Mobipocket és PRC könyvek

Symbian rendszerű elektronikus könyvekkel foglalkozó fórum
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Re: Mobipocket és PRC könyvek

Hozzászólás Szerző: potter55 »

cotag írta:Nem találok 5800-ra mobipocket progit sehol, van már egyáltalán rá? Ha valaki tud megoldást az szóljon! A s60v3 nem jó, azt próbáltam.
Itt egy program ami elvileg viszi a .prc formátumú könyveket és jó s60v5-re. StyleTap De nem biztos hogy működik de egy próbát megér.
Meg itt egy Mobipocket reader ami elvileg jó s60v5-re.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
elminster
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: elminster »

cotag írta:Nem találok 5800-ra mobipocket progit sehol, van már egyáltalán rá? Ha valaki tud megoldást az szóljon! A s60v3 nem jó, azt próbáltam.
A mobilodra még a Mobipocketes társaság is inkább a javás Reader-t javasolja. Persze azzal meg az a gond, hogy valami fejlesztés alatt álló alfa-változat.

Itt a megfelelő fórum a Nokia 5800 támogatottságáról (illetve arról, hogy nem akarják elárulni, mikor lesz vagy lesz-e egyáltalán S60v5-re Reader progi): http://www.mobipocket.com/forum/viewtopic.php?t=15039

És a Mobipocket Beta Place javás oldala: http://www.mobipocket.com/dev/beta/j2me.asp
cotag
Újonc
Újonc
Készüléktípus: HTC Desire

Hozzászólás Szerző: cotag »

Köszi mindenkinek a segítséget! Sajna amit próbáltam és állítólag s60v5-re van nem ismeri fel a könyveket a memóriakártyán, pedig mind prc formátum. Ha jutok valamire majd jelzem.
Gron
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N95
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: Gron »

Sziasztok
Tunátok nekem ehez---> Mobipocket Creator 4.2 magyar nyelvű használatit????
Előre is köszönöm
elminster
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: elminster »

Gron írta:Sziasztok
Tunátok nekem ehez---> Mobipocket Creator 4.2 magyar nyelvű használatit????
Előre is köszönöm
Én nem tudok magyar nyelvű anyagról, az angol súgófájlt pedig nem fogom neked lefordítani.
A MP Creator nem egy AutoCAD bonyolultságú program. Ott a Startlapon az angol-magyar szótár, annak a segítségével és némi próbálkozással rá lehet jönni a működésére.

Ha viszont még ez is bonyolult, akkor javaslom a MP Desktop Reader használatát. Annál a PRC gyártás annyi, hogy fogod a bekonvertálni kívánt fájlt és rádobod a Reader nyitott ablakára.
SaGa59
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: SaGa59 »

Sziasztok!

Lehet a Nokia 5800-ason is használni a MobiPocket Readert, csak némi korláttal...

A Desktop Readert elindítod, bedugod a telefont USB-n a gépbe, PC Suite módban. A Desktop Reader felfedezi és felajánlja a program telepítését. Elfogadod, telepíted.

Elvileg ez a verzió már közelebb áll az 5800-as lelkéhez, de én nem találtam különbséget a "hivatalos" és e-között...

Ez így önmagában már eléd, de gyakorlatilag használhatatlan. Kell még hozzá némi meló.

Letöltöd a VirtualKeyboard 0.94-et, telepíted. Ebből nekem a legjobban az alapértelmezett kinézet jött be. Ez egy kis átlátszó szám és "joystick" billentyűzet, amit a tetején lévő zöld pöttyökkel lehet ide-oda pakolászni a képernyő alján (bal szé, közép, jobb szél) illetve a kis "-" segítségével eldugni. Ilyenkor csak egy pici zöld "+" látszik alul. Ha kinyitod és a másik "+2-t is megnyomod, akkor nyílik ki az egész...

Ezzel már kényelmesen lehet lapozni oda-vissza, nem kell a hangerőszabályzóval molyolni.
A könyveket a memóriakártya (E:) eBooks könyvtárába kell másolni. A Desktop Reader egyenesen oda teszi, szépen szinkronizálja a PC-n lévő aktív "könyvespolcodat" a telefonnal... Ami nem ebben a könyvtárban van, azt a reader nem találja meg.

