Mobipocket és PRC könyvek

Symbian rendszerű elektronikus könyvekkel foglalkozó fórum
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Re: Mobipocket és PRC könyvek

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

Sziasztok !
Feltelepítettem a mobilra a 5.03(576)-as Mobireadert, de nem tudom hogy kell könyvet megnyitni vele. Nincs a mobilon sehol sincs "eBook" könytár, a menü-ben pedig csak ---Auto--- beállítás van. vannak valami demo könyvek rajta, pedig a telefonon (X-plore val rákeresve) nincs *.prc kiterjesztésű file.
A letöltések közt levő MathFormulasAndTables...prc-t akarnám elolvasni vele. Egy másik ebook-olvasó megtalálta (az kezel könyvtárakat) de nem olvasta be (talán túl nagy neki a 9MB), de a Mobireader meg sem találja..

Tehát hogy olvashatom el e könyvet vele? (PC nélkül lehetőleg)
Doky586
3. szint
3. szint

Doky586 írta:Tehát hogy olvashatom el e könyvet vele? (PC nélkül lehetőleg)
Senki nem tud segíteni? senki nem olvas könyvet ???

Sajnos úgy se látom a *.prc könyvet ha létrehozok egy E:\eBooks\ mappát és oda másolom be.. Nálatok hol tárolódnak a prc könyvek ?
Bdany
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N95 6630 7650 770
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bdany »

Nekem a Libraryban alapból benne van, hogyha felteszek valami .prc-t. Esetleg próbáld meg még azt, hogy oda telepíted(Telmem vagy memkari) a mobi readert, ahol a fájlod van.
http://www.n95.hu Nokia N95-el és egyéb S60-as telefonokkal foglalkozó információs oldal :)
Doky586
3. szint
3. szint

Bdany írta:Nekem a Libraryban alapból benne van, hogyha felteszek valami .prc-t. Esetleg próbáld meg még azt, hogy oda telepíted(Telmem vagy memkari) a mobi readert, ahol a fájlod van.
Jó ötlet volt kössz. át kellett mozgatni a C:\eBooks\ alá... így már látszódik.
petyax1
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: petyax1 »

Sziasztok!

Nem tudom ti találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy prc készítése során, ha pdf a forrás, akkor a hosszó "Ő" betűkből valami furcsa karakter lesz, valami talpas I betű szerű, a hosszú "Ű"-k ből, pedig hosszú "Ő". Olvasáskor baromi idegesítő. Sajnos az sem segít, ha előtte a pdf-ből doc-ot csinálok, mert a hiba akkor is ugyanez.
Ha valaki találkozott már ezzel, és sikerült kiküszöbölni, akkor kérem árulja el a megoldást!

köszi
elminster
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: elminster »

petyax1 írta:Sziasztok!

Nem tudom ti találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy prc készítése során, ha pdf a forrás, akkor a hosszó "Ő" betűkből valami furcsa karakter lesz, valami talpas I betű szerű, a hosszú "Ű"-k ből, pedig hosszú "Ő". Olvasáskor baromi idegesítő. Sajnos az sem segít, ha előtte a pdf-ből doc-ot csinálok, mert a hiba akkor is ugyanez.
Ha valaki találkozott már ezzel, és sikerült kiküszöbölni, akkor kérem árulja el a megoldást!

köszi
Igen, találkoztunk vele.
A mobi PDF-konvertálóját egy francia csapat dobta össze, gondolom az Adobe néminemű segítségével. Az biztos, hogy nem fektettek külön hangsúlyt az elb...tt karakterkódolású PDF-ek kezelésére. Az alap latin karakterkészletet megismeri, az már eredmény, tovább nem erőltették a dolgot.
Én egyébként se javaslom a Mobipocket Creatort PDF konvertálásra. A legjobb egy OCR programot használni erre. Pl. az Abby Finereader képes PDF-et is feldolgozni, tisztában van a magyar ékezetes betűkkel, így jobb PDF->DOC konvertálást csinál.
Első lépésként meg lehet próbálni vele a szöveg kivonását, ha az is hülye karaktereket hoz az ékezetes betűknél, akkor neki lehet állítani, hogy dolgozza fel képként a PDF-et, akkor pedig nincs kifogás: a képe alapján az Ű betűt Ű betűnek fogja konvertálni.
Shiwo
1. szint
1. szint
Készüléktípus: samsung i8910

Hozzászólás Szerző: Shiwo »

Hali !

Lehet hüle kérdés, de ha a mobireaderrel (v5.3. tapis telóval) kitettem a nézetett teljes képernyősre, hogy a csudába lehet újra előcsalogatni a menüt ? a hangerő +/- ra lapozza az aktuálisan megnyitott könyvet, de semmi másra nem reagál, nem akarja visszahozni a menüt...illetve virtualkey-jel visszatudtam hozni, de más megoldás nincs rá ?
SaGa59
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: SaGa59 »

Shiwo írta:Hali !

Lehet hüle kérdés, de ha a mobireaderrel (v5.3. tapis telóval) kitettem a nézetett teljes képernyősre, hogy a csudába lehet újra előcsalogatni a menüt ? a hangerő +/- ra lapozza az aktuálisan megnyitott könyvet, de semmi másra nem reagál, nem akarja visszahozni a menüt...illetve virtualkey-jel visszatudtam hozni, de más megoldás nincs rá ?
Nincs. Illetve egy: beállítod, hogy ne nyissa meg automatikusan az épp olvasott könyvet indulásnál, így ha kilövöd a piros gombbal, és visszaindítod, ott a menü és a könyvtár listája...
Ez az egyik probléma (a másikat, a betűméret változtatást és a fekete alapon fehérre váltást megtaláltam nagy nehezen a MobiReaderben is), ami miatt inkább a ZXReader használom. csak előtte át kell konvertálni a prc-t fb2-re...
schumi24
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97

Hozzászólás Szerző: schumi24 »

Mivel konvertálod a prc-t?
Én nem találtam értelmes progit, ami kezelné az ékezeteket is.
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

schumi24 írta:Mivel konvertálod a prc-t?
Én nem találtam értelmes progit, ami kezelné az ékezeteket is.
Én most kipróbáltam ezzel és átkonvertáltam egy .doc fájlt és jók az ékezetek.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Válasz küldése

Vissza: “E-book”