A nagy szervizes topik
Fórum szabályok
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
Ebben a fórumban csak a készülékek gyári hibáival, szervizelésével kapcsolatos tapasztalatokat várjuk. A készülékeknek megvannak a saját topikjai általános célokra, tehát itt kizárólag szervízeléssel foglalkozunk. A nem ide tartozó témákat töröljük!
A fórum használat című topikot mindenképp olvasd el!
- Walaki01
- 4. szint
- Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
- Nem: Férfi
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 130 times
Re: A nagy szervizes topik
Egy dolgot azért megpróbálnék a helyedben.Egy szoft frissítést,vagy a jelenlegi szoft újrarakását.Ugyanis anno én egy E 65-el jártam hasonlóan.A teló általában 4-5 napig bírta egy töltéssel,aztán rájött a bolondéria és 8-10 óra altt csontra lemerült.Vettem bele új akksit,de azzal is ugyanaz volt a helyzet.Van egy jó ismerősöm,aki GSM szervízes ő mondta,hogy szoft hiba is lehet.Újrahúztam,aztán megjavult a fogyasztása.
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: N86
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Mindig frissítem a telefont OTA, amúgy most a szervizben is volt teljes frissítése és elvileg amit ott csinálnak az komolyabb mintha simán OVI Suite-tal vagy Wifin frissítenénk.Walaki01 írta:Egy dolgot azért megpróbálnék a helyedben.Egy szoft frissítést,vagy a jelenlegi szoft újrarakását.Ugyanis anno én egy E 65-el jártam hasonlóan.A teló általában 4-5 napig bírta egy töltéssel,aztán rájött a bolondéria és 8-10 óra altt csontra lemerült.Vettem bele új akksit,de azzal is ugyanaz volt a helyzet.Van egy jó ismerősöm,aki GSM szervízes ő mondta,hogy szoft hiba is lehet.Újrahúztam,aztán megjavult a fogyasztása.
üdv.: janko8412
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia 6630
Szia !
A következő lenne a problémám a napokban vettem egy használt de állítólag jól működő Nokia 6630 telefont.
A telefonon látszik hogy vadi új elő és hátlap csere volt illetve a billentyűzet is újnak látszik.
A Lényeg : A telefon billentyűzete mind ha önállósodott volna. Az 1 -gomb leütésnél 5-t ír. A 3-gomb 7 ír. A" 0" illetve "c" gomb mintha együtt működne, pillanatig behozza a o-t de nem írja be. A navi gombok önállóan ill. egyes alkalmazásokba pl. autós játék tökéletesen működik. De a menüsorba belépve nem tudok a bal ill. fel nyilakkal navigálni. Ebben az esetben úgy viselkedik mintha le okéznám és belép a menübe.
Szóval passz - próbáltam úgy is hogy levettem az előlapot és billentyűzetet és csak a sima panelon próbáltam a billentyűzetet leütni. Ugyan az sőt még rosszabb volt.
Előre kösz a segítséget , tanácsot
A következő lenne a problémám a napokban vettem egy használt de állítólag jól működő Nokia 6630 telefont.
A telefonon látszik hogy vadi új elő és hátlap csere volt illetve a billentyűzet is újnak látszik.
A Lényeg : A telefon billentyűzete mind ha önállósodott volna. Az 1 -gomb leütésnél 5-t ír. A 3-gomb 7 ír. A" 0" illetve "c" gomb mintha együtt működne, pillanatig behozza a o-t de nem írja be. A navi gombok önállóan ill. egyes alkalmazásokba pl. autós játék tökéletesen működik. De a menüsorba belépve nem tudok a bal ill. fel nyilakkal navigálni. Ebben az esetben úgy viselkedik mintha le okéznám és belép a menübe.
Szóval passz - próbáltam úgy is hogy levettem az előlapot és billentyűzetet és csak a sima panelon próbáltam a billentyűzetet leütni. Ugyan az sőt még rosszabb volt.
- -Dr-Strust-
- Moderátor
- Készüléktípus: Sony Xperia Z
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 32 times
Ez érdekes... Nagy valószínűséggel a vezérlő IC szált elpotyos írta:Szia !
