A nagy szervizes topik

A készülékek szervízes tapasztalataival, illetve szervízeléssel kapcsolatos témák
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
nokiae668
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Xiaomi mi 9 SE
Nem: Férfi
Has thanked: 183 times
Been thanked: 211 times

Re: A nagy szervizes topik

Hozzászólás Szerző: nokiae668 »

Macika írta:
nokiae668 írta:Sziasztok!

Nem rég vettem egy Nokia C7 et és müködött is rendesen minden, csak jött egy kis hiba a(z) micto usb vel, 1. Egy gépen se akarta felismerni a telót, és fokozatosan ment tönkre,először csak megszakította a kapcolatott, később lassan töltött be, utánna windows nem ismeri fel..., csak tölt, és a végén semmi!
Már 2 szer vittem szervízbe (tmobilon keresztűl) de hiába, mert 1. azt írták hogy alkatrész csere (micro usb) 2. pedig "Hiba nem tapasztalható", de még a t-s is tapasztalta, nemcsak a gépek, hanem a tv. sem ismeri fel, (2 tv n próbáltam + teljesen független sz.gépeken!) :hmm2:

Mivel garanciális, ezért ugy is vissza viszem, de azért irtam ide is mert már sok helyen jártam ezzel a témával!

Nem értem ezt hogy miért nem cinálják meg tökéletesen, vagy lehet hogy mégis, a Nyregyházi szervizesek a hüly..k! :D

Előre is kösziszépen a segítségeket! ;)

Lehet hogy szétcsuszik valami és ez a hiba, és a szervizbe osszepakolják és müködik! :?2: :hmm2:
Hardveres javítást (1-2 kisebb javítás, pl. házcsere, kijelzőcsere, vagy hasonlók - kiveszem a régit, beteszem az újat - kivételével) nem végeznek a helyi szervizekben, minden vacakkal küldik a központi szervizbe.

Tehát emiatt ne a helyi szervizt hibáztasd...
Egyik se különb, mindegyik azt hiszi hogy övé a világ, de a NOKIA mint cég a FINNeké!, a Magyarországi rész is attól hogy a honlap magyar és magyarul beszélnek az üzletekben...stb... ;)
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

nokiae668 írta:
Macika írta:Sajnos az ÖSSZES µUSB-s Nokiát érinti a dolog, alá van méretezve a forrasztási/rögzítési felület.
Nem számoltak azzal (vagy csak az N97 után úgy gondolták, túlságosan stabil volt abban), hogy az emberek minden szarért (töltés, adatmásolás) rá fogják dugdosni naponta többször is a µUSB csatit, néha esetleg nem is pontosan beletalálva a lyukba.
De ha meg beletalálnak, akkor is többszáz dugás után kezd kopni, lazulni az érintkező-felület...
Na akkor a Nokia E66 akkor miért nem romlott el sose pedig 2 éves volt és arra is naponta dugdosgattam rá 100 or is, és abba is microusb volt!!!???
Egyébként meg ha nem jó akkor köteles kijavitani, vagy cserélni!!! (jogszabály van róla) és ha 3-4 javítás után se tudja akkor simán kérhető, mert olyan nincs hogy egy készuléket ha megveszel 80-90 ezerért és az hibás akkor azt ne javitanák vagy cserénék mert pl.: nekik se éri meg a microusb nézegetni napokig szerelgetni aztán a végén többe van mint az értéke a telonak!
Sőt hozzá teszem 2011 tol egyben a töltő nyillást is jelenti a microusb, tehát ha valaki 1 nap alatt lemeriti az év minden napján és felkell tölteni akkkor ne hogy már tönkre menjen!
Először jogszabályra hivatkozva kérni lehet a cserét, majd utánna követelni!!! ;)
Kérdés jöhet?

Az E66 az az N97 előtt volt, vagy utána? :)

Az E66 is µUSB-ről töltődik?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
zotyae51
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: zotyae51 »

Sziasztok!

2,5 éve van meg Nokia E51 típusú telefonom. Az a probléma vele, hogy az oldalán lévő hangerő szabályozó gombok teljesen elkoptak. Ezek gumi borítású gombok, szinte teljesen eltűntek.

Szerintetek szervizben ki tudják cserélni? Körülbelül mennyibe kerülhet a javítás?
nokiae668
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Xiaomi mi 9 SE
Has thanked: 183 times
Been thanked: 211 times

Hozzászólás Szerző: nokiae668 »

Macika írta:
nokiae668 írta:
Macika írta:Sajnos az ÖSSZES µUSB-s Nokiát érinti a dolog, alá van méretezve a forrasztási/rögzítési felület.
Nem számoltak azzal (vagy csak az N97 után úgy gondolták, túlságosan stabil volt abban), hogy az emberek minden szarért (töltés, adatmásolás) rá fogják dugdosni naponta többször is a µUSB csatit, néha esetleg nem is pontosan beletalálva a lyukba.
De ha meg beletalálnak, akkor is többszáz dugás után kezd kopni, lazulni az érintkező-felület...
Na akkor a Nokia E66 akkor miért nem romlott el sose pedig 2 éves volt és arra is naponta dugdosgattam rá 100 or is, és abba is microusb volt!!!???
Egyébként meg ha nem jó akkor köteles kijavitani, vagy cserélni!!! (jogszabály van róla) és ha 3-4 javítás után se tudja akkor simán kérhető, mert olyan nincs hogy egy készuléket ha megveszel 80-90 ezerért és az hibás akkor azt ne javitanák vagy cserénék mert pl.: nekik se éri meg a microusb nézegetni napokig szerelgetni aztán a végén többe van mint az értéke a telonak!
Sőt hozzá teszem 2011 tol egyben a töltő nyillást is jelenti a microusb, tehát ha valaki 1 nap alatt lemeriti az év minden napján és felkell tölteni akkkor ne hogy már tönkre menjen!
Először jogszabályra hivatkozva kérni lehet a cserét, majd utánna követelni!!! ;)
Kérdés jöhet?

