoenix beállítós topic-ot? Mert, ha a "Szoftverfrissítés Phoenix-szel" topic-ra gondolsz, akkor az alapján próbálkoztam.