De lehet, hogy a billentyűzet fólia alá került be pára és az csinál ilyen vicces dolgokat...
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Szóval ha full hard reset után CSAK az Energy Profiler van fent (és memóriakártya sincsen bent), akkor 0,02-0,03 W körüli teljesítmény-értékeket kell kapj, ha fel van jelentkezve a hálózatra a készülék.janko8412 írta:A programot én is szoktam használni, ezt írtam is. Én mondjuk a mAh adatot szoktam nézni, mert az akkunak is az a paraméterét tudom, hogy 1200 mAh-s. Így könnyebben látom a kettő között az összefüggés. Amúgy most megnéztem és nekem 0,30 mAh-t fogyaszt alapban kinyitva ez felel meg úgy ~70 mAh-s fogyasztásnak. Én ugyanis egyrészt sötétebb témát is használok másrészt pedig a kijelzőm fényereje is 50%-on van mindig.
Ha ennél érezhetően magasabb, akkor ott hardveres hiba van.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- Újonc
Sziasztok!
Az a problémám merült fel egy N97-es telón, hogy a kamerájában mintha egy repedés lenne, de ezt nem lehet kívülről látni csak a készült képeken.
Szerintetek is kameraprobléma lehet? Az a másik gondom, hogy t-mobilos és feltettem rá az ujabb független szoftot jaffal. Ha beviszem a szervízbe ugorhat a gari, foglalkoznak vajon azzal milyen verzió van jelenleg fent? Csatolok egy képet amin bekarikáztam a problémát. Várom a tippeket, javaslatokat!
Előre is köszönöm!
http://www.kephost.com/images4/2011/2/1 ... j292od.jpg
Az a problémám merült fel egy N97-es telón, hogy a kamerájában mintha egy repedés lenne, de ezt nem lehet kívülről látni csak a készült képeken.
Szerintetek is kameraprobléma lehet? Az a másik gondom, hogy t-mobilos és feltettem rá az ujabb független szoftot jaffal. Ha beviszem a szervízbe ugorhat a gari, foglalkoznak vajon azzal milyen verzió van jelenleg fent? Csatolok egy képet amin bekarikáztam a problémát. Várom a tippeket, javaslatokat!
Előre is köszönöm!
http://www.kephost.com/images4/2011/2/1 ... j292od.jpg
- -Dr-Strust-
- Moderátor
- Készüléktípus: Sony Xperia Z
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 32 times
Tuti kamera hiba.... az, hogy nézik-e a szoftvert ez nagyon szervizes függő....
Én N95-öt adtam már be T-be úgy, hogy gyári legújabb szoftver volt fenn rajta.... ami vicces, hogy régebbi T-s szoftvert raktak rá vissza amikor vissza kaptam És nem ugrott a garija
Amúgy nálam 12 ezer ft a kamera csere
Én N95-öt adtam már be T-be úgy, hogy gyári legújabb szoftver volt fenn rajta.... ami vicces, hogy régebbi T-s szoftvert raktak rá vissza amikor vissza kaptam És nem ugrott a garija
Amúgy nálam 12 ezer ft a kamera csere
-
- Újonc
Akkor beadom sztem a gyári szofttal majd és írok, hogy mi volt. Am is már a hangerő meg kamera gomb és lekopott fehérre, azt is kicseréltetem.
Köszi
Köszi
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
A kopás nem hiszem, hogy garanciális esemény. A másikat meg fogják csinálni várhatóan.gabikaa007 írta:Akkor beadom sztem a gyári szofttal majd és írok, hogy mi volt. Am is már a hangerő meg kamera gomb és lekopott fehérre, azt is kicseréltetem.
Köszi
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
-
- Újonc
Még anno az N95-ösnek amikor lekopott a bill-je a c és ceruza gomboknál+ a hangerő szabályzó (az az ezüstös színű) azt kicserélték gariban.Macika írta:A kopás nem hiszem, hogy garanciális esemény. A másikat meg fogják csinálni várhatóan.gabikaa007 írta:Akkor beadom sztem a gyári szofttal majd és írok, hogy mi volt. Am is már a hangerő meg kamera gomb és lekopott fehérre, azt is kicseréltetem.
Köszi