Az E66 az az N97 előtt volt, vagy utána? :)

Az E66 is µUSB-ről töltődik?
OFF: Nem nem tölt a micro usb, de attól micro usb!
Az mind1 hogy mikor jelent meg mert mind a 2 micro ugyan olyan csak az egyik tölt a másik meg nem! (rosszabb nem lett a régebbi telok micro usbjétől)
Az meg nem hiszem hogy nem bírja a rádugdosgatást pl.: 1 nap többször is, mert én mindig ovatosan dugom rá, és a másik hogy a számitógép usb je még 5 év után is megy, az persze nem micro, de akkor annak is tönkre kéne menni-e ha 1. nap 10 csatlakoztatok rá telot, merev lemezt vagy mp3...! ;)
Ha erre írsz vissza akkor az OFF topicba írj, ne ezt a topicot terheljük!
N3gro
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N82

Hozzászólás Szerző: N3gro »

Sziasztok!

A lassan 3 éves N82-esem hangszórója (amelyiket telefonálás közben a fülemhez rakok) elkezdett recsegni. Néha teljesen süket lesz, olyankor kihangosítom vagy elkezdem ütögetni és akkor újra működik. Szerintetek érdemes manuális hangszórócserébe fognom vagy vigyem szerivzbe? Már párszor tisztítás miatt leszedtem a plexit, de jobban még nem mertem szétszedni. Hány forint lehet egy ilyen javítás a szervizben? Azért gondolkodtam az otthoni cserébe, mert nem nagyon ismerem/bizok a szervizesekbe és elég sok rossz dolgot hallottam már róluk.
Macika
6. szint
6. szint

N3gro írta:Sziasztok!

A lassan 3 éves N82-esem hangszórója (amelyiket telefonálás közben a fülemhez rakok) elkezdett recsegni. Néha teljesen süket lesz, olyankor kihangosítom vagy elkezdem ütögetni és akkor újra működik. Szerintetek érdemes manuális hangszórócserébe fognom vagy vigyem szerivzbe? Már párszor tisztítás miatt leszedtem a plexit, de jobban még nem mertem szétszedni. Hány forint lehet egy ilyen javítás a szervizben? Azért gondolkodtam az otthoni cserébe, mert nem nagyon ismerem/bizok a szervizesekbe és elég sok rossz dolgot hallottam már róluk.
A hangszóró kicseréléséhez le kell szedni a ragasztott hátú kijelzőt. Nem mondom, hogy nem értesz hozzá, de nagyon könnyen törik.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

N3gro írta:Sziasztok!

Én 3 ezerből cserélem ki....
Kép
Kép
vkrisz63
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n96

Hozzászólás Szerző: vkrisz63 »

Sziasztok!

Keresnék egy mehbízható, preciz szerelőt Nyíregyházán, vagy Budapesten aki kicserélné a telefonomban a szalagkábelt (valószínűleg ez a baja, mert leesett, és azóta mindene működik csak a kijelző feketén világít, de nem látni rajta semmit). Aki tud vkit írjon! :)
Macika
6. szint
6. szint

vkrisz63 írta:Sziasztok!

Keresnék egy mehbízható, preciz szerelőt Nyíregyházán, vagy Budapesten aki kicserélné a telefonomban a szalagkábelt (valószínűleg ez a baja, mert leesett, és azóta mindene működik csak a kijelző feketén világít, de nem látni rajta semmit). Aki tud vkit írjon! :)
N96-on?
És Te biztos vagy benne, hogy az átvezető szalagkábel sérült?
Honnan?
És mi van, ha a kijelző sérült?

Na mindegy, ha akarod, én megveszem Neked a gyári átvezetőfóliát 5e-ért nagykerben, de ha nem az a rossz, akkor is ki kell fizesd.
Sir Winston Churchill
vkrisz63
Újonc
Újonc
Készüléktípus: n96

Hozzászólás Szerző: vkrisz63 »

Macika írta:
vkrisz63 írta:Sziasztok!

N96-on?
És Te biztos vagy benne, hogy az átvezető szalagkábel sérült?
Honnan?
És mi van, ha a kijelző sérült?

Na mindegy, ha akarod, én megveszem Neked a gyári átvezetőfóliát 5e-ért nagykerben, de ha nem az a rossz, akkor is ki kell fizesd.
Nem vagyok benne biztos, ezért írtam, hogy valószínű. Mert már előtte is néha szarakodott. De úgy gondoltam, hogy először szétszedi a szerelő, és megállapítja mi kell bele. Mennyiért csinálnád meg, úgy hogy az alkatrészt én adom? Ja és igen n96.
Válasz küldése

Vissza: “Szervíz”