Vigyázat! Az, hogy egy fájl "prc" kiterjesztésű, még nem feltétlen jelenti azt, hogy a Mobipocket Reader képes azt olvasni. A "prc" eredetileg a Palm kézi masinák által kezelt dokumentum formátum, a pdb mellett. Csak a kiterjesztésük egyezik meg a mobipocket prc formával, a felépítésük nem teljesen, így nem biztos, hogy ezzel meg tudod nyitni. Ha ilyened van, keresd meg a StyleTap emulátort és próbáld azzal megnyitni.

Vissza a readerhez...

A teljes képernyős módról a virtualkeyboard bal felső (a "balra" fölött és a "föl" mellett) "gombjával" lehet aktiválni a reader menüjét,. ahol vissza lehet térni a normál nézethez.
A jobb felső "gomb" a "könyvespolcr" visz.

Ha "kinyitod" a teljes "billentyűzetet, a "*" odf-vissza váltogat a teljes képernyős és a normál nézet között, a "#" pedig elfordítja a kijelzőt a programban, azaz a telefon visszafordítása esetén is úgy marad, nehéz belőle visszatérni, mert eltűnik a "billentyűzet" is.

Használható, de meg sem közelíti a WM-os verzió funkciógazdagságát.
Nagyon hiányoznak:
- betűméret változtatás (ami benne van, rendkívül apró, nekem épp az olvashatóság határa)
- "ceruzával" kijelölés és javítás vagy megjegyzés hozzáfűzés
- képernyőn "tapogatós" lapozás (ezt a virtualkeyboard megoldja valamelyest)

kevésbé fontos, de hiányzik:

- oldal formázás alakíthatósága (nekem a balra zárt jobban bejön könyvek esetén, mint a "sorkizárt")
- teljes képernyőről visszaváltás normálra, vagy gombbal, vagy az érintőfelületen. A kameragomb vagy a menü gomb rövid lenyomása pont jó
lenne rá.
- normál nézetben oldalra döntve ne takarja a képernyő negyedét a 4 "gomb". Ez utóbbi azt hiszem minden 5800-as programra ráférne...

--
SaGa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SaGa59 2009-06-26 pén. 09:15:09-kor.
SaGa59
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: SaGa59 »

elminster írta: A mobilodra még a Mobipocketes társaság is inkább a javás Reader-t javasolja. Persze azzal meg az a gond, hogy valami fejlesztés alatt álló alfa-változat.
A Java-s reader teljesen használhatatalan ezen a telefonon (N 5800). Addig jut, hogy megmutatja a borítókat, egymás mellett, de megynitni egy köynvet sem tud, mindegyiknél error tömegek vannak a szöveg helyén...
rajavadasz
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 950 [E7]
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: rajavadasz »

Hangos felolvasó nincs ezekhez a fájlokhoz?

Mert szerintem kényelmetlen telefonon könyvet olvasni, akkor már inkább egy rendes könyvet, de ha felolvassa a szöveget akkor azt fülesen lehet hallgatni...
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

rajavadasz írta:Hangos felolvasó nincs ezekhez a fájlokhoz?

Mert szerintem kényelmetlen telefonon könyvet olvasni, akkor már inkább egy rendes könyvet, de ha felolvassa a szöveget akkor azt fülesen lehet hallgatni...
vannak hangos könyvek, mp3-ban, de azok elég ütős mérettel rendelkeznek.
kipróbáltam egyet, a kíváncsiság kedvéért, és már a felolvasó hangja sem tetszett.
azért kipróbálhatod:
Harry Potter és a halál ereklyéi - hangoskönyv
Formátum: wav (32kb/sec)
Méret: 303 Mb
Nem profi előadás!
1-18. fejezetig: http://www.megashare.com/1259210
19-36. fejezetig + epilógus: http://www.megashare.com/1259247
mondjuk ez nem mp3-ban van.

ez mp3
Leslie L. Lawrence - A vérfarkas éjszakája (hangoskönyv)
Kassai Károly előadásában.
A teljes idő: 13 óra.
Formátum : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Adatsebesség mód : Constant
Adatsebesség : 128Kbps
Csatorna : 2csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 44,1KHz
Felbontás : 16bit
Szoftver beállítások : LAME3.95
http://rapidshare.com/files/234699403/L.L.L.txt
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

moco:
Csak azt nem írtad hogy az mp3 fájl kb 900mb lehet. :whaaa: Ha jól számoltam persze. :whistle: :D
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Válasz küldése

Vissza: “E-book”