Témaszerkesztés egyszerűen

Témák kezelésével kapcsolatos topikok Symbian 7-es rendszertől felfelé
k-20
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Témaszerkesztés egyszerűen

Hozzászólás Szerző: k-20 »

Sziasztok! Van egy nagyon jó témám, ami minden féle szempontból nagyon tetszik, de képet ki szeretném cserélni rajta. Nem csak az indító képet, hanem ami a belső menük alatt láthato azt is. Ha jól értettem -szikras71- hozzászólását, akkor a SisWare és a MBMTool nevű programokkal ezt meg lehet csinálmi. Eljutottam odáig, hogy kicseréltem a képeket elmentettem, de ha az egészet előlről kezdve beolvastatom a SisWare progival újból a régi képek jönnek elő. Hol rontottam el, vagy félre értettem és nem lehet ilyen módon kicserélni?
szikras71
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NOKIA 6110 Navigator

Hozzászólás Szerző: szikras71 »

k-20 írta:Sziasztok! Van egy nagyon jó témám, ami minden féle szempontból nagyon tetszik, de képet ki szeretném cserélni rajta. Nem csak az indító képet, hanem ami a belső menük alatt láthato azt is. Ha jól értettem -szikras71- hozzászólását, akkor a SisWare és a MBMTool nevű programokkal ezt meg lehet csinálmi. Eljutottam odáig, hogy kicseréltem a képeket elmentettem, de ha az egészet előlről kezdve beolvastatom a SisWare progival újból a régi képek jönnek elő. Hol rontottam el, vagy félre értettem és nem lehet ilyen módon kicserélni?
Szia!
Valószinűleg a file-k helye nem stimmelt! A "SisWare"-rel szétszeded a témát, amit ide tesz: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\-téma neve almappa-. Ugyanide ments el egy "-téma neve-.spf file-t. Témától függ, hogy hová menti az mbm file-t, de általában ide: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\ironmaiden_5os3i3rr\private\10207114\import\f6ed429350c2fb5a\*.mbm". Ezt megnyitod az MBMTool-lal, kicseréled a képeket, akár ikonokat (ha tartalmazza, mert azok sokszor a *.mif-ben vannak), és mentéskor felülírod ugyanazt az mbm file-t. Ellenőrzésként az mbm file-t újra nyisd meg az MBMTool-ban, hogy biztos légy a cserében! Ha OK, a "SisWare"-rel nyisd meg a "-téma neve-.spf file-t és csinálj egy sis-t. Kész is!
Még egy dolog amire vigyázni kell! Az mbm file-ban vannak csíkok amik a képek tetejét, esetleg alját tartalmazzák. Ezeket is cserélni kell az új képnek megfelelően, mert különben érdekes lesz a téma.
Csinálhatod az egészt a SisWare kihagyásával is. Ekkor a telefonra telepített témának megkeresed az mbm file-ját, lemented a PC-re, MBMTool-lal átszerkeszted, mented, visszamásolod a telefonra, felülírva az eredetit.
"Röviden" ennyi! Jó szórakozást! Üdv!
k-20
Újonc
Újonc
Készüléktípus: E51

Hozzászólás Szerző: k-20 »

szikras71 írta:
k-20 írta:Sziasztok!
Szia!
Valószinűleg a file-k helye nem stimmelt! A "SisWare"-rel szétszeded a témát, amit ide tesz: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\-téma neve almappa-. Ugyanide ments el egy "-téma neve-.spf file-t. Témától függ, hogy hová menti az mbm file-t, de általában ide: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\ironmaiden_5os3i3rr\private\10207114\import\f6ed429350c2fb5a\*.mbm". Ezt megnyitod az MBMTool-lal, kicseréled a képeket, akár ikonokat (ha tartalmazza, mert azok sokszor a *.mif-ben vannak), és mentéskor felülírod ugyanazt az mbm file-t. Ellenőrzésként az mbm file-t újra nyisd meg az MBMTool-ban, hogy biztos légy a cserében! Ha OK, a "SisWare"-rel nyisd meg a "-téma neve-.spf file-t és csinálj egy sis-t. Kész is!
Még egy dolog amire vigyázni kell! Az mbm file-ban vannak csíkok amik a képek tetejét, esetleg alját tartalmazzák. Ezeket is cserélni kell az új képnek megfelelően, mert különben érdekes lesz a téma.
Csinálhatod az egészt a SisWare kihagyásával is. Ekkor a telefonra telepített témának megkeresed az mbm file-ját, lemented a PC-re, MBMTool-lal átszerkeszted, mented, visszamásolod a telefonra, felülírva az eredetit.
"Röviden" ennyi! Jó szórakozást! Üdv!
:yeah: Kb. 3ó-ba került, mire rájöttem, hogy hol rontottam el. Nem csak a private mappában, hanem a resource mappában lévő mbm filet is ki kell cserélni. Az új sis file telepítésénél kiírta, hogy "nem kompatibilis a telefonnal folytatja a telepítést?". Tökéletesen feltelepült most jön a teszt. Siker! Nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál rám.
Üdv!
szikras71
Újonc
Újonc
Készüléktípus: NOKIA 6110 Navigator

