Témaszerkesztés egyszerűen
-
- Újonc
- Készüléktípus: E51
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Témaszerkesztés egyszerűen
Sziasztok! Van egy nagyon jó témám, ami minden féle szempontból nagyon tetszik, de képet ki szeretném cserélni rajta. Nem csak az indító képet, hanem ami a belső menük alatt láthato azt is. Ha jól értettem -szikras71- hozzászólását, akkor a SisWare és a MBMTool nevű programokkal ezt meg lehet csinálmi. Eljutottam odáig, hogy kicseréltem a képeket elmentettem, de ha az egészet előlről kezdve beolvastatom a SisWare progival újból a régi képek jönnek elő. Hol rontottam el, vagy félre értettem és nem lehet ilyen módon kicserélni?
-
- Újonc
- Készüléktípus: NOKIA 6110 Navigator
Szia!k-20 írta:Sziasztok! Van egy nagyon jó témám, ami minden féle szempontból nagyon tetszik, de képet ki szeretném cserélni rajta. Nem csak az indító képet, hanem ami a belső menük alatt láthato azt is. Ha jól értettem -szikras71- hozzászólását, akkor a SisWare és a MBMTool nevű programokkal ezt meg lehet csinálmi. Eljutottam odáig, hogy kicseréltem a képeket elmentettem, de ha az egészet előlről kezdve beolvastatom a SisWare progival újból a régi képek jönnek elő. Hol rontottam el, vagy félre értettem és nem lehet ilyen módon kicserélni?
Valószinűleg a file-k helye nem stimmelt! A "SisWare"-rel szétszeded a témát, amit ide tesz: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\-téma neve almappa-. Ugyanide ments el egy "-téma neve-.spf file-t. Témától függ, hogy hová menti az mbm file-t, de általában ide: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\ironmaiden_5os3i3rr\private\10207114\import\f6ed429350c2fb5a\*.mbm". Ezt megnyitod az MBMTool-lal, kicseréled a képeket, akár ikonokat (ha tartalmazza, mert azok sokszor a *.mif-ben vannak), és mentéskor felülírod ugyanazt az mbm file-t. Ellenőrzésként az mbm file-t újra nyisd meg az MBMTool-ban, hogy biztos légy a cserében! Ha OK, a "SisWare"-rel nyisd meg a "-téma neve-.spf file-t és csinálj egy sis-t. Kész is!
Még egy dolog amire vigyázni kell! Az mbm file-ban vannak csíkok amik a képek tetejét, esetleg alját tartalmazzák. Ezeket is cserélni kell az új képnek megfelelően, mert különben érdekes lesz a téma.
Csinálhatod az egészt a SisWare kihagyásával is. Ekkor a telefonra telepített témának megkeresed az mbm file-ját, lemented a PC-re, MBMTool-lal átszerkeszted, mented, visszamásolod a telefonra, felülírva az eredetit.
"Röviden" ennyi! Jó szórakozást! Üdv!
-
- Újonc
- Készüléktípus: E51
szikras71 írta:k-20 írta:Sziasztok!
Szia!
Valószinűleg a file-k helye nem stimmelt! A "SisWare"-rel szétszeded a témát, amit ide tesz: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\-téma neve almappa-. Ugyanide ments el egy "-téma neve-.spf file-t. Témától függ, hogy hová menti az mbm file-t, de általában ide: "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\ironmaiden_5os3i3rr\private\10207114\import\f6ed429350c2fb5a\*.mbm". Ezt megnyitod az MBMTool-lal, kicseréled a képeket, akár ikonokat (ha tartalmazza, mert azok sokszor a *.mif-ben vannak), és mentéskor felülírod ugyanazt az mbm file-t. Ellenőrzésként az mbm file-t újra nyisd meg az MBMTool-ban, hogy biztos légy a cserében! Ha OK, a "SisWare"-rel nyisd meg a "-téma neve-.spf file-t és csinálj egy sis-t. Kész is!
Még egy dolog amire vigyázni kell! Az mbm file-ban vannak csíkok amik a képek tetejét, esetleg alját tartalmazzák. Ezeket is cserélni kell az új képnek megfelelően, mert különben érdekes lesz a téma.
Csinálhatod az egészt a SisWare kihagyásával is. Ekkor a telefonra telepített témának megkeresed az mbm file-ját, lemented a PC-re, MBMTool-lal átszerkeszted, mented, visszamásolod a telefonra, felülírva az eredetit.
"Röviden" ennyi! Jó szórakozást! Üdv!

