Mobipocket és PRC könyvek
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Re: Mobipocket és PRC könyvek
Sziasztok !
Feltelepítettem a mobilra a 5.03(576)-as Mobireadert, de nem tudom hogy kell könyvet megnyitni vele. Nincs a mobilon sehol sincs "eBook" könytár, a menü-ben pedig csak ---Auto--- beállítás van. vannak valami demo könyvek rajta, pedig a telefonon (X-plore val rákeresve) nincs *.prc kiterjesztésű file.
A letöltések közt levő MathFormulasAndTables...prc-t akarnám elolvasni vele. Egy másik ebook-olvasó megtalálta (az kezel könyvtárakat) de nem olvasta be (talán túl nagy neki a 9MB), de a Mobireader meg sem találja..
Tehát hogy olvashatom el e könyvet vele? (PC nélkül lehetőleg)
Feltelepítettem a mobilra a 5.03(576)-as Mobireadert, de nem tudom hogy kell könyvet megnyitni vele. Nincs a mobilon sehol sincs "eBook" könytár, a menü-ben pedig csak ---Auto--- beállítás van. vannak valami demo könyvek rajta, pedig a telefonon (X-plore val rákeresve) nincs *.prc kiterjesztésű file.
A letöltések közt levő MathFormulasAndTables...prc-t akarnám elolvasni vele. Egy másik ebook-olvasó megtalálta (az kezel könyvtárakat) de nem olvasta be (talán túl nagy neki a 9MB), de a Mobireader meg sem találja..
Tehát hogy olvashatom el e könyvet vele? (PC nélkül lehetőleg)
- Doky586
- 3. szint
Senki nem tud segíteni? senki nem olvas könyvet ???Doky586 írta:Tehát hogy olvashatom el e könyvet vele? (PC nélkül lehetőleg)
Sajnos úgy se látom a *.prc könyvet ha létrehozok egy E:\eBooks\ mappát és oda másolom be.. Nálatok hol tárolódnak a prc könyvek ?
-
- 2. szint
- Készüléktípus: N95 6630 7650 770
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
- Kapcsolat:
Nekem a Libraryban alapból benne van, hogyha felteszek valami .prc-t. Esetleg próbáld meg még azt, hogy oda telepíted(Telmem vagy memkari) a mobi readert, ahol a fájlod van.
http://www.n95.hu Nokia N95-el és egyéb S60-as telefonokkal foglalkozó információs oldal
- Doky586
- 3. szint
Jó ötlet volt kössz. át kellett mozgatni a C:\eBooks\ alá... így már látszódik.Bdany írta:Nekem a Libraryban alapból benne van, hogyha felteszek valami .prc-t. Esetleg próbáld meg még azt, hogy oda telepíted(Telmem vagy memkari) a mobi readert, ahol a fájlod van.
-
- Újonc
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Sziasztok!
Nem tudom ti találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy prc készítése során, ha pdf a forrás, akkor a hosszó "Ő" betűkből valami furcsa karakter lesz, valami talpas I betű szerű, a hosszú "Ű"-k ből, pedig hosszú "Ő". Olvasáskor baromi idegesítő. Sajnos az sem segít, ha előtte a pdf-ből doc-ot csinálok, mert a hiba akkor is ugyanez.
Ha valaki találkozott már ezzel, és sikerült kiküszöbölni, akkor kérem árulja el a megoldást!
köszi
Nem tudom ti találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy prc készítése során, ha pdf a forrás, akkor a hosszó "Ő" betűkből valami furcsa karakter lesz, valami talpas I betű szerű, a hosszú "Ű"-k ből, pedig hosszú "Ő". Olvasáskor baromi idegesítő. Sajnos az sem segít, ha előtte a pdf-ből doc-ot csinálok, mert a hiba akkor is ugyanez.
Ha valaki találkozott már ezzel, és sikerült kiküszöbölni, akkor kérem árulja el a megoldást!
köszi
- elminster
- Újonc
- Kapcsolat:
Igen, találkoztunk vele.petyax1 írta:Sziasztok!
köszi
A mobi PDF-konvertálóját egy francia csapat dobta össze, gondolom az Adobe néminemű segítségével. Az biztos, hogy nem fektettek külön hangsúlyt az elb...tt karakterkódolású PDF-ek kezelésére. Az alap latin karakterkészletet megismeri, az már eredmény, tovább nem erőltették a dolgot.
Én egyébként se javaslom a Mobipocket Creatort PDF konvertálásra. A legjobb egy OCR programot használni erre. Pl. az Abby Finereader képes PDF-et is feldolgozni, tisztában van a magyar ékezetes betűkkel, így jobb PDF->DOC konvertálást csinál.
Első lépésként meg lehet próbálni vele a szöveg kivonását, ha az is hülye karaktereket hoz az ékezetes betűknél, akkor neki lehet állítani, hogy dolgozza fel képként a PDF-et, akkor pedig nincs kifogás: a képe alapján az Ű betűt Ű betűnek fogja konvertálni.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: samsung i8910
Hali !
Lehet hüle kérdés, de ha a mobireaderrel (v5.3. tapis telóval) kitettem a nézetett teljes képernyősre, hogy a csudába lehet újra előcsalogatni a menüt ? a hangerő +/- ra lapozza az aktuálisan megnyitott könyvet, de semmi másra nem reagál, nem akarja visszahozni a menüt...illetve virtualkey-jel visszatudtam hozni, de más megoldás nincs rá ?
Lehet hüle kérdés, de ha a mobireaderrel (v5.3. tapis telóval) kitettem a nézetett teljes képernyősre, hogy a csudába lehet újra előcsalogatni a menüt ? a hangerő +/- ra lapozza az aktuálisan megnyitott könyvet, de semmi másra nem reagál, nem akarja visszahozni a menüt...illetve virtualkey-jel visszatudtam hozni, de más megoldás nincs rá ?
-
- Újonc
- Készüléktípus: 5800
Nincs. Illetve egy: beállítod, hogy ne nyissa meg automatikusan az épp olvasott könyvet indulásnál, így ha kilövöd a piros gombbal, és visszaindítod, ott a menü és a könyvtár listája...Shiwo írta:Hali !
Ez az egyik probléma (a másikat, a betűméret változtatást és a fekete alapon fehérre váltást megtaláltam nagy nehezen a MobiReaderben is), ami miatt inkább a ZXReader használom. csak előtte át kell konvertálni a prc-t fb2-re...
-
- Újonc
- Készüléktípus: N97
Mivel konvertálod a prc-t?
Én nem találtam értelmes progit, ami kezelné az ékezeteket is.
- potter55
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia N73
- Nem: Férfi
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 551 times
Én most kipróbáltam ezzel és átkonvertáltam egy .doc fájlt és jók az ékezetek.schumi24 írta:Mivel konvertálod a prc-t?
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.
Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki.
Nokia mobilok zenei klipekben.
Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki.
Nokia mobilok zenei klipekben.