Hozzászólás Szerző: szikras71 »

k-20 írta: :yeah: Kb. 3ó-ba került, mire rájöttem, hogy hol rontottam el. Nem csak a private mappában, hanem a resource mappában lévő mbm filet is ki kell cserélni. Az új sis file telepítésénél kiírta, hogy "nem kompatibilis a telefonnal folytatja a telepítést?". Tökéletesen feltelepült most jön a teszt. Siker! Nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál rám.
Üdv!
Örülök, hogy tudtam segíteni! A resource mappával kapcsolatban igazad van, viszont nem minden téma tesz file-t oda. Amit példának használtam az se tett, ezért hagytam ki. Bocs! T..k jó, hogy így is megoldottad! :Notworty:
pilu01
1. szint
1. szint
Készüléktípus: E71-Spica-SGS

Hozzászólás Szerző: pilu01 »

keyzer_soze írta:
szikras71 írta:
A háttérképet és az ikonokat ki tudod venni, ha a téma telepítő file-t szétbontod a SISWare programmal és a "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\"- téma neve -"\private\10207114\import\0183e7a56bf3ddb0(ez a szám is a témától függ)" mappában található *.mbm file-t az MBMTool programmal át lehet szerkeszteni, képeket, ikonokat lehet kivenni. Ezeket a programokat a nokiaprogramok.hu ról le tudod tölteni. Jó szórakozást! Üdv!

a SISWare programmal hogy kell kibontani a sis témát, milyen parancsal?
Látom az ablakba a cuccot, csak nem találom a C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin mappát!
A TC-be a rejtett mappák is bekapcsolva!

Megvan a kicsomizás!! :oops:

A képcserén dolgozok de nem nagyon akar menni!
E71-Spica-SGS
Kép
pilu01
1. szint
1. szint

Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!
E71-Spica-SGS
Kép
B0SS
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Sony Ericsson Live with Walkma
Nem: Férfi
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: B0SS »

pilu01 írta:Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!

és hogy sikerült?
pilu01
1. szint
1. szint

B0SS írta:
pilu01 írta:Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!

és hogy sikerült?
Nemtudom, N82-re miért írja az mbm hogy 320x320-as képek, mikor a kijelző 320x240
erről a témárol van szó: dreaming River v1.00.S60v3.rar, ami normál esetben tökéletesen, és gyorsan működik a telón, a képet/képeket kicserélve meg elmosódott szinhibás témát kapok!
jpeg képből vágtam ki a beillesztett fotókat, majd átméreteztem, utána mentettem bmp formátumba xnwiev progival!
E71-Spica-SGS
Kép
szoboa
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E71

Hozzászólás Szerző: szoboa »

Sziasztok! nokia e71-em van és témát szeretnék szerkeszteni rá. az lenne a kérdésem hogy létezik-e olyan progi amivel tudok erre a telefonra megfelelő témát csinálni? ha igen legyen szíves valaki leírni a progi nevét vagy egy linket dobni :) előre köszi!
"Ha három madár lennék, akkor látnám magam hátulról, hogy hogyan repülök alul." -friend
Kép
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

szoboa írta:Sziasztok! nokia e71-em van és témát szeretnék szerkeszteni rá. az lenne a kérdésem hogy létezik-e olyan progi amivel tudok erre a telefonra megfelelő témát csinálni? ha igen legyen szíves valaki leírni a progi nevét vagy egy linket dobni :) előre köszi!
Ezzel tudsz a telefonon csinálni témákat a saját képeidből:ThemeDIY
Ezzel meg a gépen tudsz csinálni témákat:Carbide.ui Theme Edition
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Válasz küldése

Vissza: “Témakezelés”