A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
szabeee49
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n82
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: szabeee49 »

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni... szóval van egy n82-m: kb. 2 hete telefonáltam, miután végeztem, befejeztem a hívást, ránéztem a kijelzőre, az pedig össze-vissza villogott,csíkozódott, megfordult, stb. stb.. Először kikapcsoltam-bekapcsoltam, semmi változás. Másodszorra hardreset-semmi változás. Harmadszorra softvare reset- semmit változás. Aztán észrevettem, hogy ha a hívás befejező gombnál kicsit erősebben megnyomom a telefonházat,akkor vissza áll a kép,és működik a kijeklző. Elballagtam speedshop-ba, vettem egy után gyártott nokia n82 kijelzőt 3500 ft-ért. Kicseréltem otthon, tökéletesen működik, semmi baja,talán egy picit fakóbb, meg a betekintési szög is megváltozott- de megszokható, ennyi pénzért nem is vártam mást... lényeg a lényeg, h kijelző megjavult, ám amikor fényképezni akartam, a kamera megadta magát- nem teljesen, de ezt csinálja: gyári kamera progit elindítom, akkor a hátoldali kamera képét nem mutatja, csak néha néha, kb 10-20 mp-enként mutat egy képet. Ha lenyomom az exponáló gombot, fókuszál, ha sötét van vakuzik, csinál egy fényképet, amit ha elmentett megmutat. A kép tökéletes,éles, fasza. Szóval a képe csak akkor látszik, ha már elkészült. Videónál dettó ugyan ez: elindul a felvétel, kép alig frissül, leállítom a felvétel, elmenti a videót. Ha ezt a vidit telón gyári programmal akarom lejátszani, akkor ugyanúgy akadozva játsza le, mint ahogy felvétel közben akadozott, azonban másik lejátszóval, tökéletes. Gépre át küldve tökéletes,semmit nem akad,videó minősége rendben van! Előlapi kamerával semmi gond nincs, az teszi a dolgát :) Kerestem másik kamera programokat, az összesnél tökéletes a kamera képe,midnegyikkel fókuszál,vakuzik,stb! Tehát csak a gyári programmal szarakszik! Szoftvert frissítettem, de csak a nokia softvare updater-el. Kipróbáltam azt is, hogy ne a memóriakártyára rögzítsen, hanem telefonmemóriába, de semmi változás. Kivettem a memória kártyát, szintén semmi változás. Valakinek valami ötlet? :D
szabeee49
Újonc
Újonc

Még hozzátenném, hogyha sorozatképre állítom a felvétel, akkor tökéletes minden.
Dokiii
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace

Hozzászólás Szerző: Dokiii »

Sziasztok!

Van egy Nokia N95-öm. A minap elment a kijelző világításom. A telefon működik, menüben is lépkedhetek viszont semmi világítás így elég macerás használni :sad:
A csuszkán levő gombok háttérvilágítása sem működik.
Tudja valaki mi lehet a baja?
Próbáltuk új kijelzővel ugyan az a hiba.
Előre is köszi a segítséget!

Üdv.: Dokiii
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Nem: Férfi
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

Dokiii írta:Sziasztok!

Van egy Nokia N95-öm. A minap elment a kijelző világításom. A telefon működik, menüben is lépkedhetek viszont semmi világítás így elég macerás használni :sad:
A csuszkán levő gombok háttérvilágítása sem működik.
Tudja valaki mi lehet a baja?
Próbáltuk új kijelzővel ugyan az a hiba.
Előre is köszi a segítséget!

Üdv.: Dokiii
szalagkábel hiba...
Ha gondolod én kicserélem neked...
Kép
Kép
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