Üdv!
-
- Újonc
- Készüléktípus: NOKIA 6110 Navigator
Örülök, hogy tudtam segíteni! A resource mappával kapcsolatban igazad van, viszont nem minden téma tesz file-t oda. Amit példának használtam az se tett, ezért hagytam ki. Bocs! T..k jó, hogy így is megoldottad!k-20 írta:Kb. 3ó-ba került, mire rájöttem, hogy hol rontottam el. Nem csak a private mappában, hanem a resource mappában lévő mbm filet is ki kell cserélni. Az új sis file telepítésénél kiírta, hogy "nem kompatibilis a telefonnal folytatja a telepítést?". Tökéletesen feltelepült most jön a teszt. Siker! Nagyon köszönöm, hogy időt szakítottál rám.
Üdv!

- pilu01
- 1. szint
- Készüléktípus: E71-Spica-SGS
keyzer_soze írta:szikras71 írta:
A háttérképet és az ikonokat ki tudod venni, ha a téma telepítő file-t szétbontod a SISWare programmal és a "C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin\"- téma neve -"\private\10207114\import\0183e7a56bf3ddb0(ez a szám is a témától függ)" mappában található *.mbm file-t az MBMTool programmal át lehet szerkeszteni, képeket, ikonokat lehet kivenni. Ezeket a programokat a nokiaprogramok.hu ról le tudod tölteni. Jó szórakozást! Üdv!
a SISWare programmal hogy kell kibontani a sis témát, milyen parancsal?
Látom az ablakba a cuccot, csak nem találom a C:\Program Files\CequenzeTech\SISWare4.7\bin mappát!
A TC-be a rejtett mappák is bekapcsolva!
Megvan a kicsomizás!!

A képcserén dolgozok de nem nagyon akar menni!
E71-Spica-SGS

- pilu01
- 1. szint
Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!
E71-Spica-SGS

- B0SS
- 2. szint
- Készüléktípus: Sony Ericsson Live with Walkma
- Nem: Férfi
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
pilu01 írta:Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!
és hogy sikerült?
- pilu01
- 1. szint
Nemtudom, N82-re miért írja az mbm hogy 320x320-as képek, mikor a kijelző 320x240B0SS írta:pilu01 írta:Na nagynehezen sikerült! Bár elég gyatrák lettek a képek, teljesen elmosódtak mire a telóra került!
és hogy sikerült?
erről a témárol van szó: dreaming River v1.00.S60v3.rar, ami normál esetben tökéletesen, és gyorsan működik a telón, a képet/képeket kicserélve meg elmosódott szinhibás témát kapok!
jpeg képből vágtam ki a beillesztett fotókat, majd átméreteztem, utána mentettem bmp formátumba xnwiev progival!
E71-Spica-SGS

- szoboa
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E71
Sziasztok! nokia e71-em van és témát szeretnék szerkeszteni rá. az lenne a kérdésem hogy létezik-e olyan progi amivel tudok erre a telefonra megfelelő témát csinálni? ha igen legyen szíves valaki leírni a progi nevét vagy egy linket dobni
előre köszi!

- potter55
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia N73
- Nem: Férfi
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 551 times
Ezzel tudsz a telefonon csinálni témákat a saját képeidből:ThemeDIYszoboa írta:Sziasztok! nokia e71-em van és témát szeretnék szerkeszteni rá. az lenne a kérdésem hogy létezik-e olyan progi amivel tudok erre a telefonra megfelelő témát csinálni? ha igen legyen szíves valaki leírni a progi nevét vagy egy linket dobnielőre köszi!
Ezzel meg a gépen tudsz csinálni témákat:Carbide.ui Theme Edition
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.
Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki.
Nokia mobilok zenei klipekben.
Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki.

Nokia mobilok zenei klipekben.