szabeee49 írta:Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni... szóval van egy n82-m: kb. 2 hete telefonáltam, miután végeztem, befejeztem a hívást, ránéztem a kijelzőre, az pedig össze-vissza villogott,csíkozódott, megfordult, stb. stb.. Először kikapcsoltam-bekapcsoltam, semmi változás. Másodszorra hardreset-semmi változás. Harmadszorra softvare reset- semmit változás. Aztán észrevettem, hogy ha a hívás befejező gombnál kicsit erősebben megnyomom a telefonházat,akkor vissza áll a kép,és működik a kijeklző. Elballagtam speedshop-ba, vettem egy után gyártott nokia n82 kijelzőt 3500 ft-ért. Kicseréltem otthon, tökéletesen működik, semmi baja,talán egy picit fakóbb, meg a betekintési szög is megváltozott- de megszokható, ennyi pénzért nem is vártam mást... lényeg a lényeg, h kijelző megjavult, ám amikor fényképezni akartam, a kamera megadta magát- nem teljesen, de ezt csinálja: gyári kamera progit elindítom, akkor a hátoldali kamera képét nem mutatja, csak néha néha, kb 10-20 mp-enként mutat egy képet. Ha lenyomom az exponáló gombot, fókuszál, ha sötét van vakuzik, csinál egy fényképet, amit ha elmentett megmutat. A kép tökéletes,éles, fasza. Szóval a képe csak akkor látszik, ha már elkészült. Videónál dettó ugyan ez: elindul a felvétel, kép alig frissül, leállítom a felvétel, elmenti a videót. Ha ezt a vidit telón gyári programmal akarom lejátszani, akkor ugyanúgy akadozva játsza le, mint ahogy felvétel közben akadozott, azonban másik lejátszóval, tökéletes. Gépre át küldve tökéletes,semmit nem akad,videó minősége rendben van! Előlapi kamerával semmi gond nincs, az teszi a dolgát :) Kerestem másik kamera programokat, az összesnél tökéletes a kamera képe,midnegyikkel fókuszál,vakuzik,stb! Tehát csak a gyári programmal szarakszik! Szoftvert frissítettem, de csak a nokia softvare updater-el. Kipróbáltam azt is, hogy ne a memóriakártyára rögzítsen, hanem telefonmemóriába, de semmi változás. Kivettem a memória kártyát, szintén semmi változás. Valakinek valami ötlet? :D
Nem lehet, hogy esetleg szétcsúszott valamelyik flexfoil csatlakozója? Nincs oxidáció sem, vagy valami belekerült kosz, hasonlók?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
szabeee49
Újonc
Újonc

Macika írta:
szabeee49 írta:Sziasztok!

Nem lehet, hogy esetleg szétcsúszott valamelyik flexfoil csatlakozója? Nincs oxidáció sem, vagy valami belekerült kosz, hasonlók?
Nem tudom, mi az a flexfoil csatlakozó. De szerintem semmi oxidáció vagy egyéb, mert a nem gyári programokkal tökéletes minden!
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

szabeee49 írta:Nem tudom, mi az a flexfoil csatlakozó. De szerintem semmi oxidáció vagy egyéb, mert a nem gyári programokkal tökéletes minden!
A FlexFoil az az átvezető fóliák összefoglaló neve.
Ilyenből vagy 2 (3) az N82-ben.
Bevallom, nem hiszem el, hogy 3party programmal tökéletesen megy, és a gyári beépítettel meg nem.
Csak akkor hihető, ha valami ponton a kompatibilitás érdekében a 3party programok bizonyos részét nem hajtják meg a kameramodulnak vagy van valami kompatibilis módja. Ez MINDENKÉPPEN HW -hibát jelent. Meggyőződésem.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
szabeee49
Újonc
Újonc

Macika írta:
szabeee49 írta:Nem tudom, mi az a flexfoil csatlakozó. De szerintem semmi oxidáció vagy egyéb, mert a nem gyári programokkal tökéletes minden!
A FlexFoil az az átvezető fóliák összefoglaló neve.
Ilyenből vagy 2 (3) az N82-ben.
Bevallom, nem hiszem el, hogy 3party programmal tökéletesen megy, és a gyári beépítettel meg nem.
Csak akkor hihető, ha valami ponton a kompatibilitás érdekében a 3party programok bizonyos részét nem hajtják meg a kameramodulnak vagy van valami kompatibilis módja. Ez MINDENKÉPPEN HW -hibát jelent. Meggyőződésem.

Ha esetleg Bp környéki, vagy zala megyei vagy, szívesen megmutatom élőben, mit is produkál.
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

szabeee49 írta: Ha esetleg Bp környéki, vagy zala megyei vagy, szívesen megmutatom élőben, mit is produkál.
Pont beletaláltál, mert budapesti. :) (Meg a profiljánál is oda van írva. :) )
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Davekay
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N97

N97 újraindulás-memóriakezelés!

Hozzászólás Szerző: Davekay »

Üdvözlet

A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne orvosolni azt a problémát ami már nem most jelentkezett Nokia N97 telefonommal kapcsolatban, de már most teljesen eluralkodott rajta. A probléma:

- egyre gyakrabban, már néha ha beszélgetek vkivel, hívás közben is újraindul. (fehér képernyő aztán egyszer csak újraindul)
- a másik gyakori probléma, hogy gyakoriak a memória-problémák is!

Aki tudna rajtam segíteni, vagy van vmi ötlete a megoldásra akkor azt nagyon szívesen fogadnám és hálás is lennék érte!

Előre is köszönök minden segítséget,

Kovács Dávid
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”